Tekeekö Volvo tila-autoja?

Volvo ei virallisesti valmista tila-autoa, mutta se valmistaa 7-paikkaista katumaasturia. Volvo valmistaa myös farmariautoa, joka muistuttaa tila-autoa.

Volvon SUV-luokka palvelee samaa tarkoitusta kuin tila-auto. Tila-autoja käytetään yleensä mukavina perheautoina, joten Volvo otti tämän huomioon XC90 SUV:tä tehdessään. Se on mukava kuin tila-auto, mutta tehokas kuin katumaasturi.

Volvon katumaasturi – melkein kuin tila-auto

Volvo XC90 on teknisesti SUV, mutta se muistuttaa hyvin paljon tila-autoa. Siihen mahtuu 7 matkustajaa kerrallaan ja siinä on runsaasti tilaa rahdille. Siinä on erinomaiset sisätilat. Se on myös hybridi, joten se voi säästää polttoainetta tila-auton tavoin. Siinä on raskas 2-litrainen turboahdettu 4-sylinterinen moottori, jossa on 318 hevosvoimaa.

Lastin osalta tämä auto on taas kuin tila-auto. Istuimet ovat kokoontaitettavat, mikä antaa runsaasti tilaa matkatavaroille. Autossa on kaikki parhaat turvavarusteet. Volvo panostaa erityisesti turvallisuusominaisuuksiin.

Volvo valmisti ennen farmariautoa.

Vaikka Volvo ei koskaan tehnyt virallista tila-autoa, se myi aiemmin farmariautoa, jonka valmistus lopetettiin vuonna 2012. Volvo V50-kombi lanseerattiin Volvolla vuonna 2003, ja se jakoi Fordin C1-alustan. Volvo V50 T8 -mallissa oli 2,5-litrainen bensamoottori ja neliveto.

V50:ssä keskityttiin vahvasti mukavuuteen ja vakauteen. Turvallisuusominaisuudet olivat huippuluokkaa, kuten kaikissa muissakin Volvoissa. Siinä oli kuitenkin joitakin ongelmia, kuten vialliset jarrut ja vialliset jäähdytystuulettimet.

  Pitäisikö minun vuokrata vai ostaa Volvo?

Tekeekö Volvo koskaan tila-autoa?

Koska Volvo keskittyy vahvasti sähkökäyttöön, on mahdollista, että se valmistaa tila-auton. Toistaiseksi he luultavasti pitäytyvät katumaasturissa tila-auton sijaan, sillä katumaasturit ovat yhä suositumpia. Volvo ei ole kuten kilpailijansa, jotka tuottavat ja myyvät niin paljon autoja. Ne valmistavat vähemmän autoja ja panostavat voimakkaasti turvallisuus- ja luotettavuusvaihtoehtoihin.

Mitä tila-autot ovat?

Minivanit ovat yleensä 7-paikkaisia autoja. Niissä on yleensä 2 tai 3 istuinriviä, ja ne on suunniteltu perheen mukavuutta varten. Tavallisiin pakettiautoihin verrattuna ne ovat kompaktimpia. Niiden kori on myös matalampi kuin pakettiautojen. Ne tunnetaan myös nimellä MPV (Multi-Purpose Vehicle). Tämäntyyppisten autojen päätarkoitus on majoittaa perhe huippumukavasti.

Moottori on usein edessä ja niissä on etuveto. Tosin joissakin malleissa on myös nelivetovaihtoehto. Pienoisautoissa käytetään kaksilaatikkorakenteista tai yksilaatikkorakenteista korirakennetta, mutta nykyään pienoisautoissa käytetään usein yksilaatikkorakennetta.

Tila-autojen kori on tehty henkilöautopohjaiselle alustalle. Joitakin tila-autoja kutsutaan myös ”suuriksi tila-autoiksi”. Myös auton istuimet ovat samanlaiset kuin sedanissa. Ulkopuolella on 5 ovea, mukaan lukien takaportti. Kaksi takaovea ovat usein liukuovia, joista pääsee helposti kolmannelle istuinriville.

Samankaltaiset ajoneuvot

Pienoisautot muistuttavat muita ajoneuvotyyppejä, kuten maastureita ja farmariautoja. Maasturit ovat urheilullisempia ja kovempia, kun taas farmariautot palvelevat lähes samaa tarkoitusta, eli ne voivat kuljettaa enemmän ihmisiä ja matkatavaroita.

  Tekeekö Volvo avoautoa?

Tila-autojen ja katumaastureiden välinen ero

Minibussit ja maasturit palvelevat usein samaa tarkoitusta. Ne ovat isoja ajoneuvoja, joiden tarkoituksena on kuljettaa useampia ihmisiä. Niillä on kuitenkin joitakin eroja.

 1. Minibussit ovat enemmän perheautoja. Maasturit ovat kuitenkin enemmänkin kovia ajoneuvoja.
 2. Minivaunuissa on 3 istuinriviä, kun taas maastureissa ei yleensä ole.
 3. Maastureissa on korkea maavara verrattuna tila-autoihin.
 4. Pienoisautot tarjoavat paremman polttoainetalouden.
 5. Maastureissa on tehokkaammat moottorit kuin tila-autoissa.
 6. Maasturit näyttävät usein urheilullisemmilta kuin tila-autot.
 7. Korkean maavaran ansiosta maasturit toimivat paremmin maastossa.
 8. Pienoisautoissa on usein paremmat turvallisuusominaisuudet kuin maastureissa.

Pikkubussien ja farmariautojen välinen ero

Tila-autot ovat usein paljon isompia kuin farmariautot. Myös joitakin muita eroja on:

 1. Asema-auton kori on periaatteessa sedan, jossa on enemmän tavaratilaa, toisin kuin tila-autossa, joka on paljon suurempi.
 2. Tilat tila-autoissa ovat paljon suuremmat, mikä tarjoaa perheelle enemmän tilaa ja kattokorkeutta.
 3. Farmariautot ovat pienemmän kokonsa ansiosta ylellisempiä ajaa kuin tila-autot.
 4. Minivaunuissa on liukuovet, mutta farmariautoissa ei.

FAQ

Ovatko tila-autot turvallisia?

Pienoisautoissa on usein matalampi painopiste, mikä tekee niistä melko turvallisia. Minibussit tarjoavat nykyään laadukkaimmat turvallisuusominaisuudet. Minibusseilla on myös hyvät kolariturvallisuuspisteet kaikkialla maailmassa. Joidenkin IIHS:n tekemien testien mukaan tila-autoilla on kuitenkin ollut ongelmia Small Front Overlap -törmäystesteissä.

Mitkä ovat parhaat tila-autot?

Markkinoilla on saatavilla monia loistavia tila-autoja. Yksi parhaista ja luotettavimmista on kuitenkin Chrysler Pacifica. On myös joitakin muita hyviä tila-autoja, kuten:

 1. Honda Odyssey
 2. Dodge Grand Caravan
 3. Toyota Sienna
 4. Kia Sedona
  Onko käytetty Volvo hyvä auto?

Ovatko tila-autot kalliita?

Jos vertaamme tila-autoja maastureihin, tila-autot ovat selvästi maastureita halvempia. Mutta jos vertaamme niitä muihin autoihin, kuten sedaneihin, ne ovat paljon kalliimpia. Niiden ylläpito on myös kalliimpaa kuin sedanin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z