Mikä on paras 7-paikkainen perheauto?

7-paikkainen perheauto on auto, jonka pitäisi olla ensisijaisesti turvallinen, mukava, tilava, helppo ajaa ja josta on helppo nähdä ulos. Tällaiset autot ovat yleensä valtavia, jotta niihin mahtuisi mukavasti jopa 7 matkustajaa, ja useimmiten kyseessä on lippulaivamaasturi.

Lippulaivamaastureiden lisäksi myös tila-autot ja henkilöautot ovat hyvä vaihtoehto. Mutta tila-autot ovat tylsiä, eivätkä ne ole läheskään paras 7-paikkainen perheautovaihtoehto. Vaikka ne onnistuvat tarjoamaan paljon tilaa, ne eivät ole yhtä mukavia, turvallisia eivätkä ylellisiä kuin useimmat lippulaivamaasturit.

Siitä huolimatta paras tila-auto on VW Touran tai Honda Odyssey. Jos haluat keskikokoisen katumaasturin, Volvo XC90, Audi Q7 ja Kia Sorento ovat kaikki loistavia vaihtoehtoja budjetistasi ja mieltymyksistäsi riippuen.

Jos haluat täysikokoisen katumaasturin, Mercedes Benz GLS, BMW X7, Land Rover Discovery tai Ford Explorer Limited ovat markkinoiden suosituimpia täysikokoisia katumaastureita.

VW Touran

Minivaanit ovat tylsiä, eikä sitä voi muutenkaan sanoa. Niitä ei ole jännittävä ajaa, eivätkä ne tarjoa minkäänlaista luonnetta. Mutta ehkä juuri sitä sinä haluat, ja jos näin on, VW Touran on paras 7-paikkainen perheauto, jonka rahalla saa.

Pyörillä varustettu laatikko on looginen tapa, jos haluat kuljettaa 7 ihmistä mahdollisimman tilavasti, ja Touran on todellakin sellainen. Funkkisen ulkonäön lisäksi Touran tarjoaa leveästi aukeavat ovet ja istuma-asennon, johon on melko helppo nousta. Istuimet kuusi ja seitsemän ovat myös melko mukavat jopa aikuisille.

  Onko pysäköintiavustin sen arvoinen?

Honda Odyssey

Honda Odyssey on luultavasti Yhdysvaltojen tunnetuin perhekuljetusauto. Odyssey on tehty täysin yli kuusihenkisten perheiden iloksi, ja Odysseyn silkka yksipuolisuus käy ilmi heti, kun sen näkee.

Siitä huolimatta Odyssey on loistava perheauto, joka tarjoaa runsaasti perheystävällisiä ominaisuuksia, joista pitäisi olla hyötyä pidemmillä matkoilla. Näiden ominaisuuksien lisäksi Odyssey on edullinen, ja myös käytettyjen autojen markkinat ovat aina täynnä houkuttelevia vaihtoehtoja.

Volvo XC90 ja Audi Q7

Sekä Audi Q7 että Volvo XC90 ovat keskikokoisia katumaastureita, mikä tarkoittaa, että ne eivät ole yhtä mukavia kolmannella rivillä kuin jotkin niiden suuremmat vastineet. Tästä huolimatta, jos perheesi on suhteellisen nuori, näiden kahden pitäisi olla enemmän kuin tarpeeksi 99 prosentissa tilanteista.

Näiden kahden välillä Q7 on tasokkaampi kokemus, mutta XC90 tarjoaa paremman arvon, joten näiden kahden välillä on melko lähellä toisiaan. Molemmat ovat kuitenkin hämmästyttäviä siinä, mitä ne tekevät, ja sinun on vaikea pettyä kumpaankaan näistä kahdesta.

Mercedes GLS

Mercedes GLS-luokka on suurin Mercedeksen katumaasturi, jonka rahalla saa. Ja kuten kaikissa Mercedeksen katumaastureissa, saat ominaisuuksilla varustetun, ylellisen ja mukavan katumaasturin, jonka pitäisi miellyttää vaativimpia asiakkaita.

Seitsemän istumapaikkaa on vakiona, ja viimeinen istuinrivi on melko paljon tilavampi verrattuna Audi Q7:ään tai Volvo XC90:ään. Erot Mercedes GLE:n ja GLS:n välillä liittyvät lähinnä kokoon, joten jos et tarvitse niin suurta autoa, valitse GLE.

  Voivatko hybridiautot kulkea pelkästään sähköllä?

BMW X7

Todennäköisesti paras tällä hetkellä myynnissä oleva täysikokoinen katumaasturi on BMW X7. X7:ssä on paljon teknologiaa, jonka pitäisi pitää sinut ja muun perheesi viihdyttävänä pidemmillä matkoilla ilman ongelmia.

X7 eroaa melko merkittävästi X5:stä, ja X7 on merkittävä parannus X5:een verrattuna, mikä ei päde Mercedes GLE- ja GLS-luokkiin. X7 on riittävän tilava kaikille seitsemälle matkustajalle, turvallinen ja mukavuustaso on todellakin luokkansa johtava.

Ford Explorer Limited

Ford Explorer Limited on suurin tässä artikkelissa mainittu katumaasturi. Ja näin suuresta autosta on varsin paljon etuja. Explorerilla ajaessasi tunnet todella ajavasi tankkia, mutta ylellisyystaso ei ole lähelläkään BMW X7:ää.

Tästä huolimatta Explorer maksaa vähemmän, mutta tarjoaa silti riittävästi. Jos tähän yhdistetään enemmän tilaa kuin BMW X7:ssä, voit antaa anteeksi, jos ajattelet, että Ford Explorer Limited on markkinoiden paras 7-paikkainen perheauto.

Land Rover Discovery

Yhdistyneessä kuningaskunnassa 7-paikkaisten katumaastureiden kuningas on kuitenkin aina ollut Land Rover Discovery. Disco tarjoaa kyllä runsaasti tilaa ja tekniikkaa, mutta sen luotettavuus ei ole yhtä hyvä kuin joidenkin kilpailijoiden. Jos kuitenkin asut Yhdistyneessä kuningaskunnassa, valitset todennäköisesti Discoveryn.

Discovery on kaikista tässä artikkelissa luetelluista autoista maastokelpoisin. Jos siis haluat täysikokoisen 7-paikkaisen katumaasturin, jolla pääsee minne tahansa, Disco on se, joka kannattaa hankkia.

  Halpenevatko sähköautot?

FAQ-osio

Mikä on tilavin 7-paikkainen auto?

Tilavin 7-paikkainen auto maailmassa on epäilemättä VW Sharan. Sharan muistuttaa pientä linja-autoa, joten jos sinun täytyy kuljettaa säännöllisesti 7 aikuista, Sharanin pitäisi tarjota sinulle eniten tilaa, mutta se on myös tylsä ja luonnoton kuten muutkin minibussit.

Mikä on halvin 7-paikkainen perheauto?

Käytetty Ford C-Max Grand on luultavasti halvin 7-paikkainen auto tällä hetkellä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että C-Max olisi huono auto. C-Max tarjoaa kaiken, mitä mikä tahansa muu tila-auto tarjoaa, mutta pienemmissä määrin.

Ovatko suuremmat autot kalliimpia vakuuttaa?

Koko korreloi usein useampiin onnettomuuksiin, ja isomman auton vakuuttaminen onkin yleensä kalliimpaa. Vakuutuskustannukset vaihtelevat kuitenkin lähinnä auton omistajan mukaan. Oli miten oli, pienempi tila-auto on lähes aina halvempi vakuuttaa kuin täysikokoinen lippulaivamaasturi.

Halvimmat 7-paikkaiset perheautot, jotka ovat vielä riittävän suuria seitsemälle henkilölle, ovat yleensä keskikokoisia. Harkitse siis keskikokoista 7-paikkaista autoa, jos vakuutusmaksusi ovat liian korkeat.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z