Yleiset BMW sDrive -ongelmat

BMW sDrive -järjestelmä on tarkoituksella rakennettu tarjoamaan erinomaista käsiteltävyyttä ja kestävyyttä. Toisin kuin xDrive-järjestelmä, joka lähettää voiman kaikille pyörille, sDrive-järjestelmä lähettää voiman vain etu- tai takapyörille. Vaikka sDrive-järjestelmällä on useita etuja, sillä on myös joitakin haittoja.

Mitkä ovat yleisiä BMW sDrive -järjestelmän ongelmia?

Yleisiä BMW sDrive -ongelmia ja -ongelmia ovat tärisevä ohjauspyörä, sähköongelmat, takavalo-ongelmat, viallinen jäähdytysjärjestelmä, tyhjenevät akut, ovenkahvaongelmat, vuotava öljynsuodattimen tiiviste, polttoainejärjestelmän vika ja paljon muuta.

BMW sDrive -järjestelmällä varustettuja BMW-malleja ovat muun muassa BMW 2-sarja, 3-sarja, 4-sarja, 5-sarja, 6-sarja, 7-sarja, Z4, X1 ja monet muut. Joissakin malleissa sDrive-järjestelmästä on kuitenkin luovuttu uusimmissa malleissa. Esimerkiksi BMW X6:ssa ei enää ole BMW X6 sDrive -järjestelmää.

Mitkä ovat joitakin BMW sDrive -järjestelmän yleisiä ongelmia?

Viallinen jäähdytysjärjestelmä

Useimmat sDrive-järjestelmällä varustettujen BMW-mallien omistajat ovat valittaneet viallisesta jäähdytysnestejärjestelmästä. Jäähdytysnestejärjestelmän tehtävänä on säädellä moottoriyksikön lämpötilaa ja varmistaa, ettei auto ylikuumene. Kun jäähdytysneste on viallinen, auto ylikuumenee.

Tärisevä ohjauspyörä

Toinen yleinen ongelma, jonka BMW sDriven omistajat yleensä kokevat, on voimakas tärinä ja tärinä autoa käännettäessä tai jarrutettaessa. Tämä johtuu yleensä pyörän virheellisestä suuntauksesta tai viallisista työntövarren holkeista. Huomaa, että tämän ongelman korjaaminen on helppoa, ja sen voi tehdä pätevä BMW-mekaanikko.

Öljynsuodattimen tiiviste vuotaa

Öljynsuodattimen tiiviste on yksi ensimmäisistä auton osista, joissa ilmenee ongelmia. Tämä johtuu siitä, että tiiviste menettää lujuuttaan pitkäaikaisessa käytössä. Kun se siis kuluu loppuun, se ei voi enää liittyä öljynsuodattimeen, mikä johtaa öljyvuotoon. Siksi on tärkeää vaihtaa öljynsuodattimen tiiviste aina BMW:n suositusten mukaisesti.

  BMW X6 VS Ford Explorer - kumpi on parempi?

Sähköongelmat

Jos omistat BMW sDrive -mallin, sinun on oltava valmis sähköongelmiin. Monet BMW sDrive -mallin omistajat ovat valittaneet, että heidän autoissaan ei ole ainoastaan viallisia elektronisia ikkunoita vaan myös sähköongelmia.

Polttoainejärjestelmän vika

Toinen merkittävä ongelma, jonka BMW sDrive -mallin omistajat yleensä kohtaavat, on polttoainejärjestelmän toimintahäiriö. Esimerkiksi vuonna 2016 BMW kutsui takaisin yli 136 00 ajoneuvoa, joissa oli korkeapaineinen polttoainepumppu. Vaikka tämä ongelma on yleinen BMW xDrive -malleissa, myös joissakin BMW sDrive -malleissa esiintyy ongelmaa.

Automaattisten ajovalojen ongelmat

Automaattiset ajovalot ovat erinomainen lisä nykyaikaisiin autoihin, sillä niiden ansiosta kuljettajan ei tarvitse kytkeä valoja päälle/pois tarvittaessa. Joissakin BMW sDrive -malleissa, kuten 3-sarjassa, automaattiset ajovalot jäävät kuitenkin yleensä päälle silloinkin, kun niitä ei tarvita. Tämä on melkoinen haaste, sillä ne voivat tyhjentää akkua ja aiheuttaa lisäongelmia.

Ovenkahvaongelmat

Ovenkahvaongelmat ovat yleisiä BMW 5-sarjassa. Tämä ongelma ilmenee yleensä jonkin aikaa kestäneen käytön jälkeen. Käyttäjä huomaa, että ovenkahva toimii normaalisti, mutta mitään ei tapahdu. Jos näin käy, sinun on käytävä BMW-huoltokeskuksessa asianmukaista korjausta varten, koska se vaatii erikoistyökaluja.

Akkujen tyhjeneminen

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, toinen ongelma, jota BMW sDrive -auton omistajien tulisi ennakoida, on akun purkautuminen yön aikana. Suurin syyllinen akun purkautumiseen on automaattisten ajovalojen jääminen päälle tietämättäsi. Se voi johtua myös siitä, että ovet jätetään vahingossa auki.

  Minkä merkin sisätilat ovat parhaat - Audin, Mercedeksen vai BMW:n?

FAQ

Kumpi on parempi – BMW xDrive vai sDrive?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat suorituskykyisen, turvallisen ja tehokkaan auton, xDrive on paras vaihtoehto. Mutta jos haluat erinomaista käsiteltävyyttä ja nopeampaa kiihtyvyyttä, sDrive-järjestelmä on ihanteellinen valinta. Lisäksi xDrive tarjoaa entistä parempaa ajodynamiikkaa.

Mikä on BMW:n sDrive- ja xDrive-järjestelmien tärkein ero?

BMW:n sDrive- ja xDrive-järjestelmien tärkein ero on se, että sDrive-järjestelmä on kaksivetojärjestelmä, kun taas xDrive on nelivetojärjestelmä. Lisäksi sDrive lähettää voiman vain auton yhdelle akselille, kun taas xDrive-järjestelmä lähettää voiman auton kaikille neljälle pyörälle.

Miksi BMW X1-sarjan sDrive eroaa muista sDrive-järjestelmistä?

Tämä johtuu siitä, että BMW X1-sarjan mallissa on etuvetojärjestelmä, kun taas muissa sDrive-malleissa on takavetojärjestelmä. FWD-järjestelmän etuna on, että se tarjoaa RWD-järjestelmää paremman pidon lumella tai jäisillä teillä.

Onko sDrive hyvä lumessa?

Ei, sDrive ei ole hyvä lumessa. Mutta kun BMW sDrive on varustettu talvirenkailla, se toimii silti hyvin, mutta ei paremmin kuin BMW xDrive. Tämä johtuu siitä, että se lähettää voiman vain yhteen pyöräsarjaan, kun taas BMW xDrive lähettää voiman kaikkiin neljään pyörään.

Lisäksi BMW-mallit, joissa on xDrive, selviytyvät lumesta ja jäästä paremmin, koska ne tarjoavat poikkeuksellisen hyvän pidon. Paras BMW sDrive -malli lumiolosuhteisiin on BMW X1. Tämä johtuu siitä, että siinä on etuvetojärjestelmä, jolla on parempi pito kuin takavetojärjestelmällä jäisissä tai lumisissa olosuhteissa.

  Onko BMW luotettava 100k jälkeen?

Kumpi on parempi – Audin Quattro vai BMW:n xDrive?

Audi Quattro on todistetusti paras nelivetojärjestelmä markkinoilla jo jonkin aikaa. BMW on kuitenkin tehnyt myös muutamia muutoksia xDrive-järjestelmäänsä, mutta se ei silti ole Quattroa parempi. Audin Quattro-järjestelmä tarjoaa tasapainoisemman nelivedon, sillä se tarjoaa vääntöä 50/50, kun taas BMW:n järjestelmä tarjoaa 40 % eteen ja 60 % taakse.

Johtopäätös

Jos aiot hankkia sDrive-järjestelmällä varustetun BMW-auton, on tärkeää tietää sekä edut että ongelmat, joita saatat kohdata matkan varrella. Vaikka BMW:n sDrive-järjestelmällä on monia etuja, on myös hyvä selvittää joitakin ongelmia, joihin saatat törmätä omistamisen aikana.

Yleisiä BMW sDrive -ongelmia ovat muun muassa tärisevä ohjauspyörä, sähköiset haasteet, vuotava öljynsuodattimen tiiviste, takavalo-ongelmat, tärisevä ohjauspyörä, ovenkahvaongelmat, viallinen jäähdytysjärjestelmä ja tyhjenemisongelmat. Vaikka BMW sDrive -mallissa on useita ongelmia, sertifioitu mekaanikko voi hoitaa useimmat niistä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z