Mikä on paras koskaan valmistettu Volvo?

Volvo on valmistanut jo yli 90 vuoden ajan markkinoiden edistyksellisimpiä ja turvallisimpia autoja. Mikä on kuitenkin paras Volvon koskaan valmistama auto?

Volvo P1800 on paras Volvon koskaan valmistama auto. Tämä grand tourerina markkinoitu urheiluauto oli tyylikäs ja komea. Se ei ollut yhtä nopea kuin muut tuon ajan urheiluautot, mutta se oli aikakautensa hienoimpia, turvallisimpia ja siisteimpiä autoja.

Volvo P1800 -urheiluautosta oli lisäksi kolme versiota: P1800, P1800S, P1800E ja P18000ES. Tehokkain versio oli P1800ES. Muita merkittäviä Volvo-autoja ovat Volvo PV544, Volvo 240, Volvo 242 GT, Volvo 780, Volvo S60 ja Volvo XC90.

Volvo P1800:n historiaa

Vuonna 1961 valmistettu Volvo P1800 debytoi Geneven autonäyttelyssä. Tämän klassisen Volvon valmisti lisäksi brittiläinen Jensen Motors sen jälkeen, kun Jaguar oli kieltäytynyt toimittamasta E-Typeä Britanniassa tulevaa televisio-ohjelmaa varten. Auton korin valmisti sitä vastoin Pressed Steel.

Pyhimyksinä tunnettu televisiosarja, joka pyöri vuosina 1962-1969 ja jonka päähenkilö oli Simon Templar (Roger Moore), teki tästä autosta entistäkin suositumman. Hän ei ainoastaan esittänyt autoa sarjassa, vaan myös ajoi vuoden 1967 P1800:lla. Tämä teki autosta entistäkin tunnetumman.

Vaikka Volvo P1800 valmistettiin ensin Yhdistyneessä kuningaskunnassa, tuotanto siirrettiin Ruotsiin kaksi vuotta myöhemmin. Kaiken lisäksi myös kori valmistettiin Ruotsissa. Kokoonpano tapahtui Göteborgissa ja Lundbyverkenissä. Kun taas korituotanto siirrettiin Olofstromsverkeniin.

P1800:n tuotanto päättyi kuitenkin vuonna 1973, ja P1800ES oli viimeinen malli, jota valmistettiin. Tässä mallissa oli täyslasinen takaluukku, taitettava takaistuin ja pidennetty kattolinja. Lisäksi tässä upeassa versiossa oli myös lisää varastointivauhtia kuin aiemmissa versioissa.

  Tekeekö Volvo tila-autoja?

Volvo P1800:n ominaisuudet

Volvo P1800 coupe -mallissa oli tyylikäs ja houkutteleva italialainen ulkonäkö. Lisäksi se perustui Classic Volvo 121/122S -alustaan. Tässä kuuluisassa autossa oli kuitenkin lyhyempi akseliväli ja takavetojärjestelmä.

Se oli varustettu 1,8-litraisella 4-sylinterisellä moottorilla, jonka teho oli erinomainen 100 hv. Myöhemmin sitä kuitenkin parannettiin, sillä se tuotti 108, sitten 115 ja myöhemmin 120 hv. Vuonna 1968 kehitettiin kuitenkin parannettu 2,0-litrainen moottori, jonka teho oli jopa 118 hv.

Lisäksi siinä oli erilaisia vaihteistoja eri varusteluissa, joihin kuului 4-vaihteinen manuaalivaihteisto, 4-vaihteinen manuaalivaihteisto ylikierroksilla tai 3-vaihteinen automaattivaihteisto. Kaikissa näissä oli lattialle asennetut vaihdevivut.

Muotoilun ja sisätilojen osalta Volvo P1800:n muotoilu oli italialaista, ja siinä oli asteittain kalteva kattolinja, hienovaraiset takasäleiköt, munakennomainen säleikkö, korostuslinjat, taaksepäin avautuva konepelti ja lokasuojat. Ja alumiinivanteet. Uusimmissa lisäversioissa oli kuitenkin kehittyneempiä ominaisuuksia, kuten nelipyöräiset levyjarrut, parannettu ilmanvaihto, kolmivaihteinen automaattivaihteisto ja ainemusta säleikkö.

Suorituskyvyltään se oli keskinkertainen, jolloin muut sen ajan urheiluautot päihittivät sen tässä luokassa. Kaiken kaikkiaan se oli mukava ja tyylikäs auto, joka vetosi urheiluautojen ystäviin. Yllättäen vuoden 1966 Volvo P1800S pitää hallussaan Guinnessin maailmanennätystä autona, jolla on eniten ajokilometrejä. Sillä on yli 3 miljoonaa kilometriä.

Tällä hetkellä tämä vintage Volvo P1800 löytyy eBaysta ja useista huutokaupoista. 2-ovinen coupe maksaa noin 500 000 dollaria, mikä tekee siitä yhden kalleimmista klassikkoautoista. Huomaa, että hinta voi vaihdella auton sijainnista ja kunnosta riippuen.

  Tarvitseeko Volvo premium-bensiiniä?

FAQ

### Mikä on suosituin Volvo?
Suosituin Volvo-malli on Volvo XC90. Tämä auto johtaa myyntimäärissä, mutta se on myös hyvin rakennettu ja tilava. Siitä huolimatta sillä on vakavia kilpailijoita, kuten XC40 ja XC60. Mutta erinomaisen polttoainetalouden ja huipputeknisten ominaisuuksien ansiosta on helppo ymmärtää, miksi XC90 on edelleen suosituin Volvo-malli.

Mikä on nopein koskaan valmistettu Volvo?

Nopein koskaan valmistettu Volvo-auto on S60 T8 Polestar. Se on myös kaikkien aikojen ensimmäinen täysin akkukäyttöinen Volvo-auto. Polestar on Volvon suorituskykyisten versioiden tuotemerkki. Tässä plug-in-hybridissä on nelisylinterinen turbomoottori, jossa on 314 hevosvoimaa, jota sähkömoottori täydentää, jolloin teho on yhteensä 400 hevosvoimaa.

Lisäksi tämä sedan kiihtyy nopeammin kuin mikään muu markkinoilla oleva Volvo-malli. Se pystyy spurttaamaan nopeudesta 0-100 km/h vain 4,4 sekunnissa.

Mikä on luotettavin Volvo?

Markkinoiden luotettavin Volvo on Volvo S60. Kyllä, useimmat Volvot ovat luotettavia, mutta Volvo S60 sedan on luotettavin Volvo-malli. Mutta jos etsit luotettavinta Volvo-mallia, se titteli menee Volvo XC90 -katumaasturille. Volvo S60:ssä on Volvon hienoin moottori.

Tekeekö Volvo sähköautoja?

Kyllä, Volvolla on täyssähköauto. Volvon täyssähköauto on XC40 Recharge. Tämä on vain yksi monista ajoneuvoista, joita Volvo aikoo valmistaa. Volvo on sitoutunut sisällyttämään sähkömoottorin jokaiseen valmistamaansa autoon vuodesta 2019 alkaen. XC40 Recharge on kompakti katumaasturi, jossa on edistyksellisiä ominaisuuksia.

  Tekeekö Volvo sähköautoja?

Miksi Volvo ei ole yhtä suosittu kuin Mercedes, BMW tai Audi?

Volvo ei ole yhtä suosittu kuin mikään tärkeimmistä saksalaisista luksusautomerkeistä sen markkinointistrategian vuoksi. Volvo markkinoi autoaan turvallisena, mikä on markkinarako, kun taas saksalaiset autot markkinoivat itseään suorituskyvyn, mukavuuden, muotoilun ja teknologian avulla. Nämä ovat houkuttelevampia kuin Volvon strategia.

Lisäksi useimmissa saksalaisissa luksusautoissa on enemmän kehittyneitä ominaisuuksia kuin Volvossa. Lisäksi ne tarjoavat erilaisia automerkkejä ja -malleja, mitä Volvo ei aiemmin tehnyt. Volvo on kuitenkin myös monipuolistunut, ja se voi alkaa antaa niille kyytiä.

Yhteenveto

Volvolla on ollut vuosien varrella useita vintage-autoja, mutta paras Volvon koskaan valmistama auto on Volvo P1800. Tämä urheilullinen coupe 2×2 -auto ei ole vain tyylikäs ja turvallinen, vaan se on yksi kaikkien aikojen kuuluisimmista autoista. Autoa on saatavana neljänä eri versiona ja se on suoritettu keskinkertaisesti.

Volvo P1800 aloitti tuotannon vuonna 1961, mutta sen valmistus lopetettiin vuonna 1973. Nykyään myynnissä on kuitenkin useita malleja, ja niiden hankkiminen maksaa tuhansia dollareita. Vuonna 2021 Volvo P1800 viettää 60-vuotisjuhlavuottaan.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z