Mikä on kallein Mercedes?

Mikä on kallein Mercedes?

Mercedes on autonvalmistaja, joka tunnetaan poikkeuksellisten moottoriajoneuvojen rakentamisesta, jotka tarjoavat alan johtavaa innovaatiota, korkeatasoista brändi-imagoa ja vertaansa vailla olevaa mukavuutta. Jotta automerkki voisi noudattaa näin korkeita valmistusstandardeja, autojen rakentamiseen käytetään tietenkin paljon rahaa tutkimus- ja kehitystyöhön.

Markkinoiden kallein uusi vakiomallinen Mercedes on nykyään Maybach GLS -katumaasturi, jonka hinta on noin 200 000 dollaria. Jos kuitenkin haluat hyperauton, uusi Mercedes-AMG Project ONE on pian saatavilla 2,72 miljoonalla dollarilla.

Mercedes tarjoaa autoja lähes jokaiseen segmenttiin, ja jokainen näistä autoista on rakennettu Mercedeksen standardien mukaisesti. Valmistusprosessissa joudutaan tekemään paljon kuluja, ja kaikki nämä nostavat hintaa huomattavasti. Siitä huolimatta Mercedes onnistuu edelleen hallitsemaan luksusautojen markkinoita.

Mercedeksen kallein katumaasturi: Maybach GLS.

Mitä tulee autotrendeihin, maasturit ovat yhä suositumpia, ja monet automerkit ovat alkaneet valmistaa maastureita jokaiseen markkinasegmenttiin. Mercedeksen kohdalla on tällä hetkellä valittavana 9 erilaista katumaasturia.

Kallein Mercedes-katumaasturi on Mercedes Maybach GLS, jonka hinta on noin 200 000 dollaria tai enemmän, riippuen lisävarusteista, ja vaihtoehtoja on paljon. Maybach on Mercedeksen alabrändi, joka valmistaa nimenomaan Mercedeksen tuotevalikoiman ylellisimpiä autoja.

GLS tarjoaa vertaansa vailla olevaa yltäkylläisyyttä neljällä pyörällä, jousituksen, joka on viritetty erityisesti mukavuuden lisäksi muuhun kuin mukavuuteen, ja suuren määrän kromattuja koristeita, jotka korostavat premium-brändin nimeä.

Jos seuraat autojen ostotrendejä, tunnet todennäköisesti melko hyvin legendaarisen Mercedes G -vaunun, joka on kakkosena kalleimman Mercedes-maasturin listalla. G-luokka on yksi kaikkien aikojen ikonisimmista katumaastureista, ja AMG:n valmistama G63 tarjoaa kaikkien aikojen parhaan G-luokan kokemuksen noin 160 000 dollarilla.

  Missä Mercedes-Benzin katumaasturissa on hierontaistuimet?

Kalleimmat Mercedes-sedanit: S-luokka ja AMG.

Mercedes tarjoaa uskomattomia katumaastureita, mutta sedanit ovat leipä ja voi, kun kyse on Mercedesin perusvalikoimasta. Historian saatossa Mercedes on jatkuvasti parantanut laajaa valikoimaa erilaisia sedaneja alan huipputasolle, ja tällaisella vertaansa vailla olevalla edistyksellä on kova hintalappu.

Ylellisin, runsain ja hienostunein Mercedes-sedan on epäilemättä legendaarinen S-luokka. Mercedes on parantanut S-luokkaa 50-luvun lopulta lähtien, ja 7. sukupolven S-luokka julkaistiin hiljattain.

Juuri julkaistun S-luokan perushinta on noin 110 000 dollaria, ja hinta voi jopa kaksinkertaistua, kun Maybach ja AMG alkavat valmistaa muhkeilla sisätiloilla ja tulta puhaltavilla moottoreilla varustettuja muunnoksiaan.

Useimmat Mercedes-mallit valmistetaan itse, ja ne lähetetään myöhemmin AMG:lle AMG-käsittelyä varten. Neljäovinen GT 63 S Coupe valmistetaan kokonaan AMG:ssä. Se tarjoaa urheiluauton tasoista suorituskykyä ja 4 istuinta ja 4 ovea. Auto alkaa noin 160 000 dollarista, ja hinta nousee silmiä hiveleviin lukemiin, kun se varustetaan lisävarusteilla.

Urheiluautot ja superautot

Eksklusiivisuus ja rajoitetut tuotantomäärät ovat kaksi tärkeintä syytä siihen, että jotkut Mercedes-mallit maksavat kolminkertaisesti tavalliseen Mercedes-sedaniin verrattuna. Autojen valmistaminen on äärimmäisen kallista, ja se on syy siihen, miksi autoteollisuus tarjoaa harvoin kilpailukykyisiä uusia tulokasmerkkejä.
Project ONE -niminen vielä julkaisematon Mercedes-hyperauto tarjoaa Formula 1 -teknologiaa, moottori on peräisin mestaruuden voittaneesta Formula 1 -autosta. Se tarjoaa hypertehokkuutta ja huippunopeuden, joka on yli 350 kilometriä tunnissa (217 mailia tunnissa). Tämä Mercedeksen hyperauto ei tule halvalla. Mercedes aikoo valmistaa vain 275 kappaletta, ja hinta on 2,72 miljoonaa dollaria.

  Missä mersun malleissa on turbodiesel?

Mutta jos luulet, että Project 1 on kaikkien aikojen kallein Mercedes, niin ei se ole, ei lähelläkään. Vuonna 2013 vuoden 1954 Mercedes Benz W196 myytiin yli 29 miljoonalla dollarilla. Mercedes-urheiluautoja, kuten vuoden 1936 Mercedes Benz 540K roadsteria ja legendaarisia 300SL-kupeereja, myydään myös useilla miljoonilla dollareilla.

FAQ kalliista autoista

Mikä tekee autoista kalliita?

Tuotantomäärällä on suuri vaikutus autojen hintoihin. Autojen valmistaminen on kallista, joten jos valmistaja aikoo valmistaa tiettyä mallia vain kourallisen, miljoonien dollarien hinnat ovat melko tavallisia. Jos auto on melko yleinen, kustannusten kuoletus autoa kohti on melko halpaa, ja se laskee hintalappua.

Tuotantomäärien ja yksinoikeuden lisäksi kalliit autot ovat yleensä tehokkaita ja ylellisiä. Valmistajilla, kuten Mercedeksellä, on tapana tarjota AMG:n huipputehokkaita malleja, ja ne kaikki maksavat enemmän kuin ”tavalliset” mallinsa.

Sama koskee Maybachin tuotevalikoimaa. Mercedeksen Maybach-alamerkin autot ovat paljon kalliimpia, koska ne ovat luonteeltaan eksklusiivisia, materiaaleiltaan ja ominaisuuksiltaan ylellisiä.

2000-luvulla autojen on tarjottava valtava määrä erilaisia turvallisuusominaisuuksia vain päästäkseen laillisesti markkinoille. Markkinoilla on kova kilpailu, ja monet suuret merkit pyrkivät jatkuvasti parantamaan tuotteitaan, ja kustannukset nousevat nopeasti.

Millainen on kalliiden Mercedes-mallien arvonalennus?

Kalliiden Mercedes-mallien poistot vaihtelevat. Voisi luulla, että kalliit ja eksklusiiviset autot eivät menetä arvoaan, koska ne eivät koskaan ole täyttäneet markkinoita, mutta näin ei aina ole.

Jotkin mallit, kuten 10 vuotta vanha huippuluokan S-luokka, ovat yksi eniten arvon alenemisesta kärsivistä autoista, ja joissakin tapauksissa arvon aleneminen voi vähentää yli 90 prosenttia auton alkuperäisestä arvosta.

  Voiko Mercedes käynnistää toisen auton?

S-luokka on aina ollut ylellisyyden ja tekniikan vertailukohde lippulaivamallien limusiinisegmentissä, mutta muilla valmistajilla on taipumus ottaa heitä kiinni, ja uusia S-luokkia tulee ja menee. Nämä syyt sekä melko kyseenalainen luotettavuus johtavat siihen, että vanhempien S-luokkien hinta tai vetovoima romahtaa valtavasti.

Toisaalta joitakin Mercedes-klassikoita myydään yleensä alkuperäistä hintaa kalliimmalla. Kaikki riippuu automarkkinoista, ja joidenkin mallien kysyntä muuttuu ajan myötä.

Mercedeksen superautot eivät myöskään koskaan kärsi suurista arvonalennuksista. Niiden arvo ei ole koskaan vakio. Hinnat vaihtelevat jatkuvasti, mutta lopulta ne tasoittuvat markkinoiden sopivaksi katsomalle tasolle. Yleensä ne eivät kuitenkaan menetä liikaa arvoaan.

Mitkä ovat kaikkien aikojen kalleimmat autot?

Kallein koskaan myyty uusi auto on ainutkertainen Bugatti La Voiture Noire. Auton hinta on noin 19 miljoonaa dollaria. Syy näin muhkeaan hintaan on se, että tämä Bug on rajoitettu erä. Sitä valmistetaan vain yksi kappale.

Kallein huutokaupassa myyty käytetty auto on Ferrari 250GTO. Tämä vuonna 1962 valmistettu täysverinen kilpa-auto (prancing horse) myytiin yli 48 miljoonalla dollarilla vuonna 2018 Montereyn RM Sotheby’sin huutokaupassa. Joitakin asiayhteyksiä varten joidenkin maiden, kuten Tuvalun, bruttokansantuote on alhaisempi kuin auton hinta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z