Mercedes W124 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes W123 oli ja on edelleen yksi kaikkien aikojen mieleenpainuvimmista Mercedes-malleista, mikä tarkoitti sitä, että Mercedes joutui tekemään melko paljon työtä korvatakseen sen arvokkaalla mallilla. Tässä kohtaa tulee W124, ja on turvallista sanoa, että W124 on myös yksi kaikkien aikojen ikimuistoisimmista Mercedes-malleista.

W124 tunnetaan pankkiholvin tasoisesta rakentamisen laadusta, pitkäikäisistä moottoreista, komeasta muotoilusta ja paljon edeltäjiään modernimman näköisestä siluetista. W124-mallista oli kuitenkin monia eri versioita, mukaan lukien diesel- ja bensiinimoottorit sekä sedan-, avoauto-, coupe- ja farmariversio.

W124 oli tuotannossa vuosina 1985-1996, ja silloinkin tätä ikonista autoa tarjottiin sekä lämmitettävillä että muistilla varustetuilla istuimilla. Tämä vain vahvistaa entisestään, että 80-luku oli Mercedeksen tekniikan kulta-aikaa sekä luotettavuuden että innovaation ansiosta.

W124 on saatavana myös sekä manuaali- että automaattivaihteisena, mutta useimmat valitsivat ymmärrettävästi automaattivaihteisen. Tehokkain E36 AMG -malli on jo klassikko, mutta E400 ja E500 kehitettiin jopa yhdessä Porschen kanssa. Monet uskovat, että E500 oli ensimmäinen todellinen saksalainen suorituskykyinen sedan.

Mercedes W124 – Voimansiirtojärjestelmä

Moottori on jokaisen auton sykkivä sydän, joten on vain ymmärrettävää aloittaa moottorin ja vaihteiston yhdistelmästä. W124-mallin moottorit tunnetaan yleisesti kaikkien aikojen autoista luotettavimpina, erityisesti 6-sylinteriset versiot.

W124:stä tarjottiin myös 4-sylinterisiä bensiini- ja dieselvaihtoehtoja, mutta niitä pidettiin hieman liian hitaina W124:ään. 6-sylinterisiä moottoreita, erityisesti 3,0 litran V6-moottoria, pidetään yleisesti W124:n parhaina voimansiirtovaihtoehtoina, mutta 8-sylinterinen 500E on ehdottomasti kaikkien aikojen ikonisin W124.

  Missä Mercedeksessä on kolmas rivi?

W124 oli saatavana jopa Mercedeksen 4MATIC AWD -järjestelmän varhaisella versiolla, mutta se ei ollut kovin suosittu, koska 4MATIC-järjestelmä ei ollut yhtä luotettava kuin muu auto. Vaihteistoltaan W124-mallia tarjottiin sekä manuaali- että automaattivaihteisena, mutta suurin osa asiakkaista valitsi automaattivaihteiston.

Kuten aiemmin mainittiin, W124 on uskomattoman luotettava auto, mutta moottorit kärsivät ongelmista, kuten vuodoista, jakotukkiongelmista ja ajoittaisista polttoainejärjestelmän ongelmista. Näiden moottoreiden tiedetään kuitenkin kestävän muutamia satoja tuhansia kilometrejä tarvitsematta laajoja peruskorjauksia.

Mercedes W124 – Muotoilukieli ja alusta

W124 edusti Mercedeksen muotoilun uutta aikakautta, sillä W123 näytti todella 70-luvun autolta, kun taas W124 näytti melko modernilta jopa 90-luvun lopulla. Suurin vanhempiin Mercedes-malleihin liittyvä ongelma on kuitenkin korroosio, eivätkä korroosio-ongelmat ole vieraita W124:lle.

Hyvä uutinen on se, että W124-malliin on tarjolla runsaasti varaosia, mutta jos törmäät pahasti syöpyneeseen autoon, sinun kannattaa lähteä pois eikä katsoa koskaan takaisin. Estaten tiedettiin kärsivän korroosiosta vielä enemmän takaikkunan kulman vuoksi.

Mercedes W124 – Jousitus ja mukavuus

W124 oli asemoitu korkeamman hintaluokan Mercedes-sedaniksi, mikä tarkoitti, että sen oli tarjottava ylivertaista mukavuutta ja yleisesti ottaen hienostunut ajokokemus. Tämän aikakauden Mercedes-autot tunnetaan myös jousituksen kulumisesta, ja näin on myös W124:n kohdalla.

Pallonivelet kuuluvat W124-mallin heikoimpiin komponentteihin, ja niiden irrottaminen vaatii joskus erikoistyökaluja. Kombi- ja coupe-mallissa käytettiin jopa erityistä itsetasaavaa takajousitusjärjestelmää, jonka tiedettiin myös notkistuvan jonkin ajan kuluttua.

  Kumpi neliveto on parempi - BMW vai Mercedes-Benz?

Mercedes W124 – Arvo ja käytännöllisyys

Nykyään voit löytää kunnollisen esimerkin W124 Sedanista kaikilla oikeilla lisävarusteilla varustettuna noin 19 000 dollarilla. On melko ilmeistä, että hyvien W124-mallien arvo nousee ajan myötä, mikä tarkoittaa myös sitä, että ostamalla sellaisen nyt voi mahdollisesti saada palkkioita tulevaisuudessa.

Kunnollinen Porschen yhteistyössä kehittämä 500E maksaa nykyään yli 30 000 dollaria, kun taas parhaimmat mallit maksavat tuplasti enemmän. Kaiken kaikkiaan W124 tarjoaa paljon Mercedestä rahoilleen, ja koska arvot jatkavat vahvaa nousuaan, se on varteenotettava ehdotus, jos olet markkinoilla modernin klassisen sedanin suhteen.

Käytännöllisyydeltään W124 on kunnollinen. Vaikka W124:n seuraaja olikin ensimmäinen E-Luokka, älä mene luulemaan, että W124 tarjoaa samanlaiset tilat kuin E-Luokka. Se tarjoaa kyllä paljon säilytystiloja ja melko suuren tavaratilan, mutta sisätilat muistuttavat nykyään enemmän C-luokkaa.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Mercedes W124?

Mercedes W124:ää kutsuttiin usein parhaaksi Mercedes-klassikkotason sisäänajokautoksi, koska se tarjoaa kaiken, mitä todellisen Mercedes-klassikon pitääkin tarjota. Se näyttää mahtipontiselta menneen ajan auralla ja tarjoaa samalla tekniikkaa, jota jotkut keskikokoiset luksussedanit eivät vieläkään tarjoa.

Sinun pitäisi pystyä nauttimaan W124:stä pitkään, koska se on niin uskomattoman luotettava. Sinänsä, jos olet markkinoilla 80-90-luvun modernin klassisen sedanin suhteen, W124 on todennäköisesti yksi parhaista vaihtoehdoista.

  Mitkä ovat urheilulliset Mercedes-mallit?

Onko Mercedes W124 todellinen Mercedes?

Mercedes W124 on itse asiassa auto, jota monet pitävät viimeisenä ”oikeana” Mercedes-mallina, koska se tuli Mercedeksen insinööritaidon kulta-ajan lopussa. Sellaisena W124 on yksi kaikkien aikojen ”mersuisimmista” malleista, koska se tarjoaa täydellisen tasapainon ylellisyyden, luotettavuuden, hienostuneisuuden ja arvon välillä.

Malliston huippumalli 500E kehitettiin yhdessä Porschen kanssa, ja sitä kutsutaan usein Mercedes Benzin kuninkaallisuuden lopulliseksi osaksi.

Onko Mercedes W124 helppo huoltaa?

Verrattuna useimpiin tuon aikakauden autoihin W124 on melko helppo auto huoltaa. Jousituksen pallonivelen vika on yksi W124:n vaikeimmin korjattavista ja yleisimmistä ongelmista. Nämä autot eivät ole läheskään niin monimutkaisia kuin nykyajan autot, mikä tarkoittaa, että useimpien mekaanikkojen pitäisi pystyä helposti työskentelemään W124:n parissa.

Kaiken kaikkiaan W124-auton ei pitäisi aiheuttaa sinulle monia ongelmia, varsinkaan jos huollat sitä oikein.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z