Kuinka kauan Mersun valmistaminen kestää?

Useimpien tavallisten automerkkien, kuten Toyotan, Nissanin ja Hondan, autojen valmistamiseen kuluu noin 30 tuntia. Mutta kuinka kauan Mercedeksen autojen valmistaminen kestää?

Se riippuu Mercedeksen merkistä ja mallista. Joidenkin Mercedes-mallien, kuten C-luokan valmistukseen kuluu 2 päivää, SLK:n valmistukseen 4 päivää ja SL:n valmistukseen noin 8 päivää. Jos kyseessä on kuitenkin tilaustyö, Mersun valmistuminen kestää 1-3 kuukautta.

Muita tekijöitä, jotka määrittävät auton rakentamiseen kuluvan ajan, ovat muun muassa vuodenaika. Jos tilaat autosi vuoden kiireisimpään aikaan, kuten maaliskuussa ja syyskuun alussa, varaudu siihen, että se kestää kauemmin. Toinen tekijä, joka määrittää, kuinka kauan Mercedes-Benzin rakentaminen kestää, on tehtaan sijainti.

On kuitenkin tärkeää huomata, että autosi tuotanto voi viivästyä, jos se ei täytä laatuvaatimuksia tai jos joihinkin osiin tulee ongelmia. Esimerkiksi tuulilasi-, kuljettajan apujärjestelmä- tai voimansiirto-ongelmat voivat viivästyttää Mercedes-autosi tuotantoa viikkoja tai jopa kuukausia ongelmasta riippuen.

Voinko seurata Mersuni valmistusta?

Kyllä voit. Tämä palvelu on kuitenkin saatavilla vain saksalaisille Mercedes-Benz-asiakkaille. He voivat käyttää uutta ”Iloinen ennakointi -palvelua”. Tämä palvelu tarjotaan Mercedes Me:n kautta, ja sitä tarjotaan asiakkaille vain uutta autoa tilattaessa.

Asiakkaan tarvitsee vain kirjautua Mercedes Me -tililleen, ja hän pääsee yksinoikeudella verkkosivustolle, joka ilmoittaa hänelle, missä vaiheessa tuotantoprosessia hänen autonsa on tällä hetkellä. Lisäksi asiakkaille näytetään useita multimedia-aineistoja heidän autostaan sen edetessä tuotantolinjalla.

Lisäksi tämä palvelu antaa asiakkaille mahdollisuuden muokata autoaan sen valmistuksen aikana. He voivat vaihtaa joitakin multimediaosia tai jopa muokata väriä älypuhelimellaan. Tämä palvelu on kuitenkin saatavilla vain muutamaan Mercedes-malliin, joihin kuuluvat CLS, E-Luokka, S-luokka, B-luokka, CLA, CLS Shooting brake ja CLA shooting brake.

  Mikä Mercedes-maasturi on 7-paikkainen?

Mikä on Mercedes-Benzin valmistusprosessi?

Kuten useimmat autot, useimmat Mercedeksen osat tulevat kokoonpanotehtaalle valmiina. Esimerkiksi istuimet, johdinsarja, radio ja moottorit, jotka antavat virtaa kaikille lisävarusteille, tulevat kokoonpanotehtaalle valmiina asennettaviksi. Mersun runko valmistetaan kuitenkin yleensä lopullisessa kokoonpanotehtaassa ja.

Toisin kuin muut auton osat, koria ohjataan yleensä suurelta osin kokoamisprosessin aikana. Siksi se on hyvin monimutkainen. Esimerkiksi auton eri osien terästä stanssataan ja valetaan muotoonsa. Seuraavaksi eri materiaalit sijoitetaan oikein insinöörin suunnitelman mukaisesti ja huolehditaan esimerkiksi tunkeutumissuojasta, puristumisvyöhykkeistä ja kotelon eheydestä.

Sen jälkeen eri materiaalit hitsataan robotilla yksiköiksi, jotka näyttävät tavallaan ajoneuvolta, jota kutsutaan yleensä ”valkoiseksi koriksi”. Tämän jälkeen runko tutkitaan käsin ja laserohjatuilla järjestelmillä. Seuraavaksi se puhdistetaan, päällystetään pohjamaalilla, kuivataan ja tutkitaan uudelleen.

Jos kori läpäisee tarkastuksen, se värjätään maalilla, kuivataan ja päällystetään kirkkaalla maalilla. Viimeisenä vaiheena se viedään uuniin, jotta maalipinta paistuu ja maali vahvistuu. Kun ulkokuori on valmis, auto kulkee tuotantolinjan läpi ja siihen asennetaan voimansiirto, sisustus ja kaikki muut osat.

Huomaa, että korin ja ulkokuoren kokoaminen on paljon nopeampaa kuin sisätilojen ja muiden keskeisten osien asentaminen. Ulkopuolen kokoaminen voi kestää alle päivän, mutta sisäosien kokoaminen useita päiviä.

Missä eri Mercedes-malleja valmistetaan?

Vaikka suurin osa Mercedes-Benz-malleista valmistetaan Saksassa, muita malleja valmistetaan eri tehtaissa noin 22 maassa. Mercedes-Benzin pääkonttori sijaitsee Stuttgartissa, mutta yrityksellä on useita tehtaita ympäri maata.
Mercedeksen Saksan tehtaat

 • Affalterbach – valmistaa AMG-moottoreita, AMG Performance Studio -suorituskykystudio
 • Berliini – valmistaa moottorien osia ja paljon muuta
 • Bremen – valmistaa C-luokkaa, E-luokkaa, GLC-luokkaa, GLC Coupea, SL:ää ja SLC:tä.
 • Hampuri – valmistaa akseleita ja akselien osia, pakokaasupäästöjen osia, ohjauspylväitä ja paljon muuta.
 • Kamenz – valmistaa litiumioniakkuja.
 • Kolleda ja Arnstadt – valmistaa Mercedes-moottoreita ja AMG-moottoreita.
 • Rastatt – valmistaa Mercedes-Benzin A- ja B-luokkaa sekä GLA-luokkaa.
 • Sindelfingen – valmistaa Mercedes-Benz E-luokkaa, CLS-luokkaa, S-luokkaa, Mercedes-AMG GT -tuoteperhettä ja Mercedes-Maybachia.
  Mercedes USA:n tehdas
  Yhdysvalloissa on vain yksi Mercedes-tehdas, ja se sijaitsee Tuscaloosassa, Alabamassa. Tässä tehtaassa valmistetaan Mercedes-Benzin katumaastureita, kuten Mercedes-Benz GLE-luokka, GLE-Coupe ja GLS-luokka. Se valmistaa myös merkittävää Mercedes C-luokan sedania.
  Muut Mercedeksen tehtaat eri puolilla maailmaa
 • Peking, Kiina – valmistaa Mercedes-Benzin C-luokkaa, E-luokkaa, GLA-luokkaa, GLC-luokkaa ja moottoreita.
 • Hambach, Ranska – tässä tehtaassa valmistetaan Mercedes-älyautojen ”smart ForTwo” -mallisarjaa.
 • Kecskemet, Unkari – valmistaa Mercedes-Benzin B-luokkaa, CLA-luokkaa ja CLA shooting Brake -mallia.
 • East London, Etelä-Afrikka – valmistaa Mercedes-Benz C-luokkaa.
 • Sebes ja Cugir, Romania – valmistaa moottorin, vaihteiston ja voimansiirron osia.
  Vaatiiko Mercedes premium-bensiiniä?

FAQ

Kuinka monta Mercedestä valmistetaan vuodessa?

On melko haastavaa keksiä tarkkaa lukumäärää, sillä Mercedeksen myynti on kasvanut vuosien varrella, mikä on saanut heidät lisäämään tuotantoa. Yritys on kuitenkin pitänyt viimeisten kolmen vuoden aikana myyntinsä yli 2 miljoonan dollarin tasolla, mikä on poikkeuksellista. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Mercedes tuottaa vuosittain yli 2 miljoonaa autoa.

Mikä on ensimmäinen Mercedes-Benzin tehdas Saksan ulkopuolella?

Ensimmäinen Mercedes-Benzin tuotantolaitos Saksan ulkopuolella perustettiin Argentiinaan. Tämä vuonna 1951 rakennettu tehdas on edelleen toiminnassa ja valmistaa useita Mercedes-malleja. Tässä tehtaassa valmistetaan muun muassa Mercedes-kuorma-autoja, Vitoa ja Sprinter-pakettiautoa.

Voitko neuvotella Mercedeksestä?

Kyllä voi. Jos ostat Mersusi jälleenmyyjältä, voit neuvotella hinnasta. Sinun on kuitenkin tiedettävä uuden Mercedeksen jälleenmyyjähinta, jotta sinulla on neuvotteluvoimaa. Jos haluat säästää käteistä, sinun kannattaa neuvotella vähimmäishinnasta alaspäin eikä hinnasta ylöspäin.

Johtopäätös

Mercedes-Benzin tekeminen kestää keskimäärin noin 2-6 päivää. Tämä kuitenkin vaihtelee Mercedes-malleittain. Mercedes-Benzin A-, B- ja C-luokan rakentamiseen kuluu vähemmän aikaa kuin E- ja S-luokan. Muita valmistuksen nopeuteen vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa tarvittavat korjaukset ja auton valmistuspaikka.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z