Tarvitsevatko Teslat öljyä?

Koska Tesla on täyssähköauto, Teslan huoltokustannukset ovat melko alhaiset verrattuna muihin luksusautomerkkeihin, kuten Mercedes-Benziin, BMW:hen, Porscheen, Audiin ja Range Roveriin. Mutta tarvitseeko Teslat öljyä?

Kyllä, Teslat tarvitsevat öljyä, mutta ne eivät vaadi öljynvaihtoa. Lisäksi ne tarvitsevat voiteluöljyä eivätkä moottoriöljyä. Tesloissa on voiteluöljyä tasauspyörästössä tai alennusvaihteistossa. Muiden täyssähköautojen tavoin Teslan omistajien ei siis tarvitse tarkistaa öljytasoa tai tehdä öljynvaihtoa, koska ne ovat täyssähköautoja.

Lisäksi on tärkeää huomata, että moottoreissa itsessään ei ole öljyä, mutta laakeroinnissa ja hammaspyörissä on öljyä, kuten edellä on selitetty. Lisäksi laakereissa ja hammaspyörissä oleva öljy voidaan vaihtaa, kun Tesla Model X- ja Model S -ajoneuvoissa on ajettu yli 100 000 kilometriä.

Mitä nesteitä Tesla vaatii?

Vaikka Teslat ovat täyssähköisiä, ne tarvitsevat silti erilaisia nesteitä voitelua varten. Niistä löytyy jäähdytysnesteitä ja nestemäisiä voiteluaineita. Nämä nesteet on kuitenkin suljettu eliniäksi, eikä niitä voi vaihtaa. Lisäksi niissä on ilmastointilaitteen jäähdytysnestettä ja jarrunestettä.

Ja koska Tesloissa on normaali 12 voltin akku hätätilanteita varten, jotta auto voi ajaa, ohjata ja jarruttaa itseään, jos pääakku pettää, siinä pitäisi olla akkuhappoa. Mutta kuten odotettua, se on myös suljettu eikä siihen pääse helposti käsiksi.

Siitä puuttuu kuitenkin useita nesteitä, joita tavallisesta polttomoottoriautosta yleensä löytyy. Tällaisia nesteitä ovat moottoriöljy, vaihteistoneste, jäähdytysvesi tai pakkasneste ja tietenkin polttoaine.

Miksi Teslan huolto on halvempaa?

Teslan huolto on halvempaa, koska siinä ei ole paljon liikkuvia osia. Arvioiden mukaan Teslassa on noin 17-20 liikkuvaa osaa. Toisaalta perinteisessä polttomoottoriautossa on yli 2 000 liikkuvaa osaa. Tämän arvion perusteella on helpompi ymmärtää, miksi Teslan ylläpito on paljon paljon halvempaa kuin tavallisen luksusauton ylläpito.

  Halpenevatko Teslan autot?

Jos siis omistat Teslan, sinun ei tarvitse huolehtia polttoainesuodattimista, perinteisistä öljynvaihdoista, päästötarkastuksista tai sytytystulppien vaihdoista. Ja koska Tesla on täyssähköauto, jarrupalojen vaihdon kaltaiset asiat ovat harvinaisia, koska regeneratiivinen jarrutus vähentää merkittävästi jarrujen kulumista.

Mitkä Teslan osat vaativat huoltoa ja kuinka pitkän ajan kuluttua?

Kuten aiemmin todettiin, Teslassa on vähemmän liikkuvia osia, joten korjaus- ja huoltokustannukset ovat jonkin verran alhaisemmat kuin polttomoottoriautoissa. Jotkin Teslan osat vaativat kuitenkin enemmän huomiota kuin toiset. Näitä ovat mm:

 • Korkean hyötysuhteen hiukkasilmasuodatin eli HEPA-suodatin.
  Jos Teslassasi on suuritehoinen hiukkasilmasuodatin, se on vaihdettava 3 vuoden välein.
 • Matkustamon ilmansuodatin
  Matkustamon ilmansuodattimen tehtävänä on estää siitepölyn, tienpölyn, teollisuuden laskeuman ja muiden hiukkasten pääsy tuuletusaukkojen kautta. Tesla suosittelee matkustamon ilmansuodattimen vaihtamista 2 vuoden välein Tesla Model 3&Y:ssä ja 3 vuoden välein Tesla Model S&X:ssä.
 • Renkaiden kierto, tasapainotus ja pyöränsuuntaus
  Tesla suosittelee renkaiden pyörittämistä 10 000 kilometrin välein. Jos kuitenkin ajat aggressiivisesti ja autosi kulutuspinnan syvyysero on noin 2/32 tuumaa tai enemmän, renkaat on kierrätettävä. Aggressiivinen ajaminen aiheuttaa renkaiden ennenaikaista kulumista ja saattaa vaatia tiheää rengashuoltoa. Renkaiden kiertäminen maksaa noin 35-100 dollaria mallista riippuen.
 • Ilmastointihuolto
  Tesla vaatii käyttäjiään huoltamaan ilmastoinnin 3-6 vuoden välein Teslan mallista riippuen. Ilmastointilaitteen huolto auttaa vaihtamaan ilmastointilaitteen kuivauspussin pitkäikäisyyden ja tehokkuuden varmistamiseksi. Jos sinulla on Tesla Model 3, huollata se 6 vuoden välein, Tesla Model Y 4 vuoden välein ja Tesla Model S&X 3 vuoden välein.
 • Jarrunestetesti
  Jotta auto toimisi optimaalisesti, Tesla suosittelee käyttäjiä tarkistamaan 2 vuoden välein, onko jarrunesteessä epäpuhtauksia, ja vaihtamaan ne tarvittaessa.
 • Talvihoito
  Valmistaja vaatii kylmillä alueilla asuvia Tesla-omistajia puhdistamaan ja voitelemaan kaikki jarrusatulat 12 500 mailin tai vuosittain.
  Mikä Teslassa on niin erityistä?

FAQ

Vaatiiko Tesla vuosittaisen huoltopalvelun?

Ei, Tesla ei tarvitse vuosihuoltopalvelua kuten useimmat polttomoottoriautot. Useimmat Teslat on kuitenkin huollettava 12 000 mailin välein. Mutta ennen kuin viet autosi lähistöllä sijaitsevaan Tesla-huoltokeskukseen, tutustu sen määräaikaishuoltoihin käyttöoppaasta.

Voinko mitätöidä Teslan takuun, jos en vie autoa huoltoon?

Se riippuu siitä, millaisen takuun olet ottanut. Jos kyseessä on uuden ajoneuvon rajoitettu takuu tai käytetyn ajoneuvon rajoitettu takuu, mikään niistä ei vaikuta siihen. Sitä vastoin, jos olet ottanut takuun, joka kattaa laajennetun huoltosopimuksen, takuu voi vaikuttaa siihen.

Käyttääkö Tesla polttoainetta?

Ei, Tesla ei käytä polttoainetta. Teslan tärkein myyntivaltti on se, että ne ovat täyssähköisiä. Sitä paitsi ne toimivat akuilla, jotka ladataan latausasemasta tai pistorasiasta kotona. Siksi ne eivät tarvitse bensiiniä tai polttoainetta toimiakseen.

Mitä tapahtuu, jos Teslan lataus loppuu?

Kun Teslan virta käy hyvin vähiin, auto ehdottaa latauspaikkoja alueellasi, kuten lähintä Teslan supercharging-asemaa. Sen lisäksi se ilmoittaa sinulle, kun lähimmän Tesla-latauslaitteen kantama alkaa olla loppumassa. Toinen asia, joka tapahtuu, kun Teslan lataus loppuu, on se, että se ei ylläpidä jatkuvaa moottoritienopeutta.

Mitkä ovat Teslan ylläpitokustannukset?

Toisin kuin perinteiset polttoaineautot, Tesla ei kulu paljon, mikä tarkoittaa, että on vähemmän osia, joista on syytä huolehtia, kun ajelet useita kilometrejä. Asioita, kuten öljynsuodattimia, ei tarvitse vaihtaa muutaman kilometrin jälkeen, koska tämä auto on täyssähköinen.

  Mitkä ovat Teslan omistamisen negatiiviset puolet?

Siitä huolimatta Teslaa on silti huollettava, ja valmistaja suosittelee huollattamaan auton 12 000 mailin välein. Aiemmin Tesla vaati vuosittaista huoltoa, mutta näin ei enää ole. Joitakin Teslan osia, jotka on tarkastettava säännöllisesti, ovat renkaat, matkustamon ilmansuodatin, jarrunestetesti ja ilmastointihuolto.

Keskimäärin Teslan huoltoon on käytettävä vuosittain lähes 300 dollaria. Yksi niistä osista, jotka sinun on huollettava vuosittain, on renkaiden kierto. Muita yleisiä korjauksia ovat happianturin vaihto, pyöränlaakerit, jarrusatulat ja ikkunamoottorin säädin.

Yhteenveto

Jos siis olet miettinyt, tarvitseeko Tesla öljyä vai ei, nyt tiedät. Tesla tarvitsee öljyä, mutta ei moottoriöljyä moottorin pyörittämiseen. Sitä paitsi Teslan öljyä ei ole tarkoitus vaihtaa, mutta jos tulee tapaus, joka vaatii sen vaihtamista, se on annettava ammattilaisen tehtäväksi.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z