Mikä on Mercedes BlueTec?

Mercedes-Benz on ollut markkinoiden innovatiivisimpien ajoneuvotekniikoiden edelläkävijä. Ei ole yllätys, että he keksivät BlueTec-teknologian, joka on hieno innovaatio.

Mercedes-Benz BlueTec -teknologia on puhdasta dieselteknologiaa. Dieselkäyttöiset ajoneuvot ovat kasvattaneet suosiotaan ympäri maailmaa niiden polttoainetehokkuuden ansiosta. Aiemmin ihmiset ajattelivat dieseliä kuorma-autojen ominaisuutena, mutta sen tehokkuus on saanut monet ihmiset käyttämään dieselautoja.

Halusitpa sitten Mercedes-Benzin kuorma-auton, luksusmaasturin tai pakettiauton, jossa on BlueTec, voit saada sen. BlueTec-tekniikka toimii saastuttavien päästöjen rajoittamiseksi, mikä auttaa suojelemaan ympäristöä. Tämä tekniikka on vaikuttanut paljon Mercedes-Benzin maineeseen yhtenä maailman ympäristöystävällisimmistä autonvalmistajista.

Mitkä ovat BlueTecin edut?

BlueTec-teknologialla on paljon etuja kuljettajille ja ympäristölle. Koska se vähentää ympäristön saastumista, kuljettajat voivat nauttia hiljaisemmasta ja tehokkaammasta moottorista tehosta tinkimättä. Se tarjoaa myös paremman polttoainetalouden, joka on noin 6-8 mailia gallonaa kohti korkeampi kuin bensiinikäyttöisillä moottoreilla varustetuilla vastaavilla moottoreilla.

Parasta on se, että sinun ei tarvitse tinkiä ominaisuuksista, sillä valittavana on useita Mercedes BlueTec -malleja. Voit esimerkiksi valita Mercedes-Benz BlueTec -katumaasturin, pakettiauton tai E-luokan mallin.

Missä Mercedes-malleissa on BlueTec?

Mercedes-Benz E 350 BlueTec

Yksi markkinoiden suosituimmista Mercedes-Benz BlueTec -ajoneuvoista on Mercedes-Benz E 350 BlueTec. Tässä autossa on 3,0-litrainen V6-turbodiesel, joka tuottaa jopa 210 hevosvoimaa 3400 kierroksen minuutissa. Siinä on myös takaveto, ja sen tehokas yhdistetty polttoainetaloudellisuus on 25 mpg.

  Mitä eroa on Mercedes E300:n ja E350:n välillä?

Koska se on varustettu BlueTecillä, tämän auton päästöjen osalta EPA:n kasvihuonekaasuluokitus on poikkeuksellinen 5. Hiilidioksidipäästöt ovat 15 000 mi/vuosi.
Tällaisen tehokkuuden ja alhaisempien päästöjen ansiosta olet iloinen, että sinulla on tämä auto. Uusi Mercedes E 350 BlueTec Sport sedan maksaa noin 53 000 dollaria.

Mercedes-Benz GL 350 BlueTec

Jos etsit parasta Mercedes-Benzin katumaasturia, jossa on BlueTec-teknologia, tulet rakastamaan Mercedes-Benz GL 350 BlueTec -mallia. Tämän tehokkaan katumaasturin mediaanihinta on 60 000 dollaria, mikä on ihan ok sen poikkeuksellisiin ominaisuuksiin ja suorituskykyyn nähden. Tulet myös nauttimaan Mercedeksen huipputeknisistä ja ylellisistä ominaisuuksista.

GL 350 BlueTec 4Matic -nelivetoautossa on 3,0-litrainen välijäähdytteinen turbodiesel-V6-moottori, joka tuottaa jopa 240 hevosvoimaa. Siinä on myös erinomainen polttoainetaloudellisuus, ja sen EPA-tulos on 26 mpg maantiellä ja 19 mpg kaupungissa.

Muiden Mercedes-maastureiden huippumallien tavoin Mercedes GL 350 BlueTec -malli on mukava ja siinä on paljon turvallisuusominaisuuksia. Joitakin sen sisältämiä turvallisuusominaisuuksia ovat muun muassa jarruavustin, yönäkö, elektroninen ajonvakautusjärjestelmä, kaistavahti ja luistonesto. Se on yksi edullisimmista BlueTec-tekniikalla varustetuista Mercedes-maastureista.

Mercedes-Benz Sprinter BlueTec

Mercedes-Benz Sprinter BlueTec on kaikkien alojen ammattilainen. Siksi monet pitävät sitä parhaana pakettiautona matkustajille ja rahdille. Ostajat rakastavat sen nelivetojärjestelmää, jonka ansiosta se kruisailee missä tahansa maastossa. Vaikka se on kallis, se on jokaisen siihen käytetyn dollarin arvoinen.

  Paras tapa puhdistaa Mercedesin nahkaistuimet

Pakettiauton hinta on noin 36 000 dollaria, mikä on melko korkea muihin pakettiautoihin verrattuna. Siinä on kuitenkin 3,0-litrainen V6-turbodieselmoottori, joka tuottaa jopa 188 hv. Lisäksi sen polttoainetaloudellisuus on erinomainen, 16 mpg kaupungissa ja 20 mpg maantiellä.

Mitä sinun on tiedettävä BlueTecistä?

Mitä BlueTec tarkoittaa Mercedeksessä?

BlueTec on Mercedes-Benzin kehittämä tekniikka, joka on luotu dieselajoneuvojen päästöjen, erityisesti typen oksidien (NOx) päästöjen, vähentämiseksi. Se on myös markkinointinimi Mercedes-Benzin moottoreille, jotka on varustettu kehittyneellä typen oksidien vähentämistekniikalla ajoneuvojen päästöjen hallitsemiseksi niiden dieselkäyttöisissä autoissa.

Miten BlueTec toimii?

Maallikon kielellä sanottuna tämä tekniikka mahdollistaa moottorin päästöjen hallinnan työntämällä pakokaasut katalysaattorin läpi, jossa ne sekoittuvat AdBlueen (vesipohjainen lisäaine) ja päätyvät tuottamaan happea ja typpeä.

Tarkemmin sanottuna BlueTec-teknologia toimii selektiivisen katalyyttisen pelkistysjärjestelmän avulla, joka käyttää dieselpakokaasunestettä ja typen oksidien adsorberijärjestelmää, jota Mercedes kutsuu DeNOxiksi. Tässä järjestelmässä käytetään hapettavaa katalysaattoria ja dieselhiukkassuodatinta sekoitettuna muihin typen oksideja vähentäviin järjestelmiin.

BlueTec-moottorin osiin kuuluu korkeapaineinen polttoaineen ruiskutus, joka tarjoaa optimaalisen toiminnan ja paineen. Siinä on myös muuttuvasiipinen turboahdin, joka luo lisätehoa palamiseen, ja AdBlue-nesteliuos, joka ruiskutetaan pakokaasuun muuttamaan typen oksidipäästöt hapeksi ja typeksi, jotka ovat hyväksi ympäristölle.

Ovatko Mercedes BlueTec -moottorit luotettavia?

Mercedes-Benz BlueTec -moottorit voivat olla ympäristöystävällisempiä kuin perinteiset moottorit, mutta ne eivät ole kovin luotettavia. Tämä johtuu siitä, että ne tarvitsevat tasaista huoltoa pysyäkseen tehokkaina. Jos et huolehdi niistä, niihin kehittyy erilaisia ongelmia niiden vanhetessa.

  Jaguar vs. Mercedes: Luotettavuus

Mitä BlueEfficiency tarkoittaa Mercedeksellä?

BlueEfficiency on Mercedes-Benzin käyttämä tavaramerkki, joka osoittaa, että auto on sekä taloudellinen että ympäristöystävällinen. Bluefficiencen päätavoitteena on vähentää Mercedes-ajoneuvojen tuottamia epäpuhtauksia. Jos siis olet tietoinen hiilidioksidipäästöistä, voit aina valita Mercedes-auton, jossa on tämä tavaramerkki.

Mitä eroa on BlueTecin ja BlueEfficiencyn välillä?

Molemmat näistä tekniikoista olivat saatavilla samaan aikaan. BlueTecissä on kuitenkin AdBlue-järjestelmä, joka alentaa typenoksidipäästöjä, mutta lisää hiilidioksidipäästöjä. Lisäksi se lisää polttoaineen kulutusta. BlueTec-järjestelmä on myös noin 10 hevosvoimaa hitaampi ja kiihtyy hieman hitaammin kuin BlueEfficiency.

Ympäristöystävällinen ja polttoainetehokas

Jos olet ympäristötietoinen ja haluat säästää polttoainetta, Mercedes-Benz BlueTec -auton valitseminen on hyvä vaihtoehto. Auton hankintahinta ja ylläpito voivat olla hieman korkeat, mutta säästät polttoainetta ja vähennät CO2-päästöjä ympäristössä.

Hybridi- ja sähköajoneuvot ovat ehkä tulleet jäädäkseen, mutta BlueTec-teknologia on mullistava tekijä dieselkäyttöisten ajoneuvojen osalta. Siksi se on käytössä vielä monta vuotta. Halusitpa sitten pakettiauton, katumaasturin tai kuorma-auton, Mercedes-Benzillä on tarjolla erilaisia BlueTec-ajoneuvomalleja.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z