Mikä auto on Bumblebee

Kaikki Michael Bayn Transformer-elokuvat olivat menestys, koska niissä oli paljon toimintaa ja upeaa CGI:tä, mutta myös itse autot olivat suuri osa sitä. Kaikkien sarjassa kuvattujen mielenkiintoisten moottorikäyttöisten koneiden joukossa tuskin yksikään niistä on yhtä tunnistettava kuin Bumblebee.

Bumblebee perustuu legendaariseen Chevy Camaroon, ja jokaisen elokuvan myötä tuli uusi Bumblebee Camaro. Muutama vuosi sitten kaikki neljä Camaro Bumblebee -autoa myytiin huutokaupassa 500 000 dollarilla, mikä ei ehkä tunnu paljolta, mutta se johtuu siitä, että kaikki neljä autoa eivät ole katuoikeudellisia.

Ensimmäisen sukupolven Bumblebee oli pääosassa vuoden 2007 Transformers-elokuvassa ja sitä seuranneessa jatko-osassa, Revenge of the Fallenissa. Toisen sukupolven Bumblebee esiteltiin vuonna 2010, ja se esiintyi Dark of the Moon -elokuvassa. Nämä kaksi sukupolvea näyttävät melko samanlaisilta.

Kolmannen sukupolven Bumblebee oli vuoden 2013 uudistettu Camaro, joka tehtiin näyttämään vuoden 2016 sarjatuotantomallilta. Neljättä ja viimeistä Bumblebee Camaroa käytettiin vuoden 2016 The Last Knight -elokuvassa. Chevy teki tämän mainostaakseen vuoden 2019 Camaro-mallia, joka näytti lähes identtiseltä elokuvan auton kanssa.

1. sukupolven Bumblebee Camaro – Alkuperäinen

Ensimmäinen Transformers-elokuva esitettiin vuonna 2007, ja Bumblebee Camaron ensimmäinen iteraatio on kiistatta ikonisin. Tämä Camaro-malli julkaistiin myöhemmin sarjatuotantona 5. sukupolven Camarona, ja elokuvan ansiosta tämä malli oli menestys, ja sen myynti oli ennätyksellistä.

  Ovatko hybridiajoneuvot turvallisia?

Elokuva alkaa vanhalla ja ruosteisella vuoden 1977 Camarolla, joka myöhemmin muuttuu nykyään rakastetuksi 5. sukupolven Camaroksi. Vasta vuonna 2009 Chevy julkaisi lopulta 5. sukupolven Camaron yleisölle, mikä tarkoittaa, että alkuperäinen Bumblebee oli kehitteillä jo pitkään.

Tämä Camaro-malli perustui vuoden 2006 Camaro Concept -konseptiin, mutta sen runko perustui itse asiassa Holden Monaroon. Tämä oli tarpeen suorituskykysyistä, sillä Camaro Concept oli tuolloin vain konsepti.

Alkuperäisestä Bumblebeesta tuli näin ollen ikoninen, ja lähes kaikki tiesivät, että tästä Camaro-mallista tulee todennäköisesti tulevaisuuden klassikko. Suuren joukon elokuvista tunnettujen autojen joukossa tämä keltainen muskeliauto on varmasti yksi ikonisimmista.

2. sukupolven Bumblebee Camaro – arvokas seuraaja

Ennen kuin toisen sukupolven Bumblee esiteltiin, Chevy päätti käyttää ensimmäisen Camaron muunneltua tuotantoversiota Revenge of the Fallen -elokuvan jatko-osassa. Jatko-osa ilmestyi vain muutama kuukausi 5. Camaron julkistuksen jälkeen, mikä lisäsi myyntiä entisestään.

Vuoden 2011 Dark of the Moon -elokuvaa varten Chevy päätti kuitenkin päivittää Bumblebeen SS-malliin. Tässä Bumblebee-versiossa oli samanlainen, mutta erilainen keltainen väri, joka muistutti enemmän meripihkan sävyä kuin edeltäjänsä tasainen keltainen.

Muihin muutoksiin kuuluivat uudemmat urheilulliset mustat vanteet, mustat sivupeilit ja konepellin mukana kulkevat mustat maalatut raidat. Tämä Camaro-versio oli melko paljon virtaviivaisempi, mutta silti aggressiivisempi, ja monet pitävätkin tätä versiota parhaimman näköisenä.

  Missä pienissä autoissa on pysäköintiavustin?

3. ja 4. sukupolven Bumblebee Camaro -mallit – Merkittävä poikkeama alkuperäiseen verrattuna

Kolmas auto oli edeltäjiinsä verrattuna paljon erilainen, sillä sen etu- ja takapää oli modernimman näköinen. Tämä versio rokkasi myös aggressiivisempaa korisarjaa ympäri autoa ja uusia vanteita rengaskirjoituksella.

Tämä Bumblebee Camaro perustuu viidennen sukupolven jälkeisen Camaro-mallin konseptiin, mikä vahvistaa entisestään sitä, että Chevy käytti Transformers-sarjaa taitavasti kaikkien tulevien Camaro-mallien markkinoinnissa.

Viimeisin Camaro-malli on epäilemättä aggressiivisin tähän mennessä. Hullu aero-sarjaan perustuva Camaro näyttää enemmän rata-autolta kuin muskeliautolta. Tämä sukupolvi oli periaatteessa myös seuraava sarjatuotannossa oleva Camaro, kuten kaikki sen edeltäjätkin.

Olipa Camaron sukupolvi mielestäsi sitten paras, kaikki nämä mallit menestyivät hyvin myynnin osalta. Nykyään Chevy Camaro on hiljalleen menettämässä suosiotaan kiisteltyjen muotoilupäätösten vuoksi, ja tämä voi pelata kaikkien edeltävien mallien eduksi.

UKK-osio

Paljonko Bumblebee-mallistoa myytiin?

Vuonna 2019 kaikki neljä Bumblebee Camaro -mallia myytiin tiettävästi 500 000 dollarilla. Tämä ei ehkä tunnu kovin paljolta neljästä elokuvasta tunnetusta autosta, mutta syy siihen, miksi niistä ei saatu vieläkin enemmän, on se, että ne eivät ole katuoikeudellisia, ja sellaisenaan niillä voi ajaa vain radalla.

Kukaan ei kuitenkaan halua ottaa riskiä, että elokuva-auto vaurioituu ratapäivänä, ja on enemmän kuin todennäköistä, että kaikki neljä autoa eivät koskaan näe ajamista. Näin ollen nämä ovat arvokkaita vain ihmisille, joilla on autokokoelma ja paljon rahaa. Jos ne olisivat katulaillisia, huutokauppahinta olisi todennäköisesti huomattavasti korkeampi.

  Mistä tiedän, jos hybridin akku on kuolemaisillaan?

Miksi Bumblebee oli Camaro eikä VW Beetle?

Alkuperäisessä sarjassa on kuvattu keltainen WV Beetle nimeltä Bumblebee, mutta huhujen mukaan Michael Bayn mielestä VW Beetle muistutti aivan liikaa Herbietä, ja hän halusi muuttaa sen. Lisäksi Chevy suostui kirjoittamaan ison shekin, jos Camaroa käytettäisiin Bumblebeen roolissa.

Jälkikäteen ajateltuna Chevy teki oikean valinnan, sillä Transformers-sarja oli olennaisen tärkeä kaikkien uudempien Camaro-mallien mainostamisessa. Tulevaisuudessa VW Beetle saattaa tehdä paluun Bumblebeen rooliin erään elokuvan tuottajan mukaan.

Mikä on kaikkien aikojen paras Chevy Camaro?

Kaikkien aikojen parhaan Camaron valitseminen on melko vaikeaa, mutta näyttää siltä, että vuoden 1969 Camaro ZL1 on kaikista paras Camaro. Upean muotoilun, pitkän perinnön ja jylhän L88 427 big block -moottorin ansiosta vuoden 69 Camaro hallitsee kiistattomana Camaro-mestarina.

Tämä Camaro-versio tarjosi 430 hv, mikä oli valtava määrä vuonna 1969. Teknisen joustavuuden lisäksi tätä versiota valmistettiin vain 69 kappaletta, mikä teki vuoden 69 Camarosta uskomattoman arvokkaan auton.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z