Mitkä Volvo XC60 -vuodet kannattaa välttää

Volvo XC60

Volvo XC60 on kompakti premium-luokan katumaasturi, joka esiteltiin ensimmäisen kerran mallivuonna 2008 ja jota on sen jälkeen uudistettu vain kerran vuonna 2017. Se sijoittuu pienimmän XC40 SUV:n ja suuren XC90 SUV:n väliin ja kilpailee Audi Q5:n, BMW X3:n, Mercedes GLC:n ja Porsche Macanin kaltaisten mallien kanssa.

Näin suuressa seurassa on vaikea tulla huomatuksi, minkä vuoksi Volvo teki kaikkensa suunnitellessaan XC60:n uudelleen vuonna 2017. Pian näemme upouuden XC60:n, jonka pitäisi nostaa rimaa entisestään, kun puhutaan kompaktista ruotsalaisesta katumaasturista. Jos olet ostamassa käytettyä XC60:tä, muista lukea tämä artikkeli, jossa kerromme, mitä Volvo XC60 -vuosia kannattaa välttää ja miksi.

Aluksi vuoden 2009 Volvo XC60 -mallia on syytä välttää muutamasta syystä. Se on nyt melko vanha auto, ja siitä puuttuu suurin osa nykyaikaisista katumaastureista. Vuoden 2015 Volvo XC60 näyttää olevan yksi kaikkien aikojen huonoimmista XC60-mallivuosista useiden luotettavuusvalitusten osalta, kun taas vuoden 2019 XC60 ei ole paljon parempi.

On syytä mainita, että näitä mallivuosia ei kannata jättää kokonaan huomiotta, vaan kiinnittää erityistä huomiota niitä ostaessa. Nämä voivat olla myös hyviä käytettyjä autoja, mutta vain jos olet täysin varma, että autot on huollettu asianmukaisesti ja jos hinta on kohdallaan. Jos haluat tietää lisää erityiskysymyksistä, lue eteenpäin!

2009 Volvo XC60

Vuoden 2009 Volvo XC60 on nyt melkein 15 vuotta vanha, mikä tarkoittaa, että se on menettänyt nopeasti arvonsa, ja sen voi nyt saada hyvin edullisesti. Vuoden 2009 XC60:n yleisimpiin ongelmiin kuuluvat vaihteisto-ongelmat, kuten epätasainen vaihtaminen, luistaminen tai epäröinti, joiden ratkaiseminen voi joskus vaatia koko vaihteiston vaihtamista.

  Mikä Volvo on nelivetoinen?

Sähköongelmat ovat myös tunnettuja vuoden 2009 XC60:ssä, ja niihin kuuluu ongelmia elektronisen keskusmoduulin kanssa, joka ohjaa monia ominaisuuksia ympäri autoa, kuten infotainment-järjestelmää, valoja, lisävarusteita, virtalukkoja, sähköisiä istuimia ja sähköisiä ikkunoita.

Kuluneet ohjausvarret ja jousitusholkit aiheuttavat varmasti narisevia ääniä, kun ajetaan kuoppia pitkin, kun taas öljyvuodot voivat viedä moottorista öljyä ja aiheuttaa mahdollisesti valtavia korjauskustannuksia. Myös vialliset ohjauskomponentit voivat olla ongelma, joten näitä järjestelmiä tarkastettaessa on syytä olla erityisen huolellinen.

2015 Volvo XC60

Vuoden 2015 Volvo XC60:llä on ollut melko paljon aikaa rakentaa aikaisemman vuoden 2009 mallin pohjalta, mutta näyttää siltä, että vuoden 2015 XC60 ei ole yhtään parempi luotettavuuden suhteen. ECM:n sähköiset ongelmat, jotka voivat aiheuttaa häiriöitä, ja erilaiset ohjelmisto-ongelmat koko autossa näyttävät olevan edelleen läsnä.

Yksi vuoden 2015 XC60:n erityispiirteistä on jarrujen tilanne, joka voi vinkua tai päästää narskuvia ääniä, joita seuraa ennenaikainen jarrupalojen kuluminen. Jos tunnet epäjohdonmukaisuuksia jarrutuksen aikana testatessasi 2015 XC60:tä, muista, että jarrut voivat olla kuluneet, mikä tarkoittaa, että ne on vaihdettava pian.

Vuoden 2015 XC60:stä on raportoitu myös polttoainejärjestelmän ongelmia, kuten polttoainevuotoja ja lisääntynyttä polttoaineen hajua ajoneuvossa. Nämä voivat aiheuttaa vakavan turvallisuusriskin, ja kokeneen mekaanikon olisi puututtava niihin pikaisesti.

2019 Volvo XC60

Volvo XC60 2019 edustaa kiistatta Volvo XC60:n 2. sukupolven ongelmallisinta mallivuotta, joka oli pakko sisällyttää tähän luetteloon. Vuoden 2019 XC60:n ohjelmistohäiriöt ja sähköiset vikoja ovat erilaisia ja kehittyvät lähinnä infotainmentin ja lisävarusteiden ympärille, mutta ovat silti hyvin läsnä.

  Mikä Volvon katumaasturi on suurin?

Pahimmat ongelmat, joita vuoden 2019 XC60:n kanssa voi kuitenkin kohdata, ovat karkea tyhjäkäynti, tehon menetys ja moottorin sammuminen. Nämä ongelmat voivat johtua viallisista antureista, polttoaineen jakelujärjestelmän ongelmista tai vakavammista ongelmista joissakin moottorin sisäosissa.

Myös jousitusalueen kolinaa ja narisevia ääniä on raportoitu useita kertoja, kun taas joitakin sisätilojen rakentamisen laatuun liittyviä ongelmia, kuten verhoilun irtoaminen, tuulen äänet suuremmissa nopeuksissa tai maalin laatu, on myös mainittu.

Nämä ovat Volvo XC60:n ongelmat ja ongelmat.

FAQ-osio

Mitkä Volvo XC60 -vuodet kannattaa ostaa?

Kannattaa ostaa XC60:n vuosimalli, jota on huollettu asianmukaisesti, joka on hyvässä kunnossa, jolla ei ole ajettu liikaa kilometrejä, ja jos hinta on sopiva. Ajatuksena on, että kaikki XC60:n vuosimallit voi ostaa ja niistä voi nauttia menestyksekkäästi, mutta on totta, että jotkut vuosimallit ovat todellakin parempia kuin toiset.

Vuoden 2020 XC60 ja vuoden 2022 XC60 ovat saaneet vähiten valituksia, ja ne ovat todennäköisesti parhaita, mutta myös XC60 vuosimallia 2017/2018 on syytä harkita, koska se tarjoaa valtavan harppauksen edistymisessä, sillä nämä ovat XC60:n 2. sukupolven kaksi ensimmäistä mallivuotta.

Onko Volvo XC60 ylellinen katumaasturi?

Kyllä, Volvo XC60:tä pidetään luksusmaasturina, koska se on ehdottomasti sellainen. Se kilpailee keskikokoisten luksus-SUV:ien segmentissä ja tarjoaa yhdistelmän korkealuokkaisia ominaisuuksia, kehittynyttä teknologiaa ja laadukkaita materiaaleja. Volvo on tunnettu siitä, että se painottaa turvallisuutta, ja XC60 sisältää tyypillisesti useita edistyksellisiä turvajärjestelmiä ja kuljettajaa avustavia ominaisuuksia.

  Volvo XC40 ongelmat

XC60:n sisätilat ovat hyvin varustellut, ja niissä on ensiluokkaisia materiaaleja, mukavat istuimet ja hienostunut muotoilu. Se tarjoaa tilavan matkustamon, jossa on runsaasti tavaratilaa, joten se sopii sekä päivittäiseen työmatkaliikenteeseen että pidemmille matkoille. Ajoneuvossa on myös edistyksellisiä infotainment-järjestelmiä, liitettävyysvaihtoehtoja ja kuljettajan mukavuusominaisuuksia, jotka kaikki tekevät siitä luksusmaasturin.

Onko Volvo XC60 paras Volvo SUV?

Volvo XC60 edustaa isomman XC90:n ja pienemmän XC40:n välimaastoa, mikä tarkoittaa, että se hoitaa tilankäytön paremmin kuin molemmat. Jos tarvitset seitsenpaikkaisen, XC60 on poissa laskuista, mutta jos et tarvitse, on järkevää valita XC60 XC90:n sijaan, koska se on paljon hallittavampi, mutta yhtä lailla silmää miellyttävä.

XC40 on liian pieni useimmille todellisille SUV:n ystäville, joten se on poissa laskuista. Todellisuudessa XC60 saattaa yhtä hyvin olla paras Volvo SUV, jonka voi todella ostaa ja jonka kanssa voi elää, koska se on halvempi ostaa kuin XC60, mutta se ei ole missään nimessä pieni.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z