Polestar vs. Porschen luotettavuus – kumpi on parempi?

Porsche on merkki, joka tunnetaan hyvin suunnitelluista, vaativista, mutta vankasti rakennetuista ja luotettavista autoista. Sellaisena Porsche sijoittuu useimpien luotettavuustaulukoiden kärkeen, koska useimmat Porsche-mallit ovat sekä oikein huollettuja että luotettavia alusta alkaen.

Toisaalta Polestar on uusi tulokasmerkki, jolla on vain yksi ainoa todellinen sarjatuotantomalli, mikä tarkoittaa, että Polestarin luotettavuutta ei voida vielä arvioida oikein. Joka tapauksessa tiedämme, että Volvo tukee Polestaria voimakkaasti ja että he valmistavat vain sähköautoja.

Kaiken tämän pitäisi teoriassa tarkoittaa, että Polestarin pitäisi olla keskimääräistä luotettavampi merkki. Siitä huolimatta he eivät todennäköisesti koskaan pääse Porschen tasolle, koska Porsche on autoteollisuuden huippua luotettavuuden osalta.

Jotta tietty auto olisi mahdollisimman luotettava, se tarvitsee asianmukaista ja oikea-aikaista huoltoa, ja siinä nämä kaksi merkkiä eroavat toisistaan huomattavasti. Porschen huolto on tunnetusti kallista, kun taas Volvon autot eivät ole läheskään yhtä kalliita.

Polestarin luotettavuus – Todennäköisesti keskimääräistä parempi.

Ymmärtääksemme täysin, kuinka luotettava Polestar on, meidän on tarkasteltava, kuinka luotettavia Volvo-autot ovat. Lukuisien verkkolähteiden mukaan useimmat Volvo-mallit kuuluvat vahvasti keskimääräistä luotettavuuden yläpuolelle. Kun otetaan huomioon, että Polestar ja Volvo jakavat paljon osia keskenään, on järkevää ennustaa, että myös Polestar-autojen pitäisi olla keskimääräistä luotettavampia.

Toinen asia, joka on syytä pitää mielessä, on se, että Polestar valmistaa vain sähköautoja, jotka ovat luonnostaan luotettavampia kuin polttomoottoriautot, koska niissä on vähemmän liikkuvia osia. Niihin ei tarvitse vaihtaa öljyä, ja sähköauton komponenttien kokonaiskulutus on huomattavasti vähäisempää.

  Kuinka paljon Polestar nostaa sähkölaskuasi?

Tämä tarkoittaa, että Polestarin autojen pitäisi teoriassa olla yhtä luotettavia kuin Volvon autot, mutta koska ne ovat myös sähköautoja, niiden luotettavuus saattaa olla jopa parempi. Polestar valmistaa tätä artikkelia kirjoitettaessa vain yhtä sarjatuotantomallia, ja he aikovat myös käyttää samaa voimansiirtoa kaikissa tulevissa malleissa.

Kun sekä tulevien Polestar-mallien että nykyisten Volvo-mallien välillä on näin laaja osien yhteiskäyttö, on melko varmaa, että Polestar-autojen pitäisi olla keskimääräistä luotettavampia.

Porschen luotettavuus – Luokkansa johtava useimmissa segmenteissä.

Ylimitoitettu suunnittelu, yksityiskohtien huomioiminen, vankka rakennuslaatu, huippuluokan materiaalit… Kaikki nämä ominaisuudet ovat synonyymejä aidolle Porschelle, ja näin on ollut jo vuosikymmeniä. Vaikka Porsche on laajentanut mallistoaan lisäämällä siihen täysimittaisen sähköauton, ylellisen sedanin ja kaksi katumaasturia, nämä ominaisuudet ovat edelleen yhtä tärkeitä kuin ennenkin.

Polestar 2:n ainoa todellinen kilpailija on Porsche Taycan. Se maksaa tosin huomattavasti enemmän rahaa kuin Polestar 2, ja se päihittää Polestar 2:n lähes joka suhteessa. Porschen yleinen luotettavuus on melko lineaarinen, mikä tarkoittaa, ettei Porsche-mallistossa ole mustia lampaita, jotka olisivat vähemmän luotettavia kuin muu Porsche-mallisto.

Porsche Macan on Porschen lähtötason malli, mutta se on todellinen Porsche-malli, katsotpa sitä miten tahansa. 911 on luotettavin Porsche-malli, koska 911-linja ulottuu yli seitsemän vuosikymmenen päähän, mikä tarkoittaa, että Porsche on lähes täydellistänyt 911-reseptin.

  Onko Boxster köyhän miehen Porsche?

Kaiken kaikkiaan Porschella on pitkästä aikaa vahva maine luotettavuuden suhteen. Jopa niin paljon, että monet Porsche-mallit ovat segmentissään luokkansa johtavia luotettavuuden suhteen.

Polestar vs. Porsche huolto – Porsche on paljon kalliimpi.

Kuten aiemmin mainittiin, kaikki luetellut Porsche-ominaisuudet ovat todellakin olemassa, mutta jotta näillä ominaisuuksilla olisi edes merkitystä, sinun on käytettävä kunnon summa rahaa huoltokustannuksiin. Koska Porsche valmistaa tiukkoja luksusautoja tai jopa eksoottisia autoja, niiden odotetaan olevan erittäin huoltovarmoja.

Polestar on hieman ”massapainotteisempi”, mikä tarkoittaa sitä, että ne eivät voi nostaa huoltokustannuksia yhtä helposti kuin Porsche. Porschen asiakkaat eivät ole yhtä kiinnostuneita vähän huoltoa vaativista autoista, koska he arvostavat Porschea monista muista syistä, ja siihen Volvo/Polestar ei pysty.

Joka tapauksessa molemmat tarjoavat 4 vuoden mittaisen 50 kilometrin tehdastakuun, jota voidaan laajentaa kattamaan kaikki korjauskustannukset vielä 2 vuoden ajan. Kaiken kaikkiaan Porschet maksavat enemmän huollossa, mutta se kuuluu asiaan. Toisaalta Polestar-mallit ovat jossakin keskitasoa.

UKK-osio

Miksi sähköautot ovat luotettavampia?

Sähköautot ovat luotettavampia, koska niissä on vähemmän liikkuvia osia, mikä tarkoittaa, että yleinen kuluminen ei ole yhtä tasaista kuin polttomoottoriautossa. sähköautot hyötyvät myös sähköautoille ominaisesta teknologiasta, kuten regeneratiivisesta jarrutuksesta, joka vie rasituksen tavanomaisesta jarrujen kulumisesta ja siirtää sen pyöriin kiinnitetyille regenerointimoottoreille.

Tämä tarkoittaa, että sähköauton ei tarvitse luottaa suoraan jarruihin, kun sen on hidastettava. Lisäksi sähköautot ovat vähemmän monimutkaisia, koska ne eivät tarvitse öljyä, polttoainetta, polttoainepumppuja, katalysaattoreita, äänenvaimentimia tai öljynsuodattimia muutamia mainitakseni.

  Ruf vs. Porsche - mikä on ero?

Ovatko sähköautot luotettavia pitkällä aikavälillä?

Sähköautojen pitkäaikainen luotettavuus on vielä hieman mysteeri, sillä 10-20 vuotta vanhoja sähköautoja ei ole liikkeellä kovin montaa. Kun otetaan huomioon, että akut muuttuvat jonkin ajan kuluttua melko hyödyttömiksi ja ne on vaihdettava, ei ole täysin selvää, kuinka luotettavia sähköautot ovat pitkällä aikavälillä.

Useimmat valmistajat uskovat, että nykyiset sähköautot ovat pahasti vanhentuneita 20 vuoden kuluttua, joten tämän ei pitäisi olla ongelma. Sähköautot maksavat kuitenkin paljon rahaa, joten 20 vuotta vanhan sähköauton omistaminen kiinnostaa varmasti, jos se pystyy toimimaan kunnolla.

Miksi ihmiset rakastavat Porscheja?

Porsche on merkki, joka mainitaan yleensä Ferrarin ja Lamborghinin kaltaisten autojen kanssa, koska ihmiset pitävät sitä autoteollisuuden huippuluokassa. Porsche on erilainen kuin Lamborghini ja Ferrari, koska Porsche tekee kaikin puolin parempia autoja.

Porschet ovat yleensä nopeimpia autoja radalla ja samalla erittäin miellyttäviä ajaa maantiellä. Niitä pidetään usein statussymboleina, koska ne näyttävät komeilta ja tarjoavat paljon ylellisyyttä ja laadukkaita materiaaleja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z