Kuinka nopeasti Volvoista tehdään poistoja?

Keskimääräinen Volvo lähes poistuu noin 55 %:lla 5 vuoden kuluessa ostopäivästä.

Volvo tunnetaan turvallisuudestaan ja sujuvasta ajettavuudestaan, mutta se ei todellakaan ole tunnettu jälleenmyyntiarvostaan. Kaikkien luksusajoneuvojen arvon alenemisnopeus on hyvin nopea, ja Volvon tapauksessa se on vielä nopeampi. Volvo on jälleenmyyntiarvoluettelossa kolmanneksi viimeisellä sijalla, juuri Jaguarin ja Land Roverin edellä, jotka ovat tunnettuja epäluotettavuudestaan.

Volvon arvon alenemisnopeus

Volvo on tunnettu nopeasta arvonalentumisnopeudestaan, joka johtuu sen korkeasta huoltotarpeesta ja kalliista varaosista. Ruotsalainen yritys ei kuitenkaan ole aina ollut tällainen. Sen jälleenmyyntiarvo oli ennen hyvä, mutta se muuttui, kun se alkoi valmistaa modernin muotoisia autoja.

Uuden tekniikan ja muotojen käyttö teki niistä samanlaisia kuin muutkin huoltovarmat eurooppalaiset luksusautot. Niiltä puuttuvat kuitenkin edelleen tehokkaat ja nopeat moottorit, koska ne keskittyvät perheautoihin. Tämä on johtanut siihen, että käytettyjen Volvo-autojen kysyntä on entisestään vähentynyt.

Vuosittaiset poistot

Volvo-autot poistuvat todella nopeasti, jopa ensimmäisen omistusvuoden jälkeen. Niiden arvo alenee noin 20 prosenttia ensimmäisen vuoden aikana. Tämä on hieman korkeampi kuin joillakin kilpailijoilla. Audin arvo laskee 19 % ja Mercedes-Benzin arvo laskee 18 % ensimmäisen vuoden jälkeen.

Kahden vuoden jälkeen poistuma on noin 28,5 %, mikä on edelleen 4 % enemmän kuin Audilla ja 1 % enemmän kuin Mercedes-Benzillä. Tätä seuraa 35 prosentin poisto kolmen vuoden kuluttua, mikä on jälleen enemmän kuin Audilla. Neljän vuoden kuluttua poistuma on noin 44 prosenttia, mikä on vähemmän kuin Mercedes-Benzillä mutta enemmän kuin Audilla ja BMW:llä.

Volvon jälleenmyyntiarvo laskee jyrkästi 5. vuoden jälkeen, ja sen arvon aleneminen on 55 prosenttia, mikä on enemmän kuin Mercedeksellä, Audilla ja BMW:llä. Tämä on hyvin nopea nousu edellisvuodesta, sillä arvon aleneminen on noin 10 prosenttia vain yhdessä vuodessa.

  Mikä Volvo on turvallisin?

Kuuden vuoden jälkeen poistoprosentti on 63 %, mikä on 4 % enemmän kuin BMW:llä, 6 % enemmän kuin Mercedeksellä ja 8 % enemmän kuin Audilla. Volvon arvon aleneminen jatkuu edelleen hyvin nopeasti, ja lopulta 10 vuoden kuluttua sen arvo on 79 % pienempi kuin sen alkuperäinen arvo. Tämä on 2 % enemmän kuin BMW:llä, 5 % enemmän kuin Mercedeksellä ja 9 % enemmän kuin Mercedeksellä. Kaikki tämä osoittaa, että Volvo-autojen arvon aleneminen on erittäin suurta.

Nopea erittely Volvon arvonalennuksista vuosien varrella:

 • 1 vuosi – 20 %
 • 2 vuotta – 28,5 %
 • 3 vuotta – 35 %
 • 4 vuotta – 44 %
 • 5 vuotta – 55 %
 • 6 vuotta – 63%
 • 10 vuotta – 79 %

Syyt poistoihin

Volvon autojen arvon aleneminen on suurta muutamasta syystä:

 • Vähemmän kysyntää asiakkailta muiden nopeiden autojen, kuten BMW:n tai Audin, vuoksi.
 • Korkeat huoltomaksut, ja Volvo vaatii asiakkaitaan teettämään huollot valtuutetuilla jälleenmyyjillä, jotka ovat todella kalliita.
 • Volvon autojen osat ovat erittäin kalliita.
  Volvo on myös menettänyt hieman ainutlaatuisuuttaan, koska se valmistaa kalliita autoja. Ennen Volvo valmisti laatikkomaisia, edullisia, erittäin luotettavia ja helppohoitoisia autoja. Ihmiset ostivat niitä niiden turvallisuuden ja vähemmän monimutkaisten järjestelmien vuoksi.

Tämä on kuitenkin muuttunut nyt. Volvo tekee edelleen turvallisia autoja, mutta ne ovat ylellisempiä ja erittäin kalliita, minkä vuoksi Volvon autojen kysyntä on vähentynyt.

Volvon luotettavuus

Volvo oli ennen erittäin luotettava auto, joka kesti jopa yli 30 vuotta. Jälleenmyynti on kuitenkin aina ollut ongelma Volvon autojen kanssa. Ihmiset siirtävät Volvojaan usein lapsilleen, koska auton jälleenmyyntiarvo on erittäin huono. Tämä vaikutti jopa Volvoon, kun Volvon luotettavuus laski viime vuosina, koska Volvoissa oli paljon ongelmia sataa autoa kohti ja huoltomäärät olivat korkeat.

  Missä Volvossa on kattoluukku?

Volvon autojen yleiset ongelmat

Jotkin Volvoissa havaitut ongelmat ovat vaikuttaneet Volvo-autojen luotettavuuteen. Tämä on puolestaan vaikuttanut sen jälleenmyyntiarvoon ja johtanut siihen, että ne menettävät arvoaan niin nopeasti. Volvo-autojen yleisiä ongelmia ovat mm:

 • Vaihteistojärjestelmän raportoidut ongelmat
 • Ohjaustehostimen nestevuoto-ongelma
 • Jäähdytysjärjestelmän vikaantumisesta raportoidut ongelmat
 • Automaattisen jarrujärjestelmän vikaantuminen

Volvon turvallisuus

Jos on yksi asia, jossa Volvo edelleen loistaa, se on sen turvallisuusominaisuudet. Volvo on säilyttänyt turvallisuusluokituksensa koko tämän ajan. Ne ovat jopa keksineet joitakin turvallisuusominaisuuksia. Volvon omistama törmäyslaitos on yksi maailman parhaista. Kaiken kaikkiaan Volvo on tehnyt itsestään turvallisen luksusauton valmistajan.

FAQ

Miksi Volvojen arvo laskee niin nopeasti?

Volvon arvo laskee todella nopeasti, jopa enemmän kuin muiden luksusautojen valmistajien. Volvon autojen arvon aleneminen liittyy sen luotettavuuden heikkenemiseen ja huoltomäärien kasvuun. Kalliit varaosahinnat vaikuttavat myös osaltaan Volvon alhaiseen jälleenmyyntiarvoon, mikä vaikuttaa sen arvon alenemiseen.

Onko luksusautoilla hyvä jälleenmyyntiarvo?

Luksusautoilla ei yleensä ole hyvää jälleenmyyntiarvoa. Niitä on vaikea ostaa ja sitten halpa myydä. Ne menettävät arvonsa nopeammin kuin edulliset autot. Viiden vuoden kuluttua niiden arvo on yleensä laskenut lähes 50 prosenttia, mikä tarkoittaa, että voit kirjaimellisesti ostaa Maseratin tai BMW:n puoleen hintaan viiden vuoden kuluttua.

Suurin ongelma luksusauton ostamisessa on kuitenkin sen korkea huoltotaso ja kalliit osat. Luksusautot ovat monimutkaisia korjata, joten omistaja tuskin pystyy korjaamaan autoaan itse. Vaikka ostajat joutuvat kohtaamaan nämä ongelmat, luksusautojen laatu on aina parasta.

  Mikä on paras koskaan valmistettu Volvo?

Mitkä ovat syyt luksusautojen huonoon jälleenmyyntiarvoon?

Luksusautojen huonoon jälleenmyyntiarvoon on paljon syitä. Luksusautojen käyttämä teknologia on aina uutta ja innovatiivista, mutta sen mukana tulee korkea hinta ja useita toimintahäiriöitä. Uudesta tekniikasta johtuvat toimintahäiriöt voivat johtaa kalliisiin korjauksiin.

Ihmiset yleensä pelkäävät maksaa suuria korjauslaskuja, mikä on yksi suurimmista syistä luksusautojen huonoon jälleenmyyntiarvoon. Luksusautoissa käytetään myös erittäin korkealaatuisia osia, jotka kestävät pidempään, mutta jos ne rikkoutuvat, lasku tulee erittäin kalliiksi. Toinen syy on se, että ihmiset eivät halua ostaa käytettyjä autoja niiden iän ja ajokilometrien vuoksi.

Onko parempi omistaa massatuotettu auto, kuten Toyota?

Budjettiautot tai massatuotetut autot ovat aina halvempia ostaa kuin luksusautot. Niiden polttoainetehokkuus on parempi kuin luksusautojen, ja kaiken kaikkiaan ne ovat käytännöllisempiä kuin luksusautot. Niistä puuttuu kuitenkin luksusautojen ensiluokkainen laatu.

Luksusautot tarjoavat tasaisimmat kyydit ja mukavimman istumakokemuksen. Toyotan tai Hondan kaltaiset autot tarjoavat myös kunnollisen ajokokemuksen, mutta sitä ei voi verrata huippumerkkien ajokokemukseen. Kaikki riippuu siitä, minkälaisen auton ostaja haluaa ostaa ja mihin hänellä on varaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z