Onko BMW hyvä ensimmäinen auto?

Onko BMW hyvä ensimmäinen auto?

Ensimmäistä autoa etsiessään useimmat ihmiset ovat innoissaan ja innostuneita lähtemään liikenteeseen. BMW:t ovat epäilemättä hienoja ja suorituskykyisiä ajoneuvoja. Ne on rakennettu laadukkaista materiaaleista, ja ne ovat melko turvallisia, mutta niitä on ajettava varoen, sillä useimmat niistä ovat melko tehokkaita.

BMW voi olla hyvä ensimmäinen auto, jos vältät tehokkaampia moottorivaihtoehtoja ja muistat ajaa ajoneuvoa järkevästi ja muita tiellä liikkuvia kuljettajia kunnioittaen.

BMW:n hankkimisen edut ensimmäiseksi autoksi

Jos ostat BMW:n ensimmäiseksi autoksi, valitset todennäköisesti käytetyn BMW:n. Tavoittele autoa, jossa on alle 100 000 kilometriä ajettu ja joka on huollettu asianmukaisesti. Pyydä mekaanikkoa tarkastamaan auto ennen ostoa.

Valitse luotettava BMW-malli

Useimmat teini-ikäiset tai uudet kuljettajat valitsevat E36- ja E46-mallit vuodelta 1996, jotka eivät ole kalliita, ovat kestäviä ja varustettu niin sanotuilla luodinkestävillä moottoreilla, joita edes uudet kuljettajat eivät voi rikkoa.

Ne on kruunattu kaikkien aikojen kestävimmiksi BMW-malleiksi. Ainoat luotettavuusongelmat, joita näissä kahdessa mallissa on, ovat niiden jäähdytysjärjestelmät, joiden ei pitäisi häiritä uusia kuljettajia, koska heidän ei odoteta ajavan pitkiä tunteja tai korkeilla kierrosluvuilla.

Opit, miten autosta pidetään huolta.

Kun olet jo hankkinut BMW:n, se tarvitsee melko paljon huoltoa ja ylläpitoa. BMW:n omistaminen on kalliimpaa kuin muiden autojen, ja se opettaa omistajalle yleensä muutamia asioita siitä, miten autot toimivat. Tämä on hieno asia uudelle kuljettajalle. Saat heti kokemuksen siitä, miten autot toimivat ja miten autostasi pitää huolta.

  Onko Lexus halvempi ylläpitää kuin BMW

Ajamisen iloa alennettuun hintaan

Jos ostat käytetyn BMW:n, se tuo silti samanlaista ajamisen iloa kuin uudet BMW:t. Kyllä, sen huolto ja korjaus saattavat joskus maksaa paljon, mutta se on huomattavasti alennettu alkuperäisestä hinnastaan, kuten kaikki käytetyt BMW:t. Jos haluat vain kokeilla urheiluautoa vuoden tai kaksi, käytetty BMW voi olla hyvä valinta.

BMW:tä on helpompi ajaa kuin useimpia muita autoja.

Monet kuljettajat, jopa kokeneetkin, ovat kertoneet, että tunne, jonka BMW antaa ratin takana, on aivan erilainen kuin useimmissa muissa ajoneuvoissa. On paljon helpompi luoda yhteys ajoneuvoon. Takavetoiset mallit antavat hyvän voimanhallinnan aurinkoisella säällä, mutta uusien kuljettajien tulisi välttää niitä kylmempinä kuukausina. Jos olet uusi kuljettaja, vältä takavetoisen BMW:n hankkimista talveksi.

BMW:n ostamisen haitat ensimmäiseksi autoksi

BMW:n tehoa ei pidä aliarvioida. Monet uudet kuljettajat ovat innokkaita hyppäämään tien päälle ja ostamaan edullisen käytetyn BMW:n, joka ylittää heidän ajokykynsä. He päätyvät kolaroimaan ajoneuvon ja joskus myös loukkaamaan itsensä.
Tällaisen tehon ja suorituskyvyn omaavaa ajoneuvoa ei pitäisi aliarvioida. Ei edes kokeneiden kuljettajien. Aloittaminen hitaasti ja turvallisena pysymisen tiellä pitäisi olla ensisijainen prioriteettisi uutena kuljettajana.

Kallis huolto

Kyllä, opit huoltamaan autoa ja huoltamaan sitä säännöllisesti, jos haluat pitää BMW:si tiellä, ja se on plussaa uudelle kuljettajalle. Toisaalta joudut sijoittamaan melko paljon rahaa korjauksiin ja huoltoon. Tämä on ehdottomasti asia, joka saattaa häiritä uutta kuljettajaa.
Jos olet päättänyt hankkia käytetyn BMW:n, varaudu aina silloin tällöin ongelmiin ja piilota käteistä rahaa siltä varalta, että tarvitset kiireellistä korjausta. Useimmat korjaukset voidaan välttää oikein ajoitetuilla määräaikaishuolloilla, mutta koskaan ei voi tietää, mitä tien päällä tapahtuu.
Vakuutuskustannukset, polttoaineen käyttö ja verot ovat kaikki korkeammat urheiluajoneuvoissa, ja ne voivat myös vaikuttaa menoihisi. BMW:n kokonaisomistuskustannukset ovat paljon korkeammat kuin useimpien muiden ajoneuvojen, joten pidä tämä mielessä.

  Mikä on BMW Alpina?

BMW:n takaveto voi olla hankala.

Jos opettelet ajamaan BMW:llä ensimmäisenä autona ja vaihdat myöhemmin etuvetoiseen autoon, se voi tuntua aluksi hieman oudolta. Takaveto tuntuu mahtavalta kuivalla säällä, mutta voi joskus tehdä pahaa pilaa talvella.
Lisäksi jos sinut on opetettu ajamaan toisella etuvetoisella autolla, BMW:n ajaminen tuntuu aluksi oudolta, ja sinun on ajettava varovaisesti, sillä kaasupolkimen painaminen voi ajaa sinut tieltä, varsinkin tehokkaammissa malleissa.

Ihmiset luulevat, että kaikki BMW:n kuljettajat ovat ääliöitä.

Useimmissa maissa BMW-kuljettajiin liittyy leimautuminen. Ihmiset saattavat olla vähemmän avuliaita, jos sinulla on ongelmia autosi kanssa tai olet kokenut moottorivikoja ja pysähtynyt tien sivuun. Uudet kuljettajat tarvitsevat usein enemmän apua kuin muut, ja joskus BMW:n käyttö saattaa olla joillekin kuljettajille jopa haitaksi.

FAQ

Hajoavatko BMW:t enemmän kuin muut autot?

Mallista riippuen joillakin BMW:llä on taipumus hajota enemmän, varsinkin jos niiden takuu on päättynyt ja niillä on ajettu yli 100 000 kilometriä. Yleisimmät ongelmat liittyvät uudempien mallien elektroniikkaan, jonka korjaaminen maksaa lopulta paljon. Tämän lisäksi useimmat ongelmat ovat vähäisiä, ja ne ovat yleensä öljyvuotoja tai jäähdytysjärjestelmän vikoja.

Ovatko BMW:t luotettavia ajoneuvoja?

Vuoden 2007 jälkeiset mallit luokitellaan eri lähteissä usein luotettavuuden keskikastiin. Yleisesti ottaen vuosien 1996-2004 väliset BMW-mallit ovat erittäin luotettavia, erityisesti mallit E36 ja E46, jotka on merkitty luotettavan moottorin standardiksi.
Valitettavasti uudemmat BMW-mallit ovat vähemmän luotettavia. Vuonna 2012 BMW-mallit palkittiin vuoden epäluotettavimpina autoina.

  Kumpi on turvallisempi - BMW vai Mercedes?

Voiko BMW:n korjata kotona?

Voit ehkä korjata joitakin pieniä ongelmia, mutta ellet ole kokenut mekaanikko, pysy kaukana turvajärjestelmien, kuten jarrujen, sekä ajoneuvon moottorin tai jousituksen osien korjauksista, sillä saatat vaarantaa turvallisuutesi. Jos sinulla on ongelmia, ota yhteyttä BMW-sertifioituun mekaanikkoon.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z