Ford Edge ongelmat

Ford Edge ongelmat

Ford Edge on suosittu tarkan käsiteltävyytensä ja poikkeuksellisen suorituskykynsä ansiosta. Se on myös mukava ja käytännöllinen, sillä siinä on runsaasti tavaratilaa. Ennen kuin voit kuitenkin investoida tähän autoon, on olemassa joitakin ongelmia, jotka sinun tulisi tietää, jotta voit huoltaa autoa hyvin. Mutta mitkä ovat Ford Edgen yleisiä ongelmia?

Ford Edgen yleisiä ongelmia ovat vaihteisto-ongelmat, moottoriongelmat, viallinen tuulilasin tiiviste, sähköongelmat, ilmastointi, vesipumppuongelmat, vialliset ovianturit ja viallinen jarrutehostin. Suurin osa ongelmista on helppo korjata, lukuun ottamatta vakavia vaihteisto- ja moottoriongelmia.

Mitkä ovat Ford Edgen yleiset ongelmat?

Sähköongelmat

Yleisin ongelma, josta Ford Edgen käyttäjien tulisi olla huolissaan, on sähköongelmat. Useimmissa Ford Edge -malleissa tämä ongelma alkaa esiintyä jo 66 000 kilometrin kohdalla. Ongelmat ovat yleisempiä mallivuosina 2011-2013. Tärkein sähköongelma, josta Ford Edgen käyttäjät kärsivät, on ovenajovalojen palaminen.

Ovi-ajarivalon palaminen on erittäin hankalaa, ja useimmat Ford Edgen käyttäjät ovat raportoineet tästä ongelmasta. Jos tämä ongelma jatkuu, se voi pitää ovet vahingossa lukitsematta tai jopa tyhjentää akun. Muita raportoituja sähköongelmia ovat muun muassa kattoluukun toimintahäiriöt, Bluetooth-ongelmat, tietokoneohjelmistot, jotka eivät toimi tarkoitetulla tavalla, akku tyhjenee tai ei pidä latausta ja niin edelleen.

Vaihteisto-ongelmat

Toinen yleinen ongelma, jota Ford Edgen käyttäjät kokevat, on vaihteisto-ongelmat. Monet käyttäjät ovat raportoineet, että vaihteisto sammuu äkillisesti jopa auton liikkuessa. Joissakin tapauksissa moottori lakkasi toimimasta.

Huomaa, että tämä ongelma on yleinen Ford Edge -mallivuosissa 2007 ja 2008. Sitä esiintyy myös mielellään sen jälkeen, kun autolla on ajettu yli 80 000 kilometriä.

  Ford Kuga plug-in hybridin yleiset ongelmat

Viallinen jarrutehostin

Tämä ongelma on yleinen Ford Edge -malleissa, jotka on valmistettu vuosina 2007-2015. Tämä ongelma syntyy, kun jarrutehostimen kalvo repeää muuttuvien ajo-olosuhteiden vuoksi. Tämän seurauksena se saa aikaan sen, että auto tuottaa ainutlaatuisia sihiseviä ääniä, kun jarrupoljinta painetaan.

Vialliset ovianturit

Ensimmäisen sukupolven Ford Edge -mallivuosissa on ollut ongelmia viallisissa oviantureissa. Kuten aiemmin todettiin, vuoden 2013 mallissa on eniten valituksia viallisista oviantureista. Suurin osa näistä on myös kytketty sähköjärjestelmään. Jos ovianturi on viallinen, avoimen oven merkkivalo palaa, kunnes ongelma on korjattu. Vaihda viallinen tai huono ovianturi.

Moottorin ongelmat

Tämä ongelma on yleinen Ford Edge -mallivuoden 2015 yhteydessä. Joitakin merkkejä huonosta moottorista Ford Edge 2015 -mallissa ovat muun muassa moottorin toimintahäiriöt tai moottorin tarkastusvalon syttyminen. Korjaa taustalla oleva ongelma, jotta vältät lisävahingot. Joissakin tapauksissa moottori on ehkä vaihdettava, mikä on melko kallista.

Vesipumppuongelmat

Kun Ford Edgelläsi on ajettu useita kilometrejä, sinun on oltava valmis kohtaamaan useita ongelmia, kuten vesipumppuongelmia. Ford Edgen vesipumpussa alkaa olla ongelmia, kun serpentiini- tai jakohihnat kuluvat loppuun. Vaikka vesipumpun vaihtaminen on kallista ja hankalaa, se on tehtävä hammashihnan vaihdon yhteydessä.

Viallinen tuulilasin tiiviste

Vuosien 2007-2011 Ford Edge -malleissa on ongelmana viallinen tuulilasi. Huonon liiman vuoksi näiden autojen tuulilasin tiivisteellä on taipumus liukua. Huono tuulilasin tiiviste voi saada veden tunkeutumaan autoosi, joten se kannattaa korjata ajoissa.

  Ford Explorerin luotettavuus

Ilmastointi ylikuumenee

Vuoden 2011 Ford Edge on yksi vähiten luotettavista Ford Edge -malleista. Kun tämän auton ajokilometrejä kertyy yli 120 000, sen ilmastointi kannattaa vaihtaa tai tarkastaa tarkkaan. Ilmastointilaitteella on taipumus ylikuumentua eikä se puhalla kuumaa ilmaa, kun se saavuttaa 120 000 kilometrin rajan. Ratkaisu on vaihtaa jäähdytystuuletin ja jakohihna.

FAQ

Onko Ford Edge luotettava?

Kyllä, Ford Edge on luotettava auto, sillä sen luotettavuusluokitus on hieman keskimääräistä parempi. Repairpalin mukaan Ford Edgen luotettavuusarvosana on 3,5 pistettä 5,0:sta, mikä on erinomainen. Tämän lisäksi se sijoittui 11. sijalle 26 keskikokoisen katumaasturin joukossa. Sitä paitsi se on halvempi huoltaa kuin useimmat kilpailijansa.

Kuinka monen kilometrin jälkeen Ford Edgessä alkaa olla ongelmia?

Se riippuu siitä, kuinka hyvin pidät huolta Ford Edge -mallistasi. Joissakin vuosimalleissa ongelmat alkavat jo 66 000 mailin kohdalla. Useimmat Ford Edgen sähköongelmat alkavat näkyä, kun autolla on ajettu 66 000 mailia. Asianmukaisella hoidolla ja kunnossapidolla tällaiset ongelmat voivat kuitenkin ilmetä jo yli 100 000 kilometrin ajomatkan jälkeen.

Mikä on vähiten luotettava Ford Edge -mallivuosi?

Vaikka Ford Edge -mallivuosia on monia epäluotettavia, Edge-mallivuosi 2013 on vähiten luotettava. Tästä mallista raportoidaan monia ongelmia, sillä siitä on yli 550 valitusta, mikä on paljon verrattuna muihin Ford Edge -mallivuosiin. Jos et siis halua kokea paljon ongelmia, sinun kannattaa pysyä kaukana tästä mallivuodesta.

Onko Ford Edge kallis ylläpitää?

Kyllä, Ford Edge on hieman kallis korjata ja ylläpitää. Tämä johtuu siitä, että niiden vuosittainen ylläpito maksaa keskimäärin noin 611 dollaria. Kun verrataan tätä maasturin keskimääräisiin ylläpitokustannuksiin, jotka ovat 573 dollaria vuodessa, huomaat, että Ford Edge on hieman kalliimpi, noin 40 dollaria.

  Ford Taurus X Luotettavuus

Lisäksi Ford Edge raportoi enemmän ongelmia kuin keskikokoiset katumaasturit keskimäärin, mikä myös osaltaan vaikuttaa korkeisiin ylläpitokustannuksiin. Kaiken kaikkiaan se on paljon halvempi ylläpitää kuin useimmat kilpailijansa.

Mikä on Ford Edgen yleisin ongelma?

Ford Edge on erinomainen keskikokoinen katumaasturi, jossa on paljon poikkeuksellisia ominaisuuksia. Siihen liittyy kuitenkin myös useita ongelmia, jotka käyttäjien tulisi selvittää ja hoitaa. Yleisin ongelma useimmissa Ford Edge -malleissa on kuitenkin sähköongelmat. Tätä seuraa tiiviisti naksahtava ääni pyörän alueelta auton käydessä.

Johtopäätös

Nyt kun olet tietoinen joistakin Ford Edgen yleisimmistä ongelmista, on erittäin tärkeää pitää autostasi hyvää huolta. Oikealla hoidolla ja kunnossapidolla useimmat näistä ongelmista voidaan välttää tai hoitaa ajoissa. Siitä huolimatta kannattaa myös välttää ostamasta Ford Edge -malleja, joissa on paljon ongelmia, kuten mallivuoden 2013 malleja.

Kaiken kaikkiaan Ford Edge on mukava keskikokoinen katumaasturi, jossa on paljon edistyksellisiä ominaisuuksia, tilava matkustamo, poikkeuksellinen suorituskyky ja paljon turvallisuusominaisuuksia. Ja koska se on käytännöllinen, se on täydellinen perheauto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z