Kuinka kauan BMW:t kestävät?

Kuinka kauan BMW:t kestävät?

Vaikka BMW valmistaa yhtä parhaista suorituskykyisistä luksusajoneuvoista, sillä on maine epäluotettavuudesta. Riippuen siitä, miten hyvin BMW on huollettu ja onko se kunnossa, se voi kuitenkin kestää jopa 300 000 kilometriä. Jotkin E36- ja E46-mallien kaltaiset autot ovat jopa ylittäneet 400 000 mailin rajan.

BMW:n luotettavuus ja ajokilometrit

Jotkin mallit ovat luotettavampia kuin toiset, ne kestävät yleensä pidempään tien päällä ja hajoavat paljon harvemmin. Jos valitset BMW:n jostakin alla olevista mallistoista, saat ehkä vihjeen siitä, kuinka kauan niiden voi odottaa kestävän.

Joistakin uudemmista vuosimalleista vuosilta 2020 ja 2021 ei ole vielä arvioitu, kuinka kauan ne kestävät tiellä, koska ne on julkaistu vasta hiljattain.

BMW:t vuosilta 1996 – 2006

Vuosien 1996-2006 mallit ovat erittäin luotettavia ja voivat kestää melko pitkään, jos ne huolletaan asianmukaisesti. Niiden keskimääräinen käyttöikä on noin 250 000 kilometriä, mutta monet autot ovat ylittäneet 300 000 kilometrin rajan. Jotkut näistä autoista ovat yhä liikenteessä, ja niiden ulkoasu vaikuttaa vankalta ja ehjältä, aivan kuten konepellin alla oleva luotettava ja tehokas moottori.

BMW:t vuosilta 2006 – 2014

Useimmat BMW-autot vuosilta 2006-2014 ovat vähemmän luotettavia kuin aiemmat mallit. Ne kestävät 120 000 – 200 000 mailia. Autoihin asennettu uudempi elektroniikka rikkoutuu usein ja on vähemmän luotettavaa kuin niiden vanhan koulukunnan esi-isät, BMW 3-sarja vuosilta 1996-2004, jotka tunnetaan kaikkien aikojen luodinkestävimpinä BMW-autoina.

BMW:t vuosilta 2014 – 2020

Vuosien 2014-2020 uusien mallien tiedetään kestävän noin 100 000 – 150 000 kilometriä. Uudemmalla elektroniikalla ja BMW:n uusilla innovaatioilla on taipumus joskus vikaantua ja jättää sinut tielle.
Tietenkin jotkut mallit ovat luotettavampia kuin toiset, ja huolimatta BMW:n luotettavuuteen liittyvästä uudemman julkaisun leimasta, jotkut uusimmista malleista ovat varsin hyviä. BMW X3 ja 1-sarja sekä vuoden 2014 BMW 4-sarja ja BMW 2014 X5 ovat kaikki loistavia ja kestävät tiellä pitkään, jos niitä huolletaan asianmukaisesti.

  Paras öljy BMW X3:een ja BMW X5:een

Miten saat BMW:si kestämään pidempään?

Se, kuinka kauan autot yleensä kestävät, riippuu pääasiassa huollosta, kunnossapidosta ja ajotottumuksista. Tärkeintä on ajoittaa huolto vähintään kerran 12 kuukauden välein tai 8 000-10 000 kilometrin välein riippuen siitä, ajatko kaupungissa vai maantiellä.

Säännöllinen huolto

Jos ajat enemmän kaupunkiliikenteessä, ajoita huoltotarkastukset useammin, koska ajoneuvon käyttäminen enemmän liikenteessä käynnistämiseen ja pysäyttämiseen on autollesi rankempaa kuin ajaminen maantiellä. Vältä aggressiivista ajamista ja pidä kaikki nesteet oikeissa määrissä. Useimmissa BMW-autoissa on ongelmia joko elektroniikassa tai jossakin jäähdytysjärjestelmän osassa. Voimansiirto-ongelmat ovat hyvin harvinaisia, ellei autosi ole ylittänyt takuukilometrien rajaa.
Vaihda öljynsuodatin 3 000 mailin välein tai jopa suositeltua useammin. Älä unohda valvoa nesteitä, kuten ohjaustehostimen mehua ja jarrunesteitä. Tarkista aina valmistajalta, mitä öljyä ja öljynsuodattimia on käytetty aiemmin ja mitä ajoneuvoosi on laitettava.

Käsittele auton ongelmat välittömästi

Korjaa pienet ongelmat heti, sillä ne voivat kehittyä ja tulla kalliiksi muutamassa kuukaudessa. Jos huomaat öljy- tai polttoainevuotoja tai liiallisia höyryjä, tarkasta BMW:si heti, sillä se voi tarkoittaa, että moottorin muodostumisessa on ongelma. Ongelmat eivät poistu itsestään, ja mitä nopeammin ne korjataan, sen parempi.

Käytä aitoja BMW:n OEM-osia

Kun vaihdat moottorin tai turvajärjestelmien rikkinäisiä ja viallisia osia, varmista, että käytät sertifioituja BMW:n osia. Käyttämälläsi mekaanikolla tulisi olla BMW:n alkuperäisen laitevalmistajan (OEM) sertifikaatti. Pyri tarkastamaan ajoneuvosi vähintään kerran kuukaudessa. Voit tehdä sen itse tai käydä mekaanikon luona nopeaa tarkastusta varten.
Jos et ole ajanut ajoneuvollasi pitkään aikaan, käynti mekaanikolla ennen kuin lähdet takaisin liikenteeseen, on ehdoton edellytys.

  Pahin BMW käytettynä ostettavaksi

Huolehdi autosi ulko- ja sisätiloista.

BMW:n ulkopinnan pesu ja vahaaminen auttaa poistamaan pölyhiukkaset ja ehkäisemään ruostetta, lohkeamia ja suolavaurioita. Lisäksi sisätilojen puhdistaminen voi auttaa hidastamaan mattojen ja verhoilun kulumista.

Tarkista renkaat

Renkaiden huollon pitäisi olla ehdoton edellytys. Jos ajat matala- tai korkeapaineisilla renkailla, saatat kuluttaa ne hetkessä loppuun ja vaarantaa itsesi, matkustajasi, ajoneuvosi ja muut tiellä liikkuvat. Oikean paineen lisäksi myös renkaiden tasapaino ja jousitusgeometria ovat tärkeitä.

Älä ohita kytkintä.

Useimmat manuaalivaihteiset autot kohtaavat ainakin kerran elämässään ongelman, joka on rikkoutunut kytkin. Jos käytät kytkintä liian pitkään pitämällä sitä purentakohdasta kiinni, se saattaa kuluttaa sitä ajan myötä. Tarvittaessa käytä mieluummin käsijarrua, kun haluat selvitä jyrkästä mäestä. Kytkimen käyttäminen, vaikka se osoittaakin taitoja, saattaa itse asiassa vahingoittaa autoasi enemmän kuin auttaa.

Vältä polttoaineen loppumista

Jos polttoaine loppuu melko usein, pöly ja hiukkaset voivat päästä säiliöön ja vahingoittaa sen pohjaa. Lisäksi ruoste voi kasaantua ja imeytyä polttoainepumppuun, jolloin autosi moottori vaurioituu entisestään.

Älä tee moottoriin muutoksia

Vältä pumppaamasta ja muokkaamasta BMW:n moottoria ottamatta huomioon polttoaineen syöttöä ja sytytyksen ajoitusta, sillä tämä voi aiheuttaa moottorillesi vääristymiä ja saada sen toimimaan alle optimaalisen tason.

FAQ

Kannattaako ostaa käytetty BMW?

Yleisesti ottaen ei. Käytetyn BMW:n ostaminen ja hyvän ostoksen tekeminen saattaa olla haastavaa. BMW:t menettävät arvoaan nopeasti syystä. Jos yrität ostaa hyvän BMW:n käytettynä, varmista, että kyseessä on luotettava malli. Vältä myös ostamista autoliikkeistä ja maksa etukäteen mekaanikko tarkastamaan ajoneuvo ennen koeajoa.

  Onko Lexus halvempi ylläpitää kuin BMW

Mitkä ovat parhaat vanhat käytetyt BMW:t ostettavaksi?

Riippuen tyylistäsi, mieltymyksistäsi ja ostosyystäsi, voit harkita vuoden 2003 E39 M5 -mallia urheilukäyttöön tai vuosien 1993-2000 E36 3-sarjaa arkikäyttöön. Vuosien 2003 ja 2004 BMW E46 -mallit ovat myös hyviä arkikäyttöön, samoin kuin uudempi vuoden 2016 BMW M2 -malli.
Kaikki nämä ovat erittäin luotettavia BMW-malleja, joilla voi ajaa satoja tuhansia kilometrejä, jos niitä huolletaan hyvin.

Miksi vanhemmat BMW:t hajoavat vähemmän ja ovat luotettavampia?

Vanhan koulukunnan BMW:t suunniteltiin siten, että kuljettaja voi huoltaa ne itse työkalupakilla. Ne ovat vähemmän monimutkaisia, ja niistä puuttuu monimutkainen elektroniikka, joka uusissa malleissa usein toimii väärin ja hajoaa. Tietokoneiden puuttuminen ja mekaanisten osien runsaus helpottivat ongelman määrittämistä itse.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z