Missä autoissa on sama pulttijako kuin BMW:ssä?

Autosi pulttikuvion tunteminen on ratkaisevan tärkeää, sillä sen avulla tiedät, miten vanteet on kiinnitetty autoosi tukipulttien tai pyöränmutterien avulla. Siksi ihanteellinen pulttijako varmistaa, että autosi pyörät istuvat hyvin. Mutta missä autoissa on sama pulttijako kuin BMW:ssä?

Ensinnäkin BMW:n pulttijako on 5X120 tai 5X4,72 tuumaa. Autoja, joissa on samanlainen pulttijako, ovat Acura, Bentley, Buick, Cadillac, Chevrolet, Honda, Hyundai, JAC, Land Rover, Lexus, MINI, Opel, Rolls-Royce, Tesla, Toyota ja Volkswagen.

Kaikkiaan on yli 168 automallia, joiden pulttijako on 5X120. BMW:llä on suurin kokoelma autoja, joiden pulttijako on 5X120. BMW:llä on 24 automallia, joissa on tämä pulttikuvio. Sen jälkeen tulevat kuitenkin JAC 12:lla, BYD 9:llä ja Land Rover ja Volkswagen 8:lla automallilla.

On kuitenkin myös tärkeää huomata, että joissakin vanhemmissa BMW-malleissa on pulttijako 4X100. Tällaisia malleja ovat esimerkiksi BMW 320 ja 323 vuosimalleista 1979-83 ja BMW 318, 323, 325, 328 ja 330 vuosimalleista 1992-88. Useimpia näistä malleista ei kuitenkaan enää valmisteta, ja niitä on vaikea löytää markkinoilta.

Lisäksi vuoden 2009 tai uudemmissa G01 7-sarjan autoissa käytetään pulttijakoa 5X112. Tämä tarkoittaa, että kaikki G-alustaiset BMW:t käyttävät 5X112-pulttikuviota, jossa on sama määrä korvakepultteja, mutta 8 mm tiukempi kehä kuin BMW:n perinteisessä pulttikuviossa.

Mitä muita ominaisuuksia minun on otettava huomioon varmistaakseni, että pyörä sopii oikein?

Sen lisäksi, että tarkastelet auton pulttijakoa, sinun on otettava huomioon myös sen pulttien koko, navan keskiporaus ja offset. Jos kaikki nämä ominaisuudet ovat samat, autosi pyörä sopii helposti ilman muutoksia. Jos taas ei, sinun on ehkä tehtävä joitakin muutoksia pyörään, jotta se sopisi kunnolla.

  Onko BMW E46 luotettava?

Miten mittaan pyörän pulttijako?

Pyörän pulttipiirroksen mittaaminen on hyvin helppoa. Aloita tarkistamalla, onko pyörässä pariton vai parillinen määrä korvakkeita. Jos määrä on parillinen, mittaa keskeltä keskelle suoraan vastakkain olevista korvakkeista.

Jos pyörässä on päinvastoin pariton määrä korvakkeita, mittaa se yhden korvakkeen keskipisteestä reiän uloimpaan reunaan viistosti sitä vastapäätä.

Mikä on pyörän offset?

Pyörän siirtymä on pyörän kiinnityspinnan ja vanteen todellisen keskilinjan välinen etäisyys. Huomaa, että offset voi olla nolla, positiivinen tai negatiivinen. Useimmissa BMW:ssä on kuitenkin positiivinen offset. Jos offset on positiivinen, pyörän kiinnityspinta sijaitsee yleensä vanteen todellisen keskilinjan edessä.

Jos taas offset on negatiivinen, kiinnityspinta sijaitsee vanteen todellisen keskilinjan takana. Tämän seurauksena rengas työntyy ulospäin autosta.

FAQ

Voiko BMW:hen asentaa jälkimarkkinavanteet?

Kyllä, BMW:hen voi asentaa jälkimarkkinavanteet. Se ei kuitenkaan ole suositeltavaa ja erittäin vaarallista. Tämä johtuu siitä, että sellaisten jälkimarkkinapyörien laittaminen, joita ei ole suunniteltu BMW:tä varten, tekee autosta vaarallisen. Lisäksi tällaiset vanteet voivat saada jotkin auton osat kulumaan nopeammin kuin tavalliset vanteet.

Jos autoosi asennetaan väärät jälkimarkkinapyörät, osat, kuten jousitus ja jarrut, kuluvat nopeammin. Lisäksi jälkimarkkinapyörien valmistaminen on monimutkaista. Tämä johtuu siitä, että esimerkiksi offsetin, kantavuuden, jarrusatulan välyksen ja koon on oltava yhteensopivia autosi kanssa.

  Kumpi on halvempi ylläpitää, BMW vai Mercedes?

Käyttääkö BMW korvakepultteja?

Kyllä, BMW ja monet muut eurooppalaiset autot käyttävät korvakepultteja. Tämä johtuu siitä, että korvakepultit ovat turvallisempia suurissa nopeuksissa. Lisäksi näissä pulteissa on vähemmän osia, mikä helpottaa pyörien asentamista huomattavasti. Lisäksi BMW:ssä on 17 mm:n korvakepultit, jotka sopivat täydellisesti, joten sinun ei tarvitse ostaa ylimääräisiä hylsyjä.

Käyttääkö BMW samaa pulttikuviota kuin Mercedes ja Audi?

Kyllä, BMW käyttää samaa pulttikuviota kuin Mercedes ja Audi. Ne eivät kuitenkaan käytä BMW:n yleisintä pulttipainiketta, joka on 5X120 mm:n pulttipainiketta, vaan 5X112 mm:n pulttipainiketta. Tämä tarkoittaa siis sitä, että vain muutama valikoitu pyörä voidaan asentaa BMW:stä Audiin tai Mercedekseen.

Mikä on BMW:n pyörien offset?

Kaikissa BMW:n vanteissa on positiivinen offset. Tämä tarkoittaa sitä, että kiinnitystyyny on siirtynyt pyörän ulkoreunaan päin eikä pyörän sisäpuolelle, mitä kutsutaan myös negatiiviseksi siirtymäksi. Sen lisäksi, että BMW:llä on positiivinen offset, joissakin malleissa voi olla korkea tai matala offset.

Korkea offset tarkoittaa, että pyörän kiinnityspinnan ja keskilinjan välillä on valtava tila, kun taas matala offset tarkoittaa, että pyörä on enemmän auton ulkopuolella kuin sisällä. Huomaa, että BMW 1- ja 3-sarjan autoissa on yleensä korkea offset, kun taas BMW 5-, 6- ja 7-sarjan autoissa on yleensä matalampi offset.

  Aiways vs BMW - kumpi on parempi?

Lisäksi on tavallista, että useimmissa BMW:n jälkimarkkinapyörissä on matala offset, jotta pyörät olisivat samassa tasossa korin kanssa.

Miten saan BMW:ni näyttämään urheilullisemmalta?

Ensimmäinen ja helpoin tapa tehdä BMW:stäsi urheilullisemman näköinen on hankkia BMW M Sport -paketti. Tämä lisävarustepaketti muuttaa autosi ulkonäön normaalista urheilulliseksi. Toinen tapa on vaihtaa useita osia, kuten takavalot, säleikkö, vanteet ja puskurit.

Loppupäätelmät

On yli 168 automallia, joissa on sama pulttijako kuin BMW:ssä. Näihin kuuluvat Acura, Bentley, Buick, Cadillac, Chevrolet, Honda, Hyundai, JAC, Land Rover, Lexus, MINI, Opel, Rolls-Royce, Tesla, Toyota ja Volkswagen. Kaikkien näiden autojen pulttijako on 5X120mm.

Joissakin vanhoissa BMW-malleissa pulttijako on kuitenkin 4X100, ja toisissa pulttijako on 5X112mm. BMW:t, joiden pulttijako on 5X112mm, sopivat myös Audi-, Mercedes-Benz- ja Volkswagen-autoihin. Ennen kuin laitat BMW:siisi pyörät toisesta autosta, varmista, että niissä on sama pulttijako.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z