Mercedes C180 – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mercedes C180

Mercedes C180 on pitkäikäinen malli Mercedes Benz C-luokan mallistossa. C180 on vuosikymmenien ajan edustanut Mercedes C-luokan lähtötason mallistoa pienen 4-sylinterisen moottorinsa ansiosta, jolla pyritään tehokkuuteen, tasaisuuteen ja pieneen hiilijalanjälkeen.

Siitä huolimatta C180-mallin moottori on yleensä heikomman puoleinen, sillä se ei oikein sovi Mercedes-sedaniin. Muotoilullisesti C180 ei eroa korkeamman hintaluokan Mercedes-malleista, lukuun ottamatta AMG-malleja tietysti. Sisätilojen osalta tilanne on enemmän tai vähemmän sama, ainoa ero löytyy vanhemmista malleista, joissa käytetään manuaalivaihteistoa automaattivaihteiston sijaan.

C180 ei myöskään ole kaikkein luotettavin Mercedes C-luokan malli, sillä se näyttää kärsivän lukemattomista eri ongelmista. Yleisimmät niistä ovat MAF-anturi, sähköt, ohjausjärjestelmä ja vaihteisto.

C180 maksaa yleensä hieman vähemmän verrattuna vahvempiin 4-sylinterisiin ja erityisesti 6-sylinterisiin moottoreihin. Sinänsä voit löytää paremmin varustellun C180:n, jossa on vähemmän kilometrejä kellossa, samalla rahalla kuin enemmän kilometrejä ajaneen C350:n, jossa on enemmän kilometrejä. Käytännöllisyys on täysin sama kuin kaikissa muissakin C-luokan malleissa, hybridiä lukuun ottamatta tietenkin.

Mercedes C180 – Voimansiirtojärjestelmä

Kuten alussa mainittiin, C180 ei ole tehojen suhteen mikään kova jätkä, sillä aivan uusimmassa W206 C-luokassa se tuottaa vain 170 hv:n tehon. Sinänsä C180-malliin on saatavana joko 1,5-, 1,6- tai 1,8-litrainen nelisylinterinen moottori, jonka teho vaihtelee mallivuodesta riippuen 130 hv:n ja 170 hv:n välillä.

Varhaisissa C180-malleissa on manuaalivaihteisto, kun taas uusimmissa malleissa on joko Mercedeksen oma 7G-Tronic-vaihteisto tai Mercedes 9G-Tronic-vaihteisto. C180 oli aina takavetoinen auto, mikä ei tee siitä kovin dynaamista, sillä se ei ollut tarkoituskaan C-luokassa.

  Tuleeko Mercedes SLK:sta klassikko?

C180:n keskikulutus on jopa 45MPG, mikä ei ole kovin paljon parempi kuin C200:n, C220:n tai jopa C350:n. Tämä tarkoittaa sitä, että C180 ei oikeastaan ole looginen valinta, koska siitä puuttuu tehoa eikä se ole myöskään kovin tehokas.

Ajotottumuksillasi on suurempi merkitys tehokkuuden kannalta kuin valmistajan ilmoittamilla MPG-arvoilla.

Mercedes C180 – Muotoilu ja alusta

Mercedes Bent C180 näyttää enemmän tai vähemmän identtiseltä kaikkien muiden kuin AMG:n C-luokan mallien kanssa. W204 Mercedes C180 näyttää parhaalta, kun se on faceliftin jälkeisessä muodossa ja varustettu Mercedes AMG -paketilla. W204 on tällä hetkellä vanhemmalla puolella, mutta faceliftin jälkeinen W204 on hyväksyttävä.

W205 C180 on nyt yksi suosituimmista käytetyistä luksusautovaihtoehdoista, sillä siinä yhdistyvät hyvä hinta-laatusuhde ja suhteellisen nykyaikainen tekniikka. W205 on myös paras faceliftin jälkeisessä muodossa, mutta myös faceliftia edeltävä malli on useimmille enemmän kuin riittävä.

Nykyinen W206 C180 on todellakin teknisesti edistynein C180-malli tähän mennessä, ja se on myös se, jossa on eniten hevosvoimia. C180 on aina ollut mukava luksusauto, joten sen ei kannata odottaa olevan kovin dynaaminen.

Mercedes C180 – Luotettavuus ja yleiset ongelmatilanteet

C180 ei ole luotettavin Mercedes C-luokan malli useimpien luotettavuustaulukoiden ja tutkimusten perusteella. C180:llä on taipumus sijoittua useimpien kompaktisedanien listojen alapäähän, aivan kuten BMW 3-sarjan ja Audi A4:n kohdalla.

  Yleiset Mercedes GLB -ongelmat

Nämä ovat kuitenkin muuttuneet viime aikoina, ja sekä Audi että BMW ovat samanlaisia. Siitä huolimatta yleisimmät C180:n ongelmat liittyvät MAF-antureihin, elektroniikkaan, ohjausjärjestelmään, vaihteistoon tai joskus jopa aktiivisen ajamisen antureihin ja lisääntyneeseen tärinään ajon aikana.

Mercedes C180 – Arvo ja käytännöllisyys

Mitä tulee arvoon, C180:lle on vaikea sanoa ei, sillä se tarjoaa erittäin ylellisen, halutun ja miellyttävän alustan alennettuun hintaan. Hinta ei ehkä ole niin alhainen kuin jotkut haluaisivat Mercedes C180:n uudemmissa sukupolvissa, mutta ne ovat silti alhaisemmat, kun niitä verrataan korkeampiin C-luokkiin.

Käytännöllisyydeltään C180 on yhtä hyvä kuin kaikki muutkin C-luokat, paitsi hybridit, sillä niissä on yleensä tapana uhrata tavaratila akkujen vuoksi.

FAQ-osio

Mikä Mercedes C180 minun pitäisi ostaa?

Sinun kannattaa valita joko W204, W205 tai upouusi W206. Koska W206 on useimpien asiakkaiden ulottumattomissa, sinun kannattaa keskittyä W205:een. W205 on houkutteleva vaihtoehto sekä ennen faceliftia että sen jälkeen, sillä erot näiden kahden välillä eivät ole kovin suuria.

Toisaalta W204:n faceliftia edeltävän ja sen jälkeisen version väliset erot ovat paljon huomattavampia, mikä tarkoittaa, että faceliftin jälkeinen W204 C180 on paljon parempi kuin faceliftin jälkeinen C180.

Onko Mercedes C180 hidas?

Riippuu siitä, millä tyypillisesti ajat, sillä joidenkin mielestä 150 hv on enemmän kuin tarpeeksi. Suoraan sanottuna 150 hv riittää tyypilliselle työmatkakäyttöautolle, sillä kenenkään ei tarvitse ajaa kovaa kaupungissa. C-luokka ei kuitenkaan ole enää varsinaisesti kevyt auto, mikä tarkoittaa, että jos olet tottunut korkeampitehoisiin autoihin, et tule pitämään C180:stä.

  Kuinka kauan Mersun valmistaminen kestää?

Tehon puute tuntuu eniten ohituksissa ja moottoritielle liittyessä. Tässä ei välttämättä ole kyse niinkään tehon puutteesta kuin siitä, että C180 ei itse asiassa ole yhtä tehokas kuin jotkut korkeamman luokan C-luokan mallit ovat maantiellä.

Onko Mercedes C180 turvallinen?

Se riippuu siitä, minkä vuosimallin valitset ja kuinka halukas olet käyttämään rahaa kaikkiin turvakelloihin ja pilleihin. Ymmärrettävästi uusi W206 C-luokka on kaikista turvallisin, varsinkin perusteellisesti varusteltuna.

Tämä tarkoittaa, että W204, 205 ja W206 ovat kaikki todellakin turvallisia, mutta jos haluat tehdä niistä mahdollisimman turvallisia, sinun on löydettävä sellaiset, joissa on mukana kaikki turvavarusteet.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z