Onko paha aina ladata Teslaa?

Tesla on tehnyt asiakkaidensa elämästä helppoa sillä, että sillä on hyvät yhteydet superlatausasemiin autojen lataamista varten. Mutta onko huono asia ladata Tesla aina täyteen?

Kyllä, Teslan jatkuva ylilataaminen ei ole hyväksi akulle. Vaikutus on kuitenkin niin pieni, että jotkut eivät välttämättä edes huomaa sitä. Jos lataat Teslaasi jatkuvasti superlatausasemilla, akun huippulatausnopeus saattaa hieman laskea. Tämän seurauksena tämä vaikuttaa akun tehokkuuteen.

Vielä enemmän Teslan akkua voi vahingoittaa se, että teet muun kuin Teslan DC-pikalatauksen, kuten Chademo-asemilla. Kun lataat Teslaasi toistuvasti muulla kuin Teslan DC-pikalatausasemalla useita kertoja viikossa, huomaat, että Tesla kuristaa ylilatausnopeuttasi.

Tämä johtuu siitä, että Teslan toistuva lataaminen muulla kuin Teslan DC-pikalatausasemalla johtaa akkukennojen vaurioitumiseen, ja siksi Tesla kuristaa ylilatausnopeuttasi. Toisin kuin Teslan superlatausverkoissa, joissa on sisäänrakennettu akun latauksen suojausalgoritmi, joka toimii yhdessä Teslan akun kanssa, ei-Teslan tasavirtalatureissa ei ole tätä suojaa.

Jos siis käytät muita kuin Teslan latausasemia, huomaat lisääntyneen korkean lämmön, joka vaurioittaa akkukennoa, kun akkuun tulee virtaa jatkuvalla nopeudella ja jatkuvasti. Ajan myötä tämä heikentää akun hyötysuhdetta, ja saatat jopa viettää Teslan superlatauslaitteella enemmän aikaa kuin aiemmin.

Mitä haittoja Teslan päivittäisestä lataamisesta aiheutuu?

Ensimmäinen haittapuoli autosi päivittäisessä lataamisessa on se, että saatat päätyä maksamaan enemmän kuin lataaminen tiettyinä viikonpäivinä tai tunteina. Useimmat sähköauton omistajat maksavat sähköstä käyttöaikahinnoittelun mukaan. Siksi päivittäinen lataus ei välttämättä tarjoa heille parasta saatavilla olevaa hintaa, ja he saattavat joutua maksamaan enemmän.

  Onko Tesla parempi kuin Lexus?

Toinen haittapuoli päivittäisessä latauksessa tai laturin usein käyttämisessä kylmässä ilmastossa on se, että menetät suuren osan energiasta esilämmitykseen. Esihuolto on kylmissä lämpötiloissa elintärkeää, koska akku on lämmitettävä latausta varten optimaaliseen lämpötilaan. Mutta kun esivalmistelet autosi päivittäin, menetät paljon sähköä.

Käyttävätkö useimmat Teslan omistajat Superchargers-asemia vai lataavatko he kotoa käsin?

Vaikka Teslan superlatausasemat ovat levinneet hyvin ympäri maailmaa, on yllättävää, että monet Teslan omistajat lataavat autonsa edelleen mieluummin kotoa käsin. Tärkein syy on tietenkin kustannukset. Teslan lataaminen kotoa käsin on halvempaa kuin superlatausasemalla.

On arvioitu, että noin 80 prosenttia sähköauton omistajista lataa autonsa kotoa käsin. Teslan omistajat eivät ole poikkeus, sillä sillä on suurin EV-markkinaosuus. Sitä paitsi lataaminen kotoa käsin ei rasita akun kestoa, ja se kestää lopulta pidempään kuin superlatausasemalta ladattuna.

FAQ

Onko huono asia ladata Teslaa joka päivä?

Ei, ei ole huono asia ladata Teslaa joka päivä. Päinvastoin, siitä voi olla hyötyä, jos ajat pitkiä matkoja. Lataamalla Teslan päivittäin varmistat, että sinulla on riittävästi virtaa päivittäistä työmatkaasi varten. Lisäksi se lisää päivittäiseen työmatkaan tarvittavaa toimintasädettä.

Sitä paitsi Tesla suosittelee käyttäjilleen, että he ajavat autolla, jonka varaus on 20-90 prosenttia akun kokonaiskapasiteetista, jotta akun käyttöikä pitenee. Jos siis autosi akun varaustaso laskee lähelle 20 tai 30 prosenttia päivittäisen työmatkan jälkeen, voit ladata sen yön yli ja valmistautua seuraavaan päivään.

  Kumpi on turvallisempi, Tesla vai Volvo?

Miksi Teslan lataaminen superlatauslaitteella kestää kauemmin?

Jos huomaat, että akkusi lataaminen Teslan superlatausasemalla kestää kauemmin, sinun ei tarvitse hätääntyä. Tämä on merkki siitä, että useat tekijät vaikuttavat akun suorituskykyyn. Niitä ovat esimerkiksi äärimmäisen alhaiset lämpötilat, lähes täysi akku tai käytöstä tai iästä johtuvat olosuhteiden muutokset.

Nämä kolme tekijää voivat saada Teslan lataamisen kestämään tavallista kauemmin. Siksi on tärkeää noudattaa Tesla-akun huoltovinkkejä, jotta vältät toimintasäteen lyhenemisen tai akun tehokkuuden heikkenemisen.

Latautuvatko kaupunkialueiden superlatausasemat yhtä nopeasti kuin muut superlatausasemat?

Ainutlaatuisesta ja kompaktista rakenteestaan huolimatta myös kaupunkialueiden superlatausasemat latautuvat yhtä nopeasti kuin muiden paikkojen superlatausasemat. Tämä johtuu siitä, että ne tuottavat tasaisesti 72 kilowatin (kW) tehon, vaikka toinen Tesla latautuisi vastakkaisessa kioskissa.

Sen lisäksi, että kaupunkialueilla sijaitsevat superlaturit tuottavat saman kilowatin tehon kuin muissa paikoissa sijaitsevat superlaturit, auton lataaminen täyteen kestää noin 45-50 minuuttia. Sinun ei siis tarvitse olla huolissasi siitä, että kaupunkialueiden superlatausasemat latautuvat hitaammin tai tuottavat vähemmän tehoa.

Kumpi on halvempaa – Teslan lataaminen kotona vai superlatauslaitteella?

Se riippuu ajotottumuksistasi. Jos ajat Teslalla yleensä kaupungin tai taajaman sisällä, voit ladata sen kotona, koska se on melko edullisempaa kuin superlatausasemalla. Mutta jos matkustat yleensä pitkiä matkoja, auto kannattaa ladata superlatausasemalla, jotta se täyttyy nopeasti.

  Käyttääkö Tesla erikoisrenkaita?

Kyllä, Teslan lataaminen supercharger-asemalla on kalliimpaa kuin sen lataaminen kotona. Se on kuitenkin edelleen halvempaa kuin bensiini, joten se on ihanteellinen ja erittäin kätevä ihmisille, jotka tekevät paljon työmatkoja.

Kuinka monta kilometriä saan Teslallani?

Teslallasi saavutettavat kilometrit vaihtelevat eri tekijöiden mukaan. Ensinnäkin ajotottumuksillasi on suuri merkitys. Toiseksi myös ilmasto-olosuhteilla on merkitystä. Muita tekijöitä ovat auton toimintasäde ja lataus.

Tesla, jonka toimintasäde on pienin, kattaa enintään 250 mailia, kun taas Tesla, jonka toimintasäde on suurin, kattaa jopa 402 mailia. Jos kuitenkin ajat hyvin nopeasti ja aggressiivisesti, Teslan ajokilometrit vähenevät huomattavasti. Myös jos sää on kylmä, Teslan kantama pienenee.

Johtopäätös

Yhteenvetona voidaan todeta, että Teslan ainainen lataaminen on huono ajatus. Tämä johtuu siitä, että se heikentää akkua ja vähentää sen tehokkuutta. Jos kuitenkin olet henkilö, joka pendelöi päivittäin pitkiä matkoja, Teslan lataaminen päivittäin superchargerilla ei ole lainkaan huono asia. Siitä huolimatta sinun tulisi välttää autosi lataamista muilla kuin Teslan tasavirta-pikalatureilla, sillä ne heikentävät akkua.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z