Miten he saavat autoja ostoskeskuksiin

Jos olet joskus katsonut Top Gearin 12. tuotantokautta, jossa Jeremy Clarkson järjesti takaa-ajon ostoskeskuksen sisällä, johon osallistuivat Ford Fiesta ja Corvette, tai olet vain miettinyt, miten autonvalmistajat saavat autot ostoskeskukseen, ei, he eivät tee sitä kuten Jeremy teki.

Useimmissa ostoskeskuksissa on nykyään erityisiä sisäänajopisteitä, jotka on suunniteltu erityisesti autoja ja muita ostoskeskuksen huoltoajoneuvoja varten. Vaikka et koskaan näe sitä, kauppakeskuksen sulkemisaikana siellä tapahtuu paljon.

Joissakin ostoskeskuksissa on jopa sisätiloihin asennetut hissit, joilla autoja voidaan kuljettaa ostoskeskuksen jokaiselle tasolle. Näiden lisäksi joissakin ostoskeskuksissa on ovia, jotka on suunniteltu liikkumaan ja tekemään tilaa autoille vain napin painalluksella muutamassa sekunnissa.

Kun jotkut autokauppiaat ovat jopa siirtämässä näyttelytilojaan ostoskeskuksiin, ostoskeskuksista alkaa vähitellen tulla kaiken kattava ostoskeskus. Näin ollen ovet, katot, ilmastointi ja monet muut osat on suunniteltava asianmukaisesti.

Rullaovet, pääsisäänkäyntiovet, erikoisovet – Ovet

Kaikki tietävät, mikä ovi on, se on pyörivä, saranoitu tai liukuva este esimerkiksi ostoskeskuksen sisäänkäynnillä. Kauppakeskuksessa on kaikenlaisia ovia aina erittäin ahtaista ja klaustrofobisista ilmanvaihdon huolto-ovista aina valtaviin rullaoviin asti.

Tällaiset roll-up-ovet ovat itse asiassa pääovet kaikkien tavaroiden osalta. Nämä ovet tai lastauslaiturit on suunniteltu massiivisille tavaroille, ja siksi niiden kautta tuodaan paljon autoja.

Useimmiten ne rullataan sisään erityisillä tela-alustoilla tai rullamekanismeilla, mutta joskus ne jopa ajetaan sisään. Valtavien rullaovien lisäksi pääsisäänkäyntiovissa on yleensä nokkelia malleja ja tekniikoita, jotka voivat muuttaa oven mekaniikan täysin.

  Paras auto sellaiselle, joka ei aja paljon.

Tällaisina nämä ovet voivat joskus taittua kokonaan, ja tämä voi tehdä tilaa irtotavaroille, suurille esineille tai jopa autoille. Joissakin ostoskeskuksissa on jopa erityisiä ovia jokaisella tasolla, jotka on suunniteltu erityisesti ajoneuvojen sisäänajoa varten.

Ovessa olevat hissit, ajokäytävät, sisäänkäynti katolla – ratkaisuja isompiin ostoskeskuksiin.

Joskus pelkkä ovi ei vain riitä, vaan tarvitaan jotain isompaa, joka pystyy jatkuvaan sisään- ja ulosajoliikenteeseen ilman, että se on minkään tiellä. Tällaisia ovat erityiset teollisuuskäyttöön tarkoitetut sisäovihissit, jotka on suunniteltu kuljettamaan autoja tasolta toiselle.

Näitä hissejä ei ole suunniteltu vain autoja varten, vaan pikemminkin kaikenlaista tavaraa varten, joka on aivan liian suurta ja painavaa ajettavaksi tai kannettavaksi ympäri ostoskeskusta. Erityisen sisätilahissin lisäksi joissakin ostoskeskuksissa on jopa ajokäytäviä.

Jotkin ostoskeskukset ovat paljon suurempia kuin luuletkaan, ja seinien takana on paljon huoneita, joita tavallinen asiakas ei koskaan näe, ja niissä on tunnetusti joskus valtavia ajokäytäviä, jotka mahdollistavat tavaran siirtämisen ajallisesti tehokkaasti.

Joissakin vanhemmissa, mutta arvokkaissa ostoskeskuksissa ainoa tapa päästä autolla sisälle on kulkea katon kautta. Näin ollen autot kuljetetaan joskus helikoptereilla katolle tai suoraan rakennukseen, jos se on mahdollista.

Autot ostoskeskuksissa – tulevaisuus

Autokauppiaat keksivät jatkuvasti uusia tapoja houkutella lisää asiakkaita. Olennainen osa jälleenmyyjien asiakkaiden sitouttamisstrategiaa on löytää innovatiivisia ja nokkelia tapoja markkinoida autoa ilman, että siitä tehdään räikeää.

  Miten voitat automyyjän?

Näin ollen jotkut autoliikkeet ovat hitaasti siirtymässä tuomaan jälleenmyyjiä kauppakeskuksiin. Kaikki alkoi satunnaisesta pop-up-myymälästä, mutta nyt siirrytään hitaasti kohti pysyviä autokauppoja ostoskeskusten sisällä.

Jotkin suurten ostoskeskusten ostoskeskukset ovat täydellisiä paikkoja autoliikkeille, koska ne houkuttelevat paljon ihmisiä, joilla on rahaa ja jotka ovat kiinnostuneita ylellisyydestä. Näin ollen luksusmerkkinen autokauppa saa todennäköisemmin asiakkaan tai kaksi kuin keskellä ei-mitään sijaitseva autokauppa.

Epävirallisesti ostoskeskusten autokauppatrendin aloitti vuonna 2012 kukaan muu kuin vanha kunnon Elon Musk. Kauppakeskukset houkuttelevat paljon ihmisiä, ja paras tapa edistää brändiäsi on olla näkyvissä kaikkien muiden arvostettujen merkkien joukossa.

FAQ-osio

Mitä eroa on ostoskeskuksella ja ostoskeskuksella?

Kauppakeskus on yleensä rakennus tai pari rakennusta, joissa on erilaisia myymälöitä, kun taas ostoskeskus on tyypillisesti ostoskeskus, joka voi olla joko kävelykadulla, ostoskeskuksessa tai jonkinlaisessa strippikaupassa.

Selvin ero on se, että lähes kaikki kauppakeskukset ovat suljettuja rakennuksia, jotka on erityisesti rakennettu ja suunniteltu kauppakeskuksiksi. Kauppakeskus taas voi olla esimerkiksi avattu rakennus tai avattu katu.

Ovatko autokauppakeskukset edes tarpeen?

Elämme outoja aikoja Covidin ansiosta, ja monet perinteiset yritykset ovat siirtymässä pois normista. Jos tähän yhdistetään se, että internet-ostokset valtaavat hitaasti alaa, voidaan miettiä, onko enää mitään järkeä omistaa täysimittaista autoliikettä.

Jotkut saattavat jopa väittää, että ostoskeskuksissa tehtävä myynninedistämistyö on paljon arvokkaampaa kuin autoliikkeessä tehtävä. Voi olla, että autokaupan ylläpitokustannukset eivät yksinkertaisesti ole enää sen arvoisia ja että online-markkinointi ja -myynti ovat ehkä parempi vaihtoehto.

  Missä luksusautoissa on kattoteline?

Minkälainen auto sopii parhaiten ostosmatkoille?

Jos olet tyyppi, joka nauttii ostosmatkoista, sinun pitäisi löytää auto, joka on tarpeeksi käytännöllinen ja kohtuullisen mukava. Kombi/vaunu tai maasturi on ilmeinen vaihtoehto, jos haluat maksimoida käytettävissä olevan tavaratilan.

Kannattaa myös valita auto, joka on varustettu lastipeitteellä, sillä tällainen varuste on välttämätön, jos haluat maksimoida turvallisuuden. Myös tila-auto on melko hyvä vaihtoehto, varsinkin jos aiot ottaa koko perheen mukaan ostosmatkalle.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z