Onko BMW X4 hyvä auto?

Onko BMW X4 hyvä auto?

BMW X4 on yksi markkinoiden poikkeuksellisimmista urheilullisista coupeista. Vaikka BMW X6 on paljon kehittyneempi ja tyylikkäämpi kuin X4, ero ei ole valtava. Mutta onko BMW X4 hyvä auto?

Kyllä, BMW X4 on yksi markkinoiden hienoimmista kompakteista luksusmaastureista. Toisin kuin BMW X6 ja Mercedes-Benz GLE-Coupe, tämä laite on edullisempi, mutta yhtä lailla tyylikäs, tehokas ja edistyksellinen. Se myös kulkee hyvin ja siinä on herkästi reagoiva ohjauspyörä.

BMW X4 on kuitenkin melko kallis, tehottomampi ja vähemmän luotettava kuin useimmat kilpailijansa. Lisäksi siinä on muutamia ongelmia, jotka käyttäjien on hyvä tietää, ennen kuin he roiskivat rahansa tähän ihastuttavaan sporttiseen coupeen. Asianmukaisella hoidolla ja kunnossapidolla käyttäjillä pitäisi kuitenkin olla vähemmän huolenaiheita.

BMW X4:n historia

BMW X4 on BMW:n valmistama kompakti ylellinen crossover-maasturi. Se on ollut tuotannossa vuodesta 2014 tähän päivään asti. Sitä paitsi BMW markkinoi tätä autoa urheilullisena coupe-autona, joka on BMW:n toinen malli, jota markkinoidaan sellaisena, tietenkin ensimmäisen urheilullisen coupe-auton, BMW X6:n jälkeen.

BMW X4:n kattolinja on tavanomaisen kaksiovisen coupén kaltainen, mikä antaa sille urheilullisen ja tyylikkään ulkonäön. Kun X6:aa pidetään yleisesti X5:n coupe-versiona, X4:ää pidetään X3:n coupe-versiona. Lisäksi siinä on viisi ovea ja AWD-järjestelmä.

BMW X4:n ominaisuudet

Ulkonäkö

Ulkonäön osalta BMW X4 on yksi markkinoiden tyylikkäimmistä ja tyylikkäimmistä sport activity coupeista. Sen kalteva kattolinja saa sen näyttämään urheilulliselta, ja siinä on myös klassinen sisustus ja matkustamo. Vaikka X4 on pienempi kuin BMW X3, se näyttää houkuttelevammalta ja ylellisemmältä.

  BMW Z4 VS Porsche Boxster - kumpi on parempi?

Suorituskyky

BMW X4:stä on saatavana kaksi varustevaihtoehtoa: BMW X4 M40i ja X4 XDrive30i. Jälkimmäinen on perusmalli, ja siinä on 2,0-litrainen nelisylinterinen turbomoottori, joka tuottaa jopa 248 hv ja 258 lb-ft vääntöä.

Sitä vastoin BMW X4 M40i, joka on suorituskykyinen versio, on varustettu tehokkaalla 3,0-litraisella kuusisylinterisellä turbomoottorilla, joka tuottaa enimmillään 382 hv ja 365 lb-ft vääntöä. Tämän moottorin huippunopeus on 155 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 4,2 sekunnissa.

Mukavuus ja tavaratila

BMW X4:ssä on laadukas sisustus, jossa on huippuluokan ominaisuuksia ja tekniikkaa. Siinä on tilaa jopa viidelle henkilölle, mutta se ei ole yhtä tilava kuin X4, koska kattolinja on kalteva. Kalteva kattolinja syö hieman pääntilaa, mikä tekee pidemmille ihmisille hieman epämukavaksi. Myöskään takimmainen jalkatila ei vastaa BMW X3:n jalkatilaa.

Tavaratilan osalta BMW X4 on edelleen puutteellinen. Vaikka tavaratila on hyvä, X3 tarjoaa silti enemmän tilaa. Tavaratilassa on tilaa yhteensä 19 kuutiometriä, mutta tämä kasvaa 51 kuutiometriin, kun takaistuimet on taitettu kokoon.

Polttoainetehokkuus

Useimmissa luksus-BMW:ssä on hyvä polttoainetehokkuus. BMW X4 on kuitenkin vähemmän tehokas kuin useimmat kilpailijansa. Tämä johtuu siitä, että sen EPA-luokitus on 21 mpg kaupungissa, 26 mpg maantiellä ja 23 mpg yhdistettynä. Tämä on hieman alhaisempi kuin useimmilla sen kilpailijoilla Audilla ja Mercedeksellä.

  BMW M6 Luotettavuus

Hinta

Yksi asia, joka estää useimpia hankkimasta BMW X4 M40i:tä, on sen alkuperäinen hinta. Noin 52 800 dollarin lähtöhinnallaan BMW X4 ei ole tavallinen tai aloitteleva kompaktimaasturi. Jotkut sen kilpailijoista, kuten Volvo XC60 ja Genesis GV70, ovat paljon halvempia.

FAQ

Kannattaako BMW X4:ään investoida?

Se riippuu siitä, mitä etsit. Jos haluat ylellisen, suorituskykyisen, mukavan ja edistyksellisen urheilullisen coupén, tämä on hyvä auto, johon kannattaa sijoittaa. Jos kuitenkin haluat luotettavan, polttoainetaloudellisen ja tilavan urheilullisen coupén, kannattaa katsoa muualle. Se on myös melko kallis verrattuna kilpailijoihinsa.

Mitkä ovat BMW X4:n yleiset ongelmat?

Jos sinulla on halu investoida BMW X4:ään, on tärkeää tietää joitakin yleisiä ongelmia, joita kohtaat matkan varrella. Joitakin yleisiä ongelmia, joista BMW X4:n käyttäjät ovat aiemmin raportoineet, ovat muun muassa turvatyynyjen toimintahäiriöt, turbon hukkaportti, hiukkassuodattimen tukkeutuminen, pyörän hallinnan menetys, moottorin käynnistymishäiriöt ja turvavyön lukituksen tunnistuksen viallinen toiminta.

Kuinka nopea BMW X4 on?

BMW X4 M40i on varustettu 3,0-litraisella rivimoottorilla, joka tuottaa maksimissaan 382 hv ja 369 lb-ft vääntöä. Tämän tehokkaan turbomoottorin maksiminopeus on myös 155 km/h, ja se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 4,2 sekunnissa.

Säilyttääkö BMW X4 jälleenmyyntiarvonsa?

Ei, BMW X4 ei pidä jälleenmyyntiarvoaan hyvin. Tämä on normaalia useimmille luksusautoille. Viiden vuoden omistusajan jälkeen BMW X5:n arvonalennuksen arvioidaan olevan 52 %, minkä vuoksi se saatetaan myydä noin 29 200 dollarilla MSRP:stä. Huomaa, että uuden BMW X4:n hinta on noin 52 800 dollaria ilman lisävarusteita.

  BMW VS Corvette luotettavuus - kumpi on parempi?

Mikä on BMW X4:n korkea ajokilometrimäärä?

BMW X4:n korkea ajokilometrimäärä on 100 000 mailia. Tämä johtuu siitä, että BMW X4 on huippuluokan luksusauto, jossa on paljon kalliita osia ja edistyksellistä tekniikkaa. Mitä enemmän kilometrejä autoon kertyy, sitä todennäköisemmin asiat menevät pieleen. Jos siis haluat ostaa käytetyn BMW X4:n, kannattaa harkita autoa, jonka ajokilometrejä on enintään 100 000, jotta vältyt monilta ongelmilta.

Loppupäätelmät

BMW X4 on tyylikäs, tilava, edistyksellinen ja suorituskykyinen sport activity coupe. Lisäksi se on nopea ja siinä on hienostunutta tekniikkaa. Tästä huolimatta tässä autossa on muutamia ongelmia, mutta useimmat niistä voidaan välttää pitämällä autosta hyvää huolta. Käyttäjien tulisi siis noudattaa BMW:n määräaikaishuoltoja auton pitkäikäisyyden varmistamiseksi.

Lisäksi auto on hieman kallis, vähemmän luotettava ja kallis ylläpitää. Kaiken kaikkiaan se on mukava ajokki henkilölle, joka on valmis käyttämään rahaa nauttiakseen ylellisestä ja suorituskykyisestä sport activity coupesta yhdeltä luksusautojen huippumerkistä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z