Paras pieni Mercedes SUV

Katumaastureista on tullut nykyään suosituimpia autoja, joita rahalla voi ostaa, mikä tarkoittaa, että Mercedeksen kaltaisen merkin on tarjottava nykyisten markkinoiden katumaastureiden ylempää kärkeä perustellakseen jyrkät sisäänpääsyhinnat.

Mercedes tarjoaa tällä hetkellä kolme kompaktia katumaasturia alkaen pienimmästä, GLA:sta, GLB:stä ja suurimmasta kompaktista katumaasturista, GLC:stä. Näistä kolmesta GLA näyttää olevan paras ostettava, jos et etsi perhemaasturia, ja jos etsit, sinun on parempi valita GLB.

GLC:n pitäisi olla merkittävä askel sekä GLA:ta että GLB:tä korkeammalle, mutta nykyinen GLC on jo hieman vanhahtava, ja se on tarkoitus vaihtaa kokonaan tulevana vuonna. Siihen asti sinun kannattaa keskittyä lähinnä GLA:han ja GLB:hen, jos haluat parhaan kompaktin Mercedes SUV:n.

Vaikka nämä kaikki kolme ovat kaukana Mercedes-katumaastureiden vertailukohteista, ne ovat joka tapauksessa Mercedeksen veroisia, sillä ne tarjoavat suurin piirtein samat ominaisuudet, jotka saat suurimmista Mercedes-katumaastureista.

Mercedes GLA – Pienin, mutta lupaavin.

Uusi Mercedes GLA on asemoitu Mercedes A-luokan katumaasturiversioksi, mikä tarkoittaa, että sen pitäisi olla tasapainossa ylellisyyden, käytännöllisyyden ja suhteellisen edullisuuden välillä. Vuoden 2022 Mercedes Benz GLA maksaa 37 450 dollaria ilman lisävarusteita lähtötason GLA 250:stä, jossa on 2,0 litran turboahdettu nelisylinterinen moottori, joka tuottaa 221 hv.

Tämä tekee lähtötason GLA:sta todella hauskan auton ajaa, varsinkin jos valitset premium AMG-varustelun. GLA näyttää modernilta ja ylelliseltä sekä sisältä että ulkoa lukemattomien futuristisen näköisten muotoilun yksityiskohtien ansiosta.

  Mitkä Mercedes-mallit ovat coupé-malleja?

GLA kärsii takamatkustajien tilan suhteellisesta puutteesta, mikä tarkoittaa, että se ei ole paras perheen kompakti Mercedes SUV, jonka voit ostaa. GLB:hen verrattuna siitä puuttuu myös tavaratilaa, vaikka se tarjoaa jännittävämmän ajokokemuksen.

Mercedes GLB – Paras Mercedes-perheen kompakti katumaasturi.

Kuten aiemmin mainittiin, GLB on asemoitu lähtötason aidoksi Mercedes-perhemaasturiksi. Melko laatikkomaisen muotonsa ansiosta GLB tarjoaa paljon tilaa sekä matkatavaroille että matkustajille. GLB on pakattu niin hyvin, että se tarjoaa jopa seitsemän istumapaikkaa, mikä on ennenkuulumatonta kompaktien katumaastureiden segmentissä.

Kolmas istuinrivi on kuitenkin melko ahdas, eikä se sovi isolle aikuiselle. Tilan lisäksi GLB on enemmän tai vähemmän samanlainen ylellisyyden ja ominaisuuksien suhteen. GLB250:n lähtötaso maksaa 38 600 dollaria, ja siinä on myös 2,0 litran nelisylinterinen moottori, jossa on 221 hv.

Voit valita runsaasti lisävarusteita, jos haluat tehdä GLB:stäsi ylellisemmän ja viihtyisämmän. Oli miten oli, GLB:n hyvin varusteltu versio voi helposti nousta yli 50 000 dollarin, ja se on hieman kallis hinta ottaen huomioon sen markkina-aseman.

Mercedes GLC – Pian on aika vaihtaa se.

Mercedes GLC:tä pidettiin usein kokonaisuutena parhaimpana Mercedes-katumaasturina, koska se tasapainottaa tilan, koon ja arvon paremmin kuin mikään muu Mercedes-katumaasturi. GLC:n nykyinen sukupolvi on kuitenkin ollut markkinoilla jo muutaman vuoden, mikä tarkoittaa, että se ei pysty kilpailemaan uudemman sukupolven GLA- ja GLB-varianttien kanssa.

  Kumpi on arvokkaampi, Mercedes vai BMW?

Alkutason GLC250 maksaa 43 850 dollaria, mikä on merkittävä askel ylöspäin GLA:han verrattuna, varsinkin kun otetaan huomioon, että GLA tarjoaa ylivoimaista tekniikkaa lähes joka suhteessa. Niin tai näin, GLC on edelleen kilpailukykyinen kompakti katumaasturi, mutta se jää jälkeen ikänsä vuoksi.

Tiloiltaan GLC on parempi kuin sekä GLA että GLB, koska se tarjoaa hallitsevamman ajoasennon ja paljon halutumman markkina-aseman. Mercedes paljastaa pian uuden sukupolven GLC:n, jonka pitäisi näyttää tutulta kuin uusi Mercedes C-luokka sekä sisältä että ulkoa.

Sinänsä ei ole huono ajatus odottaa uuden GLC:n julkaisua, koska se tulee lähes varmasti tarjoamaan paljon enemmän kuin GLA ja GLB, vaikka sen hinta onkin huomattavasti korkeampi.

FAQ-osio

Miksi ihmiset rakastavat katumaastureita niin paljon?

Maasturit ovat nykyään kiistatta markkinoiden halutuimpia autoja, koska ne tarjoavat hallitsevamman ajoasennon, enemmän tilaa ja kaiken kaikkiaan kyvykkäämmän auton. Näin ollen nykyiset suuntaukset maastureita kohtaan saavat myös autonvalmistajat kiinnittämään enemmän huomiota uusiin SUV- ja crossover-malleihinsa.

Mercedes tarjoaa tällä hetkellä kahdeksan erilaista katumaasturia alkaen pienimmästä GLA:sta aina jättimäiseen GLS-malliin, joka on täysikokoinen seitsemänpaikkainen perhekatumaasturi. Mercedes Benz G-luokka on edelleen Mercedeksen halutuin katumaasturi, eikä se todennäköisesti tule muuttumaan lähiaikoina.

Tekevätkö BMW ja Audi parempia katumaastureita kuin Mercedes?

Ikivanha taistelu näiden kolmen saksalaisen premium-luokan autonvalmistajan välillä on yhtä rajua kuin aina ennenkin, varsinkin kun tarkastellaan katumaasturisegmenttiä. Koska BMW oli ensimmäinen ”Coupe”-katumaasturin edelläkävijä X6:lla, Mercedes seurasi pian perässä GLE Coupe -mallilla, ja Audi seurasi pian sen jälkeen Q8:lla.

  Paras öljy Mercedes E350:lle

Lähes kaikilla mahdollisilla katumaasturisegmenteillä nämä kolme kilpailevat enemmän tai vähemmän samantyyppisistä ostajista. Mercedeksellä on G-luokka, joka on luultavasti vailla kilpailua, koska se tarjoaa jotain, mitä kaksi muuta ei voi saavuttaa. Kaiken kaikkiaan kaikki nämä kolme autonvalmistajaa valmistavat loistavia katumaastureita, jotka pystyvät vaihtamaan lyöntejä tasavertaisesti.

Mikä on paras Mercedes-sähkökatumaasturi?

Mercedes on julkaissut vain EQA-, EQB- ja EQC-katumaasturit, jotka molemmat perustuvat nykyisiin polttomoottorikäyttöisiin vastineisiinsa, GLA:han, GLB:hen ja GLC:hen. Nämä kolme noudattavat enemmän tai vähemmän samaa rataa kuin polttomoottorilla varustetut vastineensa, mikä tarkoittaa, että EQA ja EQB ovat todellakin parempia kuin EQC.

Mercedes aikoo kuitenkin julkaista erillisellä EV-alustalla varustetun sähköisen katumaasturin, jonka pitäisi pystyä helposti päihittämään nämä kolme nykyistä EQ-katumaasturia lähes kaikissa suhteissa. Sinun tarvitsee vain vilkaista Mercedes Benz EQS:ää, jos haluat nähdä, kuinka ylivoimainen todellinen sähkö-Mersu on kilpailijoihinsa verrattuna.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z