Onko BMW 420d hyvä auto?

BMW 420d

BMW 420d on yksi BMW 4-sarjan hienoimmista autoista. Se on mukava päivitys 3-sarjasta ja kestää pidempään kuin bensiinikäyttöiset kollegansa. Mutta onko BMW 420d hyvä auto?

BMW 420d on hyvä auto, jos haluat pienikokoisen, ylellisen, mukavan ja hauskasti ajettavan luksusauton. Toisaalta se ei ole hyvä auto, jos haluat vähän huoltoa vaativan, polttoainetaloudellisen ja luotettavan pikkuauton.

BMW 420d:n historia

BMW 420d on BMW:n vuodesta 2013 valmistama kompakti edustusauto. 4-sarja muodostui, kun BMW irrotti 3- sarjan 2-oviset mallit omaksi sarjakseen. Tämän seurauksena 4-sarjassa on 2-ovisia coupéja, 2-ovisia avoautoja ja 5-ovisia liftback- tai fastback-malleja (Gran Coupe).

Se on tällä hetkellä toisessa sukupolvessa, ja ensimmäisessä sukupolvessa oli turboahdettuja 3-sarjan, 4-sarjan ja 6-sarjan bensiini- ja dieselmoottoreita. Toiseen sukupolveen lisättiin pistokehybridi. Lisäksi on tärkeää huomata, että BMW 4-sarjan ensimmäistä sukupolvea kutsuttiin nimellä M4.

BMW 420d:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW 420d saattaa olla samassa luokassa BMW 3-sarjan kanssa, mutta se näyttää näyttävämmältä. Kiitos sen takana olevan matalan kattolinjan, joka antaa sille urheilullisen ilmeen. Hienon ulkomuodon lisäksi myös sisätilat näyttävät mukavilta, ja niissä on useita samankaltaisia ominaisuuksia kuin BMW 3-sarjassa.

Koska BMW 420d:tä on saatavana eri korimallit, jotkin mallit ovat pidempiä kuin toiset. Tästä huolimatta akseliväli vaihtelee 2610 mm:stä 2810 mm:iin, pituus on 4638 mm, korkeus 1377 mm:stä 1389 mm:iin ja leveys 1825 mm.

  Onko Tesla parempi kuin BMW?

Suorituskyky

Suorituskyvyltään BMW 420d on parempi kuin useimmat kilpailijansa. Se on varustettu nelosrivimoottorilla, joka tuottaa jopa 190 hv ja 295 lb-ft vääntöä. Tämän auton huippunopeus on 150 km/h, ja se kiihtyy 0-100 km/h vain 7,3 sekunnissa.

Mukavuus ja tavaratila

BMW 420d saattaa näyttää näyttävämmältä kuin BMW 3-sarja, mutta sen on täytynyt uhrata hieman tilaa ylimääräisen kauneuden vuoksi. 4-sarjan sisätilat ovat pienemmät kuin 3-sarjan, varsinkin takaistuimilla, joissa 4-sarjan kattolinja on alempana kuin 3-sarjassa.
Sisätilojen materiaalit, kojelaudan sijoittelu ja tärkeimmät hallintalaitteet ovat kuitenkin samankaltaiset. Lisäksi tavaratila on 4-sarjassa vähemmän runsas kuin 3-sarjassa.

Polttoainetehokkuus

Vaikka BMW 420d ei ole yhtä polttoainetehokas kuin useimmat kilpailijansa, se suoriutuu tässä luokassa hyvin. Tämän auton keskimääräinen polttoainetaloudellisuus on 42,8 mpg (noin 6 senttiä/maili) ja 48,7 mpg (noin 6 senttiä/maili) välillä. Tämä on kohtuullista, koska kyseessä on suorituskykyinen auto. Mutta jos haluat tehokkaamman kompaktin luksusauton, kannattaa harkita Lexus RC:n tai Infiniti Q60:n katsomista.

Turvallisuus

BMW valmistaa joitakin markkinoiden turvallisimmista autoista. BMW 420d ei ole poikkeus, sillä se on täynnä runsaasti turvallisuusominaisuuksia. Joitakin huipputurvallisuusominaisuuksia ovat muun muassa aktiivinen kuolleen kulman tunnistus, automaattiset kaukovalot, nopeusrajoitustieto, sadetunnistimella toimivat pyyhkimet, pysäköintianturit edessä ja takana, kaistavahti ja etutörmäysvaroitin.

Lisäksi autossa on vakaus- ja luistonestojärjestelmä, rengaspaineiden valvontajärjestelmä, mukautuva vakionopeudensäädin ja peruutuskamera.

  Paras BMW-moottoriöljy

Hinta

Hinnan osalta BMW 420d on kalliimpi kuin useimmat kilpailijansa. Sen lähtöhinta on noin 49 300 dollaria. Huomaa, että joidenkin lisävarusteiden hinnat voivat nousta jopa 69 000 dollariin. Jotkut sen kilpailijoista, kuten Mercedes-Benz C-luokka, maksavat vain 48 100 dollaria, Audi A5 maksaa 46 600 dollaria ja Genesis G70 41 000 dollaria.

BMW 420d on siis hieman kalliimpi kuin useimmat sen kilpailijat. Omistajat saavat kuitenkin hienostuneempia ominaisuuksia, ja se toimii paljon paremmin kuin useimmat kilpailijansa.

FAQ

Onko BMW 420d ostamisen arvoinen?

Kyllä, BMW 420d kannattaa ostaa, jos etsit ylellistä, suorituskykyistä, edistyksellistä ja turvallista pikkuautoa. Sitä vastoin se ei ole ihanteellinen, jos etsit polttoainetehokasta, vähän huoltoa vaativaa ja edullista autoa. Kaiken kaikkiaan se on silti hieno auto, jossa on paljon kiehtovia ominaisuuksia.

Mitkä ovat BMW 420d:n yleiset ongelmat?

BMW 420d on erinomainen ja suorituskykyinen kompakti luksusauto. Siinä on kuitenkin myös useita ongelmia, jotka kiinnostuneiden ostajien pitäisi tietää. Joitakin näistä ongelmista ovat tukkeutuneet EGR-venttiilit, vialliset EGR-jäähdyttimet, moottorin ennenaikainen kampiakselivika, EGR-järjestelmän vuodot ja automaattivaihteiston ongelmat.

Onko BMW 420d hyvä päivittäinen kuljettaja?

BMW 420d on loistava päivittäinen kuljettaja. Tämä johtuu siitä, että se on hauska ajaa ja mukava. Lisäksi siinä on runsaasti tavaratilaa, ja sen kompakti rakenne tekee liikenteessä ajamisesta ja pysäköinnistä julkisiin pysäköintialueisiin helppoa. Tämän auton käyttäminen on kuitenkin melko kallista valtavirta-autoihin verrattuna.

  Aiways vs BMW - kumpi on parempi?

Kuinka nopea BMW on

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z