Miten BMW:n plug-in-hybridi toimii?

BMW PHEV tai Plug-in-hybridi on ajoneuvo, jossa on yhdistelmä tavallista polttomoottoria ja sähkömoottoria, joka saa virtansa litiumioniakuista. Molemmat järjestelmät toimivat yhdessä, jotta tieliikennekokemus olisi mahdollisimman hyvä ja polttoainetaloudellisuus ja mpg-arvo kasvaisi.

Kaikki mitä sinun on tiedettävä BMW:n plug-in-hybrideistä.

Mallista, tyypistä tai segmentistä riippumatta BMW-ajoneuvojen tavoitteena on tarjota omistajilleen mahdollisimman suuri pelkkä ajamisen ilo.

Vuodesta 2021 alkaen on tarjolla kahdeksan BMW:n plug-in-hybridia, jotka sopivat jokaiseen makuun ja tarpeeseen. BMW toimittaa laajan valikoiman PHEV (Plug-in-hybridiajoneuvoja) alkaen BMW 3-sarjasta aina 5-sarjaan ja 7-sarjaan asti.

Auton sähkö varastoidaan akkuun myöhempää käyttöä varten. Akkua voidaan ladata ajon aikana ajetun matkan mukaan ja pysähtymällä latausasemalle tai kotona erityislaitteilla.
BMW:llä on myös mahdollisuus pistokehybridiversioon katumaastureista, kuten X3:sta, X5:stä tai X7:stä. Kaikki mallit ovat samankaltaisia moottoreiden ja akkujen toiminnallisuuden ja kaksoiskäytön suhteen.

BMW PHEV Electric kantama

Kaikissa BMW:n pistokehybrideissä on erillinen sähkömoottori ja tavallinen polttomoottori. Polttomoottorissa on yleensä yli 50 litran bensiini- tai dieseltankki.

Sähkömoottorin avulla pelkällä sähköllä voi kulkea 25-50 kilometrin matkan. Vaikka tämä ei ehkä ole kovin vaikuttavaa, jos pysyt nopeudella 30 mailia tunnissa tai hitaammin, et tarvitse polttoainetta auton käyttämiseen.
Näissä hitaissa nopeuksissa tuhlaat yleensä eniten polttoainetta. Tämä auttaa tekemään sähköisestä BMW-hybridistä erittäin polttoainetehokkaan.

  Mikä on luotettavin BMW-malli?

Täyssähköisten BMW-ajoneuvojen, kuten i3:n, toimintasäde on 188 mailia, ja BMW on julkistanut myös BMW iX:n, jonka sähköinen toimintasäde on suunniteltu 370 mailia. Toistaiseksi meidän on kuitenkin pitäydyttävä olemassa olevissa malleissa, kuten BMW 330e:ssä tai 530e:ssä.

BMW Plug-in-hybridisähköakut

BMW:n sähköhybridiautojen akut eivät ole vaihdettavissa. Se tarkoittaa, että jos hankit pienemmän akun, et voi myöhemmin päivittää sitä suurempaan. Kaikkien BMW:n akkujen takuu on enintään 100 000 kilometriä tai kahdeksan vuotta. (Kumpi tahansa päättyy tai kuluu loppuun ensin).

Kuinka kauan BMW-hybridin lataaminen kestää?

Akun täyteen lataaminen kestää yleensä 3-5 tuntia, jos käytät BP Pulse -seinärasiaa. Voit ladata sen myös alle 40 minuutissa 50 kW:n pikalatausasemalla (DC). Löydät sellaisen useilta huoltoasemilta ja muista paikoista.

Tyypillisesti auton lataamiseen käytettävät kaapelit ja tekniikka muuttavat suuresti odotusaikaa. Esimerkiksi vaihtovirran (AC) lataaminen kestää paljon kauemmin kuin tasavirran (DC), joka on huomattavasti nopeampi.

BMW:n plug-in-hybridit lataavat akkujaan myös ajon aikana. Tätä prosessia kutsutaan sähköiseksi rekuperoinniksi. Tehokkain tapa ladata auto on tietenkin edelleen kotona tai latauspisteessä. Battery Control -tilan avulla voit kuitenkin ohjelmoida moottorin uudelleen toimimaan generaattorina.

BMW plug-in hybridin edut

Älykäs virranjako

Kaikissa BMW plug-in-hybrideissä on ennakoiva hybriditila, joka ennakoi ajo-olosuhteita, liikennettä ja reititystä. Laskelmien perusteella se valitsee optimaalisen voimanlähteen (sähkö, polttoaine tai yhdistelmä).
Voit tietysti saada myös täyden manuaalisen ohjauksen eDrive-painikkeella, joka sijaitsee ajoneuvon keskikonsolissa.

  Kuinka kauan BMW:t kestävät?

BMW:n pistokehybridit voivat säästää rahaa

Jos ajat paljon kaupunkiliikenteessä, BMW-hybridiajoneuvo johtaa lopulta polttoainekustannusten pienentämiseen. Vaikka hybridiajoneuvot ovat paljon kalliimpia kuin saman luokan tavallinen BMW, ne myös lisäävät mpg:tä huomattavasti. Joissakin osavaltioissa ja maissa vihreiden hybridi- tai sähköajoneuvojen käytöstä peritään jopa vähemmän omistusveroja.

Vähäiset päästöt

Sähköautojen ja pistokehybridiautojen päästöt ovat mahdollisimman alhaiset.

Suurempi toimintasäde

Polttomoottorin ja bensiinisäiliön sekä sähkömoottorin ja akkujen kaksinaisuus tarkoittaa, että auto voi kulkea suuremman matkan ilman latausta tai tankkausta kuin se normaalisti kulkisi, jos se toimisi pelkällä polttoaineella.

Yleisiä kysymyksiä

Onko BMW:n plug-in-hybridiautoihin saatavana M-urheiluversioita?

BMW tarjoaa kaikkiin plug-in-hybridiautoihin M-urheiluversioita. M-urheiluversio on BMW:n päivityspaketti, joka on saanut nimensä yhtiön moottoriurheiluosaston mukaan. Sitä ei pidä sekoittaa täysin eri autosarjaan – BMW:n M-sarjaan, johon kuuluvat M3, M5 ja M8.

Onko BMW:n pistokehybrideihin saatavana kantaman pidentäjiä?

Range Extenderit ovat laitteita, jotka ovat bensiinikäyttöinen generaattori, joka tuottaa sähköä. Toistaiseksi BMW:ltä voi ostaa range extenderin tässä vaiheessa vain i3-malliin. Sitä käytetään, kun ajoneuvon lataus on vähissä, ja sen avulla pääset lähimmälle latausasemalle.

Toimivatko BMW:n pistokehybridit eri tavoin eri olosuhteissa?

Tärkein ulkoinen tekijä litiumioniakun moitteettoman toiminnan kannalta on lämpötila. Jos lämpötila on liian kylmä, matkapuhelimen akun tapaan sen suorituskyky on yleensä rajoittunut. Tämä tarkoittaa sitä, että kylmemmissä lämpötiloissa et ehkä pääse yhtä pitkälle kuin normaalisti pelkällä sähköllä.

  Kumpi on turvallisempi - BMW vai Mercedes?

Mikä muu voi vaikuttaa pistokehybridi-BMW:n toimintasäteeseen?

On monia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa hybridi-BMW:n sähköiseen toimintasäteeseen. Ulkolämpötilan lisäksi myös ajotyylisi voi vaikuttaa autosi toimintasäteeseen. Muita tekijöitä, jotka voivat myös vaikuttaa pistokehybridibemarisi toimintasäteeseen, ovat tien pinnanmuodostus, auton kokonaiskuormitus ja se, lataatko jotain auton sisällä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z