Miten Teslan ääniohjausta käytetään?

Tesla on yksi markkinoiden edistyksellisimmistä luksusautoista. Yksi Teslan erinomaisista ominaisuuksista on ääniohjaus. Tämän toiminnon avulla Teslan omistaja voi käyttää useita toimintoja puhumalla ohjeita sen sijaan, että hän painaisi auton fyysisiä painikkeita. Mutta miten ääniohjausta käytetään Teslassa?

Teslan ääniohjauksen käyttö Teslassa vaihtelee Tesla-malleittain. Jos haluat käynnistää ääniohjauksen Tesla Model 3:ssa, sinun on painettava kosketusnäytön mikrofonipainiketta tai painettava ohjauspyörän oikeaa vierityspainiketta. Kun kuulet äänimerkin, voit puhua komentosi.

Toisin kuin Tesla Model 3:n ääniohjaus, Tesla Model S:n ja X:n äänikomennon aloittaminen vaihtelee hieman. Sinun on napautettava ohjauspyörän oikeassa yläkulmassa olevaa äänipainiketta. Kuten Tesla Model 3:ssa, puhut komentosi, kun kuulet äänimerkin.

Kannattaa tietää, että kaikkia Teslan hallintalaitteita ei voi komentaa ääniohjauksen avulla. Useimpia kosketusnäytöllä hallittavia toimintoja voi kuitenkin komentaa ääniohjauksella. Sen sijaan ajamiseen liittyviä ominaisuuksia ei voi komentaa. Et voi esimerkiksi käskeä autoa vaihtamaan ajotilaa.

Toinen asia, jota et voi ohjata ääniohjausominaisuuden avulla, on jousituksen ajokorkeuden säätäminen. Ennen kuin voit siis komentaa mitä tahansa toimintoa kosketusnäytöltä ääniohjaustoiminnon avulla, sinun on selvitettävä, onko se sovellettavissa vai ei.

Mitkä ovat tavallisia komentoja, joita voit käynnistää Teslan ääniohjauksen avulla?

Teslassa on erilaisia äänikomentoja, joita voit käynnistää, ja niitä ovat mm. seuraavat:

  • Sovellusten asetuksissa voit tehdä useita äänikomentoja, kuten avata selaimen, kameran, puhelimen tai lukitusasetukset. Lisäksi voit siirtyä osoitteeseen tesla.com tai etsiä Googlesta säätietoja.
  • Auton ohjauksissa voit avata latausportin, lisätä pyyhkimien nopeutta tai kytkeä tuulilasinpyyhkimet päälle, taittaa sivupeilit tai jopa lukita ovet.
  • Navigoinnissa voit käskeä autoa menemään kotiin, töihin tai lentokentälle. Lisäksi voit ääniohjauksella pysäyttää navigoinnin, zoomata, mykistää ääniohjauksen, viedä minut kouluun tai kytkeä satelliittitilan tai liikenteen päälle.
  • Ilmastoinnin säätimissä voit käskeä autoa asettamaan kuljettajan istuimen lämpimämmäksi, kytkemään kiertoilman, asettamaan lämpötilan tai tuulettimen, vähentämään tuulettimen nopeutta, kytkemään ilmastoinnin päälle ja paljon muuta.
  • Mediatoiminnoissa voit ääniohjauksen avulla käynnistää esimerkiksi musiikin avaamisen, toiston, median mykistämisen ja haun.
  • Puhelimessa voit soittaa kotiin tai lähettää tekstiviestin.
    Kaiken kaikkiaan on monia asioita, jotka voit käynnistää ääniohjauksen avulla. Ja kuten aiemmin todettiin, on joitakin ominaisuuksia, joita ei voi ohjata äänikomennoilla.
  Onko paha aina ladata Teslaa?

Mikä on Teslan äänikomento?

Äänikomento on luonnollisen kielen prosessori, joka auttaa ymmärtämään kysymyksen ja kääntämään sen toiminnaksi Teslallesi. Tämän toiminnon avulla voit myös ohjata useita toimintoja ilman tiettyjen sanojen käyttöä koskevia rajoituksia.

Voinko ohjata Teslaani äänirobottien tai chatbottien avulla? Jos kyllä, mikä äänibotti on paras?

Kyllä, voit ohjata Teslaasi puhebotin avulla. Voit esimerkiksi yhdistää Teslan Alexaan ja käskeä sitä sytyttämään taskulamput, käynnistämään tai pysäyttämään ilmastointijärjestelmän, soittamaan torvea tai jopa käynnistämään tai pysäyttämään latauksen. Toisaalta voit käyttää Siriä tietämään autosi varaustason, huutamaan, lukitsemaan tai avaamaan auton, vilkuttamaan ajovaloja ja paljon muuta.

Tarpeistasi riippuen sekä Alexa että Siri ovat kaksi poikkeuksellista äänirobottia, joita voit käyttää Teslan komentamiseen. Siri on kuitenkin parempi chatbot ihmisille, jotka haluavat tarkkuutta, kun taas Alexa sopii parhaiten niille, jotka haluavat puhebotin, jolla on useita toimintoja. Voit kuitenkin käyttää myös Googlen ääniohjausta.

FAQ

Voiko Siriä käyttää Teslan kanssa?

Kyllä, voit käyttää Siriä Teslan kanssa. Sinulla on kuitenkin oltava iPhone ja sinun on yhdistettävä Siri autoosi, jotta voit käyttää sitä. Lisäksi puhelimesi ja autosi on oltava päällä, jotta voit nauttia tästä palvelusta. Tämä koskee myös Alexaa ja Google Voicea.

Tarvitsenko Wi-Fi-yhteyden, kun käytän Alexaa tai Siriä?

Kyllä, tarvitset internetyhteyden käyttäessäsi Alexa- tai Siri-puhebotteja. Mutta jos käytät Google Voicea, et tarvitse internetiä. Tarvitset internetiä, koska käyttämäsi laitteen mikrofoni tallentaa komentosi. Tallennus lähetetään pilveen internetin kautta. Jos sinulla ei ole internetiä, digitaalinen ääniohjaus ei toimi.

  Onko Tesla parempi kuin Lamborghini?

Miten soitan Amazonin musiikkia Teslassa?

Paras tapa on toistaa se Bluetoothin kautta. Mutta sitä ennen sinun on ladattava Amazon Musci -sovellus matkapuhelimeesi ja valittava se Bluetoothin kautta.

Mitä yleisiä komentoja voit käyttää Teslassa Sirin kautta?

Jos olet liittänyt Teslan Siri-äänirobottiin, on useita komentoja, joilla voit ohjata autoasi. Joitakin niistä ovat esimerkiksi auton varaustason tarkistaminen, ajovalojen vilkuttaminen, auton lukitseminen tai lukituksen avaaminen, auton lataamisen ajankohta, auton etsiminen, akun lataaminen ja äänimerkin antaminen.

Miten Tesla liitetään Alexaan?

Ensinnäkin sinun on ladattava Alexa-sovellus matkapuhelimeesi. Seuraavaksi syötät Tesla-tilin salasanan tai sähköpostin, jotta voit yhdistää tilisi autoosi. Huomaa, että Tesla-tilisi tietoja hyödynnetään vain tokenin luomiseen. Jos sinulla on siis jo token, voit syöttää sen suoraan.

Yhteenveto

Se, miten käytät ääniohjausta Teslassa, riippuu auton merkistä ja mallista. Jos kyseessä on Tesla Model 3 & Y, sinun on painettava kosketusnäytön mikrofonipainiketta tai ohjauspyörän oikeaa vierityspainiketta.

Jos taas kyseessä on Tesla Model S tai X, sinun on painettava ohjauspyörän oikeassa yläkulmassa olevaa äänipainiketta. Ja kun kuulet äänimerkin, sano komentosi, jotta ääniohjaus pääsee töihin.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z