Miten nollaan Mercedes-ilmastointijärjestelmän?

Kun Mercedes-Benzin moottorin tarkastusvalo syttyy, se on merkki siitä, että autossasi on ongelma. Yksi mahdollisista ongelmista voi olla ilmastointilaite, joka ei toimi kunnolla.

Mercedeksen ilmastoinnin nollaaminen on helppoa. Paina vain sulatus- ja ilmankiertopainikkeita samanaikaisesti. Mutta jos teet tämän ja ilmastointi ei vieläkään toimi kunnolla, sinun on ehkä tehtävä muita diagnoositestejä.

Ilmastointi on erittäin tärkeä erityisesti kesällä, jolloin matkustamo on erittäin kuuma ja voi olla sietämätön. Kun ilmastointilaitteesi puhaltaa jatkuvasti kuumaa ilmaa, sinun on suoritettava lepo. Yleensä tämä on yksinkertainen diagnoosi, jonka voit tehdä itse. Mutta jos se ei onnistu, sinun pitäisi käydä ammattitaitoisen mekaanikon luona.

Yksinkertainen nollaus

Useimmat ihmiset ryntäävät yleensä mekaanikon luo, kun moottorin tarkistusvalo osoittaa, että ilmastointilaitteessa on ongelma. Toisinaan kyseessä voi olla tilapäinen vika, jonka voit palauttaa tekemällä nollauksen auton kojelaudassa. Tässä on menettelytapa Mercedesin ilmastointilaitteen tai ilmastointilaitteen nollaamiseen:

Vaihe 1:

Mercedes-Benzin ilmastointilaitteen nollauksen suorittaminen aloitetaan asettamalla virta-avain virtalukkosylinteriin ja kääntämällä avain asentoon ”2”. Näin pitkälle sylinteri ei pääse ennen moottorin käynnistämistä.

Vaihe 2:

Etsi seuraavaksi autosi kojelaudasta kiertoilma- ja sulatusilmapainikkeet. Mercedeksen sulatuspainikkeessa on yleensä kolme sen läpi kulkevaa viivaa, kun taas kiertoilmapainike koostuu auton kuvasta, jossa on kaareva viiva.

Kun olet tunnistanut nämä kaksi painiketta, paina kiertoilma- ja sulatusilmapainikkeita samanaikaisesti ja pidä niitä painettuna. Pidä näitä kahta painiketta painettuna 5-10 sekuntia tai kunnes molempien painikkeiden LED-valot alkavat vilkkua.

  Mikä on paras Mercedes ensimmäiseksi autoksi?

Vaihe 3:

Odota vähintään 45 sekunnista minuuttiin, kunnes LED-valot lakkaavat vilkkumasta. Kun ne ovat lakanneet vilkkumasta, sammuta auto. Odota vielä 1 minuutti ja käynnistä moottori. Olet valmis ja voit nyt testata autosi ilmastoinnin.

Jos ongelma on ratkaistu, voit jatkaa ajosta nauttimista. Jos näin ei kuitenkaan ole, sinun kannattaa viedä autosi ammattimaiselle mekaanikolle lisätarkastusta varten, sillä ilmastointijärjestelmässä voi olla vakavampia ongelmia kuin oletitkaan.

Muita mahdollisia syitä, miksi ilmastointi ei toimi kunnolla.

Huono vaimennin

Jos ilmastointilaitteesi puhaltaa kuumaa ilmaa, sinun kannattaa tarkastaa auton vaimennin. Vaimennin vastaa matkustamoon menevästä ilmareitistä. Jos vaimennin on vaurioitunut, ilmastointi ei toimi oikein. Vie autosi mekaanikolle, joka tarkistaa tämän ongelman kehittyneellä diagnostiikka-anturityökalulla.

Tukkeutunut tai tukkeutunut lauhdutin.

Lauhduttimen tehtävänä on jäähdyttää kuuma kylmäaine takaisin heti, kun se on puristettu. Jos lauhdutin on siis tukkeutunut jonkinlaisesta roskasta tai liasta tiellä, se ei jäähdytä kylmäainetta tarvittavalla tavalla. Tämän seurauksena ajoneuvosi järjestelmä jatkaa toimintaansa ylikuumentuneella kylmäaineella.

Kylmäaineen vuotaminen

Tämä on yksi suurimmista syistä, miksi ilmastointilaitteesi ei ehkä toimi. Kylmäainevuoto voi tulla mistä tahansa, mutta ne ovat yleisiä ilmastointilaitteen letkuliitännöissä. Vie autosi korjaamoon, jotta he voivat tiivistää vuodon ja estää sitä vaikuttamasta ilmastointilaitteesi toimintaan.

Huono kompressori

Kompressori on yksi ilmastointijärjestelmän tärkeimmistä osista. Se pitää ilmastointilaitteen toiminnassa koko ajan, sillä sen ansiosta kylmäaine kiertää järjestelmässä. Kompressori menee huonoon kuntoon käytön puutteen vuoksi. Sinun pitäisi siis käyttää ilmastointilaitettasi, jotta kompressorin kaltaiset osat eivät pilaantuisi.

  Miksi Mercedes on niin raskas?

Muut vaihtoehdot

Muita mahdollisia syitä ilmastointilaitteen vikaantumiseen ovat rikkoutunut lauhdutin, sähköongelmat ja huonot jäähdytyspuhaltimet. Varaa vähintään 300 dollaria, jos käyt mekaanikolla Mercedes-autosi huonon ilmastointilaitteen takia.

Usein kysytyt kysymykset auton ilmastoinnista

Mitkä ovat yleisiä ilmastointilaitteen ongelmia?

Toimiva ilmastointi on ratkaisevan tärkeää viileän ympäristön takaamiseksi auton sisällä. Viallinen ilmastointi voi aiheuttaa jonkin seuraavista ongelmista:

  • Ilmastointi puhaltaa lämmintä ilmaa
  • Ilmastointilaite puhaltaa kuumaa ilmaa
  • ilmastointikompressori ei kytkeydy
  • Kompressorit kytkeytyvät nopeasti päälle/pois päältä
  • Ilmastointijärjestelmässä ei ole painetta tai kylmäaineen määrä on alhainen.

Miten ilmastointilaite toimii?

Ilmastointilaite toimii muuttamalla kylmäainetta kaasusta nesteeksi kompressorin avulla. Kun se kulkee lauhduttimen läpi, raitis ilma virtaa lauhduttimen kautta. Näin päästään eroon lämmöstä, joka muodostuu korkeapaineen muuttuessa kaasusta nesteeksi.
Seuraavaksi se kulkee paisuntaventtiilin läpi, jossa se palaa kaasuksi. Haihduttimen kautta puhaltava raitis ilma syrjäyttää lämmön, ja autoon puhalletaan viileää ilmaa. Näin matkustamon sisäilma viilenee, ja prosessi jatkuu joka kerta, kun kytket ilmastointilaitteen päälle.

Kuluttaako ilmastointilaitteen kytkeminen päälle paljon polttoainetta?

Se, millä nopeuksilla ajat autollasi. Jos ajat Benzilläsi moottoritienopeutta ja pidät ikkunat kiinni, polttoainetta kuluu vähemmän. Mutta jos jätät ikkunat auki, ne lisäävät aerodynaamista vastusta, jolloin auton moottori joutuu työskentelemään kovemmin ja polttamaan enemmän polttoainetta.

Miksi Mercedes-Benzin ilmastointi toimii, mutta ei jäähdytä matkustamoa?

Jos ilmastointilaitteesi toimii hyvin, mutta ei laske auton sisälämpötilaa, sinun on ehkä täytettävä kylmäaineesi. Kylmäaineen uudelleentäytön lisäksi ilmastointilaitteessasi voi olla kylmäainevuoto, joka estää ilmastointilaitetta toimimasta optimaalisesti. Toinen ongelma voi olla puhallinmoottorin vika.

  Parhaat auton ilmanraikastimet Mercedesille

Säästä aikaa ja rahaa korjaamalla se itse.

Mercedes-Benzin ilmastoinnin palauttamisen ei pitäisi olla ongelma. Tämän vaiheittaisen oppaan avulla Mercedes-ilmastointilaitteesi nollaamisesta voit säästää rahaa, jonka olisit voinut käyttää mekaanikolla. Jos nollaus ei palauta autosi ilmastointilaitetta, sinun kannattaa käydä ammattitaitoisen mekaanikon luona.
Kaiken kaikkiaan tämä on helppo korjaus, joka kannattaa hoitaa helposti. Autosi ilmastointilaitteen korjaaminen maksaa keskimäärin noin 230 dollaria. Kun korjaat ongelman itse, säästät lopulta yli 170 dollaria, riippuen siitä, mitä sinun on ostettava.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z