Miksi BMW-kuljettajilla on huono maine?

Yleisesti ottaen BMW-kuljettajien huono maine johtuu pääasiassa siitä, että monet kuljettajat ovat nuoria ja kokemattomia ja ajavat esimerkiksi aggressiivisesti eivätkä käytä merkkivaloja. Useimmat kokemattomat kuljettajat, jotka kaipaavat toimintaa, hankkivat yleensä BMW:n, mikä tekee heistä kiusankappaleen tiellä.

Mitkä ovat tärkeimmät syyt siihen, että BMW-kuljettajilla on huono maine?

Yhdistyneessä kuningaskunnassa hiljattain tehdyssä kyselyssä, johon vastasi yli 2 500 35-40-vuotiasta, yli 40 prosenttia vastasi, että BMW-kuljettajat on merkitty häiritsevimmiksi ja vihatuimmiksi heidän yhteisössään. Muissa eri maissa tehdyissä tutkimuksissa on saatu samankaltaisia tuloksia. Tähän yleiseen yksimielisyyteen eri henkilöiden keskuudessa on oltava jokin syy.

Yleisesti ottaen yleisön käsitys tietyistä omistussegmenteistä on usein vääristynyt, koska yksi pieni äänekäs ryhmä ihmisiä kyseisessä segmentissä antaa paljon erittäin huonoja tai erittäin hyviä vaikutelmia. BMW:n tapauksessa tämä ryhmä on aggressiivisia kuljettajia, jotka eivät käytä merkkivaloja ja ajavat selvästi ylinopeutta.

BMW-kuljettajien huono maine koskisi tietysti suhteellisen pientä osaa heistä, mutta siitä huolimatta se voi joissain tapauksissa pitää paikkansa.

BMW:n suuntavilkut ovat vaikeampia käyttää, ja ne ovat useimmissa uusissa BMW-ajoneuvoissa vastoin intuitiota. Tämä saa monet kuljettajat unohtamaan niiden käytön, mikä aiheuttaa närkästystä muiden liikenteessä olevien ihmisten keskuudessa.
Uudemmissa BMW:ssä vilkkuvipua on painettava samaan suuntaan, jotta vilkku pysähtyy, mikä on useimpien kuljettajien mielestä vastoin intuitiota, sillä mikään muu ajoneuvo ei käytä samaa järjestelmää. Tämä lannistaa usein BMW-kuljettajia käyttämään vilkkua lainkaan.

  Onko BMW-maasturi hyvä auto?

Vahvistusvinouma on toinenkin asia, jolla on suuri merkitys siihen, millaisia käsityksiä meillä on muista. Jos odotat jonkun tekevän jotakin vain siksi, että hän ajaa tiettyä automerkkiä, ja näet hänen tekevän niin, se vain lisää kielteisiä tunteitasi häntä kohtaan, vaikka hän olisikin vain yksi monista näin käyttäytyvistä kuljettajista.

Kalliit autot tarkoittavat vähemmän miellyttäviä kuljettajia. Useimmiten BMW-mallit ovat kalliita, ja kalliimpien autojen kuljettajilla on maine olla vähemmän miellyttäviä kuin muilla. Ehkä he ovat muita kuljettajia itsekkäämpiä tai tuntevat itsensä tärkeämmiksi, mikä voisi selittää osan heidän käytöksestään tiellä.

Nuoremmat kuljettajat, joilla on vähemmän kokemusta, valitsevat usein BMW:n. Mitä vähemmän kokemusta kuljettajalla on, sitä enemmän hän on taipuvainen ärsyttämään muita tiellä. Yleensä urheilullisia BMW:tä ajavat ihmiset ovat nuoria ja innostuvat tuntemaan pelkkää ajamisen iloa tiellä, mikä saattaa tehdä heistä joissakin tapauksissa vaarallisia.

Voisitko sinä kääntää BMW-kuljettajien huonon maineen?

Tyypillisesti kaupunkiliikenteessä vilkun käyttö kääntyessä tai kaistaa vaihtaessa on lain mukaan pakollista. Teitpä mitä tahansa, joidenkin mielestä sinuun liittyy BMW-kuljettajana tietty leima. Vahvistusvinoumalla on suuri merkitys yleisön silmissä.

Näiden negatiivisten stereotypioiden pysäyttämiseksi voisit aina käyttäytyä tiellä, et vain muiden vaan myös omaksi parhaaksesi. Yritä välttää ylinopeutta niin paljon kuin mahdollista ja käytä vilkkuja. BMW-kuljettajana saatat päätyä valtakunnallisiin uutisiin, kun käytät kääntymismerkkiä kääntyessäsi.

  Mikä on BMW:n suurin katumaasturi?

Vitsit sikseen, kääntymisvalojen käyttämättä jättäminen voi itse asiassa olla hyvin vaarallista, sillä tilastojen mukaan noin 40 prosenttia kaupunkialueilla tapahtuvista liikenneonnettomuuksista johtuu vilkun virheellisestä käytöstä kääntyessä tai kaistaa vaihtaessa.

BMW valmistaa autoa, joka tuottaa pelkkää ajamisen iloa.

BMW on leimannut itsensä autovalmistajaksi, joka tarjoaa silkkaa ajamisen iloa, ja se keskittyy tarjoamaan kuljettajille tämän kokemuksen. Tämä tarkoittaa sitä, että jotkut BMW:tä ostavat ihmiset keskittyvät enemmän itseensä kuin muut ja saattavat uhrata yleisen edun oman intohimonsa ja viihteensä vuoksi.
Ja vaikka BMW:n valmistamat ajoneuvot ovat yleensä parhaita ajokoneita, jotkut näitä autoja ajavat ihmiset tekevät huonoa mainetta kaikille BMW-kuljettajille maailmassa.

BMW-kuljettajia on miljoonia, ja siksi BMW on yksi maailman myydyimmistä automerkeistä. Mitä enemmän, sitä parempi, mutta tässä tapauksessa mitä enemmän BMW-kuljettajia on, sitä suurempi on mahdollisuus, että törmäät johonkin heistä, joka tekee typerän manööverin, mikä vahvistaa kaikkien BMW-kuljettajien huonoa mainetta.

Vaikka kaikki tämä saattaa kuulostaa ennakkoluulolta, massojen ennakkoasenteet ruokkivat näitä käsityksiä. Sosiologiassa on usein havaittu, miten hyvin äänekäs pieni osa tietyn tuotteen käyttäjistä voi luoda mielikuvan kaikille muille, jotka ovat hiljaa. Tässä tapauksessa pieni osa huonosti käyttäytyvistä BMW:n kuljettajista itse asiassa mustamaalaa suuremman osan tiellä käyttäytyvistä kuljettajista.

Usein kysytyt kysymykset BMW-kuljettajista

Millaiset kuljettajat tyypillisesti ajavat BMW:tä?

Suurin osa BMW-kuljettajista on 40-59-vuotiaita miehiä, mutta urheilullisempia malleja ostavat yleensä nuoremmat miehet. Pienempiä BMW-malleja, kuten 1-sarjaa, ostavat yleensä enemmän naiset kuin miehet, ja niillä ajetaan kaupunkiliikenteessä tai työmatkaliikenteessä.

  Miksi ei kannata ostaa BMW:tä

Miksi monet keskiluokkaiset ihmiset ajavat BMW:llä?

Vaikka BMW saattaa olla monien keskiluokkaisten ihmisten budjettiin nähden hieman kaukaa haettu, ellei heillä ole hyviä säästöjä, se on statussymboli, joka saa muut pitämään sinua varakkaana ja vaikutusvaltaisena. BMW:tä käytetään usein liiketapaamisissa ja hyvän ensivaikutelman luomiseksi työtovereiden keskuudessa. BMW:n luksussedanit ovat yleensä mukavia ajoneuvoja, jotka puhuvat luokkaa niin kuin harvat muut markkinoilla olevat koneet.

Miksi BMW-kuljettajat ovat aggressiivisia?

Suurin osa BMW-autoista on ajoneuvoja, jotka on suunniteltu erityisesti tuomaan omistajilleen silkkaa ajamisen iloa. Useimmat BMW-kuljettajat hankkivat BMW:nsä niiden erinomaisen käsiteltävyyden, nopean kiihtyvyyden ja hyvän pidon ja ajotuntuman vuoksi. Jos joku on ostanut urheiluauton, voit odottaa hänen ajavan sillä useimmiten aggressiivisesti.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z