Mercedes W140 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Vanhemmat autot ovat hyvin erilaisia verrattuna nykypäivän huippuluokan autoihin. W140 S-luokka on täysin erityyppinen luksusauto verrattuna upouuteen W223 S-luokkaan, mutta juuret, joilla W223 sijaitsee, ovat vahvasti 1990-luvun alussa, jolloin W140 S-luokka näki ensi kertaa päivänvalon.

W140 S-luokka tunnetaan nykyään yhtenä parhaista S-luokan malleista, koska se oli edelläkävijä niin monille tekniikoille, joita löytyy nykyään jopa joistakin perustason autoista. W140 oli ensimmäinen auto, jossa oli Xenon-ajovalot, ensimmäinen auto, jossa oli ESP, ja ensimmäinen auto, jossa oli sähkötoiminen takaluukku ja sähkötoimiset pehmeästi sulkeutuvat ovet.

Kaikki W140:n moottorit ovat siroja, tehokkaita ja sulavia. Muotoilu on komeaa ja hienostunutta, ja siitä huokuu edelleen premium-tunnelma. Käytännöllisyydeltään se tarjoaa samanlaiset tilat kuin nykyinen E-Luokka, kun taas upouusi S-luokka tarjoaa paljon enemmän tilaa sekä matkustajille että rahdille.

W140 on rakennettu kestämään, mikä tarkoittaa, että luotettavuus on enemmän kuin kunnollinen. Nämä autot kestävät tunnetusti satoja tuhansia kilometrejä tarvitsematta säännöllisen huollon lisäksi muuta kuin säännöllistä huoltoa. W140:stä tulee todennäköisesti pian klassikko, joten muista pitää se hyvässä kunnossa.

Mercedes W140 – Voimanlähde

W140 löytyy muutamalla eri moottorityypillä alkaen S280:stä, jossa on 3,0 litran 6-sylinterinen ja noin 200 hv. S400 ja S420 tarjoavat 4.2L V8:n, jossa on noin 280hv, joka on paljon sopivampi tällaiseen raskaaseen autoon.

S500 tarjoaa kuitenkin 5,0 litran V8-moottorin, jossa on 320 hv, ja se on todennäköisesti paras moottori W140-malliin. Valikoiman huipulla oleva S600 on legendaarinen 6.0L V12 ja 400hv. Kaikki nämä moottorit ovat uskomattoman hienostuneita, mutta parhaita ovat ehdottomasti V8-moottorit.

  Yleiset Mercedes 4Matic -ongelmat ja -ongelmat

Kuusisylinteriset moottorit ovat kelvollisia, mutta ne vaikuttavat hieman liian heikoilta näin suureen autoon. V12-moottori on niistä kaikista ylivoimaisesti sulavin ja parhaiten toimiva moottori, mutta sen ylläpito ja tankkaaminen maksaa paljon enemmän. Mikään ei voita V12:ta suuressa sedanissa, mikä tarkoittaa, että S600 on W140:n ylellisin ja upein versio.

6-sylinteriset moottorit toimitetaan yksinomaan 5-vaihteisella vaihteistolla, kun taas V8-moottorit ja V12-moottori toimitetaan 4-vaihteisella automaattivaihteistolla suuremman vääntömomentin vuoksi. On myös syytä mainita, että kaikissa W140-malleissa on takaveto.

Mercedes W140 – ylellisyyttä ja innovaatiota

Mercedes Benzin S-luokan sukupuu ulottuu vuosikymmenien päähän, ja on turvallista sanoa, että lähes kaikki S-luokan mallit olivat vertailuautoja, lukuun ottamatta W220-mallia, joka ei ole tittelinsä arvoinen. Jopa W220 esitteli kuitenkin paljon innovaatioita, kuten mukautuvan vakionopeudensäätimen, mikä tarkoittaa, että kaikki S-luokan mallit ovat vieneet koko alaa eteenpäin.

W140 oli viimeinen S-luokan malli, joka suunniteltiin ”parasta hinnalla millä hyvänsä” -mentaliteetilla, mikä tarkoittaa, että W140 on viimeinen ja mahdollisesti jopa paras auto Mercedes-autojen ylikehittyneiden autojen kultaiselta aikakaudelta. W140 oli aivan ensimmäinen S-luokka, johon tarjottiin V12-moottori, mikä käytännössä käynnisti koko S600-ilmiön.

W140 on edelleen yhtä mukava kuin jotkut 2022-luvun autot, mikä tarkoittaa, että W140 tarjoaa edelleen ajokokemuksen, jota tuskin voi verrata. Innovaatioiden lista on pitkä, mutta parhaimpiin kuuluvat ESP, Xenon-ajovalot, pehmeästi sulkeutuvat ovet, sivuturvatyynyt, automaattiset tuulilasinpyyhkimet, kaksinkertaiset ikkunat, sähköpeilit, itsetasaava jousitus ja paljon muuta.

  Mercedes Comand -laiteohjelmiston päivittäminen

Mercedes W140 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Kuten aiemmin todettiin, W140 on todella rakennettu kuin panssarivaunu, mutta se ei tarkoita, että se olisi virheetön. Ennen vuotta 1996 valmistetut mallit tunnetaan moottorin johdinsarjaongelmista ja vuotavista ilmastointilaitteen säätimistä, kun taas kaikki W140-mallit tunnetaan pneumatiikkaongelmista, jousitusongelmista ja mahdollisista vaihteistoongelmista, koska niissä ei koskaan ollut erityistä vaihteistohuoltoaikataulua.

Kaiken kaikkiaan W140 on uskomattoman hyvin rakennettu ja luotettava auto, mutta se tarvitsee huoltoa aivan kuten mikä tahansa muukin auto. V12-moottori on ylivoimaisesti kallein korjattava moottori, kun taas 6- ja 8-sylinteriset moottorit ovat melko samanlaisia.

Mercedes W140 – Arvo ja käytännöllisyys

W140 S-luokan voi nykyään ostaa jo 10 000 dollarilla, mutta parhaiten hoidetut mallit maksavat usein yli kaksi kertaa enemmän. Tällaisella hinnalla W140 on varas, jos haluat suuren, mukavan ja hienostuneen sedanin. Käytännöllisyydeltään W140 tarjoaa samanlaiset tilat kuin uudempi E-Luokka, mikä on enemmän kuin tarpeeksi 99 prosentille ihmisistä. On myös todennäköistä, että parhaiden W140-mallien arvo nousee ajan myötä.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa Mercedes W140?

Jos olet markkinoilla modernin klassisen täysikokoisen luksussedanin suhteen, W140 on kiistatta paras vaihtoehto, johon voit ryhtyä. Kun otetaan huomioon, että nykyiset arvot ovat kunnossa, jos onnistut löytämään hyvin hoidetun mallin, et todennäköisesti menetä rahaa omistamalla W140:n.

  Paras Mercedes käytetty SUV

Lähes 30 vuotta vanhan eurooppalaisen luksusauton ylläpito merkitsee tietysti suuria kustannuksia, varsinkin jos valitset V12-mallin. Tämä on yleistä tämäntyyppisille autoille, joten se ei oikeastaan ole yllätys. W140 on ehdottomasti aikasi ja rahasi arvoinen, jos haluat tällaisen auton.

Onko Mercedes W140 turvallinen auto?

Mercedes W140 on todellakin turvallinen auto, sekä siksi, että se on jättimäinen, että siksi, että siinä on kaikenlaisia turvavarusteita, joihin kuuluu jopa aktiivisia turvavarusteita, jotka olivat ennenkuulumattomia 90-luvulla. Useimmat törmäystestausorganisaatiot pitävät W140-autoa turvallisena, joten sen ei pitäisi olla huolenaihe.

Mikä on kaikkien aikojen huonoin Mercedes S-luokka?

Monet pitävät W220 S-luokkaa kaikkien aikojen huonoimpana S-luokkana, ja on helppo ymmärtää miksi. W220 oli W140:n seuraaja, mutta erot näiden kahden mallin välillä ovat merkittäviä. W140 valmistettiin aikakaudella, jolloin Mercedes halusi tehdä parhaan mahdollisen auton kustannuksista riippumatta.

W220 on ilmeisesti firman tekemä päätös, koska se on paljon ongelmallisempi, se näyttää huonommalta, siinä on pahimpia jousitusongelmia, se menettää uskomattoman pahasti arvoa ja sisätiloissa on yksinkertaisesti aivan liikaa halpoja komponentteja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z