Parhaat maasturit pitkille kuljettajille

Maasturin valitseminen päivittäiseksi kuljettajaksi on aina hyvä ajatus. Maasturin tarjoama hallitseva asema sekä ajoneuvon lisääntynyt sisätila ja yleinen suorituskyky ovat nykyään halutuimpia auton ominaisuuksia.

Jos olet pitkä kuljettaja, kompakti SUV-crossover ei ehkä ole täydellinen, jos aiot kuljettaa säännöllisesti useita isompia aikuisia. Mutta esimerkiksi Volkswagen Tiguan, Toyota Highlander tai Hyundai Santa Fe tarjoavat runsaasti tilaa etumatkustajille.

Jos valitset keskikokoisen katumaasturin, kokosi ja sisätilasi kasvavat huomattavasti. Maasturit, kuten BMW X5, Nissan Pathfinder, Ford Edge ja Hyundai Palisade, ovat enemmän kuin riittäviä pitkille kuljettajille.

Jos valitset täysikokoisen katumaasturin, kuten Ford Expeditionin, Chevy Tahoen, BMW X7:n tai Mercedes GLS:n, voit nauttia valtavasta lasti- ja matkustajatilasta jopa 7 matkustajalle.

Kompaktit crossover-maasturit pitkille ihmisille

Kuten aiemmin mainittiin, kompakti crossover-maasturi saattaa olla joukon pienin katumaasturi, mutta kaikki uudemmat crossover-maasturit ovat riittävän tilavia pitkille ihmisille. Jos olet yli 180 cm pitkä ja etsit maasturia, joka kuljettaa sinut ja pitkät ystäväsi mukavasti, valitse tilava keskikokoinen tai täysikokoinen maasturi.

Jotain uuden Volkswagen Tiguanin kaltaista pidetään usein täydellisenä monikäyttöautona. Tämä johtuu siitä, että pienikokoinen katumaasturi tarjoaa suurimman osan suurempiin katumaastureihin liittyvistä ominaisuuksista, mutta ne eivät maksa yhtä paljon. Tästä huolimatta Tiguan tarjoaa 41,3 tuuman pääntilan kuljettajalle ja 41,5 tuuman jalkatilan kuljettajalle.

Toyota Highlander on uskomattoman suosittu pieni katumaasturi, ja hyvästä syystä, sillä Toyota tarjoaa luokkansa johtavaa luotettavuutta kilpailukykyiseen hintaan. Highlander tarjoaa lähes 40 tuumaa kuljettajan pääntilaa ja 42 tuumaa kuljettajan jalkatilaa.

  Parhaat coupet pitkille kuljettajille

Hyundai Santa Fe tarjoaa luokkansa johtavat sisätilat kohtuulliseen hintaan. On syytä mainita, että BMW:n, Audin, Land Roverin ja Mercedeksen kaltaiset merkit valmistavat parempia kompakteja katumaastureita, mutta niissä on puutteita tilassa verrattuna Santa Fen 42,6 tuuman kuljettajan pääntilaan ja 41,2 tuuman kuljettajan jalkatilaan.

Keskikokoiset katumaasturit pitkille ihmisille

Keskikokoinen katumaasturi on luultavasti täydellisen kokoinen maasturi, jos et aio kuljettaa yli viittä matkustajaa. Ne ovat tarpeeksi suuria tarjotakseen todellisen maasturikokemuksen, mutta ne eivät ole kolossaalisia kuten täysikokoiset maasturit, mikä saattaa olla ongelma joillekin ihmisille.

Jos olet pitkä, mikä tahansa keskikokoinen katumaasturi luultavasti kelpaa, mutta uusi BMW X5 on todennäköisesti joukon premium-luokkaa. X5:ssä on 41 tuumaa kuljettajan pääntilaa ja noin 41,5 tuumaa jalkatilaa. Vaikka Bimmer ei tarjoa luokkansa johtavaa sisätilaa, se tarjoaa kuitenkin luokkansa johtavaa mukavuutta ja ylellisyyttä.

Ford Edgen kaltaiset katumaasturit pyrkivät tarjoamaan luokkansa johtavan pääntilan ja jalkatilan: 40,2 tuumaa pääntilaa ja 42,6 tuumaa jalkatilaa. Nissan Pathfinder onnistuu siinä vielä vaikuttavammalla 42 tuuman sekä kuljettajan pääntilalla että kuljettajan jalkatilalla.

Tilavin keskikokoinen katumaasturi on kuitenkin Hyundai Palisade 39,3 tuuman kuljettajan pääntilalla ja 44,1 tuuman kuljettajan jalkatilalla. Mutta keskikokoisen katumaasturin ostamisessa on vaikea tehdä virhettä, jos haluat tilaa ja mukavuutta, tämä tarkoittaa, että 99 % keskikokoisista katumaastureista on enemmän kuin runsaasti tilavia.

  Mikä on paras maasturi lyhyelle henkilölle?

Pitkille ihmisille tarkoitetut täysikokoiset katumaasturit

Jos valitset täysikokoisen lippulaivamaasturin, sinulta ei tule puuttumaan tilaa lainkaan. Täysikokoiset katumaasturit ovat todellakin paras vaihtoehto, jos haluat mahdollisimman paljon tilaa jopa 7 matkustajalle. Täysikokoiset katumaasturit maksavat eniten, mutta tunnet itsesi tien kuninkaaksi, ja tämä oikeuttaa helposti hinnan.

Jos valitset Chevy Suburbanin/Chevy Tahoen, kuljettajan pääntilaa on 42,3 tuumaa ja jalkatilaa 44,5 tuumaa, mikä on luokkansa johtavaa täysikokoisten katumaastureiden segmentissä. Ford Expedition tarjoaa 42 tuumaa kuljettajan pääntilaa ja 43,9 tuumaa kuljettajan jalkatilaa, jotka ovat enemmän kuin riittävät.

Esimerkiksi Mercedes GLS tarjoaa 39,4 tuumaa kuljettajan pääntilaa ja 40,3 tuumaa kuljettajan jalkatilaa. BMW X7 tarjoaa 42 tuumaa kuljettajan pääntilaa ja 39,8 tuumaa kuljettajan jalkatilaa. Eurooppalaiset katumaasturit ovat yleensä pienempiä, mutta ne ovat myös enemmän kuin riittäviä useimmille ihmisille.

UKK-osio

Pitäisikö minun ostaa keskikokoinen vai täysikokoinen katumaasturi, jos olen pitkä?

Useimmissa tapauksissa sekä keskikokoiset että täysikokoiset katumaasturit tarjoavat runsaasti tilaa pitemmille kuljettajille. Jos aiot kuljettaa säännöllisesti yli 5 matkustajaa, valitse täysikokoinen 7-paikkainen katumaasturi. Jos aiot ajaa pääasiassa yksin, valitse keskikokoinen katumaasturi.

Mikä tahansa näistä kelpaa, koska molemmat segmentit on suunniteltu suurempien henkilöiden kuljettamiseen. Tuskin huomaat eroa, jos et ole vähintään 180 cm pitkä. Voit aina laskea istuimia alas ja työntää istuimet kokonaan taakse, jos et silti mahdu, valitse Hyundai Sonata.

  Missä ajoneuvossa on hiljaisin matkustamo?

Ovatko täysikokoiset katumaasturit parempia kuin pienet tai keskikokoiset katumaasturit?

Ei välttämättä, suurin osa myydyistä katumaastureista on kompakteja tai keskikokoisia, vain pienempi osa katumaastureista on täysikokoisia. Täysikokoiset katumaasturit ovat suurempia, kalliimpia, polttoainetehottomampia, vaikeampia nähdä ulos ja vaativampia navigoida ahtaammilla kaupunkikaduilla.

Kaikki nämä tarjoavat samanlaisia ominaisuuksia ja mukavuuksia, ja useimmissa tapauksissa täysikokoinen katumaasturi on vain suurempi. Jotkin täysikokoiset katumaasturit, kuten Maybach GLS, ovat kuitenkin todellakin parempia kuin Mercedes GLE:n huippumalli. Mutta GLE itsessään on jo hämmästyttävä katumaasturi.

Onko sedan tilavampi kuin SUV?

Vastoin yleistä uskomusta jotkut sedanit ovat todellakin tilavampia kuin jotkut maasturit. Nissan Altiman tai Hyundai Sonatan kaltaiset autot tarjoavat yli 45 tuuman jalkatilan kuljettajalle, mikä on enemmän kuin useimmissa katumaastureissa.

Tämä vain vahvistaa entisestään sitä, että lähes kaikki autosegmentit pystyvät enemmän kuin hyvin majoittamaan suurempia henkilöitä. Pienempiä viistoperäisiä autoja on syytä välttää, sillä vaikka ne saattavat olla riittävän tilavia, tämä edellyttää yleensä sitä, että joudut ryöstämään suuren osan takaistuintilasta.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z