Missä autoissa on V8-moottori?

Yhä ympäristötietoisemmassa maailmassa suurista moottoreista on tullut jonkinlainen harvinaisuus. Oli miten oli, todellisen suorituskykyisen auton ja todellisen luksusauton on silti oltava varustettu suurella moottorilla, jotta ne voivat maksimoida potentiaalinsa.

V8-moottori on todennäköisesti kaikkein ikonisin moottori. Vaikka V12- ja V10-moottorit kuulostavat erittäin eksoottisilta, ne ovat liian raskaita eivätkä sovellu moneen tarkoitukseen. Toisaalta hyvin suunniteltu V8-moottori voi olla sekä erittäin sykähdyttävä ja voimakas että tarvittaessa myös rauhallinen ja suhteellisen tehokas.

Jos haluat vielä nykyään ostaa V8-moottorin, muista tutustua Ford Mustang GT:hen, sillä Mustang on yksi kaikkien aikojen ikonisimmista V8-autoista. Jos kuitenkin haluat hienostuneemman kokemuksen, tutustu Jaguar F-Type R:ään.

Jos pidät enemmän maastureista kuin sedaneista, Dodge Durango tarjoaa hulluimman V8-moottorin, kun taas Mercedes GLE:ssä on paras V8-voimanlähde. Jos kuitenkin haluat maksimaaliset perhekuljetusmahdollisuudet ja maksimaalisen suorituskyvyn, mikään auto ei vedä vertoja uudelle Audi RS6:lle.

Ford Mustang GT 5.0 – Viimeinen laatuaan.

Tuskin mikään muu auto on niin synonyymi moottorille kuin Mustang on luontaisesti imettävän V8-moottorin kanssa. Mustang on saatavana coupé- tai avoautona, ja voit valita manuaalivaihteiston tai automaattivaihteiston välillä. Saatavana on myös EcoBoost V6 -moottori, mutta V8-moottoria vastaan on vaikea mennä.

Ford Mustangin saa edelleen tehtaalta myös luontaisesti imettävällä V8:lla, mikä on melko harvinaista vuonna 2021. Useimmat merkit eivät ole vain siirtymässä kohti pakkoinduktiota, vaan ne ovat siirtymässä pois V8-moottoreista yleensä.

  Mikä on hyvä maasturi isolle ihmiselle?

Jaguar F-Type R – raakalainen puvussa.

Jaguar F-Type R on lihaksikas, mutta kauniin näköinen kaksiovinen urheiluauto, joka on tehty kilpailemaan Porsche 911:n ja Mercedes AMG GT:n kaltaisten autojen kanssa. Erona F-Typeen on se, että F-Type käyttää edelleen kunnon kurkkumaista 5,0 litran V8 Supercharged -moottoria, jolle saksalaiset eivät pärjää.

F-Type uudistettiin hiljattain, ja se sai uudet kasvot, päivitetyt moottorit, päivitetyn infotainment-näytön ja enemmän valittua jousitusasetusta. Erot näiden kahden mallin välillä eivät siis ole maailmojen päässä, joten jos haluat loistavan käytetyn V8-auton, kannattaa harkita myös edellisen sukupolven F-Typeä.

Dodge Durango Hellcat – Kaikkien aikojen tehokkain V8-maasturi.

Dodge Durango on täydellinen vastakohta sille, mitä todellisen 2021 SUV:n pitäisi olla. Durango tarjoaa yli 700 hv 6,2 litran V8-ahtimella, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h noin 3,6 sekunnissa, mikä on hämmästyttävää lähes 6000-kiloiselta kolmiriviseltä ”perhe”-katumaasturilta.

Ohjaus on odotettua parempi, ja polttoainetehokkuus on surkea. Durango Hellcat on lähtöhinnaltaan 82 000 dollaria, joten se on paljon yli varojensa. Kyseessä on kuitenkin loppujen lopuksi hullu katumaasturi, joten kyseenalainen hintalappu on välttämätön.

Mercedes GLE 63 AMG – Paras V8-varustellun maasturin yleiskäyttöön soveltuva malli.

Keskikokoiset katumaasturit ovat monien perheiden suosikkeja ympäri maailmaa, ja hyvän perhekatumaasturin avain on paljon tilaa, paljon turvallisuutta ja paljon käytännöllisyyttä. Vaikka 600 hevosvoimaa ei välttämättä ole perheen pakollinen ominaisuus, on silti hyvä tietää, että mahtava 4,0 litran BiTurbo V8 -moottori vahtii sinua koko ajan.

  Mitkä ovat turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaat sedanit?

Kuten kaikkien V8-moottoreiden kohdalla, polttoainetehokkuus ei ole aivan ylivoimainen, mutta se on paljon parempi kuin Durango Hellcatissa. Moottori on pehmeä ja rauhallinen, kun sitä ajetaan tällä tavalla, mutta se muuttuu täysin hulluksi heti, kun auto laitetaan urheilutilaan.

Audi RS6 – Paras V8-perheauto ikinä.

Farmariauto on aina ollut uskomattoman käytännöllinen autotyyppi, mutta ihmiset eivät yleensä pidä farmariautoista, koska ne ovat melko tylsiä ja tylsän näköisiä. Kaikkia farmariautoja ei kuitenkaan rakenneta samalla tavalla, ja vaikka RS6 on olemassa, farmariautoja pitäisi kunnioittaa suuresti.

Tästä huolimatta RS6:n voimanlähteenä on 4,0-litrainen V8-kaksoisturbo, joka tuottaa 605 hv ja tuottaa 20MPG:n kulutuslukeman, joka on parempi kuin useimpien tämän luettelon autojen. RS6 on täynnä hämmästyttäviä materiaaleja, huipputeknisiä näyttöjä ja ylellisiä ominaisuuksia, ja se hallitsee segmenttiä käytännöllisyyden ja tavaratilan osalta.

FAQ-osio

Miksi V8-malleista luovutaan?

Noin kymmenen vuotta sitten lähes kaikki Mercedes AMG -mallit oli varustettu kurkkuisalla V8-moottorilla, ja C63 oli yksi niistä. C63:a pidettiin usein moottorinsa ansiosta markkinoiden parhaana urheilusedanina, joten on melko surullista, kun huomaa, että uudessa C63:ssa on nelisylinterinen turbo.

Syy siihen, miksi V8-moottoreista luovutaan kautta linjan, on se, että ne eivät ole hyväksi ympäristölle. Niiden ylläpito maksaa paljon rahaa, ja niiden tankkaaminen maksaa paljon rahaa. Pienemmät moottorit ovat yhä tehokkaampia, mikä uhkaa koko V8-moottorin tarkoitusta, ainakin paperilla.

  Mikä on paras auto kajakkien kuljettamiseen?

Voiko pienennetty turbomoottori todella korvata vanhan V8-moottorin?

Suorituskyvyn osalta kyllä. AMG on rakentanut 2,0 litran 4-sylinterisen, joka kykenee yli 400 hv:n tehoon, mikä tarkoittaa, että tämä 4-sylinterinen voi helposti päihittää suuren määrän V8-moottoreita. V8 on kuitenkin paljon muutakin kuin 0-60mph aika.

V8-moottori tarjoaa omanlaisensa ajokokemuksen, johon liittyy oma moottorin ääni, jota ei voi jäljitellä, vaikka 6- tai 4-sylinterinen moottori olisi kuinka kehittynyt tahansa.

Miksi meidän pitäisi pelastaa V8?

Maailma muuttuu koko ajan, ja olemme hitaasti siirtymässä kohti kestävämpää tulevaisuutta, tulevaisuutta, jossa V8:n ei pitäisi olla olemassa. Ympäristön puhdistamiseen tähtääviä ponnisteluja ei kuitenkaan tasoiteta kaikkien kesken, koska jotkin maat ovat paljon suurempia saastuttajia kuin toiset.

Ainoa tapa pelastaa V8-moottorit on tehdä niistä taloudellisempia, ja autonvalmistajat keksivät jatkuvasti uusia tapoja tehdä se. V8-moottori on erityinen, eikä mikään muu moottorityyppi pysty edes lähellekään toistamaan sitä, mihin aito V8 pystyy.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z