Mikä on paras 90-luvun Mercedes Benz?

Mercedes Benz on autoyhtiö, joka on toiminut yli 100 vuotta. Sittemmin Mercedes on luonut monia eri malleja, mutta harva niistä on ollut yhtä arvostettu kuin 1980- ja 1990-luvun mallit.

Kiistatta paras 90-luvun Mercedes-malli on vuoden 1991 Mercedes 500E. Auto on suoraa seurausta Porschen ja Mercedeksen yhteisyrityksestä. 500E tarjoaa ikonisen Mercedes-muotoilun, ja sitä kutsutaan lempinimellä ”neliovinen Porsche”.
Toinen erinomainen 90-luvun Mercedes on W140 S-luokka. Tämä legendaarinen lippulaiva esitteli ensimmäisenä monia ominaisuuksia, joita useimmat nykyaikaiset luksusautot tarjoavat nykyään.

Mercedes 500E

500E on määritelmä nukkujalle tai sudelle lampaan vaatteissa. Auto oli hienovaraisesti muotoiltu, mutta se tarjosi vaikuttavan suorituskyvyn ja Porschen tukeman moottoriurheilutaipaleen. 500E on yksi suosituimmista ”modernin klassikon” Mercedes-malleista, ja hyvästä syystä.

500E:tä olisi voinut helposti luulla tavalliseksi 90-luvun Mercedes-sedaniksi, mutta tämä auto tarjosi 5,0-litraisen V8-moottorin, jossa oli 326 hv, 6,1 sekunnin 0-100-ajan ja 250 km/h:n huippunopeuden. Tämäntyyppiset luvut liittyivät yleensä tämän aikakauden suorituskykyisimpiin urheiluautoihin.

500E maksoi lähes kaksinkertaisen hinnan tavalliseen 300E:hen verrattuna, ja sitä myytiin yli 10 000 kappaletta. Nykyäänkin kunnossa olevan yksilön löytäminen voi maksaa jopa 60 000 dollaria.
Auto valmistettiin Porschen Sindelfingenin tehtaalla, ja se oli ensimmäinen auto, jossa otettiin käyttöön niin sanottu ”vakiokannellinen moottori”, joka tarkoitti, että moottori istui alempana autossa suorituskyvyn parantamiseksi.

  Voiko tavallista ohjaustehostinta käyttää Mercedeksessä?

500E ja Audi RS2 olivat autoja, joilla Mercedes AMG:n ja Audi RS:n divisioona sai alkunsa. Nykyaikaisten AMG- ja RS-mallien asema liittyy suoraan näihin kahteen malliin, ja tämän ja monien muiden syiden vuoksi nämä kaksi autoa muistetaan ikuisesti alkuperäisinä autobahn-rakettialuksina, jotka tehtiin yhteistyössä Porschen kanssa.

Mercedes W140 S-luokka

Toinen suuri Mercedes 90-luvun alusta on W140 S-luokka. W140-mallia pidetään yleisesti yhtenä kaikkien aikojen ylimitoitetuimmista Mercedes-malleista. W140 S-luokka on historian ensimmäinen auto, jossa on elektroninen ajonvakautusjärjestelmä (ESP). Tämä järjestelmä on nykyään vakiovaruste jokaisessa uudessa autossa, mutta se debytoi 90-luvun Mercedes-lippulaivassa.

W140:n kaltainen luksussedan on auto, jonka tavoitteena on maksimaalinen mukavuus matkustajille, joten Mercedes esitteli monia uusia ominaisuuksia, jotka parantavat ajokokemusta. Näihin kuuluvat kaksoislasitetut ikkunat hiljaisempaa ajoa varten, nelivyöhykeilmastointi, luistonesto, navigointi ja jopa ääniohjaus.
Lisäksi W140 S-luokka tarjosi myös sot-close-ovet, pehmeästi sulkeutuvan tavaratilan, sivuturvatyynyt ja sateen tunnistavat tuulilasinpyyhkimet. Lähes kaikki nämä nykyään vakiovarusteena olevat ominaisuudet debytoivat W140-mallissa.

W140-luokan erottaa muista kuitenkin eniten se, että tämä S-luokka on viimeinen Mercedeksen valmistama sedan, jossa ”raha ei ole mikään esine” -ajattelutapa oli käytössä. Sitä seurannut S-luokka ei pärjännyt W140:lle, koska sitä vaivasi monet erilaiset kustannusleikkaukset.

Mercedes 190E

W140 ja 500E olivat autoja, jotka tehtiin tarjoamaan ylellisintä ja suorituskykyisintä, mitä Mercedes pystyi 90-luvulla tarjoamaan. Mutta 90-luvun 190E on jokaisen miehen Mercedes.

  Missä Mercedeksessä on perhosovet

190E:tä myytiin 80-luvun alusta 90-luvun alkuun, eikä montaa muuta mallia muisteta yhtä lämmöllä kuin 190E:tä. Tämä johtuu lähinnä siitä, että 190E oli ja on edelleen luodinkestävä auto, jota arvostetaan tuhoutumattomuudestaan ja kyvystään kerätä valtavasti kilometrejä matkamittariin.

Lisää suosikkimersuistamme vanhoilta hyviltä ajoilta.

Mikä on kaikkien aikojen paras Mercedes Benz -malli?

On vaikea löytää Mersua, joka nauttii legendaarisempaa asemaa kuin ikoninen 300SL. Auto esiteltiin vuonna 1954, ja se pystyi saavuttamaan nopeuden 163 mailin tuntinopeutta, mikä toi sille tuolloin maailman nopeimman auton tittelin. Kaikkein hienointa tässä Mercedeksessä oli kuitenkin kyky matkustaa vertaansa vailla olevalla mukavuudella tällaisilla nopeuksilla.

Lisäksi tätä autoa pidetään usein kauneimpana koskaan valmistettuna autona. Vaikka kauneus on varmasti katsojan silmässä, 300SL:n ulkonäköä on vaikea moittia. Näiden autojen kysyntä on niin suurta, että nykyään 300SL:n hinta on pari miljoonaa dollaria.

Mikä on 90-luvun luotettavin Mercedes?

Mercedes tarjosi 90-luvulla monia luotettavia malleja, kuten edellä mainitun 190E:n. Myös W124:n kaltaisia malleja pidetään yleisesti uskomattoman luotettavina Mercedes-tarjouksina. Tämä 3,0-litrainen turbodiesel oli rakennettu kuin tankki, ja niitä löytyy edelleen kaikkialta.
Jos joku kyseenalaistaa W124-Mersun luotettavuuden, on erittäin suositeltavaa katsoa Grand Tour -jakso, jossa James May käyttää tällaista vaunua kuljettamaan akvaariota läpi Afrikan.
Toinen loistava esimerkki Mercedeksen luotettavuudesta on W126. W126 on toisen sukupolven S-luokka, ja sitäkin pidetään yleisesti toisena luotettavana ajoneuvona.

  Kuinka kauan Mercedes Benz -autot kestävät?

Mikä on paras 90-luvun Mercedes ostettavaksi?

90-luvun Mercedes-autot ovat uskomattomia, erittäin hyvin rakennettuja, hyvännäköisiä ja melko tehokkaita. Yksi tällainen malli on R129 Mercedes 500SL. 500SL tarjosi tyyliä ja sisältöä monilla erilaisilla turvallisuus- ja teknologiaominaisuuksilla, jotka ovat edelleen ajankohtaisia tänäkin päivänä.

500SL:ää tarjottiin 5-0-litraisella V8-moottorilla, joka tuotti 322 hv, kykeni vaikuttaviin kiihdytysaikoihin ja kuulosti samalla muskeliautolta. Tällaisen sai jopa 15 000 dollarilla, ja vieläpä hienon sellaisen.

500SL:n suurin haittapuoli on sen hinta. Tämä auto oli pitkään halpa, ja sen vuoksi monet niistä jäivät vähälle huomiolle, mutta jos onnistut löytämään yhden kunnossa olevan auton, tartu siihen, sillä 500SL on yksi kaikkien aikojen parhaista Mercedes-avoautoista.

1990-luvulla Mercedes oli maailman johtava autonvalmistaja. Mikään muu merkki ei pystynyt vastaamaan Mercedeksen insinöörityön tasoon, ja juuri tästä syystä 90-luvun Benz on yleensä varteenotettava vaihtoehto.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z