Mikä on nopein perheauto?

Perheautot eivät ole enää sitä, mitä ne ennen olivat. Riittävä tila viidelle tai useammalle matkustajalle ja runsaasti lastitilaa oli haaste vuosikymmeniä sitten, mutta nykyään monet perheautot voivat ajaa helposti yli 200 km/h mukavasti ja tyylikkäästi.

Todennäköisesti nopein perheauto on tuleva Koenigsegg Gemera. Tämä monen miljoonan dollarin hintainen ruotsalainen hyperauto on varustettu lastenistuinten kiinnikkeillä ja moottorilla, jossa on yli 1700 hevosvoimaa.

Muut perheautot, kuten Audi RS6, Mercedes E63 AMG tai BMW M5, ovat myös loistavia perhekuljetusautoja, ja ne saavuttavat absurdeja 0-100 km/h -aikoja. Ferrari GTC 4-Lusso ja Bentley Flying Spur ovat molemmat yli 200mph:n nopeuteen kykeneviä 4-paikkaisia autoja, jotka on räätälöity perhekäyttöön.

Jos haluat sähköauton, Tesla Model S ja Porsche Taycan Turbo S ovat molemmat loistavia nopeita perhesedaneita. Muut sähköautot, kuten Audi E-Tron GT, Tesla Model X ja Mercedes EQS, ovat myös melko nopeita, mutta eivät yhtä nopeita kuin Model S ja Taycan.

Koenigsegg Gemera

Koenigsegg Gemera on lajinsa ensimmäinen auto. Kukaan muu valmistaja ei ole koskaan onnistunut kehittämään tilavaa 250mph perheautoa. Koenigsegg kutsuu Gemeraa ensimmäiseksi Mega-GT:ksi lähinnä yli 1700hv eli 1,27 MW:n tehon ansiosta.

Gemera maksaa muutaman miljoonan dollarin ja tuotantomäärät ovat vain kourallinen, mutta vain muutama onnekas asiakas pääsee kokemaan, miltä kaikkien aikojen nopein GT tuntuu. Voima tulee 2,0 litran Koenigsegg Tiny Friendly Giant (TFG) -kolmisylinterisestä moottorista, jossa on kaksi turboahdinta, jotka ohjaavat etuakselia.

  Mikä auto on Bumblebee

Moottorin teho on noin 600 hv, mutta takapyöriä liikuttavat kolme sähkömoottoria, joiden yhteenlaskettu teho on hämmästyttävät 1724 hv ja huikeat 3500 Nm vääntöä. Koenigsegg sanoo, että tämä 1700 hv:n hirviö on itse asiassa tehokkaampi kuin useimmat muut nelisylinteriset moottorit, koska se on varustettu monilla polttoainetta säästävillä tekniikoilla.

Gemeroja myydään vain 300 kappaletta, eikä lopullista hintaa ole vielä paljastettu. On kuitenkin turvallista sanoa, että Gemera on 100-prosenttisesti nopein koskaan valmistettu perheauto ja yksi nopeimmista tuotantoautoista ylipäätään.

Saksalainen kolmikko

On melko epäreilua puhua nopeista perheautoista mainitsematta BMW:tä, Mercedestä ja Audia. Ja Audi RS-6, BMW M5 ja Mercedes E63 AMG ovatkin kunkin merkin kolme parasta perheautoa. Kaikki kolme ovat samankokoisia ja -hintaisia, ja yhden valitseminen toisesta riippuu lähinnä suosikkimerkistäsi.

Audi RS-6 on farmariauto tai estate, kuten britit niitä kutsuvat. RS6:ssa on 4,0-litrainen V8-kaksoisturbo, jossa on 600 hevosvoimaa ja joka pystyy nopeuteen 0-100 km/h noin kolmessa sekunnissa. Huippunopeus on noin 190 mailia tunnissa, mutta mukavuus, sisätilat ja tavaratila ovat M5:n ja E63:n veroisia.

M5:stä puheen ollen, M5 on luultavasti kolmikon nopein auto 620 hv:n V8 twin-turbomoottorilla. M5 ja E63 ovat kiihtyvyydeltään melko samankaltaisia, sillä molemmat saavuttavat nopeuden 100 km/h alle kolmessa sekunnissa. On myös syytä mainita, että E63:n saa myös farmarimallina, kun taas M5:n saa vain sedanina.

Kaikki nämä kolme saksalaista hirviötä ovat uskomattomia, ja yhden valitseminen on erittäin vaikeaa. Audi RS-6 vaikuttaa kuitenkin kolmikosta parhaalta perheautovaihtoehdolta, koska sen sisätilat ja tavaratila ovat suuremmat ja ajomukavuus on hieman mukavampi.

  Parhaat viistoperäiset autot pitkille kuljettajille

Nopeat perhe-EV:t

Nopeiden perhe-EV:iden segmentti on vasta alussa, ja jo nyt meillä on melko kiihkeä kilpailu Porsche Taycan Turbo S:n ja Tesla Model S Performancen välillä. Molemmat näistä kahdesta sähkökäyttöisestä sedanista saavuttavat nopeuden 100 km/h alle 2,5 sekunnissa, mikä tekee niistä uskomattoman nopeita.

Taycan on hieman kalliimpi, mutta se tarjoaa myös laadukkaammat sisätilat, paremman muotoilun ja paremman ajokokemuksen. Tesla Model S on todellakin vaikuttava auto, mutta Model S ei ole lähelläkään Taycania.

Parhaat nopeat luksusperheautot

Jos haluat nelipaikkaisen auton, joka kulkee 200mph, Ferrari GTC-4 Lusso ja Bentley Flying Spur ovat ainoat vaihtoehtosi. Ferrarissa on kuitenkin vain kaksi ovea, kun taas Bentleyssä on neljä ovea. Ferrarissa on huutava V12-luonnonmoottori, jossa on lähes 700 hv, ja Flying Spurissa on W12-turbomoottori, jossa on 635 hv.

Molemmat ovat uskomattomia, mutta valitse Ferrari, jos pidät jännittävämmästä urheiluautotunnelmasta, sillä se on ensisijaisesti takavetoinen 4-paikkainen versio Ferrari F12:sta. Bentley Flying Spur on aikuisempi kokemus, joka on räätälöity ylellisyyttä ja mukavuutta silmällä pitäen, eikä se ole yhtä suorituskykyinen kuin GTC4 Lusso, mutta paljon viileämpi.

FAQ-osio

Ovatko katumaasturit parempia perheautoja kuin sedanit?

Ei oikeastaan, katumaasturit ovat parempia vain maastoajoon. Vaikka ne ovat isompia, ne eivät yleensä tarjoa merkittävää tilantarvetta. Ne ovat tehottomampia, paljon suurempia ja vaikeammin ohjattavia, eivätkä lähes aina yhtä mukavia.

  Mikä on nopein tapa suojata auto raekuuroilta?

Tämä ei tarkoita sitä, että maasturit olisivat huonoja perheen kuljetusautoja, mutta ne eivät vain ole yhtä hyviä kuin jotkut sedanit. Tästä huolimatta, jos pidät enemmän maasturialustasta tai asut maaseudulla, tarjolla on paljon hienoja perhemaastureita, joista valita.

Mikä on nopeimmin kiihtyvä perheauto?

Nopeimmin kiihtyvä perheauto on luultavasti Koenigsegg Gemera, jolla on 1,9 sekunnin 0-60 aika. On oikeastaan uskomatonta, että autot saavuttavat näitä järjettömiä suorituskykytasoja. Se saa miettimään, tarvitaanko tällaisen pedon ohjaamiseen erityinen ajokortti.

Tulevasta Tesla Model S Plaidista odotetaan myös nopeimmin kiihtyvää Teslaa, ja sähköautojen kehityksen perusteella alle kahden sekunnin 0-100 km/h -ajasta saattaa tulla jopa standardi muutaman vuoden kuluttua.

Millainen on hyvä perheauto?

Hyvän perheauton on oltava suuri, turvallinen, mukava, kohtuuhintainen, helppokäyttöinen, täynnä tekniikkaa, tilava ja sopiva pitkille matkoille. Melkein jokainen tässä kuunneltu auto on kaikkea edellä mainittua lukuun ottamatta kohtuuhintaisuutta.

Mutta jos minun pitäisi valita paras, ei välttämättä nopein perheauto kaikista täällä kuunnelluista autoista, valitsisin RS6:n minä päivänä tahansa. RS6 maksaa paljon rahaa, mutta kun otetaan huomioon, kuinka paljon Ferrari tai Bentley maksavat, RS6 vaikuttaa jokseenkin edulliselta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z