Hyundai Ioniq 5 vs. Kia EV6

Onko Hyundai Ioniq 5 hyvä auto?

Hyundai Ioniq 5 on myydyin Hyundai-sähköauto ja Kia EV6 on myydyin Kia-sähköauto, mikä tarkoittaa, että nämä kaksi ovat alan eturintamassa, joka katsoo kohti valoisampaa ja hiilidioksidipäästöttömämpää tulevaisuutta. Tässä artikkelissa vertailemme Hyundai Ioniq 5:tä ja Kia EV6:ta ja kerromme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää niistä.

Tämän artikkelin loppuun mennessä sinulla on laaja käsitys siitä, mitä saat kummastakin ja miksi sinun pitäisi valita jompikumpi vaihtoehdoista. On kuitenkin mainittava, että näillä kahdella on monia yhteisiä osia keskenään, koska ne kuuluvat samaan konserniin. Molemmat perustuvat Hyundain uuteen Electric-Global Modula Platformiin (E-GMP).

Näin ollen keskitymme lähinnä näiden kahden välisiin eroihin, mutta käsittelemme myös kaikki tarvittavat tekniset tiedot. Yhdysvaltain markkinoilla EV6 on hieman halvempi kuin Ioniq 5, mutta Ioniq 5:ssä on tehtaalta lähtien enemmän ominaisuuksia, jotka tasoittavat tilannetta melkoisesti.

Kaiken kaikkiaan kerromme tässä artikkelissa kaiken tarvittavan akuista, sähkömoottoreista, tekniikasta, toimintasäteestä, luotettavuudesta, hinnoittelusta, muotoilusta ja käytännöllisyydestä. Pysy siis lähettyvillä, jos olet kiinnostunut jostakin näistä.

Voimansiirto

Sekä Ioniq 5:tä että EV6:ta tarjotaan joko FWD- tai AWD-kokoonpanoilla. Perusmalleissa on 167 hv, keskimmäisissä malleissa 225 hv ja huippumallien kaksimoottorisissa versioissa 320 hv, ja AWD on vakiona. EV6 on kuitenkin tässä asiassa etulyöntiasemassa, koska se on saatavana myös EV6 GT -mallina, joka tarjoaa 576 hv ja on näistä kahdesta ylivoimaisesti tehokkain malli.

  Kia Sportage Luotettavuus

Akkujen koon osalta sekä Ioniq 5:ssä että EV6:ssa on pienemmät 55 kWh:n akut ja suuremmat 77 kWh:n akut, ja molemmissa on 11 kW:n sisäinen laturi. Molempien akkukokojen lataus kestää tällä laturilla 6-8 tuntia. Jos kuitenkin löydät 350 kW:n DC-pikalaturin, molemmat akut voidaan ladata alle 20 minuutissa.

EV6:n arvioitu toimintasäde on kauttaaltaan suurempi, mutta erot ovat minimaalisia. Vakiomallin EV6:n toimintasäde on noin 232 mailia ja Ioniq 5:n 220 mailia. Pitkän kantaman Ioniq 5:n toimintasäde on 305 mailia, kun taas pitkän kantaman EV6:n toimintasäde on jopa 310 mailia.

Suunnittelu ja ajaminen

Ulkosuunnittelun osalta Ioniq 5 näyttää 70-luvun retroautolta, mikä on monille hankala maku, mutta kukaan ei voi sanoa, etteikö Ioniq 5 näyttäisi aidolta ja siistiltä. EV6 taas on tyylikkäämpi ja urheilullisemman näköinen, mikä on yleensä plussaa useimmille kuljettajille nykyään. Ioniq 5 tuntuu sisältä ilmavammalta, eikä siinä ole keskikonsolia, kun taas EV6 tuntuu kyykistyneeltä ja siinä on kelluva keskikonsoli.

Ajossa EV6 tuntuu tarkoituksenmukaisemmalta mallilta, sillä se on sekä nopeampi että käsiteltävämpi. Toisaalta Ioniq 5 tuntuu hiotummalta tavalla, joka tuntuu mukavammalta ja rentouttavammalta. Kia on todennäköisesti suositumpi nuorempien kuljettajien keskuudessa, jotka haluavat enemmän dynamiikkaa ja ketteryyttä, kun taas Ioniq 5 on rauhallisempi ajokokemus.

Teknologia ja tilat

Teknologian ja erikoisominaisuuksien osalta on mainittava, että molemmissa malleissa on 12,3-tuumainen kosketusnäyttö, jossa on sekä kuljettajan näyttö että keskinäyttö. Molemmat ovat ominaisuuksien osalta lähes identtisiä muutamaa pientä poikkeusta lukuun ottamatta. Ioniq 5:n mukana tulee pieni magneettitaulu, johon voi kiinnittää asioita kuten jääkaappiin.

  Kaikki vuoden 2023 Hyundai Tucsonista

Kia EV6:ssa on tosin enemmän ominaisuuksia, ja se on edullisempi kuin Ioniq 5. Tämä tarkoittaa sitä, että saat EV6:lla enemmän irti rahoistasi, jos valitset korkeamman hintaluokan mallin. Ioniq 5:n akseliväli on 4 tuumaa pidempi, mikä tarkoittaa enemmän jalkatilaa sekä edessä että takana ja lisäksi enemmän pään- ja hartiatilaa. Ioniq 5 tarjoaa myös kolme kuutiometriä enemmän tavaratilassaan ja takakontissa.

Hinnoittelu

Hinnoittelun osalta Kia EV6 on paljain varustein hieman edullisempi, mutta kalliimpi yläpäässä. Kolmen vakiovarustetyypin kautta linjan hinnoittelu on lähes identtinen, ja hinnat vaihtelevat 41 000 ja 53 000 dollarin välillä, lukuun ottamatta EV6 GT:tä, jonka pitäisi maksaa paljon enemmän.

Tuomio

Jos haluat ostaa enemmän perheauton, auton, jossa tilat, mukavuus, hiljaisuus, helppokäyttöisyys ja käytännöllisyys ovat etusijalla, Ioniq 5 on parempi valinta. Toisaalta, jos pidät urheilullisesta muotoilusta, keskittyneemmästä ajokokemuksesta ja hieman paremmasta tehokkuudesta, Kia EV6 on oikea valinta.

UKK-osio

Onko Hyundai Ioniq 5 turvallisempi kuin Kia EV6?

Turvallisuuden osalta näitä kahta ei juuri erota toisistaan, sillä molemmissa on kaikki, mitä voit odottaa 2022 EV:ltä. Näihin kuuluvat AEB, kuolleen kulman varoitin, pysäköintianturit edestä taakse, kuljettajan tarkkaavaisuuden valvontajärjestelmä, takana tapahtuvan ristikkäisliikenteen varoitusjärjestelmä ja koko joukko turvatyynyjä.

Kuinka pitkä on Hyundai Ioniq 5:n jonotuslista?

Jos olet kiinnostunut Hyundai Ioniq 5:n ostamisesta, varaudu odottamaan vähintään 6-18 kuukautta ennen kuin saat sellaisen, sillä näillä autoilla on kova kysyntä kaikkialla maailmassa, eivätkä nykyinen mikrosirupula ja toimitusketjuongelmat varmasti auta asiaa.

  Hyundai ix20:n yleiset ongelmat

Kuinka pitkä on Kia EV6:n jonotuslista?

Näyttää siltä, että Kia EV6:n saa hieman aikaisemmin kuin Hyundai Ioniq 5:n, mutta tämä saattaa muuttua koko ajan. Sinänsä voit odottaa odottavansa vähintään 6-12 kuukautta, mutta tämä muuttuu todennäköisesti lähikuukausina, kuten yleensä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z