Missä Mercedeksessä on kaksi akkua

Useimmissa autoissa on yksi akku, joka sijaitsee konepellin alla tai tavaratilassa. Joissakin vanhemmissa Mercedes-malleissa, kuten S-, CLS-, CL-, SL- ja E-Luokissa, on kuitenkin akut sekä tavaratilassa että konepellin alla tai joskus matkustajan jalkatilassa.

Tämä johtuu joidenkin Mercedes-mallien lisääntyneestä sähkön tarpeesta, joka johtuu monista ominaisuuksista ja lisävarusteista. Edessä olevaa akkua kutsutaan käynnistysakuksi ja takana olevaa akkua kuluttaja-akuksi.

Nämä akut ohjaavat ajoneuvon eri toimintoja, ja Mercedes halusi varmistaa, että tämä kaksoisakkujärjestelmä pystyy antamaan virtaa kaikille näihin malleihin pakatuille ylellisyys- ja turvallisuusominaisuuksille.

Käynnistinakku

Käynnistinakkua käytetään nimensä mukaisesti moottorin käynnistämiseen. Nämä akut eroavat muista akuista, koska ne pystyvät antamaan paljon energiaa ensimmäisellä käynnistyskerralla. Tämä tarkoittaa, että näitä akkuja käytetään vain satunnaisesti suuremman kapasiteetin tarjoamiseksi.

Nämä akut koostuvat monista ohuista lyijylevyistä, ja nämä levyt on suunniteltu erityisesti tällaisiin satunnaisiin lyhytaikaisiin, suuren kapasiteetin käyttötapauksiin. Nämä akut eivät sovellu pidempiin, tasaisempiin tehontarpeisiin.

Tästä syystä Mercedes päätti, että olisi hyvä ajatus käyttää lisäakkua pidempiä ja tasaisempia tehontarpeita varten. Näin käynnistysakkua käytetään vain auton käynnistämiseen ja muihin lyhytaikaisiin tehontarpeisiin, mikä pidentää akun käyttöikää.

Useimmissa Mercedes-malleissa käytetään AGM-tyyppistä käynnistysakkua, joka tarjoaa suuria lisävarustekuormia, mutta kahdella akulla varustetuissa malleissa käytetään yleensä erityisiä lyijyhappoakkuja. Mercedeksen suosittelemat akkumerkit ovat Mercedes-Benz, Exide, AC Delco, Optima, Bosch ja Varta.

  Miksi Mercedes on niin raskas?

Kuluttaja-akku

Kuten aiemmin mainittiin, kuluttaja-akun tarkoituksena on syöttää virtaa kaikelle lisäelektroniikalle tasaisesti jakautuneella tehontarpeella. Tämä tarkoittaa, että tämä akku on tavallinen AGM-akku, joka on erityisesti suunniteltu antamaan jatkuvaa sähköä ilmastointilaitteelle, valoille, radiolle, kameroille, antureille, tutkille jne.

Jotkin mallit, kuten SL-luokka (R230) tai W221 S-luokka, ovat muita virranhimoisempia. SL-mallissa on sisäänvedettävä kova katto, joka kuluttaa paljon energiaa toimiessaan. Tämän vuoksi ja siksi, että monet omistajat eivät aja SL-malleja kovin usein, tästä mallista saattaa loppua mehu hieman liian aikaisin.

Jos et aja SL-mallilla vähään aikaan, kuluttaja-akku saattaa purkautua niin, että auto itse alkaa sammuttaa monia toimintojaan, mutta käynnistysakun ansiosta voit silti käynnistää auton.

Tämä on tavallinen ongelma monissa eksoottisissa autoissa, joissa akut ovat yleensä pienempiä painonsäästösyistä. Lähes kaikki valmistajat suosittelevat, että autosi on aina pidettävä virtalaturissa, ja C-Tek on yksi markkinoiden johtavista virtalaturien valmistajista.

Miten auton akku vaihdetaan

Useimmat akut kestävät noin 3-6 vuotta, ja jos huomaat ajovalojen himmenevän tai joidenkin auton lisävarusteiden menettävän virtaa, se tarkoittaa, että sinun on aika vaihtaa akku. Mutta nykypäivänä, jolloin Covid-rajoitteet ovat tiukassa, ei ole kovin helppoa vain kävellä autoliikkeeseen ja vaatia akun vaihtoa.

Voit vaihtaa akun itse noudattamalla näitä yksinkertaisia ohjeita. Ensinnäkin pysäköi auto tasaiselle alustalle, jonka ympärillä ei ole vettä, kipinöitä, avotulta tai liikennettä. Ota avain pois virtalukosta, laita auto pysäköintiasentoon, avaa konepelti ja irrota vanha akku.

  Missä Mercedeksissä on kaksoiskytkinvaihteisto?

Käytä myös suojakäsineitä auton akun happamien ominaisuuksien vuoksi. Irrota aina ensin miinuskaapeli sähköisten oikosulkujen välttämiseksi. Negatiivinen kaapeli on yleensä musta ja siinä on näkyvä -merkintä. Vasta sen jälkeen voit irrottaa positiivisen (+, punainen) kaapelin ja kiinnittää ne nippusiteillä.

Löysää liittimet ja ota akku ulos. Ota sitten uusi akku, rasvaa liittimet ja kiinnitä se kiinnikkeeseen. Kytke positiivinen kaapeli ensin ja varmista, että kaapeli ei kosketa mitään auton sisällä. Kytke sitten musta kaapeli samalla tavalla, laita kansi kiinni, sulje konepelti ja käynnistä auto.

FAQ-osio

Mitkä akut ovat uusimmissa Mercedes-malleissa?

Nykyaikaisissa Mercedes-malleissa käytetään aitoja Mercedes-litiumioniakkuja. Nämä akut on suunniteltu erityisesti Mercedes Benz -malleihin, eikä yksikään muu akkuvalmistaja rakenna akkuja vain Mercedes-malleihin.

Tämä tarkoittaa, että nämä akut ovat paras valinta, jos ajat nykyaikaisella Mercedeksellä. Nämä akut täyttävät kaikki korkeimmat standardit, joita tehonhimoisilta Mercedes-malleilta vaaditaan. Monet muutkin akut riittävät, mutta nämä akut ovat varmasti Mercedeksen suosittelemia.

Miten minun pitäisi hävittää vanha auton akkuni?

Auton akut sisältävät myrkyllistä lyijyä ja happoa, mikä tarkoittaa varmasti sitä, että niitä ei voi vain heittää minne tahansa. Nämä akut on aina kierrätettävä. Suurin osa akkukaupoista ja -myymälöistä ottaa yleensä vanhan akkusi kierrätettäväksi, kun ostat uuden akun.

  Missä Mercedeksessä on eniten jalkatilaa?

Monet jälleenmyyjät myyvät sinulle akun halvemmalla, jos luovutat vanhan akkusi. Tällä pyritään kannustamaan monia omistajia valitsemaan akkujen kierrätys, sillä nämä akut ovat erittäin haitallisia ympäristölle ja myös ihmisten terveydelle.

Ovatko auton akut vaarallisia?

Auton akuista vapautuu yleensä vetykaasua latauksen aikana. Tämä kaasu on erittäin helposti syttyvää, joten pieni kipinä voi aiheuttaa akun räjähdyksen. Lisäksi autoa käynnistettäessä ei pidä koskaan kytkeä molempia kaapeleita akkuun.

Kytke positiivinen kaapeli ja negatiivinen kaapeli on kytkettävä ajoneuvon maahan, joka on kaukana akusta, jotta vältytään räjähdyksiltä. Sinun tulisi myös käyttää suojalaseja ja suojakäsineitä aina, kun kosketat akkua, jotta mikään ei menisi pieleen.

Vältä kosketusta akun mahdollisiin roiskeisiin ja käsittele niitä vain raskailla suojakäsineillä. Jäätynyttä akkua ei myöskään saa käynnistää, sillä sekin voi johtaa räjähdykseen.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z