Kuinka kauan Polestarin akku kestää?

Polestar on yksi kilpailukykyisimmistä merkeistä nykyisessä sähköautoteollisuudessa, vaikka heillä on tällä hetkellä tarjolla vain kaksi autoa, Polestar 1 ja Polestar 2. Molemmat ovat herättäneet melkoista kiinnostusta sekä sähköautoharrastajien että yleisten arjen tekniikan harrastajien keskuudessa.

Polestar haluaa sanoa, että he ovat kaikki mukana sähköautojen suhteen, mikä tarkoittaa, että Polestar on itsenäinen brändi, joka keskittyy vain itsenäisten sähköautojen alustojen kehittämiseen ja valmistamiseen. Näin ollen he kilpailevat suoraan Teslan, Rivianin, Lucidin ja kaikkien nykyisten merkkien, kuten Mercedeksen, Audin, Jaguarin ja BMW:n kanssa.

Polestar 1 -mallissa on sekä sähkömoottori että bensiinimoottori, joiden yhteisteho on 600 hv, kun taas Polestar 2 -mallissa on joko 64 kWh:n akku lähtötason mallissa tai 78 kWh:n akku pitkän matkan korkeamman kokoluokan mallissa.

Polestar 1:n sähkökapasiteetti riittää ajamaan pelkällä sähköautolla noin 50 mailia, kun taas Polestar 2:ssa on riittävästi mehua noin 290 mailin ajomatkaan täysien latausjaksojen välillä. Polestar 2:n vakiomallilla voit ajaa noin 270 mailia, kun taas Long-Range-mallilla pääset lähemmäs 330 mailia.

Polestar 1 – Pioneeri

Polestar 1 suunniteltiin ja rakennettiin Polestarin haloautoksi, jonka tarkoituksena oli lisätä merkin imagoa ja tehdä siitä merkityksellinen hiilidioksidipäästöistä vapautuville automarkkinoille. Polestar 1 on urheiluauton coupe-hybridi, mikä tarkoittaa, että se paketoi urheilullisuuden ja ylellisyyden yhteen pakettiin.

Polestar 1 maksaa kuitenkin noin 150 000 dollaria, mikä tarkoittaa, että se ei ole kaikkien saatavilla, varsinkin jos otetaan huomioon, että Polestar valmistaa näitä vain noin 150 kappaletta vuodessa. Polestar 1 saavuttaa nopeuden 100 mailia tunnissa paikaltaan noin 4 sekunnissa, mikä tekee siitä melko reippaan auton.

  Onko Polestar yhtä hyvä kuin Tesla?

Sekä turboahdettu että ahdettu 2,0-litrainen moottori tuottaa noin 375 hv, kun taas kaksi sähkömoottoria tuottavat kumpikin noin 114 hv. Kaikki tämä tekee yhteensä noin 600 hv, mikä tarkoittaa, että Polestar 1 on todellinen urheilullinen sähköauto.

Parasta Polestar 1:ssä on kuitenkin sen uskomattoman näköinen ulkomuotoilu ja melko kohtuullinen, vain sähköautona ajettava toimintasäde.

Polestar 2 – Se, joka sinun pitäisi hankkia.

Polestar 2 on todellinen Teslan kilpailija, sillä siinä yhdistyvät laatu, turvallisuus ja tekniikka yhtä hyvin ellei jopa paremmin kuin Teslassa. Se kilpailee suoraan Tesla Model 3:n kanssa, mikä tarkoittaa, että tämän auton pitäisi olla suosituin Polestar-malli kaikista.

Kuten aiemmin mainittiin, Polestar on saatavana kahdella eri akkukoolla alkaen pienemmästä 64 kWh:n akusta, jolla ajetaan noin 190 mailia, tai suuremmasta 78 kWh:n akusta, jolla ajetaan toivottavasti 232 mailia. Polestar 2 kuluttaa 1 kWh sähköä jokaista 3,2 ajokilometriä kohden.

Tämä tarkoittaa, että Polestarin lataaminen maksaa 650-800 dollaria vuodessa, jos ajat noin 1000 mailia kuukaudessa. Samanhintainen polttomoottoriauto maksaisi kaksi kertaa enemmän samalla ajomatkalla, mikä tarkoittaa, että Polestar 2 on tehokkaampi kuin useimmat muut autot.

Polestar 2:lla on myös ylivoimainen arvon säilyminen, mikä tekee siitä loistavan auton omistaa sekä uutena että käytettynä.

Näin saat akustasi eniten mehua irti

Kaikki valmistajat testaavat sähköautojensa toimintasäteen, mutta näitä arvioita ei juuri koskaan saavuteta, koska ne koostuvat yleensä täydellisistä olosuhteista ja osaavista kuljettajista, jotka tietävät, miten sähköautoa ajetaan, jotta energiaa säästyy mahdollisimman paljon.

  Polestar vs. Porschen luotettavuus - kumpi on parempi?

On totta, että useimmat sähköautojen omistajat eivät koskaan pääse lähellekään valmistajan ilmoittamaa sähköauton toimintasädettä, mutta on olemassa keinoja, joilla autosta saadaan suurin mahdollinen toimintasäde, jos noudatetaan tiettyjä ohjeita. Ensin on opittava ajamaan tasaisesti ilman nopeita kiihdytyksiä ja yritettävä käyttää regeneroivaa jarrutusta mahdollisimman paljon.

Älä käytä auton lisävarusteita, kuten ilmastointia tai lämmitystä, ja pidä ikkunat kiinni suuremmissa nopeuksissa, jotta auton aerodynaaminen profiili ei heikkene. Paino on myös tärkeä tekijä virrankulutuksen kannalta, joten yritä matkustaa kevyesti, jos mahdollista.

Lopuksi, älä aja liian kovaa, jos siihen ei ole tarvetta, sillä jatkuva kovalla nopeudella ajaminen syö akkua paljon nopeammin.

UKK-osio

Onko Polestar 1 ostamisen arvoinen?

Jos olet autoharrastaja ja pidät uusista ja jännittävistä autoista, Polestar 1 on tutustumisen arvoinen, koska se tarjoaa jotain, mitä mikään muu markkinoilla oleva auto ei tarjoa. Se näyttää upealta ja on samaan aikaan urheilullinen ja ylellinen. Se pitää arvonsa hyvin, mikä tarkoittaa, että sinun ei pitäisi menettää kovin paljon rahaa, kun on aika myydä se.

Lisäksi se on loistava grand tourer -auto, joka voi tarjota sinulle korkeimman mahdollisen mukavuuden autossa ja samalla reippaan ja jännittävän ajokokemuksen mutkaisella takatiellä.

Kannattaako Polestar 2 ostaa?

Polestar 2 on varmasti erittäin tervetullut lisä nykyisille sähköautomarkkinoille, koska se ilmentää koko uuden ajan auton filosofiaa. Se on tehokas ja tarjoaa kestäviä materiaaleja sisältä ja ulkoa, mikä tarkoittaa, että Polestar 2:n aiheuttama hiilijalanjälki ja ympäristövaikutukset ovat minimaaliset.

  Polestar vs. Tesla luotettavuus - kumpi on parempi?

Se näyttää hyvältä sisältä ja ulkoa, ja se tarjoaa paljon teknisiä mukavuuksia ja ominaisuuksia, joiden pitäisi viihdyttää sinua pitkään. Se pitää arvonsa hyvin, ja se tarjoaa kunnollisen toimintasäteen ilman, että se maksaa törkeän paljon rahaa.

Ovatko Polestar ja Volvo sama asia?

Ennen kuin Polestar haarautui Volvosta, he keskittyivät suunnittelemaan ja valmistamaan Volvon jännittävimpiä suorituskykyautoja. Tämä tarkoittaa, että Polestar oli Volvolle sama kuin AMG Mercedekselle. Nykyään Polestar on itsenäinen tuotemerkki, joka keskittyy hiilidioksidipäästöttömään liikenteeseen täysin erillisillä alustoilla.

Polestar ja Volvo jakavat kuitenkin paljon osia keskenään, mikä näkyy heti, kun näet Polestar 2:n.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z