Onko BMW ix hyvä auto?

Onko BMW ix hyvä auto?

BMW IX antaa muille huippuluokan EV-maastureille, kuten Tesla Model X:lle, Mercedes EQC:lle, Audi e-Tronille ja Jaguar I-Pacelle kyytiä. Tämä auto on erinomainen, sillä se tarjoaa erinomaisen toimintasäteen, mukavuutta, huippuluokan teknisiä ominaisuuksia ja se on nopea. Mutta onko BMW IX hyvä auto?

Totta kai on! BMW IX on hyvä auto, koska sen käyttö on halvempaa kuin polttomoottorilla toimivien kollegojensa. Se myös vähentää saasteita vähentämällä kasvihuonekaasupäästöjä tai olemalla päästämättä niitä. Lisäksi BMW IX on halvempi ylläpitää, luotettavampi ja käytännöllisempi kuin useimmat kilpailijansa.

Kuten muissakin BMW:n sähköautoissa, myös IX:ssä on muutamia asioita, joista omistajien tai kiinnostuneiden ostajien tulisi olla huolissaan. Nämä ongelmat ovat kuitenkin helposti hallittavissa, ja asianmukainen hoito ja huolto auttavat pidentämään auton käyttöikää.

BMW IX:n historia

BMW IX on BMW:n valmistama keskikokoinen ylellinen crossover-maasturi. Tämä akkusähköauto on ollut tuotannossa vuodesta 2021 tähän päivään asti. Se on myös neljäs i-alabrändin malli, kun BMW i3 on ensimmäinen malli. Auto kulkee kaksoismoottorilla ja nelivetojärjestelmällä, jossa on 5-ovet.

BMW IX on rakennettu räätälöityyn sähköisen voimansiirron arkkitehtuuriin ja alumiiniseen avaruusrunkoon, joka vahvistaa sisäistä hiilikuitumuovia. Vaikka sähköinen alusta on uusi, se on modulaarisella CLAR-alustalla.

BMW IX:n ominaisuudet

Ulkonäkö

BMW IX:n ulkonäkö on melkoinen pettymys. Vaikka BMW halusi tehdä tästä EV:stä erilaisen näköisen kuin polttomoottorilla varustetut kollegansa, se päätyi tarjoamaan epämiellyttävän muotoilun. Tämän lisäksi BMW IX on mukava auto, jonka matkustamo on huippuluokkaa ja viimeistely erinomainen. Kaikki ei siis ole vielä menetetty.

  Onko BMW 328i luotettava?

Suorituskyky

Suorituskyvyn osalta BMW IX on peto maantiellä. Koska siinä on kaksoismoottorit, tämä auto on erittäin tehokas ja jättää useimmat vastustajansa suorituskyvyltään kääpiöiksi. Siinä on kolme varustevaihtoehtoa: xDrive40, xDrive50 ja M60-suorituskykymalli.

M60-suorituskykymalli on tehokkain, sillä sen teho on enimmillään 619 hv ja vääntömomentti 749-811 lb-ft.

Mukavuus ja tavaratila

BMW IX on tilava ja sen sisätilat ovat ihastuttavat. Siihen mahtuu jopa viisi henkilöä, ja siinä on useita huippuluokan ominaisuuksia. Niitä ovat muun muassa suuri kaareva kosketusnäytöllinen mittaristo, panoraamakatto, lämmitettävät sähkötoimiset etuistuimet ja nahkaverhoilu. Siinä on myös kunnollinen tavaratila, mutta siitä puuttuu eturuumavaraus, kuten useimmista EV-autoista.

Kantama ja polttoainetaloudellisuus

Yksi syy siihen, miksi monet ihmiset epäröivät omaksua sähköautoja, on toimintasäde. BMW on kuitenkin tehnyt hyvää työtä luotettavan ja edistyksellisen akkuteknologian kehittämisessä. BMW X:ssä on 105,2 kWh:n litiumioniakku, jonka maksimietäisyys on 315 kilometriä.

Lisäksi sen EPA-luokitus on erinomainen: 86 mpg kaupungissa, 85 mpg maantiellä ja yhdistetty 86 mpg. Et siis tuhlaa rahaa autosi tankkaamiseen tai huoltoasemalla jonottamiseen.

Turvallisuusominaisuudet

Tämä on turvallinen auto, sillä siinä on edistykselliset turvallisuusominaisuudet. Joitakin merkittäviä ominaisuuksia ovat muun muassa autonominen hätäjarrutus, kaistanpitoavustin, pysäköintianturit, automaattiset kaukovalot, mukautuva vakionopeudensäädin ja kaistavahti.

Hinta

BMW IX on yksi luokkansa kalleimmista EV-maastureista. Sen perushinta on noin 77 000 dollaria, mikä on kalliimpi kuin kaikkien sen kilpailijoiden. Esimerkiksi Jaguar I-Pacen perushinta on 71 000 dollaria, kun taas Volvo C40:n perushinta on 59 800 dollaria.

  Yleiset BMW xDrive -ongelmat

FAQ

Kannattaako BMW IX ostaa?

Jos etsit BMW I3:a tehokkaampaa, isompaa, kehittyneempää, turvallisempaa ja suorituskykyisempää EV:tä, tämä on hyvä valinta. Se on myös tehokkaampi ja tilavampi kuin BMW I3. Jos kuitenkin olet pienellä budjetilla tai haluat tyylikkäämmän näköisen auton, tämä ei ehkä ole ihanteellinen valinta sinulle.

Mitkä ovat BMW IX:n yleiset ongelmat?

Koska BMW IX on vielä uusi lapsi korttelissa, tähän mennessä on rekisteröity vain muutamia ongelmia. Mutta kun autoon kertyy edelleen useita kilometrejä, matkan varrella saattaa havaita lisää ongelmia. Tällä hetkellä BMW IX:n yleisiä ongelmia ovat viallinen turvatyynyn toimintahäiriön merkkivalo, ohjauksen hankaluudet, kytkentäongelmat ja hidas lataus.

Kuinka nopea BMW IX on?

BMW IX on huippunopea, sillä se toimii kahdella sähkömoottorilla; yksi kummallakin akselilla. Nämä kaksi moottoria tuottavat poikkeuksellisen suuren tehon, jonka ansiosta auto kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 4,0 sekunnissa. Lisäksi ne tuottavat huippunopeuden 124 mph, joka on poikkeuksellinen ja parempi kuin useimpien kilpailijoidensa nopeus.

Huomaa, että edellä mainittu huippunopeus koskee BMW IX xDrive50 -mallia. M60 on paljon nopeampi ja tehokkaampi kuin xDrive50. Se kiihtyy nopeudesta 0-100 km/h 3,6 sekunnissa, ja sen huippunopeus on 155 km/h.

Onko BMW IX suurempi kuin IX3?

Kyllä, BMW IX on suurempi kuin BMW IX3. Lisäksi se on myös korkeampi ja siinä on isommat pyörät kuin IX3:ssa. Lisäksi BMW IX on kalliimpi, mutta sen valikoima ja teho ovat paremmat kuin IX3:n. BMW IX:ssä on kaksi sähkömoottoria, kun taas BMW IX3:ssa on yksi sähkömoottori.

  Onko BMW E36 hyvä auto?

Lisäksi BMW IX tuottaa enintään 326 hv, kun taas IX3 tuottaa enintään 286 hv. BMW IX on suurempi, sillä sen akseliväli on 3000 mm, pituus 4953 mm, leveys 1967 mm ja korkeus 1695 mm. IX3:n akseliväli on 2864 mm, pituus 4734 mm, leveys 1891 mm ja korkeus 1668 mm.

Pitääkö BMW IX arvonsa?

Kuten useimpien sähköautojen, BMW IX:nkin arvioidaan menettävän arvonsa keskimääräistä nopeammin. Forbes arvioi, että sähköautot menettävät alkuperäisestä arvostaan vähintään 5700 dollaria omistusvuotta kohden. Ja koska BMW:n arvo alenee nopeammin kuin useimpien kilpailijoidensa, BMW IX ei pidä arvoaan 5 vuoden omistusajan jälkeen.

Yhteenveto

BMW IX on yksi markkinoiden parhaista EV-maastureista. Sen ylimmät versiot tarjoavat erinomaisen akkuteknologian ansiosta paremman toimintasäteen kuin jopa Tesla Model X. Lisäksi se on varustettu huipputeknisillä ominaisuuksilla, ja siinä on kauniit sisätilat ja tilavat istuimet. Sen lähtöhinta on kuitenkin korkea, eikä ulkonäkö ole kovin hyvä.

James May

Jamesin suuri intohimo on autot. Hän on julkaissut sisältöä Autojaa2z.fi-sivustolla siitä lähtien, kun se aloitti toimintansa keväällä 2021.

Uusi Autoja A2Z