Ford Escape hybridi ongelmia

Ford Escape hybridi ongelmia

Ford Escape on Fordin vuodesta 2000 lähtien valmistama kompakti perhecrossover. Uusin Escape-malli on suunniteltu yhdessä Mazdan kanssa, mikä tarkoittaa, että se jakaa monia osia Mazda Tributen ja Mazda Marinerin kanssa. Escape on nyt neljännessä sukupolvessa, ja se on melko suosittu auto monien perheiden keskuudessa ympäri Yhdysvaltoja.

Ford Escapea on saatavana muutamalla eri moottorikokoonpanolla, ja nyt puhumme hybridimoottorivaihtoehdosta. Luotettavuuden osalta Escape-hybridi näyttää olevan melko kunnollinen, mutta on joitakin asioita, joista kannattaa puhua. Auto oli myös osa muutamaa takaisinkutsua, kun viimeinen sukupolvi tuli markkinoille, mutta nykyiset autot ovat paljon parempia.

Yleisimmät Ford Escape hybridin ongelmat liittyvät jarruihin, ohjaustehostimeen ja moottorin jäähdytykseen. On myös mainittava korkeajänniteakkuihin liittyvät ongelmat, jotka voivat johtaa moottorin tehon äkilliseen katoamiseen. Lopuksi on mainittava myös kampiakseliin liittyvät ongelmat, sillä juuri tämä ongelma sai Fordin kutsumaan takaisin joukon Escape-hybridimalleja.

Kaiken kaikkiaan Escape-hybridimalli on kelpo auto, mutta sitä on huollettava, jos sen halutaan kestävän. Hybridit ovat todella monimutkaisia, mikä tarkoittaa, että monet asiat voivat mennä pieleen. Jos kuitenkin teet parhaasi, sinun pitäisi pystyä nauttimaan autosta pitkään.

Ford Escape Hybrid – jarruihin liittyvät ongelmat

Jarruihin liittyvät ongelmat näyttävät olevan yleisimpiä Escape-hybridin yhteydessä raportoituja ongelmia. Monet omistajat valittavat auton kehottavan ”Service Brake System” -varoitusvaloja yhdessä ”ABS”-varoitusten kanssa. Näihin ongelmiin voi olla monia syitä, joten muista viedä auto jälleenmyyjälle korjausta varten.

  Käyttääkö Jaguar Fordin moottoreita?

Ford-asiantuntijan mukaan korjaus on todennäköisesti jarrujen alipainepumpun, jarrujen pääsylinterin tai ABS-moduulin vaihto. Aina ei kuitenkaan ole 100-prosenttisen varmaa, että nämä korjaavat ongelmasi, varsinkin jos omistat auton, jossa on enemmän kilometrejä kellossa. Päätitpä mitä tahansa tehdä, jälleenmyyjän perusteellisen tarkastuksen pitäisi olla paikallaan.

Ford Escape Hybrid – Ohjaustehostimen ongelmat

Auton ohjausjärjestelmä on yksi tärkeimmistä komponenteista. Ilman täysin toimivaa ohjaustehostinjärjestelmää on suuri mahdollisuus, että et pysty 100-prosenttisesti hallitsemaan autoa. Tämä on luonnollisesti massiivinen ongelma, joka on hoidettava välittömästi. Myös Ford Escape näyttää kärsivän ohjaustehostinongelmista.

Monet omistajat ovat valittaneet, että autoa on todella vaikea kääntää, koska ohjaustehostin yksinkertaisesti lakkaa olemasta. Ajoneuvon uudelleenkäynnistäminen voi ratkaista ongelman lyhyellä aikavälillä, mutta ohjaustehostimen vikaantumisen tiedetään tapahtuvan uudelleen. Ohjaustehostimen anturi, ohjausmoduuli tai koko ohjausteline on vaihdettava.

Ford Escape Hybrid – Moottorin jäähdytysongelmat

Escape Hybridin moottorijärjestelmä on todella monimutkainen, sillä siinä on sekä sähkömoottori että bensiinimoottori. Nämä voivat vikaantua monista eri syistä, mutta useimmat niistä liittyvät viallisiin antureihin. Näin ollen monet omistajat ovat raportoineet äkillisestä tehonmenetyksestä, johon liittyy ”Stop Safely Now” -varoitusvalo kojelaudassa.

Vaikuttaa siltä, että tämä ongelma johtuu sähköjärjestelmän ylikuumenemisesta ja akun ylikuumenemisesta. Jos autosi menee limp-tilaan, on todennäköistä, että tämä on syynä siihen. Kaiken kaikkiaan sinun kannattaa pysähtyä välittömästi, sillä et todellakaan halua ajaa autoa, jossa on ylikuumeneva suurjänniteakku.

  Ford Puma ongelmat

Ford Escape Hybrid – Akkuongelma

Muutaman hyvämaineisen verkkolähteen mukaan Ford Escape Hybridissä olevan suurjänniteakun tiedetään myös vikaantuvan ja aiheuttavan auton äkillisen virran katkeamisen. Ford jopa kutsui takaisin joukon Escape Hybrid -malleja tämän vuoksi, koska tämä voi lopulta aiheuttaa onnettomuuden.

Tämä ongelma on havaittavissa myös Ford Corsair -hybridimallissa, joka käyttää täsmälleen samaa hybridijärjestelmää kuin Ford Escape -mallissa.

Ford Escape – Kampiakseliongelmat

Yksi Fordin uusimmista takaisinkutsuista johtuu kampiakseliongelmasta, joka on saatettu kiinnittää väärin. NHTSA:n raportin mukaan tämä voi aiheuttaa paljon moottorivaurioita, jotka voivat johtaa jopa moottoripaloon. Raportin mukaan tähän mennessä on kutsuttu takaisin noin 100-200 autoa.
Ongelma on niin vakava, että Ford on jopa luvannut vaihtaa koko moottorin, jos ongelma ilmenee Escape-mallissasi.

FAQ-osio

Onko Ford Escape hyvä auto?

Ford Escape on todellakin todella hyvä auto, koska se kuuluu yhteen suosituimmista, ellei jopa suosituimpaan markkinasegmenttiin. Escape on nyt myös todella hyvännäköinen auto, mikä ei välttämättä ollut tilanne aiemmissa Ford Escape -malleissa.

Kaiken kaikkiaan, jos olet kiinnostunut pienikokoisesta crossover-hybridistä, joka ei riko pankkiasi, Ford Escape saattaa olla juuri sinulle sopiva auto.

Miten Ford Escape Hybridin akku ladataan?

Ford Escape hybrid on perinteinen hybridi, mikä tarkoittaa, että sitä ei voi kytkeä pistorasiaan. Escapen akun lataamiseksi sinun pitäisi antaa auton käydä 10-15 minuuttia tyhjäkäynnillä ja ajaa sillä sitten 10-15 minuuttia.

  Ford Taurus X Luotettavuus

Tämän pitäisi riittää akun lataamiseen. Ford tarjoaa Escape Hybridistä myös plug-in-version, jonka voi ladata kuten minkä tahansa muun sähköauton. Kytke se vain seinään ja anna sen latautua, kunnes se on valmis.

Voiko Ford Escape Hybrid ajaa vain EV-tilassa?

Ford Escape hybridiä ei ole suunniteltu toimimaan yksinään EV-tilassa, mikä tarkoittaa, että se toimii EV-tilassa vain pysäytysvaloissa tai ajaessasi hitaasti läpiajon läpi. Ford Escapen plug-in-versiota sen sijaan voi ajaa vain EV-tilassa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z