Ford Focus Ecoboost yleiset ongelmat

Ford Focus Ecoboost ongelmat

Ford Focus Ecoboost on yksi Fordin malleista, joissa on tehokkaat ja suorituskykyiset Ecoboost-moottorit. Muista Ford Focus -malleista poiketen tämä kyseinen malli on tehokkaampi, mutta tarjoaa myös saman tehon ja vääntömomentin kuin tavalliset Ford Focus -moottorit. Ensimmäisissä Ford Ecoboost -moottoreissa oli kuitenkin useita ongelmia ennen kuin niitä parannettiin.

Mitkä ovat Ford Focus Ecoboost -moottoreiden yleiset ongelmat? Ford Focus Ecoboost -mallien yleisiä ongelmia ovat muun muassa moottorin ylikuumeneminen, polttoainepumpun matalampi paine, pään tiivisteen toimintahäiriö, hiilen kertyminen, polttoainesuuttimien ongelmat, pakosarjan halkeilu ja jäähdytysjärjestelmän ongelmat.

Mitkä ovat Ford Focus Ecoboost -mallien yleiset ongelmat?

Moottorin ylikuumeneminen

Yksi Ford Focus Ecoboostin suurimmista ongelmista on moottorin ylikuumeneminen. Tämä ongelma on yleinen 1.6 Ford Focus Ecoboost -moottorissa. On arvioitu, että Ford joutui kutsumaan takaisin yli 360 000 Fordia moottorin ylikuumenemisen vuoksi, joka saattoi johtaa tulipaloon.

Toimimaton tiiviste

Toinen yleinen ongelma Ford Focus Ecoboost -moottorissa on pään tiivisteen hajoaminen. Huomaa, että tämä on yleinen ongelma vanhoissa autoissa, joissa on ajettu vähintään 150 000 kilometriä. Tämä ongelma esiintyy kuitenkin jo varhain joissakin Ford Focus -malleissa. Ongelma on yleinen Ford Focus RS:ssä, koska siinä on väärä pään tiiviste.

Öljyvuodot

Öljyvuodot ovat yleisiä myös Ford Focus Ecoboostissa, jossa on 1.6-moottori. Useimmat vuodon syyt voidaan liittää viallisiin moottorin tiivisteisiin, kuluneisiin öljytiivisteisiin ja huonoihin liitäntöihin. Tämä ongelma on kuitenkin helppo korjata normaalisti vaihtamalla huono pään tiiviste.

  Ford Maverick Luotettavuus

Matalapaineinen polttoainepumppu

Ecoboost-moottoreissa on yleensä matalapaineinen polttoainepumppu ja korkeapaineinen polttoainepumppu. Matalapaineisen polttoainepumpun tehtävänä on vetää kaasua säiliöstä ja toimittaa se korkeapaineiseen polttoainepumppuun, kun taas korkeapaineinen polttoainepumppu toimittaa polttoainetta polttoainesuuttimiin.

Hiilikerrostumien vuoksi matalapainepolttoainepumppu ei kuitenkaan välttämättä toimi tarkoitetulla tavalla, mikä johtaa moottorin syttymishäiriöihin ja vääränlaiseen ilma-polttoaineseokseen. Sinun on poistettava hiilikerrostumat tai vaihdettava huono polttoainepumppu.

Jäähdytysjärjestelmän ongelmat

Tämä ongelma on yleinen sekä Ford Focus Ecoboostin 1,5- että 1,6-litraisissa moottoreissa. Huomaa, että 1,5-litrainen moottori on parannettu versio ongelmallisesta 1,6-litraisesta moottorista. Jäähdytysjärjestelmään syntyy ongelmia moottorilohkossa ja -päässä olevan suunnitteluvirheen vuoksi. Tämä saattaa edellyttää moottorin vaihtoa.

Polttoaineen ruiskutusongelma

Tämä on yleinen ongelma kaikissa suoraruiskutusmoottoreissa. Näin ollen, koska Ford Focus Ecoboost on suoraruiskutusmoottori, voit odottaa tätä ongelmaa. Sitä paitsi tämä ongelma on yleinen 1,5-litraisessa Focus Ecoboost -mallissa. Tämän auton polttoainesuuttimet voivat tukkeutua tai vuotaa.

Kun näin tapahtuu, saatat huomata karkean tyhjäkäynnin, alhaisen polttoainetalouden ja moottorin syttymishäiriöitä. Vaihda huono polttoaineen ruiskutuslaite hyvään ongelman ratkaisemiseksi.

Pakosarjan halkeilu

Jos omistat Ford Focus ST:n, voit odottaa tätä ongelmaa. Tämä johtuu siitä, että se on varustettu 2,0-litraisella Ecoboost-moottorilla, jossa esiintyy yleensä pakosarjan halkeilua. Erityisesti useimmat mallivuoden 2015 käyttäjät ovat raportoineet tästä ongelmasta. Sinun on vaihdettava huono pakosarja.

Kytkimen liukastumisongelma

Toinen ongelma, joka on yleinen toisen sukupolven Ford Focus Ecoboost -malleissa, on kytkimen lipsuminen. Useat käyttäjät ovat raportoineet, ettei vaihteiden vaihtamisessa ole ongelmia. Tämä johtuu kuivakytkimisestä, powershift-vaihteistosta. Ongelman korjaamiseksi on vaihdettava koko vaihdelaatikko.

  Sopivatko Mercedesin vanteet Fordiin

Vesivuoto

Vesivuoto on yleistä Ford Focus -malleissa. Tämä malli ei ole poikkeus, sillä useat käyttäjät ovat valittaneet veden vuotamisesta auton matkustamoon. Tämä johtuu viallisista tiivisteistä, jotka on vaihdettava ongelman ratkaisemiseksi.

FAQ

Onko Ford Focus Ecoboost luotettava auto?

Kyllä, Ford Focus Ecoboost on luotettava auto. Tämä johtuu siitä, että monet luotettavuuslaitokset ovat antaneet Ford Focus Ecoboostille keskimääräistä paremman luotettavuuden. Sitä paitsi useimmissa Ford Focus Ecoboost -malleissa on vähemmän ongelmia, mikä tekee niistä entistäkin luotettavampia. Jotkin mallit, kuten 1,0-litraisella EcoBoost-moottorilla varustetut mallit, eivät kuitenkaan ole yhtä luotettavia.

Mikä on Ford Focus Ecoboostin korkea ajokilometrimäärä?

Jos aiot ostaa käytetyn Ford Focus Ecoboostin, varmista, että siinä on alle 150 000 kilometriä. Tämä johtuu siitä, että useimmissa Ford Focus -malleissa alkaa esiintyä vakavia ongelmia yli 150 000 mailin jälkeen. Siitä huolimatta on erittäin tärkeää tarkastaa käytetty Ford Focus, jotta vältät huonon kaupan tekemisen riippumatta auton kilometreistä.

Onko Ford Focus Ecoboostin huolto kallista?

Se riippuu useista asioista. Esimerkiksi Ford Focus Ecoboost -mallit, joissa on 1,0-moottori, ovat ongelmallisempia kuin Ford Focus -mallit, joissa on 2,3- tai 1,5-litrainen moottori. Kaiken kaikkiaan tämän auton huoltaminen on halvempaa, koska siinä on vähemmän ongelmia kuin kilpailijoissaan. Myös Fordin varaosat ovat melko edullisia, mikä vähentää huoltokustannuksia.

  Onko Ford Focus Ecoboost hyvä auto?

Mikä on vähiten luotettava Ford Ecoboost -moottori?

Vähiten luotettavan Ford Ecoboost -moottorin tittelin saavat 1,6- ja 1,0-litraiset moottorit. Huonoin moottori on 1,6-litrainen yksikkö, sillä siinä on ollut eniten takaisinkutsuja ja ongelmia. Esimerkiksi 29 tällä moottorilla varustetun ajoneuvon tiedetään syttyneen tuleen. Joitakin tämän moottorin tärkeimpiä ongelmia ovat öljyvuodot, jäähdytysnesteen vuotaminen ja moottorin ylikuumeneminen.

Mikä on luotettavin Ford Ecoboost -moottori?

Ford Ecoboostissa on erilaisia moottorikokonaisuuksia, mutta luotettavin moottori on 3,5-litrainen yksikkö. Tämä saattaa tulla yllätyksenä, sillä se on Ford Ecoboost -moottori, josta valitetaan eniten. Näin ei kuitenkaan ole, sillä se sattuu olemaan vain myydyimmässä Ford F-150 -mallissa. Näin ollen valituksia on enemmän.

Tulos

Ford Focus Ecoboost ei ole ainoastaan ihastuttava pikkuauto, vaan siinä on myös yksi markkinoiden parhaista Ford-moottoreista. Fordin Ecoboost-moottori on yksi hienoimmista, koska se on luotettava. Siitä huolimatta siinä on myös useita ongelmia, jotka käyttäjien tulisi tiedostaa, kuten edellä on käsitelty.

Asianmukaisella hoidolla ja huollolla Ford Focus Ecoboost -moottori voi kuitenkin kestää hyvin pitkään. On myös tärkeää huomata, että 1.6-moottorilla varustetussa Ford Focus Ecoboostissa on enemmän ongelmia kuin muissa Ford Focus Ecoboost -moottoreissa, kuten 2.3-moottorissa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z