Mikä on paras käytetty nelivetoauto ostettavaksi?

Käytetyn auton ostaminen tuntuu usein hyvältä tavalta sekä säästää rahaa että saada siitä enemmän irti. Tarjolla on kuitenkin lukemattomia eri vaihtoehtoja, ja oikean auton löytäminen on usein vaikeaa, jos sinulla ei ole tiettyä vähimmäisvaatimusta siitä, mitä haluat autossa olevan.

Tästä huolimatta, jos haluat nelivetoisen auton, harkitset todennäköisesti monia maastureita, koska maasturit yhdistetään pääasiassa nelivetoon. Tietty hintaluokka on myös olennainen, sillä se rajoittaa niiden vaihtoehtojen määrää, joihin sinulla on varaa. Kaikki tämä helpottaa hieman oikean auton valitsemista oikeaan hintaan.

Haluamme keskittyä ensisijaisesti autoihin, jotka ovat parhaita siinä, mitä ne tekevät omassa hintaluokassaan, joten jos haluat kohtuuhintaisen käytetyn nelivetoisen auton, sinun kannattaa harkita Subaru Imprezan ostamista. Jos haluat ylellisemmän nelivetosedanin, tutustu Audi A4 Quattroon.

Jos olet ensisijaisesti kiinnostunut taloudellisista katumaastureista, Mazda CX-5 on hankittava. Jos kuitenkin haluat ylellisemmän katumaasturin, kannattaa valita Porsche Macan. Mitä tulee taloudellisiin suuriin sedaneihin, valitse Buick LaCrosse. Jos kuitenkin olet ylellisyyden ystävä, F10 BMW 5-sarja on oikea valinta.

Subaru Impreza

Subaru Imprezaa pidetään usein yhtenä parhaista tarjouksista, joita käytettyjen autojen markkinoilta voi saada, koska se maksaa niin vähän ja tarjoaa niin paljon. Tietenkin on oltava tietoinen siitä, että käytetyt Subaru Imprezat voivat olla niinkin edullisia kuin 10-15 000 dollaria, ja on myös oltava tietoinen siitä, että 10-15 000 dollarin autolla voi saada vain niin paljon.

Miksi Subaru Imprezaa kannattaa kuitenkin todellakin harkita, on se, että se tarjoaa hyvin suunnitellun ja luotettavan nelivetojärjestelmän, se on myös luotettava ja se tarjoaa riittävästi tilaa, vaikka se onkin kompakti. Polttoainetaloudellisuus on kunnollinen, ja myös huoltolaskut ovat melko saavutettavissa.

  Miksi kaasumoottorit ovat parempia kuin sähkömoottorit?

Audi A4

Audi A4 on kompakti premium-tason sedan, joka on saatavana Audin ikonisella Quattro- nelivetojärjestelmällä. Vuosien 2016-2020 sukupolvi näyttää sisältä ja ulkoa lähes samalta. Tämä tarkoittaa, että saat edelleen suhteellisen modernin näköisen ja komean sedanin, joka ei ole kovinkaan suuri hinta.

A4 on aina ollut luotettava alusta, koska se on jaettu VW Passatin, Skoda Octavian ja monien muiden VW-tuotteiden kanssa. Vaikka huoltolaskut voivat joskus maksaa enemmän, se on ymmärrettävää autolle, joka tarjoaa alusta alkaen enemmän.

Mazda CX-5

Viimeaikaiset Mazda CX-5 -mallit ovat listojen kärjessä luotettavimpina taloudellisen tason katumaastureina. Sen lisäksi, että CX-5 on luotettava, se näyttää myös upealta sisältä ja ulkoa, ja siinä on kaikki uusin tekniikka. Kukaan ei voi kiistää, että Mazda on nostanut merkittävästi panostaan autojen laadun ja omistautumisen osalta viime vuosina.

Vaikka tätä segmenttiä hallitsivat enimmäkseen Toyota RAV4:n kaltaiset katumaasturit, Mazda CX-5 näyttää olevan luotettavampi vaihtoehto. Huolto on edullista, ja nelivetojärjestelmä on viritetty monenlaisia mahdollisia skenaarioita varten, mikä tarkoittaa, että CX-5:n pitäisi toimia useimmissa tilanteissa.

Porsche Macan

Porsche Macan on Porschen lähtötason katumaasturi, mutta älä anna itsesi uskoa, että se ei ole oikea Porsche. Macan on jo vuosia ollut Porschen luotettavin valtavirtamalli. Jos yhdistät sen hyvään saatavuuteen markkinoilla ja kunnolliseen arvon säilymiseen, Macan on loistava ostos.

  Mitä pahaa sähköautoissa on?

Kukaan ei voi kiistää jokaisen Porschen tarjoamaa urheilullista sukujuurta, ja Macan on hyvin samanlainen. Vaikka Macan on urheilullinen ja kyvykäs, se on myös mukava ja harkittu kompakti katumaasturi.

Buick LaCrosse

Buick LaCrosse on yksi markkinoiden luotettavimmista ”säästötason” suurista sedaneista tällä hetkellä, ja se tekee siitä varsin kelpo käytetyn auton vaihtoehdon. Muotoilu on hieman tylsä, mutta tarpeeksi jännittävä, jotta tuntuu kuin ajaisit jotain erikoisempaa kuin pelkkää Honda Accordia.

Alkutason nelivetoisessa LaCrosseissa on paljon vakiovarusteita, mikä helpottaa oikean käytetyn auton löytämistä. Se myös kulkee paljon kilometrejä, on mukava ja erittäin turvallinen, kiitos 5 tähden turvallisuusluokitustuloksen 5 tähdestä.

BMW 5-sarja

BMW 5-sarjan F10-sukupolvi on yksi luotettavimmista suurista BMW-sedaneista tähän mennessä, mikä tekee siitä loistavan vaihtoehdon niille, jotka haluavat hieman ylellisyyttä mutta haluavat silti suhteellisen modernin alustan. Tästä huolimatta F10 saattaa olla jollekin hieman liian vanha, mutta kukaan ei voi kieltää, etteikö F10 tarjoaisi paljon vastinetta rahoilleen.

xDrive-nelivetojärjestelmä on erinomainen, polttoainetaloudellisuus on vakiovaruste, ja sisätilat ovat valtavat ja paljon tilavammat verrattuna A6:een tai saman sukupolven E-luokkaan.

FAQ-osio

Ovatko nelivetoiset autot välttämättömiä?

Se riippuu siitä, missä asut ja miten sinulla on tapana käyttää autoasi. Jos asut epäsuotuisilla ilmastoalueilla, on parempi valita nelivetoauto, mutta se ei ole välttämätön. Kunnolliset renkaat ovat tärkeämpiä kuin nelivetojärjestelmä.

  Miksi sähköautot ovat parempia kuin kaasuautot?

Jos kuitenkin asut lämpimämmillä alueilla, joilla on harvoin lunta tai jäätä, voit säästää polttoainekulutuksessa valitsemalla nelivetoisen tai nelivetoisen auton. Loppujen lopuksi nelivetoiset autot ovat yleensä kalliimpia kuin niiden FWD/RWD-versiot.

Miksi käytettyjen autojen hinnat ovat nousseet pilviin juuri nyt?

Käytettyjen autojen hinnat ovat viime aikoina nousseet pilviin uusien autojen puutteen ja autojen kysynnän yleisen kasvun vuoksi. Tietokonesirujen puute on suurin syypää siihen, että uusia autoja on vähemmän liikenteessä.

Maailmanlaajuinen pandemia aiheutti myös vakavan iskun uusien autojen markkinoille, koska monet ihmiset valitsivat käytettyjä autoja säästääkseen rahaa. Vielä ei ole selvää, milloin nämä kaksi kriisiä päättyvät, mutta markkinoiden odotetaan pian vakiintuvan.

Mistä minun pitäisi etsiä käytettyjä autoja?

Suosituin tapa etsiä käytettyjä autoja on useiden verkkoluetteloiden, kuten eBayn, Craigslistin, Edmundsin, Auto Traderin, Mobile.de:n jne. kautta. Käytettyjen autojen huutokauppapohjaisia lähteitä on lukuisia erilaisia, kuten pelastusautohuutokaupat, jälleenmyyjien huutokaupat tai valtion huutokaupat.

Kannattaa myös pitää silmällä lehti-ilmoituksia ja paikallisia käytettyjen autojen kauppapaikkoja, sillä ne voivat usein olla täynnä houkuttelevia tarjouksia. Jos sinulla ei ole kokemusta käytettyjen autojen ostamisesta, muista neuvotella jonkun kokeneen kanssa, jotta saat parhaan mahdollisen sopimuksen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z