Hyundai Ioniq 4 yleiset ongelmat

Hyundai Ioniq 4 yleiset ongelmat

Hyundai Ioniq 4 on 5-ovinen perhehybridi/sähköauto, jota kehutaan käytettävyydestään, hinnastaan ja varusteistaan. Ioniq 4 julkaistiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2016, ja se oli tuotannossa vuoteen 2022 asti. Se on yleisesti ottaen todella hyvä auto, jossa on kaikki, mitä tarvitset nauttiaksesi siitä. Se oli myös yksi ensimmäisistä Hyundai Ioniq -autoista, jotka ovat nyt uskomattoman suosittuja.

Mitä tulee luotettavuuteen, on joitakin ongelmia, jotka näyttävät olevan yleisiä monissa Ioniq 4 -malleissa. Ensinnäkin auto voi usein menettää tehonsa ylämäkeen mentäessä, ja tämä voi johtua erilaisista ongelmista. Myös vaihteiston tiedetään aiheuttavan ajan mittaan erilaisia ongelmia, joista jotkut ovat vakavampia kuin toiset.

Kuten monissa Hyundai-malleissa, myös auton sähköjärjestelmät ovat alttiita vioille. Näihin kuuluvat sekä olennaiset sähköiset voimansiirtojärjestelmät että auton sähköiset lisävarusteet. Myös auton navigointijärjestelmä näyttää kärsivän jatkuvasta ongelmasta, sillä se ei pysty päivittämään itseään eikä toimimaan kunnolla.

Kaiken kukkuraksi Ioniq 4:n tiedetään kärsivän myös tietyistä varusteisiin liittyvistä ongelmista, kuten ajovaloista ja mahdollisesti jopa kattoluukusta. Kaiken kaikkiaan Ioniq 4 on suhteellisen luotettava auto siihen nähden, mitä se on, kuten useimmat Hyundai-mallit nykyään.

Hyundai Ioniq 4 – Virran katoamiseen liittyvät ongelmat

Hyundai Ioniq 4 on altis äkillisille tehonmenetyksille etenkin ylämäkeen mentäessä. Ensimmäinen ja ilmeinen syy tähän on akun alhainen varausprosentti. Tämä saattaa vaikuttaa ilmeiseltä, mutta joidenkin omistajien mukaan Ioniq 4 voi hylätä latauskaapelin ilman, että siitä edes ilmoitetaan. Siksi sinun pitäisi aina tarkistaa latauskaapeli kahdesti, kun jätät auton kytkettynä.

  Hyundai Tucson luotettavuus

Tämä ongelma voi johtua myös Ioniq 4 -hybridimallien tukkeutuneesta polttoainesuodattimesta ja mahdollisesti jopa polttoainepumpusta. Kaiken kaikkiaan muista viedä autosi jälleenmyyjälle, jotta he voivat tarkastaa auton täydellisesti ennen kuin lähdet takaisin liikenteeseen.

Hyundai Ioniq 4 – Vaihteisto-ongelmat

Ioniq 4:n vaihteistojärjestelmä vaikuttaa itse asiassa melko kunnolliselta, mutta se ei todellakaan pidä siitä, ettei sitä huolleta. Näin ollen useimmat Ioniq 4:n ongelmat johtuvat asianmukaisen huollon puutteesta. Aluksi vaihteiden tiedetään luistavan vaihdon aikana, mikä johtuu saastuneesta vaihteiston polttoaineesta, joka on täynnä kaikenlaista likaa ja roskia.

Jos kuulet outoja ääniä vaihteiden vaihdon aikana tai vaihteisto tuntuu yleisesti ottaen hitaalta, älä aja autolla, vaan tarkasta se. Auton vaihteisto on uskomattoman herkkä koneisto, joka tarvitsee jatkuvaa huoltoa, muuten se aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia myöhemmin.

Hyundai Ioniq 4 – Sähköongelmat

Yleisin ongelmaryhmä, jonka voi kokea Hyundai Ioniq 4:n kanssa, liittyy auton sähköihin. Ensinnäkin auton akku voi aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia, jotka johtuvat äärimmäisistä sääolosuhteista, erityisesti äärimmäisestä kylmyydestä. Autossa on myös ongelmia ajovalojen kanssa, joita ei voi vaihtaa niin helposti kuin voisi luulla.

Sisäisen akun tiedetään joskus oikosulkevan 80-100 000 kilometrin jälkeen, ja se voi aiheuttaa runsaasti ongelmia. Hyundai jopa kutsui Ioniq 4:n takaisin tämän vuoksi. Lopuksi on myös mainittava ongelmat, jotka liittyvät erilaisiin auton sisäisiin lisävarusteisiin, kuten puhelinyhteyksiin ja heikkotasoiseksi jäävään infotainment-järjestelmään.

  Hyundai Equus Luotettavuus

Hyundai Ioniq 4 – Navigointijärjestelmään liittyvät ongelmat

Monissa nykyaikaisissa Hyundai-malleissa näyttää olevan ongelmia navigointijärjestelmän kanssa, jolloin järjestelmä ei suostu toimimaan kunnolla. Omistajat toteavat, että navigointijärjestelmän päivittäminen uusimpaan versioon ei anna käyttää järjestelmää siihen, mihin se on suunniteltu. Toiset toteavat, että he saivat autoja, joissa navigaatiojärjestelmät eivät yleensä toimi.

Nämä ongelmat voidaan ratkaista kovalla tietokoneen nollauksella, kun akku on irrotettu. Tätä ei kannata tehdä itse, jos sinulla ei ole asianmukaista kokemusta. Vie autosi jollekin, jolla on kunnon kokemusta.

Hyundai Ioniq 4 – Laitteisiin liittyvät ongelmat

Kaiken kukkuraksi meidän on keskusteltava myös tietyistä varusteisiin liittyvistä ongelmista, kuten auton kattoluukkuun ja ajovaloihin liittyvistä ongelmista. Olemme jo puhuneet ajovalojen vaikeasta vaihdettavuudesta, mutta emme sanoneet, että Ioniq 4:n kattoluukku on altis joskus räjähtämään ilman mitään havaittavaa syytä.

FAQ-osio

Pitäisikö minun ostaa Hyundai Ioniq 4?

Tärkein syy, miksi kannattaa harkita Hyundai Ioniq 4:n ostamista, on se, että se on todella edullinen auto ostaa ja käyttää. Tämä tarkoittaa sitä, että Ioniq 4 on yksi halvimmista ja edullisimmista hybridiautoista, jonka voi nykypäivänä ostaa ja joka todella pystyy huolehtimaan perheen tarpeista.

Jos tämä on jotain, mitä haluat, sinun kannattaa ehdottomasti harkita Ioniq 4:n ostamista. Jos kuitenkin haluat jotain enemmän, kuten enemmän ylellisyyttä, enemmän mukavuutta ja enemmän kaikkea muuta, Ioniq 4 ei valitettavasti ole sinun autosi.

  Hyundai Santa Fe Sport Luotettavuus

Onko Hyundai Ioniq 4 parempi kuin Toyota Prius?

Hyundai Ioniq 4:ää verrataan yleisesti Toyota Priukseen, koska nämä kaksi sopivat todella samanlaiseen hintaluokkaan. Näiden kahden välillä useimmat ihmiset ovat valmiita valitsemaan Priuksen, koska se tarjoaa hieman enemmän kokemusta. Priukseen on saatavana enemmän hybridimalleja, ja se on saatavana myös AWD-järjestelmällä, kun taas Ioniq 4:ään ei ole.

Prius vaikuttaa luotettavammalta, siinä on LED-ajovalot vakiona ja siihen saa myös taittuvat peilit vakiona. Kaiken kaikkiaan Ioniq 4 on todella hyvä auto, mutta Prius on edelleen tämän segmentin kuningas.

Onko Hyundai Ioniq 4 turvallinen?

Hyundai on merkki, joka keskittyy moniin asioihin, ja turvallisuus on yksi niistä. Sinänsä voit olla 100-prosenttisen varma, että Ioniq 4 on todella turvallinen auto, sillä se on saanut kaikissa uskottavissa törmäystestisäännöissä erinomaisen viiden tähden turvallisuusluokituksen. Tämä tarkoittaa, että auton passiiviset suojajärjestelmät ja auton aktiiviset ohjelmistojärjestelmät ovat molemmat todella hyviä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z