Mitä sinun EI pitäisi sanoa automyyjälle?

Auton ostaminen voi olla yksi elämän stressaavimmista tapahtumista, ja osa siitä johtuu siitä, että ihmiset tuntevat usein, että myyjä aikoo käyttää heitä hyväkseen. Vaikka on totta, että autot ovat yleensä kalliimpia kuin luulemme niiden olevan, se ei tarkoita, että jokainen myyjä yrittää huijata sinua. On kuitenkin joitakin vinkkejä, joilla voit lisätä myönteisen kokemuksen todennäköisyyttä, ja kaikki alkaa siitä, ettet sano myyjälle seuraavia asioita.

Rakastan tätä autoa

Sinulla on lupa ihastua autoon, mutta et halua kertoa sitä myyjälle – ainakaan alussa. Muista, että autojen hinnoista voidaan aina neuvotella, ja jos myyjä tietää, että olet rakastunut tiettyyn autoon, hänellä saattaa olla houkutus nostaa hintaa hieman. Pidä suusi kiinni siitä, kuinka paljon pidät tietystä autosta, niin myyjä hyppää paljon todennäköisemmin muutaman renkaan läpi tehdäkseen sinulle hyvän tarjouksen.

En halua, että minua käytetään hyväksi.

Usko tai älä, useimmat automyyjät ovat rehellisiä ihmisiä, jotka haluavat vain ansaita elantonsa. Viimeinen asia, jonka haluat tehdä, on olettaa, että sinua auttava henkilö on epärehellinen roisto. Se tarkoittaa, että olet jo aloittanut väärällä jalalla, ja se voi varmasti haitata tulevia neuvotteluja. Ole sen sijaan positiivinen ja pirteä, äläkä ennen kaikkea sano mitään sellaista, joka automaattisesti loukkaa myyjää, jonka kanssa työskentelet.

Maksan autosta käteisellä

Vaikka lähes 85 prosenttia autonostajista rahoittaa autonsa, sinun ei silti pitäisi kertoa myyjälle etukäteen, että maksat auton käteisellä. Jos hän tietää, että maksat käteisellä, on paljon epätodennäköisempää, että saat lopulta parhaan mahdollisen tarjouksen. Myyjät eivät ehkä tee yhtä paljon töitä saadakseen sinulle hyvän tarjouksen autosta, jos he tietävät, että maksat autosta käteisellä. Näin yksinkertaista se on.

  Mikä on mukavin perheauto?

Missä ovat kuppipidikkeet/onko tämä punainen?

Meillä kaikilla on mieltymyksiä auton värin ja lisäetujen, kuten mukitelineiden, kolmannen istuinrivin ja muiden, suhteen, mutta neuvottelujen alussa ei ole aika mainita niistä. Myyjä saattaa luulla, ettet ole tosissasi auton ostamisessa, koska olet kiinnostunut vain vähäpätöisistä asioista. Kysy sen sijaan ensin tärkeistä yksityiskohdista, kuten bensankulutuksesta, luotettavuudesta ja vastaavista asioista.

En tiedä kovin paljon autoista.

Tämä on lausunto, jonka useimmat myyjät rakastavat kuulla. Jos he luulevat, ettet tiedä autoista mitään, tämä antaa heille usein luvan tyrkyttää sinulle laajennettua takuuta, jota voit tarvita tai olla tarvitsematta. Ennen kuin vierailet jälleenmyyjällä, kannattaa ehkä opetella hieman autosta, jota aiot nähdä, jotta sinulla on tämä tieto mielessäsi siltä varalta, että tarvitset sitä jossain vaiheessa. Se lisää myös todennäköisyyttä, että sinulle yritetään myydä kalliimpi auto, koska ajatellaan, ettet huomaa sen olevan muita kalliimpi. Pidä se aina omana tietonasi, jos et todellakaan tiedä autoista mitään.

Luottotietoni eivät ole kovin hyvät

Jälleenmyyjät tienaavat paljon rahaa asiakkailla, jotka rahoittavat ajoneuvonsa niiden kautta, joten tämä on musiikkia myyjän korville. Etsi sen sijaan paras korko eri pankeista ja luottoyhdistyksistä ennen kuin menet autoliikkeeseen, sillä tämä on paras tapa hallita kuukausittaista maksua, jonka maksat, kun neuvottelut on käyty. Yritä rahoittaa autoa jälleenmyyjän kautta vain, jos se on ehdottoman välttämätöntä, koska säästät sillä tavalla paljon rahaa.

  Mitkä ovat turvallisuudeltaan ja luotettavuudeltaan parhaat maasturit?

Minulla on varaa vain 350 dollariin kuukaudessa.

Todennäköisesti saat selville, kuinka paljon kuukausittaista maksua sinulla on varaa maksaa ennen kuin menet autoliikkeeseen, mutta myyjän ei tarvitse tietää tätä. Hän saattaa kertoa, että 350 dollarin laina on mahdollinen, mutta tarkoittaako se, että laina-aika on 60 vai 72 kuukautta vai jotain siltä väliltä? Se voi hämmentää sinua, jos laitat vain tietyn summan, ja maksat todennäköisesti lopulta enemmän kuin halusitkaan.

Olen lääkäri/lakimies

Jos jotkut myyjät kuulevat, että sinulla on ammatti, josta maksetaan yleensä korkeaa palkkaa, he saattavat luulla, että sinulle sopii, että autosta veloitetaan korkeampi hinta. Sinun on lopulta kerrottava tulosi ja ammattisi jälleenmyyjälle, kun täytät papereita, mutta siihen asti on parasta olla hiljaa siitä, mitä teet työksesi. Jos et tee niin, he näkevät varmasti dollarimerkkejä!

My Trade-in Is Just Outside

Jos kerrot myyjälle, että nykyinen autosi on ulkona, on todennäköistä, että joku myyjäliikkeestä pyytää avaimesi saadakseen mennä ulos katsomaan autoa sen arvon arvioimiseksi. Tämä asettaa sinut hankalaan asemaan, jos haluat lähteä ennen kuin he ovat valmiita, joten on parasta (1) olla mainitsematta nykyistä autoasi ennen kuin neuvottelut ovat edenneet pidemmälle ja (2) pitää avaimet mukanasi niin kauan kuin mahdollista.

  Kuinka peittää auton ikkunat nukkumista varten

Tarvitsen auton tänään

Mikään ei tuo dollarin merkkejä myyjän silmiin nopeammin kuin tieto siitä, että et voi odottaa kauan uuden auton löytämistä. Tämä kertoo heille, että sinulla on kiire ja otat todennäköisesti mitä tahansa, mitä he sinulle tarjoavat, vaikka sinulla ei olisi siihen varaa. Totuus on, että mitä innokkaampi olet ostamaan seuraavan autosi, sitä epätodennäköisempää on, että myyjä lähtee sinun puolestasi liikkeelle ja etsii sinulle parhaan mahdollisen tarjouksen. He kaikki tietävät, että mitä enemmän aikaa sinulla on, sitä epätodennäköisemmin he pystyvät suostuttelemaan sinut johonkin, johon sinulla ei ehkä ole lopulta varaa.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z