Voiko autoon lisätä tuuletetut istuimet?

Jos asut alueella, jossa aurinko paistaa kesäisin paljon, arvostat varmasti tuuletettuja istuimia. Voit joko ostaa auton, jossa on tuuletetut istuimet tehtaalta, mutta tämä vaihtoehto maksaa yleensä eniten, koska jo ennen kuin voit valita istuinten tuuletuksen, sinun on niputettava mukaan paljon lisävarusteita.

Sinänsä on olemassa muutamia eri tapoja, joilla voi lisätä jälkimarkkinasarjaan tuuletetut istuimet joko tuuletettujen suojusten avulla tai muokkaamalla istuimia tai hankkimalla kokonaan uudet istuimet. Kaikki kolme näistä vaihtoehdoista maksavat yleensä vähemmän kuin tehdasvalmisteiset tuuletetut istuimet, varsinkin jos valitset järjestelmän, jossa käytetään jäähdytettyä ilmaa.

Myös istuinlämmittimet voidaan lisätä autoosi samalla tavalla. Kun valitset erityyppisten istuinten tuuletusjärjestelmien välillä, on parempi valita perusteellisempi järjestelmä, joka sisältää jäähdytettyä ilmaa. Järjestelmät, jotka vain työntävät matkustamon ilmaa istuinten läpi, eivät ole läheskään yhtä tehokkaita.

Tällaisten jälkimarkkinasarjojen hinnat vaihtelevat kuitenkin huomattavasti riippuen kyseisestä autosta, siitä, kuinka monta istuinta haluat tuulettaa, ja järjestelmän hienostuneisuudesta. Toisaalta, jos olet ensisijaisesti kiinnostunut tuuletettavista istuinsuojista, niiden pitäisi maksaa noin 50-100 dollaria.

Tuuletettujen istuinsuojien asentaminen – Helppo asentaa, voidaan irrottaa myöhemmin.

Tuuletettujen istuinsuojien valinnalla on hyvät ja huonot puolensa. Se maksaa vähemmän kuin uusien istuinten ostaminen, mutta se ei tarjoa samaa hienostuneisuutta. Olemassa olevien istuinten muuttamiseen verrattuna istuinsuojien sarja säilyttää istuimesi ehjinä, minkä haluat, jos aiot myydä autosi myöhemmin.

  Mikä on luotettavin V8-auto?

Voit ostaa netistä sarjan tuuletettuja istuinsuojia alle 100 dollarilla, mutta on parempi valita kalliimpi järjestelmä, jos todella haluat maksimoida jäähdytyspotentiaalin. Tuuletetut istuinsuojamerkit, kuten SNAILAX, tarjoavat sinulle kattavan istuimen tuuletusjärjestelmän, joka on varustettu myös laadukkailla hierontalaitteilla.

Muista valita orgaaninen ja hengittävä kangas, jotta hikoilu minimoituu riippumatta siitä, kuinka usein tuuletusominaisuutta todella käytät. Tällaiset järjestelmät saavat yleensä virran 12 V:n pistorasiasta, joten varmista, että autossasi on sellainen lähellä.

Tuuletettujen istuinten ostaminen – Kallista, mutta ylivoimaisen tehokasta

Jos haluat ylivertaiset jäähdytysominaisuudet, kannattaa hankkia sarja upouusia jälkiasennettuja istuimia, jotka on suunniteltu erityisesti istuinten tuuletusta silmällä pitäen. Tällaiset istuimet ovat yleensä jopa OEM-järjestelmiä parempia, koska ne pyörivät tuuletustoiminnon ympärillä.

Lähestymistapa istuinten suunnitteluun istuinten tuuletusta valmistavan yrityksen ja tavallisen kuluttaja-automerkin välillä on hyvin erilainen. Istuimen tuuletusta valmistava yritys asettaa tuuletuksen monien muiden järjestelmien, kuten hieronnan, edelle, kun taas kuluttaja-automerkin on tasapainotettava paljon enemmän muuttujia, mikä tarkoittaa, että tuuletusjärjestelmä ei ole ensisijainen.

Siksi monet valmistajat tarjoavat jäähdyttämättömiä ilmanvaihtojärjestelmiä, joita pidetään hieman kikkailuna, koska ne eivät ole kovin tehokkaita. Istuinten tuuletusyritys osaa maksimoida jäähdytyksen tehokkuuden, minkä lisäksi voit myös jälkiasentaa OEM-istuimet, kun on aika myydä auto.

OEM-istuinten muuttaminen ilmanvaihdon sisällyttämiseksi niihin – Säilyttää OEM-ilmeen, mutta voi olla kallista.

Kolmas ja luultavasti siistimmän näköinen vaihtoehto on muuttaa nykyiset istuimesi siten, että niihin asennetaan istuimen tuuletusjärjestelmä. Jotta tämä olisi mahdollista, tarvitset tietyntyyppisen istuimen, mikä tarkoittaa, että täysnahkainen istuin tuskin soveltuu tällaiseen muutokseen.

  Mikä on paras 4-paikkainen avoauto?

Useimmat autonvalmistajat käyttävät rei’itettyjä nahkaistuimia, joissa on pieniä reikiä, joista ilma puhaltaa ulos. Kuitenkin myös kangasistuimet voidaan muuttaa siten, että niihin voidaan lisätä istuimen tuuletus. Tarvitset kokeneen nahkakäsittelijän, jotta integrointi olisi mahdollisimman sujuva.

Ole kuitenkin varovainen, sillä jotkut valmistajat pitävät tätä laajamittaisena muutoksena, joka mitätöi takuun. Tätä ei yleensä voi poistaa ilman mittavia töitä, joten muista valita yhtenäinen asennus, vaikka se maksaisikin hieman enemmän rahaa.

UKK-osio

Ovatko tuuletetut istuimet sen arvoiset?

Se riippuu järjestelmästä ja siitä, kuinka usein sinulla on tapana käyttää sitä. Jos kyseisessä järjestelmässä käytetään jäähdytettyä ilmaa, se on paljon tehokkaampi, joten se kannattaa. Toisaalta, jos järjestelmä käyttää vain matkustamon ilmaa, se ei ole kovinkaan tehokas eikä hyödyllinen.

Riippuu myös asuinpaikasta, jos kesällä on paljon kuumia päiviä, järjestelmä on hyödyllinen. Jos asut kylmemmillä ilmasto-alueilla ja sinulla on harvoin merkittävää kuumuutta, on parempi jättää järjestelmä pois tai valita pelkkä tuuletettu istuinsuoja.

Ovatko tuuletetut istuimet hyödyllisemmät kuin lämmitetyt istuimet?

Lämmitetyt istuimet ovat paljon hyödyllisempiä, koska järjestelmä on aina sen verran tehokkaampi verrattuna istuinten tuuletukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että jopa halvimmissa ja yksinkertaisimmissa autoissa, joissa on lämmitetyt istuimet, on kattavat lämmitysominaisuudet, kun taas tuuletetut istuimet voivat olla huomattavasti tehottomammat.

  Missä autossa on paras pysäköintiavustin?

Useimmat automerkit tarjoavat nykyään lämmitettyjä istuimia vakiona, ja jos näin ei ole, järjestelmä ei yleensä maksa kovin paljon rahaa. Toisaalta, jos haluat tuuletetut istuimet, sinun on todennäköisesti päivitettävä vähintään keskitason autoon tai hankittava ne jälkimarkkinoilta.

Ovatko hierovat istuimet sen arvoisia?

Hierovat istuimet ovat luultavasti kaikkein tehottomin järjestelmä, koska ne eivät koskaan ole niin hyviä kuin odotat niiden olevan. Istuimen hierontaan kuuluu yleensä istuimessa olevat puhallettavat ilmataskut, jotka täyttyvät ja tyhjenevät ja jäljittelevät hierontatehoa, mutta ne ovat vähintäänkin alkeellisia.

Alan kehittyessä myös hierovat istuintoiminnot ovat kuitenkin yhä parempia. Tämä tarkoittaa sitä, että on olemassa autoja, joissa on varteenotettavia hierontajärjestelmiä, mutta ne maksavat yleensä paljon rahaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z