Kumpi on parempi – GLK vai GLC?

Jos etsit Mercedeksen katumaasturia, törmäät Mercedes-Benz GLK- tai GLC-katumaastureihin. Nämä ovat kaksi erinomaista kyytiä, jotka täyttävät eri käyttäjien tarpeet. Mutta kumpi katumaasturi kannattaa valita?

Sekä Mercedes-Benz GLK että GLC -katumaasturit ovat poikkeuksellisia autoja, joiden vuoksi toisen valitseminen on melko haastavaa. GLK SUV sopii kuitenkin täydellisesti ihmisille, jotka haluavat urheilullisen ja tehokkaan auton. Toisaalta GLC on täydellinen niille, jotka haluavat tilavan, mukavan ja edistyksellisen auton.

Sitä paitsi Mercedes-Benz GLC-luokka on Mercedes-Benz GLK:n korvaaja. Siksi vertailemme vain vuoden 2015 Mercedes-Benz GLK-luokkaa vuoden 2016 Mercedes-Benz GLC-luokkaan.

Mitä yhtäläisyyksiä Mercedes-Benz GLC- ja GLK-luokan välillä on?

Ennen kuin tarkastelemme näiden kahden ylellisen katumaasturin eroja, aloitamme tarkastelemalla niiden yhtäläisyyksiä. Sekä GLC- että GLK-luokan katumaasturit ovat kompakteja. Tämä tarkoittaa, että ne ovat pienempiä kuin Mercedes-Benz GLE tai GLS, mutta isompia kuin Mercedes GLA-luokka.

Toinen samankaltaisuus on se, että molemmat ovat 5-paikkaisia, mikä sopii täydellisesti perheautoksi. Niiden sisätilat kuitenkin vaihtelevat, sillä niiden jalka-, pää- ja hartiatilat vaihtelevat. GLK:ssa on parempi jalkatila edessä, kun taas GLC:ssä on parempi hartiatila edessä. Kaiken kaikkiaan GLC:n matkustamo on suurempi kuin GLK:n.

Lisäksi molemmissa kompakteissa katumaastureissa on takaveto. Tämä on poikkeuksellista, sillä se varmistaa, että nämä autot tarjoavat erinomaisen pidon sekä maastossa että maastossa. Sitä paitsi se on myös hyvä, koska se parantaa ohjausta hinauksen aikana.

Mitkä ovat Mercedes GLC:n ja GLK:n erot?

Ensimmäinen ero näiden kahden katumaasturin välillä on se, että niillä on erilainen viimeistely tai muotoilu. Mercedes GLK:ssa on laatikkomuotoilu, kun taas Mercedes GLC:ssä on pyöreämpi muotoilu. Tämän seurauksena GLK näyttää ulkoisesti suuremmalta kuin GLC, mutta todellisuudessa GLC on suurempi auto.

  Miksi vanhat Mersut ovat niin halpoja?

Mercedes GLC on pidempi, korkeampi ja siinä on enemmän tavaratilaa kuin Mercedes GLK:ssa. Yllättävää kyllä, GLC on silti polttoainetehokkaampi kuin GLK, vaikka se on isompi ja käyttää enemmän tilaa. Sitä paitsi GLK painaa noin 4 068 kiloa, kun taas GLC painaa noin 3 889 kiloa.

Mitä tulee korkeuteen, GLK on hieman korkeampi laatikkorakenteensa vuoksi. Sen korkeus on 66,9 tuumaa, kun taas GLC:n korkeus on 64,7 tuumaa. Leveyden ja akselivälin osalta GLC on suurempi, sillä sen leveys on 74,4 tuumaa ja akseliväli 113,1 tuumaa, kun taas GLK:n leveys on 74,2 tuumaa ja akseliväli 108,5 tuumaa.

Tehon ja suorituskyvyn osalta vuoden 2015 Mercedes GLK on tehokkaampi kuin vuoden 2016 Mercedes GLC. Tämä johtuu siitä, että siinä on 3,5-litrainen VY-bensiinimoottori. Tämä moottori tuottaa maksimissaan 302 hv ja 273 lb-ft vääntöä. Tämä auto on siis tehokkaampi kuin GLC.

Toisaalta Mercedes-Benz GLC:ssä on 2,0-litrainen turboahdettu nelisylinterinen rivimoottori, joka tuottaa enintään 255 hv ja 273 lb-ft vääntöä. Tämä tarkoittaa, että moottorit tuottavat saman määrän vääntöä, mutta eroavat hevosvoimien osalta. Lisäksi GLC:ssä on 9-vaihteinen automaattivaihteisto ja GLK:ssa 7-vaihteinen automaattivaihteisto.

FAQ

Minkä auton Mercedes GLC-SUV korvasi?

Mercedes-Benz GLC-luokka korvasi Mercedes-Benz GLK-luokan. Aikaisemmin GLC-SUV:sta käytettiin nimitystä GLK-SUV. K-kirjain korvattiin kuitenkin C-kirjaimella, mikä tarkoittaa, että kyseessä on kompaktimalli, kuten C-luokassa. Näin kävi myös ML:lle, joka muutettiin GLE:ksi, mikä tarkoittaa keskikokoluokan katumaasturia, kuten E-luokassa.

  Kumpi on parempi, Mercedes vai Audi?

Kumpi on parempi – GLC TAI GLE?

Molemmat autot ovat poikkeuksellisia, ja se riippuu siitä, mitä haluat. Jos haluat enemmän tilaa ja ylellisyyttä, Mercedes-Benz GLE on parempi auto. Mutta jos haluat suorituskykyä ja tyylikästä kyytiä, harkitse Mercedes-Benz GLC:tä.

Mercedes GLC-luokassa on parannetut yksilölliset istuimet, ja siihen mahtuu jopa 5 matkustajaa. Lisäksi siinä on mukavat sisätilat ja mittava tavaratila. Sitä vastoin GLE:ssä on jopa 7 istumapaikkaa, sillä siinä on kolmas rivi. Lisäksi siinä on suurempi tavaratila ja se on GLC:tä tehokkaampi.

Mikä on luotettavin Mercedes-maasturi?

Consumer Reportsin mukaan luotettavin Mercedes SUV on Mercedes GLC-luokka. Se on kompaktin C-luokan SUV-versio. Vaikka C-luokka ei olekaan luotettavin sedan, GLC-luokka on luotettavin Mercedes SUV, jota seuraa GLE-luokka.

Tämä kompakti ja ylellinen katumaasturi on luotettava, koska sen rakentamisen laatu on poikkeuksellista ja ongelmia on vähemmän 100 ajoneuvoa kohden. Sen varaosat ovat myös halvempia verrattuna GLE-, GLS- ja G-luokan kaltaisiin Mercedes-maastureihin.

Milloin Mercedes GLK:n valmistus lopetettiin?

Mercedes-Benz GLK:ta valmistettiin vuosina 2008-2015. Se siis lopetettiin vuonna 2015, kun GLC-luokka syntyi. Mercedes-Benz GLK:ta valmistettiin Bremenissä Saksassa, Pekingissä Kiinassa, 6. lokakuuta Egyptissä ja Ho Chi Minh Cityssä Vietnamissa.

Missä Mercedes-Benz GLC-luokka on valmistettu?

Saatat ajatella, että koska Mercedes-Benz GLC korvasi GLK:n, se valmistetaan samoissa paikoissa, joissa GLK valmistettiin. Näin ei kuitenkaan ole, sillä Mercedes vaihtoi joitakin tehtaita. GLC:tä valmistetaan Bremenissä Saksassa, Pekingissä Kiinassa, Punessa Intiassa ja Suomessa. Kuten näet, jotkut tehtaat säilytettiin, kun taas toisia vaihdettiin.

  Onko Mercedes hyvä ensimmäinen auto?

Kumpi on paras pitkille ihmisille – GLC vai GLK?

Vaikka nämä molemmat autot ovat Mercedesin luksusmaastureita, niissä ei ole samanlaista sisätilaa. GLK sopii pitkille ihmisille paremmin kuin GLC, koska sen jalkatila ja pääntila edessä ovat erinomaiset. GLK:ssa on 41,4 tuuman jalkatila edessä ja 39,8 tuuman pääntila etuistuimella.

Loppupäätelmät

Mercedes-Benz GLK ja GLC ovat molemmat erinomaisia katumaastureita, joita kuka tahansa haluaisi pitää autotallissaan. GLK sopii parhaiten ihmisille, jotka haluavat tehokkaan ja urheilullisen kyydin, kun taas GLC on ihanteellinen henkilöille, jotka haluavat tehokkuutta, mukavuutta ja erittäin kehittynyttä katumaasturia.

Sitä paitsi GLC on jonkin verran kalliimpi kuin GLK, mutta GLK on miellyttävämpi pidemmille ihmisille.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z