Kumpi on parempi, BMW sDrive vai xDrive?

Kumpi on parempi, BMW sDrive vai xDrive?

BMW xDrive ja sDrive eroavat toisistaan siinä, että xDrive jakaa voiman ajoneuvon kaikille neljälle pyörälle kerralla tai erikseen, kun taas sDrive tarkoittaa, että BMW on takavetoinen malli. xDrive-versio tarjoaa paljon paremman pidon liukkaissa ajo-olosuhteissa, kuten sateessa, pakkasessa ja lumessa.
Monet ihmiset ajavat BMW:llä sen takavetoisen voiman vuoksi, jonka ansiosta voit ottaa ajoneuvon hallintaasi ja ajaa aggressiivisemmin. Jos et kuulu näihin ihmisiin tai olet päättänyt hankkia BMW:n maasturin, saatat olla kiinnostunut tietämään lisää s- ja xDrive-ajoista.

Nelivedon, nelivedon ja sDriven välinen ero

Yleisesti on syytä todeta, että neliveto ja neliveto eivät ole sama asia. Neliveto antaa voimaa kaikille neljälle pyörälle samanaikaisesti, kun taas xDrive (neliveto) jakaa voiman sinne, missä sitä tarvitaan.
All-wheel-drive (xDrive) tarjoaa paremman käsiteltävyyden, pidon ja turvallisuuden maantiellä verrattuna sDrive BMW:hen. xDrive hyödyntää kaikkia neljää pyörää ja tasapainottaa voiman syöttöä tieolosuhteiden mukaan. Se kompensoi, kun yksi pyörä jää jälkeen, ja antaa tarvittaessa enemmän tai vähemmän tehoa tilanteen mukaan.
Toisaalta sDrive, tarkoittaa, että ajoneuvon voimanlähteenä on tavallinen kaksivetojärjestelmä. Se voi olla takaveto, kuten useimmissa BMW:ssä, tai etuveto, kuten BMW 1-sarjan ja X1-kompaktin pienoismaasturin maastureissa.

Tehonjako

Yleensä xDrive-ajoneuvoissa BMW antaa 60 % voimasta takapyörille ja jakaa loput 40 % etupyörille. xDrive-järjestelmä käyttää älykästä tekniikkaa ja tekee ihmeitä yhdessä dynaamisen ajonvakautuksen kanssa, joka valvoo samanaikaisesti tieolosuhteita.

  Onko BMW M1 superauto?

xDrive tuo paremman hallinnan

Kun edellä mainitut anturit havaitsevat epätasaisen, liukkaan tai mahdollisesti vaarallisen pinnan tai mahdollisen pidon menettämisen, järjestelmät ohjaavat voiman sille pyörälle, jolla on eniten pitoa tiellä, ja estävät näin ajoneuvon luiston. Monet kuljettajat ovat kertoneet, että BMW xDrive on vaikeissa tilanteissa auttanut heitä erinomaisesti saamaan auton hallinnan ja käsiteltävyyden takaisin.
Paremman turvallisuuden lisäksi xDrive ei ole tavallinen nelivetojärjestelmä. BMW vei asiat seuraavalle tasolle, kun se otti käyttöön älykkään järjestelmän, joka ohjaa pyörien voimantuottoa.
BMW:n insinöörit ovat tutkineet perusteellisesti ja tietävät varmasti, että ajoneuvoilla on taipumus ali- tai yliohjautua kovissa terävissä kaarteissa. Tästä syystä pyörät kompensoivat sitä, minkä ansiosta xDrive on paljon tehokkaampi ohjauksen kannalta.
xDrive saavuttaa ylivoimaisen ajodynamiikan ja tuo mukanaan sen edun, että jyrkät kaarreajot voidaan ottaa helposti ilman, että ajoneuvon hallinta menetetään missään vaiheessa, ilmastosta riippumatta. Hyvä esimerkki tästä optimoinnista on se, miten xDrive-maasturit mahdollistavat pehmeämmän kääntymisen siirtämällä voiman väärin sisäpuolisilta pyöriltä kääntymisen aikana, jolloin ajoneuvo makaa ulompien pyörien varassa ja on paljon tasapainoisempi.

Sama malli – eri voimansiirtojärjestelmät

Vertasimme samaa BMW X1 -mallia kahdella eri voimansiirrolla. Ensimmäinen on 35 000 dollaria maksava X1 sDrive, jossa on 228 hevosvoimaa ja joka tuo mukanaan 258 lbs-ft vääntöä. Se painaa 3 542 kiloa. sDrive-malli kiihtyy 0:sta 62 mailiin tunnissa 6,6 sekunnissa.
Vertailun vuoksi mainittakoon, että BMW X1 xDrive -mallin konepellin alla on samat 228 hevosvoimaa ja vääntömomentti on sama 258 lbs-ft, mutta se painaa enemmän – 3 697 lbs. Suuremmasta painosta huolimatta se kiihtyy 0 – 62 mailia tunnissa 0,3 sekuntia nopeammin, 6,34 sekunnissa!
Näin suuren eron tekee neliveto. Tietenkin sillä on kuitenkin vielä joitakin huonoja puolia. Suurin niistä on hieman kohonnut mailin kulutus. Kun pidetään mielessä nämä kiihtyvyyttä ja nopeutta koskevat erot, näillä kahdella ajoneuvolla ei ole muita eroja muotoilun, voimansiirron, käsiteltävyyden tai jousituksen osalta. Muutos kilometrilukemissa ja nopeudessa johtuu yksinomaan nelivedon parannuksesta.

  Onko olemassa 4-ovinen BMW-avoauto?

BMW-mallit, joissa on xDrive ja sDrive.

Malleja, joissa on vakiona sDrive, ovat BMW 7-sarja, X1, X2, X3, X6 ja Z4.
xDrive- eli nelivetovaihtoehto alkaa BMW 2, 3, 4, 5, 6 ja 7-sarjan malleista ja jatkuu X1, X2, X3, X6 ja X7-malleissa.
X4, X5, X7 ja X8 on varustettu vakiona xDrivella, kun taas kaikissa muissa mainituissa malleissa on mahdollisuus saada paketti maksullisena päivityksenä. Luonnollisesti xDrive-mallit ja X4, X5, X7 ja X8 ovat kalliimpia kuin X1- ja X2-luokkiin kuuluvat alemman hintaluokan kompaktit ja pienikokoiset katumaasturit.

XDrive FAQ

Toimiiko xDrive aina X BMW:ssä?

xDrive on pysyvä AWD-järjestelmä (neliveto). Ajo-olosuhteista riippuen se saattaa pysäyttää yhden pyörän voimanlähteen ja kääntää voiman muille pyörille, joilla on kulloisessakin tilanteessa parempi pito tien kanssa. Se jakaa voiman yleensä 60-prosenttisesti auton taka-akselille ja 40-prosenttisesti etuakselille.

Mitä sinun on tehtävä, jotta voit driftailla xDrive-BMW:llä?

Jos haluat driftailla xDrive-mallilla, sinun on asennettava joitain alkuperäisiä vempaimia, jotta voit kytkeä xDrive-ajon pois päältä ja kääntää sen takavetoiseksi ajoneuvoksi. Tällaisten laitteistojen asennus maksaa yleensä 200-1000 dollaria palveluntarjoajasta ja maantieteellisestä sijainnista riippuen.
Sinun on tietenkin ajettava varovasti ja otettava täysi vastuu teoistasi onnettomuuden sattuessa. On olemassa myös android- ja iPhone-sovellus nimeltä xDelete, jonka avulla voit lopettaa xDrive-ajosta takavetoiseen siirtymisen välittömästi. Sitä voi käyttää samaan tarkoitukseen.

  Paras BMW automatkalle

Onko quattro parempi kuin xDrive?

Tätä keskustelua on käyty vuosia ilman lopullista ratkaisua. Monet asiantuntijat ovat todenneet, että paras neliveto ei ole Audin Quattro eikä BMW:n xDrive. Se on Subaru Symmetrical All-wheel Drive, joka on vuosien varrella tehnyt Subarusta AWD:n synonyymin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z