Mercedes W203 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes W203

Mercedes W203 -nimellä viitataan vuosien 2000-2007 Mercedes Benz C-luokkaan, joka on nyt saatavilla erittäin edulliseen hintaan. Monet pitävät W203-mallia yhtenä parhaista nykyisistä Mercedeksen arvovaihtoehdoista, kun taas toiset pitävät sitä tylsänä eikä läheskään yhtä kiinnostavana kuin saman aikakauden W211 E-luokkaa.

Joka tapauksessa W203-mallissa on monia ominaisuuksia, jotka todennäköisesti tekevät vaikutuksen riippumatta siitä, mitä mieltä olet W203-mallista kokonaisuutena. W203-malliin on saatavana useita eri moottorivaihtoehtoja alkaen pienemmästä 4-sylinterisestä moottorista aina AMG-malleista löytyviin tehokkaimpiin V8-moottoreihin asti.

W203 näyttää kompaktimmalta versiolta samalta aikakaudelta peräisin olevasta W211 E-luokasta, joka on samanlainen kuin mitä Mercedes tekee nyt uuden C-luokan ja nykyisen E-luokan kanssa. W203:n sisätiloissa näkyy hieman ikää, mutta siinä on kuitenkin korkealuokkaista nahkaa, alumiinia ja puuta.

W203 on kohtuullisen luotettava auto, mutta siinä on myös osansa yleisimmistä ongelmista. W203 on arvoltaan erittäin hyvä, kun taas käytännöllisyys ei ole nykyisen C-luokan tasolla, mutta ei kuitenkaan niin kaukana siitä, että se olisi ratkaiseva tekijä.

Mercedes W203 – Voimanlähde

Moottori on jokaisen auton sykkivä sydän, joten on ymmärrettävää aloittaa siitä. C180 Kompressor on W203 C-luokan heikoin versio, sillä siinä on 2,0 litran nelisylinterinen moottori, jossa on 129 hv, kun taas myöhemmissä C180-malleissa käytetään vieläkin pienempää 1,8 litran nelisylinteristä, jossa on kuitenkin jopa 143 hv.

  Tekeekö Mercedes itselataavaa hybridiautoa?

C200-mallissa on myös 4-sylinterinen moottori, 2,0 litran moottori, jossa on 163 hv. 6-sylinterinen valikoima alkaa C230-mallilla, jonka 2,5 litran V6-moottori tuottaa 204 hv. C230:sta on myös 4-sylinterinen versio, mutta se ei ole yhtä suosittu kuin 6-sylinterinen versio.

C240-mallissa on 2,6 litran V6-moottori, jossa on 170 hv, kun taas C280-mallissa on 3,0 litran V6-moottori, jossa on 231 hv. W203 on saatavana myös muutamalla eri V6-moottorilla, joista C32 AMG:ssä on jopa 354hv. Tehokkain W203-malli on C55 AMG, sillä siinä käytetään 367hv V8-moottoria.

W203:n lähtötason versiossa käytetään manuaalivaihteistoa ja RWD-alustaa, kun taas korkeamman hintaluokan malleissa käytetään 5-vaihteista automaattivaihteistoa ja ne ovat saatavilla Mercedes 4MATIC AWD -järjestelmällä.

Mercedes W203 – muotoilu ja alusta

W203 näyttää ja tuntuu kutistuneelta versiolta tuon aikakauden W211 E-luokasta, mikä on hyvä asia C-luokan omistajan näkökulmasta katsottuna. Tämä tarkoittaa, että W203 näyttää mukavalta ja tyylikkäältä, mutta mittasuhteet ovat joidenkin mielestä kyseenalaiset.

Korkeamman hintaluokan AMG-mallit näyttävät paljon aggressiivisemmilta ja huomiota herättävämmiltä, erityisesti E55 AMG merkkivanteineen. W203:n sisätiloissa on paljon korkealuokkaisia materiaaleja, kuten nahkaa, alumiinia ja puuverhoilua, jotka kohottavat ajokokemusta melkoisesti.

W203:n alusta ja jousitus ovat molemmat suunnattu viileämpään, risteilevään ajoon. Korkeamman hintaluokan AMG-mallit sen sijaan ovat paljon dynaamisempia ja kykenevät kanjonien kaipuuseen.

Mercedes W203 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

Mercedes W203 on riittävän luotettava auto, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi kestää suhteellisen pitkään, mutta vain jos huollat sitä hyvin. Yleisimmät ongelmat, jotka yleensä vaivaavat W203-mallia, liittyvät elektroniikkaan, öljy- ja polttoainevuotoihin, etujousitukseen, mahdolliseen ruosteeseen ja tasausakseliin.

  Mikä on paras väri Mercedes Benzille?

Hyvä asia on se, että W203 ei kärsi liian monista mekaanisista ongelmista, mutta huono asia on se, että se kärsii melko paljon sähköongelmista. Kaiken kaikkiaan W203 on luotettavuudeltaan kunnollinen. Jos huollat sitä, se kestää todennäköisesti pitkään.

Mercedes W203 – Arvo ja käytännöllisyys

W203:n saa nykyään vain muutamalla tuhannella dollarilla, jopa kunnon malleista. Tämä tarkoittaa, että W203 on nykyään erittäin hyvä tarjous. Syynä on se, että kukaan ei oikeastaan ole kovinkaan innostunut W203:sta, sillä se ei ole Mercedeksen modernin klassikon parhaimman näköinen eikä suorituskykyisin.

Käytännöllisyydeltään W203 ei ole läheskään yhtä tilava kuin nykyinen C-luokka, mutta sen pitäisi silti riittää neljälle aikuiselle. Tavaratila on myös kohtuullinen, mutta ei samalla tasolla kuin uudemmissa C-luokan malleissa.

UKK-osio

Onko Mercedes W203 turvallinen?

Mercedes W203 on todellakin turvallinen auto, koska se on suhteellisen moderni auto, joka on täyttänyt useimmat nykyiset törmäysturvallisuustestit. W203-mallissa ei ole aivan uusimpia aktiivisia ohjelmallisia turvajärjestelmiä, joita nykyautoista löytyy, mutta monet pitävät niitä muutenkin tarpeettomina.

W203:n tärkeimmät rakenteelliset kohdat ovat enemmän kuin kunnollisia, mikä tarkoittaa, että W203 on todella turvallinen auto. Auton tarjoamista ominaisuuksista riippumatta mikään niistä ei pysty korvaamaan nimettyä ja tarkkaavaista kuljettajaa.

Onko Mercedes W203 sen arvoinen?

Mercedes W203 on sen arvoinen, jos olet kiinnostunut ostamaan suhteellisen uuden käytetyn, kompaktin luksussedanin, joka ei riko pankkia. W203:een on saatavana useita eri moottorivaihtoehtoja, ja 6-sylinteriset ovat todellakin parhaita hankkia, koska ne ovat luotettavimpia.

  Onko Mercedes GLA perheauto?

Sinun ei kannata odottaa, että W203 olisi läheskään yhtä ylellinen, hiljainen tai mukava kuin nykyinen C-luokka, mutta tulet todennäköisesti yllättymään, koska erot eivät ole niin suuria.

Mikä on paras W203-malli ostettavaksi?

Muutamien Mercedes-harrastajien mukaan C55- ja C32 AMG -mallit ovat parhaita hankkia, mutta vain jos haluat kaikkein tehokkaimmat ja nopeimmat mallit. Todellinen arvo löytyy C230-mallista, sillä se tarjoaa täydellisen tasapainon tehon, luotettavuuden ja hinnan välillä.

Varmista vain, että valitset vuoden 2005 tai sitä uudemman mallin, sillä nämä ovat tunnetusti luotettavimpia. Aikaisemmissa malleissa tiedetään olevan paljon enemmän ongelmia tasapainotusakselin kanssa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z