Missä Mercedeksissä on ilmajousitus?

Mercedes-Benz on aina ollut autojen teknisten innovaatioiden eturintamassa. Yksi heidän merkittävimmistä innovaatioistaan on ollut ilmajousitusjärjestelmä, joka tunnetaan myös nimellä ”Airmatic-jousitus”.

Mercedes-Benzin C-luokassa, CLS Coupessa, E-luokassa, S-luokassa, S-Class Maybachissa, GLE Coupessa ja GLS SUV:ssa on ilmajousitusjärjestelmä. Tämä jousitus eroaa teräsjousitetuista jousituksista, sillä siinä on säädettävät ilmajouset. Lisäksi se on kehittyneempi, sillä sitä voidaan säätää napin painalluksella.

Mercedeksen ilmajousitusjärjestelmässä on kumista ja polyuretaanista valmistettuja pusseja, jotka on täytetty ilmalla. Koska tämä jousitus vaatii ilmaa toimiakseen, siitä se on saanut nimensä. Se eroaa perinteisestä teräsjousituksesta, sillä siinä ei ole kierrejousia tai iskunvaimentimia jousitusjärjestelmässä.

Mercedes-Benz-mallit, joissa on ilmajousitusjärjestelmä

C-luokka

Mercedes-Benz C-luokka kuuluu niihin harvoihin Mercedes-malleihin, joissa on ilmajousitusjärjestelmä. Jos haluat käyttää ilmajousitusta C-luokassasi, sinun on käytettävä sitä Agility Select -kytkimestä. Tämän kytkimen avulla voit vaihtaa mukavuus-, sport-, sport+-, eco- tai individual-tilaan. Nämä tilat muuttavat ajotuntumaa.

Mercedes C-luokan vähittäismyyntihinta on tällä hetkellä 42 600 dollaria. Se on pienikokoinen auto, jossa on valittavana useita korimalleja. C-luokassa on 2,0-litrainen välijäähdytteinen turbomoottori. Koska siinä on takaveto ja urheilullinen ulkonäkö, tämä auto on yleensä nuorempien kuljettajien mieleen.

CLS Coupe

Toinen merkittävä Airmatic-jousitusjärjestelmällä varustettu Mercedes-malli on CLS Coupe. Noin 70 000 dollarin vähittäismyyntihintaan myytävä CLS Coupe on yksi suorituskykyisimmistä sedaneista keskiluokan luksusautojen joukossa. Siinä on upea ulkomuotoilu, jossa on ihastuttavat linjat ja huolellisesti muotoiltu sisustus.

  Onko Mercedes hyvä ensimmäinen auto?

Sinuun tekee vielä suuremman vaikutuksen sen 3,0-litrainen välijäähdytteinen turboahdettu rivimoottori, jonka teho on enintään 362 hv. Vaikka tämä auto on kompaktimpi kuin E-luokka, se on kaunis ja tarjoaa silti mukavuutta, jota toivoisit sen kokoiselta Mercedekseltä.

E-luokka

Mercedes-Benz E-Luokka oli toinen Mercedes-malli, joka varustettiin ilmajousituksella S-luokan jälkeen. Noin 57 000 dollarin hintaan myytävä E-Klasse on yksi markkinoiden luotettavimmista Mercedes-malleista. Se on yksi syy siihen, miksi johtajat ja päälliköt rakastavat sitä.

E-Klasse ei ole ainoastaan pidempi ja kauniimpi kuin tavalliset sedanit, vaan se on myös tilava ja mukava. Se on varustettu 2,0-litraisella nelivetoisen rivimoottorin turbomoottorilla, jonka poikkeuksellinen kiihtyvyys 0-100 km/h on 6,1 sekuntia. Lisäksi se on myös turvallinen ja helpompi huoltaa kuin muut Mercedes-mallit.

S-luokka

Mercedes-Benz S-luokka on ensimmäinen Mercedes-malli, jossa on ilmajousitusjärjestelmä. Sen lisäksi, että S-luokka on ensimmäinen Mercedes-malli, jossa on ilmajousitus, se on aina ollut varustettu autoteollisuuden uusimmalla teknologialla. Siksi se on aina kilpailijoitaan edellä.

Noin 100 000 dollarin vähittäismyyntihintaan myytävä Mercedes-Benz S-luokka kuuluu omaan luokkaansa. Olipa kyse mukavuudesta, ylellisyydestä, luotettavuudesta, teknologiasta tai jopa suorituskyvystä, Mercedes S-Class johtaa lähes kaikkia sedaneita kaikissa markkinoiden luokissa. Se on parhaista paras, ja siksi sen hinta on ylivoimainen.

GLE Coupe

Jos etsit urheilullista Mercedes-Benz-mallia, jossa on ilmajousitus, GLE Coupen pitäisi olla listasi kärjessä. Tämä on yksi markkinoiden kauneimmista Mercedes-Benz-malleista. Se on kuin katumaasturi, coupe ja AMG, kaikki yhdessä. GLE Coupe maksaa noin 76 000 dollaria.

  Kuinka kauan Mercedes-pyyhkijänsulat kestävät?

GLS SUV

Mercedes-Benz GLS SUV:ssa on myös ilmajousitus. Se on yksi harvoista Mercedeksen katumaastureista, joissa on Airmatic-jousitus. Tämä ajoneuvo ei kuitenkaan ole halpa, sillä siinä on joitakin hienostuneita ominaisuuksia, jotka vertaavat sitä vain markkinoiden parhaisiin katumaastureihin. Sen vähittäismyyntihinta on noin 140 000 dollaria.

Asioita, jotka on hyvä tietää ilmajousitusjärjestelmistä

Mistä tiedän, onko Mercedeksessäni ilmajousitus?

Tarkista ajoneuvosi etuakseli. Jos näet mustan rakon, autossasi on Airmatic-jousitus. Tämä jousitus eroaa perinteisestä jousijousituksesta, jossa on kierrejouset tai iskunvaimentimet ilmajousitusjärjestelmissä.

Miksi Airmatic-jousitus vaatii kompressorin?

Airmatic-jousitus tarvitsee kompressorin, koska ilmanpaine ei riitä pitämään auton painoa. Tämän vuoksi on asennettava kompressori, jolla pumpataan ilmaa pusseihin. Kompressori säätää ilmanpainetta tarpeen mukaan hydraulisen tai elektronisen järjestelmän avulla, jota kuljettaja voi käyttää.

Kuinka kauan Airmatic-jousitus kestää?

Useimmat Airmatic-jousitukset voivat kestää noin 120 000 kilometriä ennen kuin niihin alkaa ilmaantua ongelmia. Kun olet kulkenut tämän matkan, Mercedeksen ilmajousitusjärjestelmässäsi voi alkaa esiintyä ongelmia. Joitakin ilmajousituksen osia, joihin kehittyy nopeasti ongelmia, ovat kompressorit, releet ja vuotavat ilmatyynyt.

Missä Mercedes-malleissa oli ensimmäisenä ilmajousitusjärjestelmä?

Mercedes-Benz S-luokka oli ensimmäinen Mercedes-malli, jossa oli Airmatic-ilmajousitusjärjestelmä. Ensimmäinen Airmatic-jousitusjärjestelmä otettiin käyttöön vuonna 1999 S-luokassa ja myöhemmin E-Luokassa. Myöhemmin yhtiö asensi tämän järjestelmän useimpiin maastureihinsa.

Miten Mercedes Airmatic -jousitus toimii?

Airmatic-järjestelmä toimii järjestelmän avulla, jossa käytetään elektronisesti ohjattuja ilmajousia, jotka tarjoavat sopivan tasapainon ajo- ja mukavuuskäsittelyn välillä. Järjestelmän avulla auton korkeutta voidaan manipuloida. Sitä voidaan nostaa maavaran lisäämiseksi tai laskea tuulenvastuksen vähentämiseksi.

  Mikä on Mercedes BlueTec?

Jousitusta voidaan käyttää, kun auto on kuormattu tai kun kyydissä on matkustajia, sillä se säilyttää auton korkeuden. Lisäksi jousitus laskee automaattisesti korkeammissa nopeuksissa aerodynamiikan, vakauden ja polttoainetehokkuuden parantamiseksi. Mercedes Airmatic -jousitus kuuluu markkinoiden nopeimmin reagoiviin ilmajousitusjärjestelmiin.

Bottom line

Jos olet etsinyt Airmatic-jousituksella varustettua Mercedes-Benz-mallia, voit valita useista eri malleista. Riippuen ominaisuuksista, budjetista tai haluamastasi Mercedes-autotyypistä, voit valita jonkin edellä mainituista malleista. Näitä ovat C-luokka, CLS coupe, S-luokka, S-Class Maybach, GLE Coupe ja GLS SUV.

Kaikissa edellä mainituissa Mercedes-Benz-malleissa on ilmajousitus, joka tekee ajosta turvallista ja tasaista, mutta niissä on myös muita ylellisiä Mercedes-ominaisuuksia ja -tekniikkaa. Valitse oikea auto, ja nautit Mersun ajamisesta millä tahansa pinnalla ja millä tahansa nopeudella.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z