Paras Mercedes käytetty SUV

Tällä hetkellä Mercedes tarjoaa seitsemän eri katumaasturia, jotka kattavat kaikki mahdolliset segmentit. Valikoima alkaa GLA:sta, joka on pienin katumaasturi, ja ulottuu aina kolossaaliseen GLS:ään, joka on seitsemänpaikkainen jättiläinen.

Jos siis olet ostamassa uutta, valinnan tekeminen näin laajasta valikoimasta on melko hankalaa. Sitä paitsi, jos otat huomioon käytetyt markkinat ja monet mallit, joiden tuotanto on lopetettu, mutta jotka tarjoavat edelleen hämmästyttäviä ominaisuuksia, parhaan käytetyn Mercedes-maasturin valinnassa on kyse täydellisen tasapainon löytämisestä tarpeidesi ja toiveidesi välillä.

Pienemmät Mercedes-maasturit

Jos olet pienemmän Mercedes SUV:n markkinoilla, voit valita GLA:n, GLB:n, GLK/GLC:n tai tyylikkään GLC Coupen välillä.

GLA

Upouusi GLA maksaa noin 36 000 dollaria, mutta edellisen sukupolven käytetty GLA, joka on tuotannossa vuosina 2016-2020, maksaa 13 000 tai 17 000 dollaria. Edellisen sukupolven GLA tarjoaa ominaisuuksia, jotka ovat melko lailla verrattavissa uusimpaan GLA:han, ja siksi se vaikuttaa houkuttelevalta tarjoukselta.

GLB

GLB:n tuotanto on juuri alkanut, ja käytetyn löytäminen saattaa olla hieman hankalampaa. GLB:n hinta on verrattavissa GLA:han, ja samanlainen käytetty hinta on odotettavissa.
GLC
Luultavasti tämän segmentin paras katumaasturi on GLC, tai edellinen malli, GLK. Uusi GLC alkaa noin 43 000 dollarista, ja käytetyn mallin voi löytää 28 000 dollarin pohjoispuolelta. Tällaiseen hintaan GLC on loistava katumaasturi, ja käytetyn GLC:n ostaminen tarjoaa paljon enemmän kuin upouusi GLA.

GLK

Mutta jos budjetti on tiukka ja haluat kompaktin katumaasturin, GLK on myös oiva vaihtoehto. GLK:ta kehutaan laajalti sen keskimääräistä paremmista luotettavuustuloksista verrattuna muihin Mercedes-malleihin. GLK:n voi ostaa niinkin edullisesti kuin 11 000 dollarilla, mutta voit odottaa löytäväsi upean yksilön noin 16 000 dollarilla.

  15 Luksusautot ja maasturit halvimmilla hinnoilla vuonna 2021

Keskikokoiset Mercedes-maasturit

Jos edellä mainitut Mercedes-maasturit ovat mielestäsi melko liian pieniä tai haluat ”oikean” maasturin, keskikokoluokassa on paljon valinnanvaraa.
GLE
Paras keskikokoinen Mercedes-katumaasturi on GLE, tilava katumaasturi, joka muistuttaa enemmänkin E-luokkaa puujaloilla. Sinänsä GLE tarjoaa kaiken, mitä katumaasturin pitääkin tarjota, ja tämän ja monien muiden syiden vuoksi GLE on paras keskikokoinen perhe-SUV.
Uuden GLE:n hinta on noin 55 000 dollaria, mutta käytetyn voi ostaa 27 000-60 000 dollarilla kunnosta, varusteluista ja valmistusvuodesta riippuen. Mutta jos haluat keskikokoisen Mercedes-katumaasturin pienellä budjetilla, kannattaa tutustua vanhempiin ML-Mersuihin.

ML

ML-luokan tuotanto lopetettiin vuonna 2016, ja se nimettiin myöhemmin uudelleen GLE:ksi, mutta tämä katumaasturi on edelleen kilpailukykyinen katumaasturi käytettyjen keskikokoisten autojen segmentissä, varsinkin kun sellaisen voi ostaa jostain 19k-$25k dollarin väliltä.

Suuret Mercedes-katumaasturit

Mutta jos kaikki nämä ovat liian pieniä tai haluat todella suurimman katumaasturin, jonka Mercedes voi koskaan myydä sinulle, sinun kannattaa tutustua GLS:ään, joka on suurin Mercedes-katumaasturi, tai legendaariseen G-luokkaan, joka on kaikkein kyvykkäin.

GLS

Upouusi GLS maksaa sinulle vähintään noin 76 000 dollaria. Ja tuolla hinnalla saat Mercedeksen upouuden lippulaivamaasturin, joka muistuttaa enemmänkin S-luokkaa puujaloilla. Mutta käytetyn valitseminen tuntuu loogisemmalta, koska sisäänpääsyhinta on liian korkea.
Käytetyn GLS:n hinta vaihtelee 31 000-87 000 dollarin välillä, riippuen kunnosta, varusteluista, ajokilometreistä ja monista muista yksityiskohdista. Mercedes GLS:n arvo laskee jopa 60 % ensimmäisten 5 vuoden aikana valmistuksen jälkeen, ja tämän vuoksi käytetyn auton valitseminen on järkevämpi sijoitus.

  Mikä on paras Mersu rahoilleen?

GL

Voisit myös tarkistaa GL-luokan, joka oli GLS:n edeltäjä, ennen kuin Mercedes muutti sen nimikkeistöä vuonna 2016. Käytetyn GL-luokan voi ostaa mistä tahansa 7 000 ja 33 000 dollarin väliltä, ja tämä osoittaa, kuinka kova arvonalennus on näissä isoissa Mercedes-maastureissa.

G-luokka

G-luokka, joka tunnetaan myös nimellä G-Wagen, on iso ja laatikkomainen. Jos haluat G-luokan, sinun on oltava valmis kuluttamaan. Uusi G-luokka maksaa noin 131 000 dollaria, ja G-luokka menettää noin 50 prosenttia alkuperäisestä arvostaan viiden vuoden kuluttua. Käytetyn G-luokan ostaminen on myös melko suositeltavaa, mutta ei ennen faceliftia olevia sukupolvia, koska niitä ei pidetä läheskään ”hyvänä autona”.
G-luokan käytettyjen autojen hinnat alkavat noin 43 000 dollarista vanhemmissa malleissa, ja ne nousevat reilusti yli 100 000 dollariin suosituimmissa AMG-malleissa.

Käytetyn Mercedeksen ostaminen

Mitä hyötyä käytetyn Mercedes-maasturin ostamisesta on?

No, ilmeinen etu on hinta. Melkein jokaisen Mercedes-maasturin lähtöhinta on melko kova nieltäväksi. Mercedeksen katumaastureiden odotetaan yleisesti menettävän keskimäärin 54 prosenttia alkuperäisestä arvostaan ensimmäisten viiden vuoden aikana valmistuksen jälkeen.
Lisäksi käytettyjen autojen markkinat pursuavat houkuttelevia tarjouksia alle 3-5 vuotta vanhoista maastureista, joilla on vielä takuu ja huoltopaketit, mutta joiden hinta on paljon helpommin saavutettavissa.

Mitkä ovat käytetyn Mercedes-maasturin ostamisen hyvät ja huonot puolet?

Kannattaa kerätä mahdollisimman paljon tietoa siitä, mitä kustakin hintaluokasta saa. Kannattaa asettaa tiukka budjetti ja varata hieman rahaa odottamattomien tilanteiden varalle, sillä koskaan ei voi olla liian varma kalliin maasturin ostamisesta, joka ei ehkä osoittautuukaan yhtä luotettavaksi kuin se oli tehtaalta lähtiessään.
Kannattaa myös etsiä maastureita, jotka ovat hyvässä kunnossa ja joita on kohdeltu arvokkaasti, ja jos mahdollista, takuu- ja huoltopaketteja. Sinun ei pitäisi lyödä yli oman painorajasi ja käyttää liikaa rahaa maasturiin, johon sinulla ei ole varaa mukavasti. Lisäksi on suositeltavaa hankkia kaikki auton omistusta koskevat asiakirjat, samoin kuin ostoa edeltävä katsastus.

  Mitkä ovat turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaat maasturit?

Miten löytää täydellinen tasapaino tarpeiden ja toiveiden välille?

Ole vain rehellinen itsellesi. Tarvitsetko todella 600-hevosvoimaisen 7-paikkaisen katumaasturin, joka maksaa parin vuoden kuluttua omaisuuden? Todennäköisesti et tarvitse. Sinun ei kannata lähteä metsästämään merkkejä, vaan sen sijaan sinun pitäisi metsästää järkeä ja logiikkaa.
Yritä kerätä mahdollisimman paljon tietoa sinua kiinnostavasta mallista, erityisesti luotettavuudesta ja lisäkustannuksista, sillä ne voidaan usein jättää huomiotta uuden auton oston aiheuttaman innostuksen vuoksi.
Kannattaa myös kuulla perheenjäseniä, itsenäistä jälleenmyyjää ja monia verkkokauppoja. Kaikki nämä auttavat sinua ymmärtämään sinua kiinnostavan mallin erityispiirteet.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z