Mercedes W169 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes W169

Mercedes W169 oli tuotannossa vuosina 2004-2012, ja sinä aikana Mercedes on onnistunut myymään niitä tonneittain. W169-malliin on saatavana erilaisia versioita Mercedesin nelisylinterisestä rivimoottorista, jonka teho vaihtelee 95 ja 195 hv:n välillä.

Muotoilultaan W169 ei ole aivan sellainen, mitä voisi luokitella lähtötason viistoperäksi, kuten kaksi viimeisintä A-Luokan mallia, vaan pikemminkin jonkinlainen viistoperän ja tila-auton välimuoto. Sisätiloiltaan W169 tuntuu ensiluokkaiselta ja hyvin rakennetulta, mitä ei voi sanoa ulkoasusta.

W196 ei myöskään ole kaikkien aikojen luotettavin Mercedes-auto, mutta oikein huollettuna se kestää pitkään. Näitä autoja on ollut olemassa jo melko kauan, eivätkä kovinkaan monet ihmiset ole halukkaita käyttämään niiden ylläpitoon tarvittavaa rahaa, sillä ne ovat nykyään suhteellisen halpoja ostaa.

Käytännöllisyydeltään W169 on ahdas, mutta siihen mahtuu jopa neljä kohtuullisen kokoista aikuista. Tavaratila on kohtuullinen, varsinkin 2000-luvun alun kompaktiksi kaupunkiautoksi. Kaiken kaikkiaan W169 on ehdottomasti hankittu maku, joten jos pidät siitä, on monia syitä ostaa se.

Mercedes W169 – Voimanlähde

W169-mallisto alkaa A150-mallilla, joka tarjoaa 1,5-litraisen rivinelosylinterisen nelosmoottorin, jossa on 95 hv. Seuraavana vuorossa on A160-malli, joka on saatavana aivan samalla moottorilla, mutta mallimerkintä otettiin käyttöön vasta vuonna 2010 A150:n korvaajana. A170-mallissa käytetään tehokkaampaa 116 hv:n 1,7 litran 4-sylinteristä rivimoottoria.

Myös A180-malli esiteltiin vuonna 2010 A170-mallin korvaajana, jossa on aivan sama moottori ja teho. A200-mallissa käytetään 2,0 litran 4-sylinteristä rivimoottoria, jonka teho on 136 hv, kun taas huippumalli A200 Turbo käyttää samaa moottoria, mutta siihen on lisätty turboahdin, jonka yhdistetty teho on 193 hv.

  Mikä on nopein Mercedes Benz?

W196 on saatavana joko 5-vaihteisella manuaalivaihteistolla tai 7-vaihteisella automaattivaihteistolla. Se on myös yksinomaan FWD-auto. W196:n kulutuslukemat ovat 38MPG yhdistettynä alemman hintaluokan malleissa, kun taas malliston kärkimallin 2,0 litran 4-sylinterinen turbomoottori voi saada noin 30MPG yhdistettynä.

Mercedes W169 – muotoilu ja alusta

W169 näyttää hieman epäsovinnaiselta, sillä se ei ole varsinaisesti tila-auto eikä varsinainen viistoperä. W169 istuu korkeammalla kuin uudemmat A-luokan mallit, mikä antaa sille paremman näkyvyyden ympäriinsä. On turvallista sanoa, että muotoilu joko miellyttää sinua tai sitten ei. Mercedes päätti luopua tästä muotoilusta tavanomaisemman viistoperäisen ulkonäön hyväksi, mikä näyttää olleen oikea valinta.

W169:n sisätilat ovat melko ensiluokkaiset, varsinkin jos ne on varustettu nahkavaihtoehtopaketilla. Sisustus muistuttaa C-luokan sisustusta tuolta aikakaudelta, mikä on todellakin hyvä asia. Vaikka ulkomuotoilu varmasti lipsahtaa hiuksista, sisustus on todennäköisesti mukava, kysyipä sitä kuka tahansa.

W169:n alustan ja jousituksen viritys on selvästi viritetty mukavaan ajoon, mikä tarkoittaa, että kaikki W169-mallit tuntuvat hienostuneilta. Ne eivät missään nimessä ole urheiluautoja, koska niin korkea painopiste on itse asiassa sopimuksen katkaisija, jos pidät vauhdikkaasta ajamisesta.

Mercedes W169 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Luotettavuuden suhteen Mercedes W169 on keskinkertainen, sillä jotkin mallit hajoavat melko usein, kun taas toiset ovat sitkeitä. Mitä varhaisemmasta mallista on kyse, sitä suuremmat ovat mahdollisuudet ongelmien ilmenemiseen, sillä Mercedes onnistui korjaamaan melko monia myöhemmän mallin ongelmia.

  Mikä Mercedes kuluttaa bensaa parhaiten?

Joka tapauksessa yleisimmät ongelmat, joilla on tapana vaivata W169-mallia, liittyvät automaattivaihteistoon, moottorin jäähdytykseen ja ruiskutukseen/venttiileihin, öljyvuotoihin ja jousitusongelmiin. Huolto ei ole kovin kallista, koska näitä on paljon, mikä tarkoittaa, että osia on helposti saatavilla ja että niitä on myös helppo korjata.

Mercedes W169 – Arvo ja käytännöllisyys

W169:n voi nykyään ostaa pikkurahalla, mutta jos haluat kunnollisemman mallin, jossa on hyvät varusteet ja jossa ei ole liikaa kilometrejä kellossa, joudut käyttämään vähintään muutaman tonnin. Tämä on todellakin hyvä hinta, varsinkin jos pidät W169:stä.

Käytännöllisyydeltään W169:stä ei kannata odottaa mitään erikoista, sillä se on läpikotaisin pienikokoinen auto. Tavaratila on kuitenkin kunnollinen, erityisesti laajan tavaratilan aukon ansiosta.

UKK-osio

Mikä Mercedes W169 on paras?

W169:stä on saatavana melko monta iteraatiota, ja parhaita ostettavia ovat joko A200 tai A200 Turbo. Nämä kaksi ovat riittävän tehokkaita ilman, että ne olisivat tehokkuuden suhteen havaittavasti yhtään huonompia. Kannattaa myös keskittyä vuoden 2010 jälkeisiin myöhempiin malleihin, sillä ne ovat paljon parempia ja kestävät pidempään.

Faceliftia edeltävät mallit eivät ole ehdoton kielto, mutta jos haluat parasta vastinetta rahalle, on järkevää valita luotettavampi faceliftin jälkeinen malli.

Onko Mercedes W169 turvallinen?

W169 vaikuttaa joskus hieman epävarmalta turvallisuuden suhteen, koska se on hieman korkeammalla maasta ja koska sillä on taipumus rullailla melko paljon kaarteissa. Tämä ei ollut ongelma silloin, kun W169 sai myös viiden tähden turvallisuusluokituksen, mutta se on syytä mainita, koska A-Klassea ei kuitenkaan ole koskaan tarkoitettu nopeisiin mutkiin.

  Onko Mercedes parempi kuin Cadillac?

W169 on liian vanha hyötyäkseen kaikista uusimmista turvallisuusohjelmistojen järjestelmistä, joten niitä ei kannata odottaa löytyvän W169:stä.

Pitäisikö minun ostaa Mercedes W169?

Kuten on jo lukemattomia kertoja mainittu, W169 on hankittu maku, mikä tarkoittaa, että sen ostaminen riippuu siitä, mitä mieltä olet siitä, miltä auto näyttää, tuntuu ja miten sitä ajetaan. On monia ihmisiä, minä mukaan lukien, jotka vihaavat auton ulkonäköä, kun taas toiset pitävät sitä täydellisenä sellaisena kuin se on.

Sinänsä, jos pidät siitä, haluat sen ja sinulla on sille käyttöä, W169 on harkitsemisen arvoinen, varsinkin kun se on nykyään todella edullinen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z