Kuinka kauan Volvon akut kestävät?

Volvon hybridiakut kestävät noin 10 vuotta 8 vuoden takuulla, ja muut käynnistysakut kestävät enintään 5 vuotta.

Hybridiakut ovat litiumioniakkuja. Volvo tarjoaa hybridiakuille 8 vuoden tai 100 000 kilometrin takuun, riippuen siitä, kumpi tulee ensin. Volvo kuitenkin väittää, että akut on suunniteltu kestämään jopa yli 10 vuotta, joten ne kestävät lähes yhtä kauan kuin ajoneuvosi käyttöikä.

Volvon hybridiautot

Volvo valmisti ensimmäisen hybridiautonsa vuonna 2017, joka oli Volvon ensimmäinen askel kohti sähköistämissitoumusta. Tästä lähtien Volvo valmistaa vain hybridi- tai sähköautoja, mikä johtaa Volvon autojen poikkeukselliseen polttoainetalouteen. Volvon hybridiautoihin kuuluu kahdenlaisia hybridejä: mild-hybridiautoja ja plug-in-hybridiautoja.

Mild-hybridiautot on tehty vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja tarjoamaan parempaa polttoainetehokkuutta. Plug-in-hybridiautot taas voivat ajoittain toimia jopa pelkästään akuilla. Pistokehybrideissä hiilidioksidipäästöt ovat jopa pienemmät kuin mild-hybrideissä tai muissa täyshybridiautoissa.

Mild-hybridiautot: Akku avustaa moottoria

Tämäntyyppisissä hybridiautoissa on verrattain pienempi akku, joka avustaa vain polttomoottoria. Auto ei voi toimia pelkästään akkuvirralla. Akut tarjoavat kuitenkin paremman kiihtyvyyden ja jopa mukavamman ajomukavuuden. Mild-hybridiautoissa on 48 voltin akku, joka ladataan regeneratiivisten jarrujen avulla.

Mild-hybridiautojen hyödyt ovat vähäisemmät verrattuna täyshybrideihin tai plug-in-hybrideihin, mutta ne antavat varmasti paremman polttoainetalouden. Polttoainetta säästyy myös silloin, kun auto ei ole käynnissä. Järjestelmä antaa myös paremman avun start/stop-painikkeelle.

Plug-in-hybridiautot voivat toimia akuilla.

Plug-in-hybrideissä on isompi akku, joka voi jopa pyörittää koko autoa. Akku on ladattava täyteen Volvon toimittaman lataustyökalupaketin avulla tai latausasemalta. PHEV-autot voivat ajaa jopa 18 mailia kokonaan akulla, mikä voi säästää paljon polttoainetta, jos ajat kaupungissa.

  Onko olemassa urheilullinen Volvo?

Auto voi ajaa myös hybriditilassa, joka säästää polttoainetta ja lataa akkua itse. Näin polttoainekuluissa säästyy jopa 60 % ja hiilidioksidipäästöt vähenevät vielä enemmän. PHEV-autojen polttoainetaloudellisuus on noin 60 mpg autosta riippuen.

Volvon hybridiakut eivät tarvitse huoltoa.

Volvon valmistamien hybridiakkujen käyttöikä on pitkä, noin 10 vuotta. Akut ovat litiumioniakkuja, ja niiden energiamäärä on 11,2 kWh. Akut eivät vaadi huoltoa, ja ne ovat ladattavia. Plug-in-hybrideissä akut on ladattava pistorasiaan kytkemällä, mutta miedoissa hybrideissä tämä ei ole tarpeen.

Hybridiakut eivät tarvitse huoltoa. Akuilla on tietty kapasiteetti, joka voi ajan mittaan pienentyä, jolloin niiden toimintasäde pienenee. Kantaman pieneneminen voi olla merkki siitä, että akun kapasiteetti on pienentynyt. Tällöin polttomoottori käy enemmän kuin sähkömoottori, jolloin polttoaineen kulutus kasvaa. Akku on vaihdettava tässä tilanteessa.

Kustannukset

Vaikka Volvo väittää, että hybridiakut voivat toimia jopa 10 vuotta ja käynnistysakut jopa 5 vuotta, ne on silti vaihdettava, jos ne eivät enää pidä latausta. Hybridiakut ovat yleensä melko kalliita, jopa kalliimpia kuin käynnistysakut. Yleensä ne maksavat 1000-5000 dollaria. Niiden käyttöikä on kuitenkin paljon pidempi, eikä niitä tarvitse huoltaa juuri lainkaan.

Vinkkejä hybridiakkujen pidentämiseksi

Hybridiakut voivat säästää paljon polttoainetta, mutta valitettavasti ne eivät kestä ikuisesti. Vaikka akut on ehkä lopulta vaihdettava tietyn ajokilometrimäärän ja ajan kuluttua, on olemassa joitakin hyödyllisiä tapoja saada ne kestämään pidempään:

 • Kun auto on pysähdyksissä valoissa tai liikenteessä, anna jatkuvasti hieman kiihdytystä. Näin auto ei mene suoraan kaasutilaan ja auto käyttää jatkuvasti akkua, mikä auttaa akkujen kiertoa. Tämä lisää myös polttoainetaloutta, koska bensiinimoottoria ei käytetä.
 • Älä pysäytä autoa heti – Käytä sen sijaan hieman rullausta auton pysäyttämiseen. Anna auton rullailla pysähtymiseen, mikä auttaa luomaan liike-energiaa.
 • Käynnistä auto hitaasti – Älä paukauta jalkaa kaasupolkimelle heti auton käynnistämisen jälkeen.
 • Käytä autoa säännöllisesti – Autoa tulisi käyttää säännöllisesti. Tämä on helpoin vinkki, ja se pidentää akun käyttöikää. Kun hybridiakkuja ei käytetä säännöllisesti, ne tyhjenevät herkästi nopeammin.
  Volvo vs. Mercedes: Luotettavuus - kumpi on parempi

Volvo sähköistyy

Volvo on valmistanut hybridiautojaan vuodesta 2017 lähtien. Toistaiseksi akut vaikuttavat melko luotettavilta, ja valituksia on tehty hyvin vähän. He ovat myös lopettaneet fossiilisiin polttoaineisiin perustuvien moottoreiden valmistuksen ja siirtyneet hybrideihin tai puhtaisiin sähköautoihin, ja tavoitteena on siirtyä pelkästään sähköautoihin lähitulevaisuudessa.

FAQ

Miten hybridiakut valmistetaan?

Hybriditekniikka on yksi kunnianhimoisimmista hankkeista saastumisen ja ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Hybridiakkuja on kolmenlaisia:

 1. Litium-ioniakku
 2. Nikkelimetallihydridi (NiMH).
 3. Lyijyhappoakut
  Litiumioniakut ovat tehokkaimpia ja kiihtyvyydeltään parhaita. Tätä tyyppiä Volvo käyttää. Se on myös sähköautojen uusin lisäys. Keskimääräisen litiumioniakun odotettu käyttöikä on noin 15 vuotta tai 150 000 kilometriä. Näiden akkujen odotetaan olevan pitkäikäisimpiä akkuja, mutta niiden haittapuolena ovat korkeammat kustannukset.

NiMH-akut ovat vanhempia kuin li-ion-akut, ja ne ovat myös halvempia kuin li-ion-akut. Ne ovat olleet markkinoilla jo pitkään, ja niiden yhteensopivuus ja monipuolisuus on parempi. Niiden käyttöikä on kuitenkin lyhyempi kuin li-ion-akkujen.

Lyijyhappoakut ovat alan vanhimpia ja halvimpia. Ne voidaan myös kierrättää ja myydä hyvään hintaan. Niiden suorituskyky on todistetusti hyvä, ja niillä voi ajaa 10 mailia täysin sähköllä. Lyijyakkujen haittapuolena on se, että ne varastoivat vähemmän energiaa kuin kaksi muuta akkua.

Mitä hybridiautot sisältävät?

Hybridiautot ovat yksi tärkeimmistä keksinnöistä. Auto saa virtansa kahdesta lähteestä. Toinen on perinteinen polttomoottori ja toinen sähkömoottori. Sähkömoottoria käytetään autoon varastoitujen akkujen avulla, ja näitä akkuja ladataan regeneratiivisten akkujen avulla. PHEV:n tapauksessa akut voidaan ladata myös pistokkeesta.

  Mikä on suosituin Volvo-malli?

Mitkä ovat parhaita hybridiautoja, joita voi ostaa Yhdysvalloissa?

Yhdysvalloissa on monia hybridejä. Kaikkien aikojen ensimmäinen käyttöönotettu hybridi oli Toyota Prius. Sen jälkeen markkinat ovat vain täyttyneet hybridiautoista. Joitakin vuoden 2021 parhaita hybridiautoja ovat:

 • Honda Accord Hybrid
 • Hyundai Sonata Hybrid
 • Hyundai Elantra Hybrid
 • Toyota Camry Hybrid
 • 2022 Toyota Prius

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z