Kuinka paljon sähkölaskusi nousee Teslan myötä?

Kuinka paljon sähkölaskusi nousee Teslan myötä?

Teslan omistaminen on hauskaa ja kätevää, sillä sinun ei tarvitse jonottaa huoltoasemalla tankataksesi autosi. Sähkölaskusi nousee kuitenkin huomattavasti.

Jos alat ladata Teslaa kotona, sähkölaskusi voi kasvaa noin 20-50 dollaria kuukaudessa. Kokonaissähkölasku riippuu useista tekijöistä, kuten kuukausittain ajettujen kilometrien määrästä, käyttäjän ajotyylistä, siitä, kuinka usein käytät lämmitintä ja ilmastointia, sekä sähkön hinnasta alueellasi.

Tämän lisäksi myös ajamallasi Tesla-mallilla on merkitystä sähkölaskun kokonaiskustannuksiin. Jotkin mallit kuluttavat vähemmän sähköä kuin toiset. Jos asut osavaltioissa, joissa sähkökustannukset kilowattia kohti ovat korkeat, voit odottaa maksavasi enemmän.

Mitkä ovat eri Tesla-mallien latauskustannukset?

Ennen kuin ostat unelmiesi Tesla-mallin, on tärkeää tietää, kuinka paljon lataaminen kotona maksaa.

Tesla Model Y

Tesla Model Y on markkinoiden uusin Tesla-malli. Tätä sähköautoa on saatavana kolmena eri versiona, joita ovat Standard Range-, Long Range- ja Performance-vaihtoehto. Standard Range -mallissa on RWD, kun taas kahdessa muussa vaihtoehdossa on AWD-järjestelmä.

Kaikissa Tesla Model Y -malliversioissa on 75 kWh:n akku. Tämän seurauksena ne ovat kalleimpia Tesla-malleja omistettavaksi, kun ajatellaan sähkölaskun kasvua. Esimerkiksi Standard Range Tesla Model Y:n täyteen lataaminen maksaa noin 11,50 dollaria.

Jos arvioit tämän kustannuksen mailia kohden, tämän mallin latauskustannukset ovat noin 0,047 dollaria mailia kohden. Maksat siis noin 4,70 dollaria lisää sähkölaskuusi jokaista tällä laitteella ajettua 100 mailia kohden. Huomaa, että se voi olla enemmän tai vähemmän riippuen asuinpaikastasi ja ajotottumuksistasi.

  Onko Tesla parempi kuin Lexus?

Tesla Model X

Toinen Tesla Model, joka lisää sähkölaskuasi, on Tesla Model X. Vaikka tämän mallin lataaminen on halvempaa kuin Tesla Model Y:n, se on silti melko kallis. Toisin kuin Tesla Model Y:ssä, jossa on 75 kWh:n akku, Model X:ssä on 100 kWh:n akku.

Model X:n vanhemmissa versioissa on kuitenkin 60 kWh:n pienikapasiteettinen akku. Koska uusimmissa Tesla Model X -muunnoksissa (Long Range ja Plaid) on 100 kWh:n akku, niiden täyteen lataaminen maksaa noin 15,30 dollaria. Tämän arvion mukaan Model X Long Range -mallin kilometrikustannus on noin 0,04 dollaria.

Model X Plaid -vaihtoehdon täysi lataus maksaa hieman yli 15,30 dollaria. Tämä tarkoittaa, että sinun on maksettava 0,042 dollaria lisää mailia kohti EV:n lataamisesta.

Tesla Model 3

Jos haluat Teslan, joka ei nosta sähkölaskuasi liikaa, kannattaa harkita Tesla Model 3:n valintaa. Se on myös markkinoiden halvin Tesla Model. Tästä mallista on kolme versiota – Standard Range-, Long Range- ja Performance-versiot.

Toisin kuin Tesla Model Y:ssä ja Model X:ssä, Model 3:n vaihtoehdoissa on erilaiset akut. Tesla Model 3 Standard Range -mallissa on 50 kWh:n akku, kun taas Long Range- ja Performance-versioissa on 83 kWh:n akku.

Jos haluat säästää enemmän rahaa sähkölaskussa, kannattaa harkita Tesla Model 3 Standard Range -mallin hankkimista, sillä sen täysi lataus maksaa noin 7,60 dollaria, mikä vastaa 0,03 dollaria kilometriltä. Jos valitset Long Range- tai Performance-vaihtoehdon, joudut maksamaan noin 12,55 dollaria eli 0,036 dollaria maililta.

  Kuinka usein Teslat on huollettava?

Tesla Model S

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Tesla Model S:n omistajien ei tarvitse maksaa korkeampaa sähkölaskua kuin Model Y:n tai X:n omistajien, mutta se on melko paljon kalliimpi kuin Model 3:n täyteen lataaminen. Kaikki kolme Tesla Model S -versiota on vahvistettu 100 kWh:n akulla – Long Range, Plaid ja Plaid+.

Jos siis omistat Model S Long Range -mallin, sähkölaskusi nousee noin 15,30 dollaria täydestä latauksesta, eli joudut maksamaan noin 0,037 dollaria mailia kohden.

FAQ

Mikä määrittää Tesla-autoni latauskustannukset?

Sähkökäyttöisen Tesla-autosi latauskustannuksiin vaikuttavat monet tekijät. Näitä ovat muun muassa ajamiesi kilometrien määrä, käyttämäsi Tesla-malli, käyttämäsi latausmekanismi ja sähkön hinta.

Miten voin säästää sähkölaskussa, kun minulla on Tesla?

Jos haluat pienentää sähkölaskusi kustannuksia, sinun kannattaa ladata enemmän Teslan superlatauslaitteista kotona lataamisen sijaan. Voit myös päättää asentaa aurinkojärjestelmän, jotta voit ladata Teslaasi aurinkoenergialla. Lisäksi voit ladata ruuhka-aikojen ulkopuolella.

Lisäksi voit myös päättää käyttää Teslaa lyhyillä matkoilla ja käyttää varalla olevaa kaasuautoa pitkiä matkoja varten. Jos asut osavaltioissa, joissa sähkökustannukset ovat korkeat, kuten Kaliforniassa, New Yorkissa ja New Jerseyssä, paras tapa säästää rahaa sähkölaskussa on yksinkertaisesti muuttaa osavaltioon, jossa sähkökustannukset ovat alhaisemmat.

Säästääkö Teslan omistaminen pitkällä aikavälillä rahaa?

Kyllä säästää. Teslan omistaminen tarkoittaa, että sähkölaskusi nousee hieman. Kun kuitenkin verrataan auton tankkaamisen kokonaiskustannuksia Teslan lataamiseen, huomaat, että se on paljon halvempaa. Lisäksi se on erittäin kätevää, koska voit ladata kotoa käsin.

  Pitäisikö minun ostaa käytetty Tesla?

Mitä maksaa laturin asentaminen autotalliisi?

Jos sinulla on jo katkaisijarasia ihanteellisessa paikassa, Tesla-laturin tai minkä tahansa muun EV-laturin asentaminen on halpaa. Jos sinun on kuitenkin vaihdettava katkaisijarasia tai siirrettävä se, saatat joutua maksamaan enemmän. Katkaisijarasian asentaminen voi maksaa noin 300 dollaria.
Sinun ei kuitenkaan tarvitse stressata itseäsi, sillä Teslan mukana tulee kannettava laturi. Ulkoinen laturi voidaan helposti kytkeä olemassa olevaan pistorasiaan. Mutta jos haluat ladata nopeammin, sinun on ehkä asennettava 240 voltin pistorasia, joka tunnetaan myös nimellä EVSE, joka maksaa 500-1000 dollaria.

Loppupäätelmät

Vaikka sähkölaskusi nousee noin 20-50 dollaria, kun omistat Teslan, on syytä huomata, että ajoneuvon käyttökustannukset ovat paljon pienemmät kuin kaasukäyttöisen ajoneuvon. Jos kuitenkin haluat pienentää sähkölaskuasi, asenna aurinkopaneelit.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z